Related Posts with Thumbnails

LISTEFEBER: TOPP 10 UTENLANDSKE ALBUM I 2010.

Listefeberen er her enda, denne gang er det de utenlandske albumene som skal hylles!

10. The Suburbs - Arcade Fire


Med The Suburbs har Arcade Fire levert sitt beste album til nå, noe som sier en del med tanke på hva de har fått til på sine andre album. Individuelt er låtene fantastiske, men som en hel pakke er The Suburbs ren magi. Låtene flyter perfekt over i hverandre og du vil høre hele albumet så fort du hører de første tonene av åpningssporet.

9. Plastic Beach - Gorillaz


Gorillaz er et av bandene som kjører kvalitet over kvantitet, med kun tre album på 10 år er de langt fra de mest produktive der ute. Det de derimot får til er å være det ypperste av det ypperste innen sin greie, nemlig hybridsjangeren pop/rock/hip-hop, med en del funk oppå. Plastic Beach er et perfekt tillegg i Gorillaz sin feilfrie katalog, bedre enn debuten og kun et ørlite hakk under Demon Days, fantastisk rett og slett!

8. Body Talk Trilogien - Robyn


Robyn har levert årets mest dansbare album, nei, hun har levert tre av de mest dansbare albumene i 2010. Hver eneste del av Body Talk trilogien er fullstappet av fantastisk hitlåter, frekke synther, dansfremkallende beats og en Robyn i toppform. Body Talk pt. 1-3 ligger hele tiden og vipper mellom harry og steintøft, guilty pleasures og kulest i verden. Heldigvis vipper det mest mot steintøft og kulest i verden.

7. Nineteen Ninety Now - Celph Titled & Buckwild


Celph Titled & Buckwild har lagd årets beste hip-hop/rap plate, dermed basta. Låtene er fylt til randen med herlige vers, beats som kunne glidd rett inn i 1980/1990tallets hip-hop og en tilstedeværelse fra Celph Titled som ingen annen MC har hatt i 2010. Nineteen Ninety Now er årets hip-hop plate.

6. Peepers - Polar Bear


Polar Bear er kanskje et ukjent band for en del av dere. De er et jazz/experimental band fra England som spiller jazz du kan digge til, samtidig som det er eksperimentelt til tusen. På 2010 albumet Peepers har de mestret lydbildet sitt, samtidig som de går ny veier også. Låtene er fengende, herlige og blir aldri kjedelige.

5. Heavy Breathing - Black Breath

Når jeg skrev om Black Breath nylig i spalten Dagens Låt skrev jeg følgende: "Black Breath er et av de kuleste og feteste metalbandet i 2010, punktum finale." Og det mener jeg fremdeles, Heavy Breathing ER det beste metal-albumet i 2010. Det er hardt, raskt, skittent, klart og catchy som pokker. Kall det Kvelertak vs Okkultokrati, det er forsåvidt en passende beskrivelse. Den herlige mixen av black metal, trash metal og hardcore har endt opp i at Heavy Breathing er mitt favoritt metal album dette året.

4. Cosmogramma - Flying Lotus


På Cosmogramma leverer Flying Lotus sine beste låter, beats og lyder noensinne, kort og godt. Det er til tider ekstremt intenst, men samtidig veldig tilfredstillende. På første lytting høres kanskje Cosmogramma ut som et spastisk helvete av et album som ikke appellerer til noen som helst. Det er ikke sant, det er et spastisk helvete av et album som sniker seg inn i øregangen din og omfavner deg i sin psykedelia. Herlig herlig herlig!

3. Wilderness Heart - Black Mountain


Black Mountain ga ut Wilderness Heart i september, to år etter mesterverket In The Future, deres andrealbum. Wilderness Heart har etterhvert blitt et mesterverk i større grad enn det In The Future har, låtene er sterkere, bandet er tightere og de har perfeksjonert sounden sin. Vekslingen mellom folk-inspirerte låter med kassegitar og 70talls psykedelia blandet med stoner rock funker sinnsykt bra og skaper et album som aldri blir kjedelig, alltid noe nytt å digge i hver eneste låt. Black Mountain sitt sterkeste album til nå!

2. Something For Everybody - Devo


Hadde du spurt meg i Januar i år hvem jeg hadde trodd kom til å dukke opp på andreplass på denne listen hadde jeg aldri svart Devo, Bandet som ga ut sitt første album på 20 (!) år nå i 2010. Jeg skal ikke si at jeg ikke var usikker på om dette kom til å bli noe bra, gutta i Devo er tross alt blitt en del eldre de siste 20årene. Etter åpningssporet Fresh var jeg overbevist, Devo i 2010 er fantastisk. Something For Everybody er et perfekt electro-rock album, herlige låter, god produksjon og Devo er i toppform på denne utgivelsen. Eneste jeg venter på nå er Devo konsert i Norge, det hadde vært noe det.

Og førsteplassen går til........

1. Sisterworld - Liars


Jepp, Liars vinner. Sisterworld er årets beste utenlandske album i mine øyner. Alt med albumet er fantastisk. Oppbygningen i låtene er intense, men aldri metal. Det er hardt, men aldri metal. Det er støyete, men aldri Merzbow. Det er rocka, men aldri a4. Det er Liars, i et mer nedtonet lydbilde enn de har på sine tidligere utgivelser. Låter som Scissor er magiske rockelåter og låter som f eks Here Comes All The People er bisarre The Residents-aktige drømmer/mareritt som trenger seg inn og hodet ditt for å rett og slett fuck things up. Det finnes ikke en eneste dårlig låt på dette albumet, rett og slett.

Fantastiske album som fortjener en klapp på skulderen, i tilfeldig rekkefølge:
The Besnard Lakes - The Besnard Lakes are the Roaring Night
Big Boi - Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty
Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Mark Huff - Feels Like California
Villagers - Becoming A Jackal
Hidden - These New Puritans
Deerhunter - Halcyon Digest
Beach House - Teen Dream
Pulled Apart By Horses - s/t
Vampire Weekend - Contra
The Sword - Warp Riders
Foals - Total Life Forever
Zola Jesus - Stridulum II
YelaWolf - Trunk Muzik
N*E*R*D - Nothing
Weezer - Hurley
+++

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits