Related Posts with Thumbnails

ANMELDELSE: YOU'LL NEVER BE A BIRD - DAN MONTGOMERY.

Country, rock og singer/songwriter i fin forening.


Dan Montgomery er kanskje et ukjent navn for deg, men hvis du liker musikk som ligger i gråsonen mellom country, singer/songwriter og rock er dette et album du bør ta deg tid til. You'll Never Be A Bird er hans nye album, tolv låter på snaue femti minutt. Montgomery har en stemme som passer musikken hans ypperlig, det er tre deler følsom country/ballade samtidig som han dypper en tå og to i rockevokal også. Det låter både gammelt og nytt, tradisjonelt samtidig som det ikke blir for nostalgisk.

Albumet starter på en litt jazza fot, noe som tok meg litt på senga skal jeg innrømme. Åpningssporet Working On A Building starter showet med kontrabass, mye ride-cymbal og en herlig laidback stemning fra første tone helt til låt nummer to dukker opp, nemlig Iousa. Her kommer countrypreget tydelig frem, det er tydelig at Dan Montgomery ikke er redd for å veksle mellom forskjellige uttrykk i musikken sin, selv om det er country-delen av musikken hans som skinner mest på dette albumet. Låtene er jevnt over sterke, selv om noen av mer country-baserte låtene blir litt anonyme til tider.

You'll Never Be A Bird er et solid album, selv om noen av sporene mangler det lille ekstra. Hvis du er på jakt etter en ny singer/songwriter som istedenfor å ha en sårbar stemme og skranglete innspilling bruker Dan Montgomery solid låtskriving og en kraftig røst i sin musikk. Kort oppsummert er det et godt album, men ikke revolusjonerende. Høres noe som helst av dette spennende ut bør du vurdere å ta en lytt!

Hør Dan Montgomery spille låten Rosetta, Please på en konsert i 2009 i videoen under!

Én kommentar

AlwaysMusic - Erik

13.03.2011 kl.15:50

uuuUUUuuu, spennende :D

Skriv en ny kommentar

hits