Related Posts with Thumbnails

ANMELDELSE: S/T - COLD MAILMAN.

Cold Mailman gir oss mer av det samme, takk og lov. 


På min topp 10 liste over norske album fra 2010 var det et album med den lange og pretensiøse tittelen Relax; The mountain will come to you som tronet på toppen. Cold Mailman leverte det beste norske albumet ifjor, muligens også internasjonalt. Et album tettpakket med nydelige melodier, kompakt men samtidig svært svevende produsjon og svært minneverdig vokal, både selve stemmen og tekstene. Jeg har faktisk sitert Cold Mailman i min «om meg»-boks på facebook, liten fun fact som viser min nærmest fanatiske fascinasjon over Cold Mailman sin musikk. Sitatet er som følger: «I?m Lee Ranaldo, and I'm Thurston Moore. I am the stranger that lurks at your door.» En tekstlinje som satt seg fast i hodet mitt fra første gang jeg hørte den. 

Nå er det på tide med ny musikk fra Cold Mailman, en fem-spors EP med fire gamle låter spilt inn på nytt. Den femte låten er en versjon av Cocteau Twins sin låt Fifty-fifty Clown. Denne selvtitulerte EPen dukket opp på diverse streamingtjenester fra og med 10. Juni, nå har jeg endelig funnet ut hva jeg syns om den. 

EPen starter med Ruby, en låt som kunne sklidd rett inn på Relax; The mountain.. uten noe problemer, Cold Mailman sitt distinkte lydbilde er intakt. Dype basslinjer som både svever og slår, nydelig sløv vokal og et tilbakelendt lydbilde. Herlig låt fra start til slutt, veldig tro til tidligere utgivelser. Slik fortsetter det inn i Like Glue, den tilbakelendte vokalen, klimprende gitarer og herlige basslinjer satt opp mot meget presise trommer gir låten en dynamikk uten like. Det er rocka, men aldri for hardt og aldri for mykt. Hinting til strykere dukker også opp, som mange andre av Cold Mailman sine låter er dette tett opp i mot et pop-mesterverk. Cocteau Twins coveren skiller seg ut blandt disse fem låtene med vokalharmonier mellom det jeg klarer å tyde som tre vokalister, i tillegg til et mer gitarbasert lydbilde. En meget fin tolkning, uansett.

På to siste sporene fortsetter Cold Mailman med det de kan, vakre pop-låter pakket inn i et av de nydeligste lydbildene i verden. Alt er nøye satt sammen, selv om det aldri låter anspent. Bandet har en enorm ro i seg, noe som høres godt i alt de gjør. Cold Mailman EP er kanskje bare fem låter på til sammen drøye tjue minutt, men dette er mer enn nok påfyll til neste album dukker opp. Jeg gleder meg til mer musikk fra mitt favorittband fra Bodø, dog i eksil i Oslo. Denne fem-låts EPen er utvilsomt verdt din tid, om du elsker Cold Mailman fra før eller aldri har hørt dem. Tvert i gjennom nydelig.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits