Related Posts with Thumbnails

ANMELDELSE: BOMTUR TIL JORDA - KRÅKESØLV.

Langt fra en bomtur inn i Kråkesølv sitt univers.Høsten 2009 slapp Kråkesølv en emosjonell og vakker musikalsk bombe i form av debuten Trådnøsting, et album som trollbandt en hel del mennesker her til lands med herlige låter som la seg på minnet hos de aller fleste, inkludert meg. Trådnøsting var et av mine favorittalbum i 2009, med andre ord, Bomtur Til Jorda har mye å leve opp til. Leverer det? Ja, noe enormt.

Helt fra de første ti sekundene av åpningssporet Levandes død vet kjenner jeg at den magiske stemningen fra Trådnøsting er tilbake, Kråkesølv er tilbake. De karakteristiske gitarene, de vakre og intrikate tekstene og den overhengende stemningen er rett og slett vidunderlig, nesten perfekt. Når andresporet Lærebok/hodepute når midtpunktet er jeg sikker i min sak, Bomtur til Jorda er den perfekte oppfølger. Albumet er mer presist enn det Trådnøsting var, Kråkesølv sklir mer over i rock enn i pop denne gangen, noe som kler den som en skreddersydd dress.

Kråkesølv har levert et album som utvilsomt blir et av årets beste, rett og slett. Det er vakrere, mer catchy og beint over herligere enn det debuten Trådnøsting var, og det sier mye. Vakkert, storslått og magisk, rett og slett det beste norskspråklige albumet i 2010. Løp og kjøp!

3 kommentarer

Beathe

22.11.2010 kl.10:14

Helt enig :)

Julie

22.11.2010 kl.11:06

WORD

mariannebn

22.11.2010 kl.17:08

fantastisk album!

Skriv en ny kommentar

hits