Related Posts with Thumbnails

NYHETER: PSTEREO MED FEM STERKE NAVN PÅ 2012-PLAKATEN.

Fire nydelige nye og en god, gammel til Pstereo 2012.


Bilde: Rustie er mannen som skal få deg til å danse deg svett i Trondheim neste år.

Allerede før snø, frost og fjordvind for alvor har rukket å feste grepet om Marinen, dras pumpene i gang for å varme opp Norges vakreste festivalområde til sjette utgave av Pstereo. Fredag 02.12 slippes de fem første navnene til sommerens festival: Britiske Rustie og Driver Drive Faster har gjort furore med nyskapende og meget spennende debutalbum innen henholdsvis dubstep og indierock, mens fra hjemlige trakter feirer Raga Rockers 30 år med en (siste?) rockefest på Marinen, og årets to store pop-platedebutanter Jonas Alaska og Team Me sikrer en dose av ny, norsk musikk på sitt beste.

Dubstep er den nye punken. Det har ikke gått Pstereo hus forbi, og vi skrur opp partyvarselet med atten-nitten hakk ved å presentere det aller feteste og villeste sjangeren har å by på akkurat nå. Rustie fra Glasgow, byen med umettelig rave-apetitt, tok oss med på en eventyrlig reise gjennom essensen av elektronisk musikk anno 2011 med sitt debutalbum Glass Swords; hyllet av en samlet internasjonal musikkpresse som en soleklar kandidat til Årets plate.Siste skudd på hype-stammen i musikkmekkaet Manchester er på sin side kvartetten Driver Drive Faster, som reiser i landskapet et sted mellom americana og de mange fasettene av indierock og stanser ved en meget refrengsterk 2011-versjon av Mercury Revs Deserter's Songs.

I 2012 er det 30 år siden Raga Rockers så nattens lys første gang. Det markerer rockelegendene med å reise ut på en (siste?) festival-turné og gi ut ny liveplate. Alle som har savnet den mer kontante og nedstrippa versjonen av Raga kan glede seg ekstra mye, for i sommer gjør bandet det motsatte av å Ekspandere eller dø; ved å skjære ned besetningen til Michael, Livio og Jan samt Eivind Staxrud på gitar.

Den 23 år gamle singer/songwriteren Jonas Alaska fra Åmli i Aust-Agder har fått stjernestatus i musikk-Norge på rekordtid; hans selvtitulerte debutalbum fra september 2011 ble hauset opp som årets popdebut, og singelen In The Backseat var siste sommers store soundtrack for ikke så rent få. Sammenligningene med Bob Dylan, John Lennon og Paul Simon har haglet likevel har Jonas klart å gjøre sin tolkning av sjangeren til noe helt eget.

For tredje år på rad er elverumsbandet Team Me å finne på festivalplakaten nå mer aktuelle enn noensinne. For sitt debutalbum To The Treetops fikk sekstetten en perlerad med seksere vi ikke har sett maken til på lang tid, de herjer P3 og diverse internasjonale radiostasjoner med den ene låta etter den andre, og turnering i store deler av Europa og USA er både tilbakelagt og står for tur.

Pop-/rockfestivalen Pstereo har vært arrangert i Trondheim siden 2007, og siden 2008 på dagens arena Marinen, byens vakreste, grønne lunge, med Nidarosdomen og Nidelven som stolte naboer. Om lag 15 000 mennesker besøker todagersfestivalen årlig. Tidligere toppnavn på plakaten har vært bla Robyn, The Roots, Röyksopp, Calexico, NOFX og Primal Scream. Tvilling-temaet til Pstereo er blitt en av landets mest etablerte merkevarer, og nylig tildelte øvrige festivalkolleger i Norge Pstereo prisen for årets festivalplakat for fjerde gang av fem mulige!


Bilde: Så gøy hadde folk det på Pstereo2011!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits