Related Posts with Thumbnails

NYHETER: TIGER FYLLER FEMTEN.

Femten år er gått siden Platebutikken Tiger åpnet dørene for første gang. Et blodtørstig og uforutsigbart jungeldyr like utenfor synsvidden til den betongbelagte norske musikkoffentligheten.


Platebutikken Tiger ble startet i November 1996 av Tor André Knudsen for å fokusere på den norske undergrunnsscenen og gjøre import av undergrunnsutgivelser som ikke var tilgjengelig i Norge. Dette er fremdeles Tigers lidenskap den dag idag. I begynnelsen var fokuset primært på punk og hardcore, men Tiger forlot snart det puristiske paradigmet og inkluderer alt fra metal til ambient. - Tiger er nysgjerrig så lenge musikken har kvaliteter og er underrepresentert i Norge - noe som påfallende ofte henger sammen, sier daglig leder og eier av Tiger idag, Kristian Kallevik, og legger til: Tiger skal være en butikk som våger å gå egne veier og ikke hører på hva media og rådende trender sier. Et sted med sin egen agenda, hvor folk kan bli overraska og høre noe uventet.

Ryktet om platebutikkens død er betydlig overvurdert: Tiger lever i beste velgående i Oslo sentrum. Dette feires med Jubileumskonsert på Mono 25. November!

Festen finner sted 24. november på Cafe Mono, Pløensgate 4, Oslo.20 års aldersgrense og 50kr for biletten.

Her er planen for kvelden: Call:Vega spiller konsert, de er et nytt Oslo-hardcore band som slipper debutskiva si Comets på selveste Tigerjubileumsdagen. I tillegg spiller Summon the Crows, som er albumaktuelle på Southern Lord og er Norges beste minst kjente metalband. Det blir også slipp på den irrgrønne limglorifiserende julesingelen til Haust og Okkultokrati. Sist men ikke minst skal DJ Tomassini (Rumble in Rhodos) snurre skiver.

Linker:
Facebookarrangement
Forhåndssalg av billetter

- Det skal ikke stikkes under en stol at det ikke akkurat har vært økonomisk lukerativt å drive uavhengig platebutikk, hverken nå eller i -96. Men Tiger har overlevd både aggressive kjedebutikker, Napster, Piratebay og Itunes. Dagens streamingtjenester ser vi ikke på som en trussel, det er snarere et verktøy for å få ut ny musikk vi brenner for, sier Kallevik. -Vi har nytt godt av de siste årenes store vinylrevival, men hos oss er ikke vinyl et nostalgisk samleobjekt som skal rammes inn på veggen. Remaster-industrien er sekundært for vår store misjon: Å tilby dagens nye og radikale musikk på vinyl! Gjennom CDens gyldne tidsalder og til idag er vinyl et signal for de innvidde. Det er det samme for hardkokte hipstere og eksperimentelle eksentrikere som for paranoide punkere, slår Kallevik fast.

-Å jobbe i platebutikk er den mest sosiale og engasjerende jobben man kan ha! En ting er at man har uttømmelig tilgang på god musikk, men det beste er at god musikk også har en magnetisk kraft på gode mennesker. Jeg hadde aldri møtt så mange underlige og inspirerende mennesker om jeg ikke hadde vært her. Riktig nok er økonomien stram iblant, men det er en lav pris å betale for alt man får igjen for det. Dessuten er utfordrende økonomi den beste garantien for at vi gjør noe riktig, noe som har betydning utover det vi ser umiddelbart, sier Kallevik.

- Tiger er meir enn ei platesjappe, det er ein jævla institusjon i norsk rock! Gralla med 15 år, må det bli minst 15 år til! (Bjarte Lund Rolland, låtskriver og gitarist i Kvelertak)

- Lenge leve Tiger! Beste sjappa i byen, uten tvil! (Marius Drogsås Hagen, låtskriver og vokalist i Team Me)

- Tiger er for meg selve grunnmuren til at det idag finnes en god alternativ musikkscene og distribusjon i Norge, et sted som gjenspeiler verdiene og tankene bak musikk på en ekte måte! (Thomas Bratlie, vokalist i Rumble in Rhodos, konsertarrangør og DJ)

Tiger har også vært et springbrett for å starte plateselskapet Fysisk Format, som i sin treårige eksistens har sluppet femti utgivelser, de fleste med band i miljøet rundt Tiger, som Årabrot, Okkultokrati, Haust, Le Corbeau og Pow Pow.


Tiger 1996:


Tiger 2011:


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits