Related Posts with Thumbnails

INTERVJU: FJORDEN BABY!

Loddefjords mest spæise karer er klare med album nr2, Se Deg Rundt I Rommet er i butikkene 4.Mars. Før den tid blir de intervjuet like under bildet!

Hei! Hvordan er det å være Fjorden Baby! for tiden?

Det føles digg det. Som alltid. Vi har jobbet hardt med denne skiven som vi er stolt av. Vi har veldig gode samarbeidspartnere og produsenter som er med å sørge for at vi holder oss fokuserte og glad. Vi har også fått et nytt crewmedlem som vet alt om Bruce Lee, han heter Roger og er verdens skjønneste fyr. Hunden Tjommi til Anand, vår produsent og lasermann har en Fjorden Baby! button festet i skinnet.

Dere fikk mye god presse etter By:Larm, hvor dere spilte for et stappfullt Nokia-telt. Det må da ha vært en fin start på 2011?

Jeg tror vi har vært ganske heldige hver gang vi har spilt på By:larm. Det er tredje år på rad som vi har spilt på By:larm og hver gang har vi gjort det bra og det har kommet masse folk. Vi tar ingenting for gitt og forventer heller aldri mye sånn generelt. Vi kjører på, og det hardt når det virkelig gjelder. Gode ting kommer av det. Ja, presse og tilbakemeldingene før og etter denne konserten gjorde et stort inntrykk på oss. Dagsavisen gjorde en sak på oss på spilledagen vår og disse lå strødd utenfor dørene på alle hotellrommene. Ja, en fin start.

Musikkpressen har brukt Yellow Magic Orchestra som referanse når de har snakket om Fjorden Baby! sin "nye sound", hovedsaklig låten Rendezvous. Er det en referanse dere liker og er enig i?

Det er veldig skjønt at det har blitt snappet opp av pressen at vi liker YMO. En av våre tidlige samarbeidspartnere, Asle Bakke Brodin blir sikkert glad for å høre dette. Han digger dem mye. Hvis du hører de gamle demoene til Rendezvous kan du finne tydeligere likheter, ja. De første demoene av låten var skikkelig space-yoghurtaktig, (hence, eg va så langt vekke) med et YMO lignende synthriff som vi valgte å erstatte med det partiet som nå høres ut som Eastenders. Og trommene til Jan på versene tror jeg er stjålet direkte fra en av YMOs live-opptak av Rydeen. Men det er en hemmelighet. For meg som er asiat og synthesizeroperatør og stoor fan av Sakamoto & Gjengen prøver jeg å gjør min jobb for å fremme YMO uttrykket i Fjorden Baby!. Det er vel i utgangspunktet meg og han Jan Eivind som blir sykt våt i trusekanten av disse gulingene. Og det er oss som i all hemmelighet diskuterer på alvor å få oss sånne hodeklokker med vocodermikrofon som de hadde på 70-tallet.

Andrealbumet deres, Se Deg Rundt I Rommet er ute i butikkene fredag 4.Mars, hva har verden i vente fra albumet?

Ooh. Vi er ganske sveiseblinde nå. Tror det blir veldig bra. Jeg tror det var Kjetil vår bassist som en gang sa til meg;
Når skiven vår kommer ut vil det føles litt som de gangene man løper febrilsk på do og tror at man må skamdrite men ender bare med å slippe en fjert. Skjønner du? En stor lettelse. Men igjen, er jo det i og for seg ganske skuffende, og kjipere hvis det lukter så neste mann som kommer inn og tror du har dretet big time." Kjetil er en uhyre morsom og rar unorsk fyr som lefler med slike tabuer. Tror han mener at det blir en spesiell og udefinerbar digg følelse for folkene. Den er dritbra, folkens og laget til dere våre fans. Love y'all.


Cover-arten til Se Deg Rundt I Rommet er etter min mening nydelig, kan dere si noe om den? Hvorfor ble det nettopp det bildet som endte opp på coveret?

Dolk hadde en visjon og inviterte Sturle til hans studio for en fotosession. Sturle så bare helt skrudd og spæis ut på det bildet så jeg tror vi bare gikk for det rett og slett.

Marius Løkken stiller dere et spørsmål via bloggens facebookside, han lurer på hvor bandnavnet kommer fra, er det deres måte å si "Representing Loddefjord!" på eller ligger det noe dypere bak navnet?

Fjorden Baby! er først og fremst en sjargong, og ikke et bandnavn. Uttrykket kom først fra slampoeten Toggi en av Sturles gode barndomsvenn fra terasseblokkene i fjorden. Jeg husker den dagen vi begynte å kalle oss for det. Det ga mening tror jeg. Ja, representing antar jeg. Ikke ulikt den "filmsekvensen" i musikkvideoen til Forgot About Dre, der Eminem roper, Detroit baby! Detroit! (link) Det holder lenge nok for oss. Alternativ 2 var 100 000 Volt.

De siste årene har det vært en rekke band fra Nord-Norge som har blitt hyllet av både musikkpresse og konsertgåere, band som Kråkesølv, Cold Mailman og Dunderhonning.flere musikkjournalister har stemplet Nord-Norge som det nye Bergen, hva syns dere? Er 2011 året hvor Bergen tar tilbake sin plass som musikkeksportør numero uno?

Nord-Norge kommer til å leve for alltid. De har sin egen greie og vet det godt selv. John Olav Nilsen & Gjengen kjenner Kråkesølv og snakker sykt varmt om de og deres personlighet. Vi kjenner godt de som driver klubben Bastard bar i Tromsø og elsker nordlendingene. Å spille for den crowden er en spesiell opplevelse. De er bare jævlig fete og varme folk. Se på Mats Dawg, en nordlending i vår by som bare henger rundt i byen vår og sprer amazing vibber. Bjørn Torske óg. Han eier Bergen, men lusker rundt i bergensgatene som en hund med slengbukser. Bergen er en "melting pot" by og det har sitt fantastiske preg. Elsker Bergen som musikk-by. Men kan ikkje fåkke rundt med Nord-Norge. Vet ingenting om Cold Mailman, men det sier noe om hvor spæise de er. Spæishet er bra i musikk og det som overlever.

Helt til slutt, hvor kan folk oppleve dere live i 2011?

Hvor som helst håper vi. Bare å kontakte han Vegard Waske. Enten du er et kjøpesenter, en hybel, festival eller en kis fra Duesseldorf. Vi har satt av 2011 til å spille så mye som mulig og spre LOVE til folkene. Følg med på fjordenbaby.no for informasjon og oppdatering av konsert.

Som avslutning, her er den uoffisielle, unnskyld, mad uoffisielle musikkvideoen til Himmelen. Satt sammen av selveste Lars Vaular!

5 kommentarer

Live

03.03.2011 kl.21:41

Er ikke John Olav Nilsen & Gjengen også fra Loddefjord? Som de avler gode band der nede da!

Roger Hansen

03.03.2011 kl.22:07

Live: På et vis, John Olav kommer ikke derifra opprinnelig, men er knytta til stedet. Loddefjord er et herlig sted, gode band!

Kim Klev

08.03.2011 kl.09:31

Nam Nguyen er det fucking man. (Nam/man - get it?). Tiårets norske asian!

Stian

07.07.2011 kl.19:53

Ehhh Roger, Nilsen er fra Loddefjord.

Roger Hansen

08.07.2011 kl.03:22

Stian: Oida, tenkte helt feil der.. Mente Vaular, Lars Vaular kommer ikke fra Loddefjord! Var han jeg tenkte på når jeg svarte på spørsmålet..

Skriv en ny kommentar

hits