Related Posts with Thumbnails

INTERVJU: OF GRACE AND HATRED.

Ungfoler fra Bergen og omegn er nærmest blitt synonymt med norsk punk/hardcore de siste årene, et av disse banda kaller seg heller for samuraicore fordi de er lei av sjangerfjolleriet fra Østlandet, si hei til Of Grace And Hatred.


Først av alt, hvem er dere og hvordan vil dere beskrive musikken deres?

Vi er en trio fra Bergen i en alder fra 18 til 21 år. Mathias 18 (trommer) går siste året på videregående og er eks håndballspiller (den sterke i bandet). Bjarte 19 (gitar) har overlevd videregående til tross for turnering med Social Suicide, Blood Command og Jeroan Drive. Nå jobber han hos IKEA på deltid, henger med Anne (colombianske prinsessen) og rocker resten. Alle i OGAH var singel da vi startet, nå har Bjarte og Mathias dame, Anders (21) har kid (8mnd). Han giftet/knabbet den kule venninnen til Bjarte og Mathias. Har fagbrev som Automatiker og jobber som Reperatør fulltid.

Hver øving forteller vi "ups and downs" i livet. Det resulterer ofte til mer jentesnakk/sygruppe enn øving, som igjen resulterer til at låter kommer som perler på en trå. Det var ikke ironi. Fakta. Vi har tullet mye med å kalle det samuraicore, fordi visse østlendingere er så opptatt av hva man kaller det. Så vi kaller det punk/samuraicore. Målet er å få hjertet til å slå litt raskere.

Hvor lenge har dere spilt sammen?

Vi har spilt sammen 2 innholdsrike samt givende år.

Like før Øyafestivalen ble låten Classic Hymn gjort tilgjengelig for alle med internett-tilgang, en låt som var både hard, catchy og kaotisk. Blir det samme kaotiske stemning på resten av EPen?

Først og fremst, takk. Det var det vi håpet på. Vi lover ungdomsstemning med en HarryHard intro låt.

Jeg fikk sjansen til å se dere live under klubbdagen på årets Øyafestival, hvordan var det å spille der?

For min del (Anders) var det ikke den beste gigen vi har gjort. Alt gikk imot oss. Brannalarmen gikk fordi det ble så varmt og skarpen til Mathias var det hull i de 3 siste låtene. MEN, det var gøy, og vi digger subscene. Hvis du kommer på Ogah konsert igjen lover vi en tightere gig.

Dere signerte til Brilliance for noen måneder siden, samme selskap som Dyst og Social Suicide er på. Dere er på mange måter blitt flaggskipene for Bergens unge hardcore/metal-scene, hvordan er det å være en del av den trioen?

Og Jeroan drive ikke minst! Firemanns-trioer fra Bergen er oss i ett nøtteskall. Vi er 3 stk som spiller 4 stk live. Brillejens er et fett label å være på. Ruben passet meg (Anders) da jeg var liten. Så for min del føles helt rett å ha han som passer oss.

Hva er planen etter at EPen er ute hos folket?

Vi er satt opp på Norgesturne med Jeroan Drive. Så vi kommer til å spille masse. Lage mye nytt og spille til vi spyr.

Hør låta Classic Hymn:

Of Grace And Hatred - Classic Hymn by Brilliance Records

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits