Related Posts with Thumbnails

ANMELDELSE: THE CURSE - BELLMAN.

Det noe mer sukkersøte andrealbumet.Bellman, eller Arne-Johan Rauan som han egentlig heter er en singer/songwriter som ga ut debuten sin Mainly Mute ifjor er nå ute med andrealbumet The Curse. Der hvor førstealbumet ble sammenlignet med Sigur Rós, Radiohead og Mercury Rev er andrealbumet av den lystigere sorten. Andre anmeldere har nevnt The Beatles og Beach Boys som knagger å henge albumet på, noe jeg er litt enig i. Stemningen er definitivt mer up-beat, i hvert fall for det meste, unntak finnes, f.eks When I'm Awake, en mer balladeaktig låt. Som ingressen sier, dette er det litt mer sukkersøte andrealbumet, men du blir ikke dekket i sukker og regnbuer bare så det er sagt.

Albumet sparkes i gang med tittelsporet The Curse, en ganske up-beat låt som sier ifra med en gang at dette blir mer happy enn Mainly Mute var. I Suppose følger opp som enda en solid poprock låt i samme stil som The Curse, herlige og sommerslige låter nå midt i høsten! Generelt er låtene solide, fengende refrenger, fine melodier og friskt lydbilde gjør at The Curse er en fornøyelse å høre på. Låtene beveger seg mellom å være nydelig symfoni-pop (ny sjanger, woho) til å være herlige popballader du kan kose deg med på en våt regndag, du havner garantert i bedre humør av dem.

Alt i alt er The Curse et solid popalbum som fans av den følsomme singer/songwriter-stilen vil sette pris på. Herlige låter som gir meg assosiasjoner til både Radiohead, Sufjan Stevens (bittelitt) og på åpningssporet The Curse hører jeg hinting til The Antlers, mitt favorittband på Hovefestivalen i år (Hvis du ikke har hørt albumet Hospice, gjør det nå!) The Curse er et utmerket album med sterke låter tvert i gjennom, vel verdt en lytt eller tre!

Hør albumet i Spotify eller WiMP!

Vi snakkes!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits