Related Posts with Thumbnails

SYNKOKE.

Dagens fine låt havner i kategorien punka progjazz med nynorsk vokal. Og ja, det er rart!SynKoke er et av de bandene som du ikke kan tro at eksisterer. Kombinasjonen jazz/prog/post-rock/shoegaze/nynorske dikt høres for godt ut til å være sant, men det er sant. Så uhyre sant også. Bandet leverer varene i hver eneste låt på debutalbumet "Hokjønn", ifra den vakre "Koral" til den sinnsyke "Bomskot" (som er dagens låt, for de observante). Høyst original gjeng med musikere med utspring fra flere andre norske band, der det mest kommersielle bandet er Pony The Pirate men også medlemmer fra blant annet The Opium Cartel og andre band.

Bandet SynKoke kom inn i livet mitt på torsdag, da jeg så at de skulle spille konsert i Haugesund. Jeg likte det jeg hørte! Låten Soleis Fekk Eg Ljåen var den første låten jeg hørte av SynKoke, en låt der jeg får assosiasjoner til The Low Frequency In Stereo. (Som de faktisk har spilt en konsert med, samme kveld som de spilte med Serena-Maneesh. Det hørtes ut som en fin kveld..) Låten er en noe støyete affære men den nydelig saxofonspillingen holder alt sammen og får den allerede fantastiske låten til å heve seg over det å være en god låt til det å være en fantastisk låt!

Jeg var så heldig at jeg fikk se SynKoke live i Haugesund igår, på Cafe Moody. De spilte et sett på rundt en time, den timen er den heftigste timen jeg har vært inne på Cafe Moody. Temmelig langt oppe på listen over de beste konsertene jeg har sett i løpet av livet mitt. Fantastisk samspill, kontante overganger, ekstreme taktskifter og et kraftfull og maktdemonstrerende lydbilde er bare noen av tingene jeg kan trekke frem om konserten. Magisk, det er nøkkelordet. Billettprisen på 80kr er det sykeste jeg har hørt, hadde betalt flere hundre kroner for en SynKoke konsert. Det bør du og.

Nå, over til låten jeg vil dele med dere. som nevnt tidligere heter den Bomskot. En av debutalbumet "Hokjønn" sitt mest lekne nummer, alt ifra den ville saxofonspillingen, den strenge men sjarmerende vokalprestasjonen av saxofonist Erik Nerheim til det kjappe og agressive lydbildet er helt fantastisk! Assosiasjoner til tidlig Shining (NO) er klart å trekke frem, men SynKoke har sin egen identitet som de skaper med ekstreme overganger og helt suveren nynorsk lyrikkskriking. Igjen, magisk er nøkkelordet.

Jeg fant ingenting av SynKoke på Youtube, noe som betyr at dere må trykke dere inn på Spotify for å lytte. Det gjør dere ved å trykke på bildet under eller bildet lengre oppe i innlegget. Hør og nyt!Vi snakkes!

5 kommentarer

@Mariehg

17.04.2010 kl.16:06

Jeg vil og se disse live!!!

Olav Østebø Olsen

17.04.2010 kl.17:59

Og så nynorsk, då! Kjærleik.

Fan

19.04.2010 kl.11:29

Anbefaler å følge med på

www.facebook.com/synkoke for planer om ny plate (rykter går om at de skal i studio i januar) og konserter fremover!

@Mariehg

20.04.2010 kl.14:04

Søren, jeg så kommentaren din først i dag! skulle fått sett de da de spilte i Oslo den 18.. :/ håper jeg får sjansen igjen!

Ja, Pony på hove blir gøy :D

@Mariehg

20.04.2010 kl.19:37

Da gleder jeg meg til å høre mer fra Synkoke! :D

Skriv en ny kommentar

hits