Related Posts with Thumbnails

NYHETER: RIOT FACTORY FEIRER BURSDAG PÅ JOHN DEE.

På fredag feirer et av landets fineste plateselskap bursdagen sin, Stian Denstad forteller litt om hvorfor nettopp du bør være der.


Riot Factory har bursdag og feirer med ballonger, kake med fyrverkeri på - og tre suverene band fredag 6. Januar på John Dee. Scarlet Chives for første gang på en norsk scene, Pelbo rett før de breaker i utlandet og et av landets mest lovende band akkurat nå, Angelica's Elegy. Topp stemning i nyttårskulda!

Band: SCARLET CHIVES // PELBO // ANGELICA'S ELEGY
Sted: JOHN DEE
18 år, CC 100,-

Hvordan har 2011 vært for Riot Factory?
Vi synes hele året har vært en fest, så det er bare rett og rimelig at vi markerer det nye året med et bursdagsselskap som nok er det bursdagsselskapet vi har gledet oss mest til. Vi har gitt ut fem album og to ep'er - alle til gode anmeldelser. I tillegg har vi hatt syv artister på Trondheim Calling-programmet, tre artister på by:Larm-programmet, en Spellemannprisnominasjon, økt radiospilling og tre singler spillelistet på P3, to artister på Hove-programmet, tre artister på Slottsfjell-programmet, fem artister på Øya-programmet, fem artister på Pstereo-programmet, fem Ukas Urørt på P3, Zoom-vinneren i Trondheim, to semifinalister i Urørt-duell og en i finalen, seks labelkvelder, bla. på Øya, Pstereo, Internasjonalen og Hulen og avslutta 2011 med nok en suveren Alternativ Julekalender.

Hvis Riot Factory har et motto, hva er mottoet til Riot Factory?
Tror ikke vi har noe motto, men vi prøver å gjøre nye ting hele tiden. Tenke litt utenfor boksen og tørre å ta sjansen på noe nytt. I tillegg så er vi en veldig samkjørt gjeng - vi som driver labelet og artistene er gode venner og det skaper en fin samhørighet - det tror jeg er viktig i et label som bestemmer det aller meste selv.

Blir det kake på fredag? Hva er greia med kake på Riot Factory events egentlig?
Selvfølgelig blir det kake. Når vi har labelkvelder ser vi på det som om vi har fest. Og alle fester bør ha kake. Nå er det jo bursdag, og vi er allerede i gang med baksten. Jeg kan røpe såpass at vi har vurdert kransekake, på tross av at vi er lojale mot kakebakstens "501": Sjokoladekaken.

Hva kan publikum oppleve på John Dee på fredag?
De kan oppleve Scarlet Chives, for første gang på en norsk scene. Scarlet Chives kom ut av det blå i november på de aller fleste, og vi har kanskje ikke opplevd makan til unison trampeklapp for et helt ukjent band før. De kan oppleve Pelbo, som er på kanten til å smelle i utlandet. Kanskje Norges aller feteste liveband, med nytt album ute. Et album som er så full av lag, overraskelser og detaljer at det vil ta litt tid før folk tenker på det som et mesterverk. For det er det. Mark my words. De kan oppleve Angelica's Elegy, som er et av landets mest lovende band akkurat nå. Vi satt i studio med de for noen uker siden og hørte gjennom låtene til debutalbumet som kommer i april. Og det albumet, det er debuten sin det. Vent å se. Tror en del vil få seg en gledelig overraskelse.
Hvordan ser 2012 ut for Riot Factory?
Det ser bra ut. Album fra Highasakite, The Hex, Amish 82, Sunswitch, Angelica's Elegy, The Avalanche og Bendik er det som er planlagt av utgivelser, i tillegg til en veldig fin 7" fra Bendik. Og så kan det være at det dukker opp noen nye artister også. Mange av artistene våre er jo merka med "lovende", "spennende" og "med stort potensiale". I 2012 så skal vi jobbe hardt sammen med de for å ta nye steg. Vi skal opp og ut. Med sjokoladekake i matboksen og et fett smil i fjeset.
Hvis Stian Denstad sine fine ord ikke overbeviser deg om at Riot Factory har noen av de fineste bandene vi har her til lands kan du finne det ut selv i label-sampleren under.

Riot Factory Sampler by Riot Factory

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits