Related Posts with Thumbnails

INTERVJU: ANGELICA'S ELEGY.

Idag svarer de på spørsmål, på fredag feirer de med Scarlet Chives, Pelbo og resten av Riot Factory gjengen på John Dee.


Fotograf: Benedikte Olsen

Angelica's Elegy er et av banda som skal bidra med musikk på Riot Factory sin bursdagsfest fredag denne uka. Festen blir på John Dee og i tillegg til Angelica's Elegy blir både Scarlet Chives og Pelbo å se på scenen. Førstnevnte har et debutalbum på vei, hør mer om det og om hvordan det var å varme opp for et av landets fremste band, nemlig Motorpsycho.

Band: SCARLET CHIVES // PELBO // ANGELICA'S ELEGY
Sted: JOHN DEE
18 år, CC 100,-

Riot Factory sin bursdagsfest: Facebook-event

Hør på denne samtidig som du leser, Angelica's Elegy sin låt Hazy Days of Yesteryear:
Angelica's Elegy - Hazy Days of Yesteryear by angelicaselegy

Først av alt, hvem og hva er Angelica's Elegy?
Angelica's Elegy er eitt Trondheimsbasert band som har spilt sammen i 1 år og består av Eirik "Tøffen" Fidjeland, Karl "Klysa" Klaseie, Simen "Selen" Hallset, Jonas "Julius" Waaler. Vi spiller lo-fi, melankolske popsanger.

Hvordan havnet dere på Riot Factory labelen?
Vi var veldig ny-oppstarta og skulle spille på Trondheim Calling 2011, og kom i prat med Arne og Stian som hadde hørt musikken vår og var interessert i ett samarbeid. I utgangspunktet hadde vi tenkt å starte opp ett eget label sammen med Dråpe og The Avalanche, men etter denne samtalen nølte vi ikkje med å bli med Riot Factory og danne underlabelet Sad Songs for Happy People.

Dere har et debutalbum på vei, hva kan vi forvente på det?
Om man har hørt oss live vil man gjerne kjenne igjen en del av låtmaterialet, men vi har i tillegg lagd en del sangder i studio som ikkje enda har blitt spilt live. Mykje av musikken vår har gjerne blitt forma i studio og så tatt med på øvingslokalet. Ellers håper vi plata viser at vi er glad i variasjon og spennvidde, og at vi kanskje kan vise oss som eitt band med egenart og sette folk i en litt spesiell stemning.

Når kan folk få høre nevnte album?
Vi har satt opp en utgivelsesplan, med tid til forberedelser som post-produksjon, opptrykk, promo og slikt, og har satt oss som mål å gi ut plata i april. Vi satser på å få trykt den opp på vinyl, i tillegg til å vere tilgjengelige digitalt.

For en liten stund tilbake spilte dere en litt spesiell konsert i Trondheim, som oppvarming for Motorpsycho. Hvordan var den opplevelsen?
Å varme opp for Motorpsycho har lenge vert en slags drøm, siden det nok er vårt norske favorittband.Det å stå forann ca. 500 hardcore Motorpsycho-fans, som veldig sjeldent opplever at Motorpsycho har oppvarmingsband, skaper jo en viss spenning. Vi var ganske misunnelige på vennene våre i Your Headlights Are On da de varma opp for Motorpsycho i fjor, så det var jo veldig deilig å få beskjeden om at det faktisk skulle skje. Konserten gikk veldig bra, og vi avslutta med en slags tribute til Motorpsycho ved å spille en band-versjon av åpningssporet "Feel" fra Timothy's Monster, uten å bli jaga ut av salen, heller tvert i mot. Det var ganske moro.

Dere har ikke bare vært oppvarmingsband i 2011, dere har også vært rundt omkring i landet med et par label-venner, hvordan gikk det?
Vi drog på labelturné med banda på Sad Songs for Happy People og spilte i Bergen, Kristiansand, Oslo og Trondheim i løpet av en uke. To biler fulle av folk og utstyr, gode konsertopplevelser, og tross litt vaklende økonomi var det en suksess! Det var jo også selvsagt kjempemoro, bare se selv:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits