Related Posts with Thumbnails

NYHETER: RIOT FACTORY FRISTER OSS MED FERSK SIGNERING.

Riot Factory sprer hype og frister alle med sansen for eksperimentell tung musikk, si hei til Sunswitch.

Riot Factory, landets koseligste plateselskap har signert et band jeg vil høre, men som ennå ikke har gitt ut noe som helst. Historier om publikumere som får kraftige fysiske reaksjoner på lydbildet til Sunswitch gjør meg bare mer interessert i å bli utsatt for hva enn de har å by på.

Riot Factory sier det best selv:
Sunswitch er Kristoffer Lo, Trond Frønes og Tomas Järmyr. Sammen har de skapt et trehodet monster det er umulig å ikke la seg imponere av. For å si det med en gang: Sunswitch vil aldri bli allemannseie, men de fortjener ryktet som et av Norges mest kompromissløse, seigeste, høyeste og hardeste band. Inspirert av lyden fra Sunn O)), Sleep, Earth og Noxagt blåser Sunswitch deg over bord med sin dype dommedagsestetikk. Med en total mangel på respekt for konvensjoner kjører de over deg med mørk støy som skremmer, overvelder og omfavner.

Musikalsk ligger Sunswitch et sted godt forankret mellom doom-metal og dyster postrock, men greier i kraft av sin særegne besetning å skape noe helt eget du sannsynligvis ikke har hørt før. Mektig bølgende bass, forvrengte lag med tuba og knallhardt uforutsigbare trommer fyller et lydbilde så fullt av skumle bassfrekvenser at både kropp og sjel får varige mén. Sunstwitch? debutalbum slippes i februar 2012 - selvfølgelig på dobbel vinyl. Svenske Magnus Lindberg fra Cult of Luna står for miksing og mastring. I tillegg til Sunswitch har Lindberg jobbet med musikalske helter som Switchblade, Refused og Totalt Jävla Mörker.

Man må altså vente en stund til man får høre hva dette monsteret av et band har å by på, men kjenner jeg Riot Factory rett innfrir Sunswitch forventningene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits