Related Posts with Thumbnails

ANMELDELSE: CLARITY (EP) - VEILS.

Veils slår til med en intens dose melodisk hardcore på sin ferske EP.


Melodisk hardcore er en vrien sjanger. Å balansere de melodiske elementene med de tyngre bitene av puslespillet uten å miste intensiteten er vanskelig. Britiske Veils får det til på sin nye EP Clarity. Helt fra første setning bandets kvinnelige vokalist Chlo Edward skriker inn i mikrofonen er tonen satt. Det er sterke følelser som driver Veils, både instrumentalt og med tanke på Chlo sin vokal. Du hører at gitaristene gir juling til gitarene sine, trommisen slår så hardt han kan og bassen dundrer avgårde. Åpningssporet Standing Alone (Isolation) er en fantastisk introduksjon til det EPen har å by på videre.

Veils fremstår nærmest som en mellomting mellom post-rock og screamo. Øreskjærende brutal vokal satt opp mot instrumentale utblåsninger i kjent post-rock stil. Harde kanter satt opp mot mye kanter. Intenst blandet sammen med behagelig. Det at de hele tiden ligger i denne krysningen gjør Veils til et givende melodisk hardcore band som ikke forsvinner i havet av relativt like band. De skiller seg rett og slett ut.

Hele EPen er stappfull av deilig intensitet. Låter som gjør inntrykk og ikke minst enormt sterk og dynamisk vokal. Veils har overbevist meg på Clarity, jeg er hekta. Clarity er ute via Tangled Talk Records fra og med idag, kjenn din besøkelsestid og hør på Veils.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits