Related Posts with Thumbnails

ÅRETS: TOPP 10 NORSKE ALBUM 2010.

Da slenger jeg meg på listefeberen og kjører i gang med topp 10 norske album i mine øyne, det har vært enormt mye bra norske utgivelser i år så denne listen har vært vanskelig å sette sammen!

Vi begynner med...

10. Songs From A Solitary Home - Major Parkinson

Begrunnelse:
Vidunderlig oppfølger til et knallsterkt debutalbum, Songs From A Solitary Home er dritkul på første gjennomspilling og vokser på deg etter gjentatte spillinger!

Trykk HER for å lese anmeldelsen

9. The Powers Of Horror - Haust

Begrunnelse:
Rett og slett det feteste, skitneste og mørkeste hardcore/metal albumet i 2010, enkelt og greit.

8. No Light For Mass - Okkultokrati

Begrunnelse:
Støy, hardcorepunk, trash metal, feedback og enorm vokal, jepp.

7. Broken Pilgrims - Social SuicideBegrunnelse:
En eksplosjon av hardcore som slår deg i trynet, elleve ganger. Verdt å sjekke ut for ALLE fans av hardcore, Gallows, Converge og Norma Jean. Et album som har gått fra 8/10 til 9/10 etter gjentatte lyttinger!

Les anmeldelsen HER

6.  Sakte Ut Av Fokus - Dunderhonning

Begrunnelse:
Dunderhonning serverer oss en perle av et album fra det kalde Nord-Norge. Sakte Ut Av Fokus er et must for alle som setter pris på Kråkesølv, Sonic Youth, Sinnsyk Ugle og egentlig indie-rock generelt.

Trykk HER for å lese anmeldelsen

5. Decay Decoy - The Megaphonic Thrift

Begrunnelse:
Støyete, konsentrert og sinnsykt fengende alternative rock som kunne sklidd rett inn på 1990tallet med Sonic Youth og alt annet fra USA på den tiden, samtidig som plata ikke gnir for mye på 90talls kortet sitt. Herlig samling låter, rett og slett.

4. Bomtur Til Jorda - Kråkesølv
Begrunnelse:
Kråkesølv har levert et album som utvilsomt blir et av årets beste, rett og slett. Det er vakrere, mer catchy og beint over herligere enn det debuten Trådnøsting var, og det sier mye. Vakkert, storslått og magisk, rett og slett det beste norskspråklige albumet i 2010.

Les anmeldelsen min HER.

3. Like Iron I Rust - KollwitzBegrunnelse:
Kollwitz er et av 2010s beste band, uten tvil. Albumet Like Iron I Rust er det fineste metal-albumet jeg har hørt på ufattelig lenge, det er hardt, vakkert og en fornøyelse å høre på hver eneste jeg setter det på. Mestere i post-metal.

2. Goonfight - GoonfightBegrunnelse:
Når jeg hørte dette albumet for første gang fikk jeg bakoversveis. Musikken er så direkte, så agressiv men også jævli dansbar. Det er catchy riff, litt støy og skranglete lydbilde i tjuetre og et halvt minutt. Uten tvil et av årets beste album.

Les anmeldelsen min HER

Og førsteplassen går til........

«Relax; The Mountain Will Come To You» - Cold Mailman

Begrunnelse:
I anmeldelsen min skrev jeg "Kort oppsummert er Relax; the Mountain Will Come to You et av høstens vakreste og mest stemningsfulle album til nå, definitivt verdt en lytt for alle med et hjerte for fin indie-poprock/post-rock. Men ta deg god tid, dette er et album som vokser på deg med hver lytt." Det er helt sant, dette albumet er det albumet som har vokst mest på meg de siste par årene, det blir bedre og bedre for hver gang. Låtene er vakre, nærmest perfekt oppbygd og herlige. Jeg ga albumet 9/10 når det kom ut, nå føler jeg albumet har steget opp på 10/10. Årets norske album er det Cold Mailman som har gitt oss!

Les anmeldelsen min HER

Der var listen over de beste norske albumene i 2010 etter min mening på plass! Håper du sjekker ut disse albumene hvis du ikke allerede har hørt dem, alle er fantastiske. Norsk musikk i 2010 er variert, solid og fylt til randen med originalitet. Gleder meg allerede til 2011!

2 kommentarer

akklan

11.12.2010 kl.18:56

Fin liste, men synes "Land Her O!" fortjener en plass.

Kaizer

15.12.2010 kl.15:28

Sent ankommet skive, men Knut Reiersruds "Gitar" er virkelig nydelig. Dersom sjanger ikke spiller noen rolle, burde den vært med også.

Ellers er Kollwitz er min favoritt av alle. Har skiva på mobilen og spiller den stadig. Blir ikke lei. Har sett dem live flere ganger også og de er fantastisk bra.

Skriv en ny kommentar

hits