Related Posts with Thumbnails

ANMELDELSE: Hirschgebrüll - SCHNITZLER/HATTERUD.

Hirschgebrüll er en serie støyete, ambiente komposisjoner som drar deg inn og holder deg hardt fast, for alltid.Greit, jeg skal si det med en gang. Det å anbefale dette albumet til folk flest er idioti, man må ha et åpent sinn for å dykke inn i denne typen musikk uten å gi opp før man i det hele tatt treffer vannoverflaten. Hvis du derimot har et åpent sinn, les videre.

Hirschgebrüll er 44:59 minutt med pulserende støy, lydtepper og kulde, musikk du verken kan danse eller nynne til. Det er til tider hardt, intenst og skummelt, andre ganger minimalistisk og øde. Lydbildet omringer deg, enten gir du etter eller så gir du opp. Conrad Schnitzler og Bjørn Hatterud har lagd et album som får meg å tenke sykehus, paranoia og mørke. Hirschgebrüll er definitivt stemningsskapende. Det er ti spor på albumet, alle titulert "Part 1", "Part 2" og så videre. Ti komposisjoner som sammen skaper en intens følelse av kulde og ensomhet.

Som nevnt tidligere, dette er ikke et album alle kommer til å like, langt ifra. De fleste vil nok se på dette som tilfeldig sammensatt feedback, støy og bråk. Heldigvis er ikke Hirschgebrüll for dem heller. Hvis du som meg setter pris på ambient musikk og ønsker et nytt album å sette tennene og ørene i, Hirschgebrüll er her for deg.


(Bilde: Thomas Olsen, Berlinkontoret)

Hør 3:35 av albumet i videoen under, låten heter Part 9.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits