Related Posts with Thumbnails

KONSERT: JONAS ALASKA - ØYO 2012.

Hvis det hadde vært en ung Bob Dylan som stod på scenen på Øyo12 i år så hadde de sagt at han minnet dem om Jonas Alaska.


Foto: Jenni Yang - flickr

Det er beundringsverdig egentlig, å se en rykende fersk Spellemann-vinner stå helt alene på en stor scene med kun en gitar, en mikrofon og et munnspill for hånden. Jonas Alaska starter konserten sin på Øyo12 med å spille fire låter alene, kun han og gitaren. Vi får to låter fra debutalbumet i tillegg til to låter som enten er uutgitt materiale eller relativt obskure cover-låter. Praten mellom låtene viser at Aslaksen er litt av et sjarmtroll, det var et lite fnugg av trubadur-stemning i lokalet i starten av konserten. Omtrent to meter fra meg i publikum står Mikhael Paskalev, som nylig ble årets Urørt-vinner og Jonas Alaska sin kjæreste og nyter konserten. Etter fjerde låten roper han dem opp på scenen, de plasserer seg på hver sin side av mannen i dress og slips, det er Jonas som står i fokus i kveld.

Vi får Dark At Last, debutalbumets siste spor i sin originale form, kassegitar og vals-takt. Vi får Mary, I'll Remember This i ballade-format fremført alene av Aslaksen på piano og munnspill. Det er en avslappet stemning fra start til slutt, publikum smiler og ler, det samme gjør musikerne. Hit-låtene In the Backseat og October får publikum sin annerkjennelse, man kan se folk synge med. Stord koser seg. Tonight og Morning Light får hårene til å reise seg på både meg og flere andre i publikum. Jonas Alaska har Øyo i sin hule hånd, på et vis en bragd i seg selv med tanke på at han er andre artist ut av sju. Øyo-publikumet er flinke tilskuere og gir alle som står på scenen den respekten de fortjener, noe Aslaksen tydeligvis kjente på kroppen.

Mot slutten av konserten er Jonas Alaska atter en gang alene på scenen, alt han har er gitaren i hendene og mikrofonen foran seg. Han forteller bakhistorien til den nest siste låten han skal spille, If Only As a Ghost. En sang skrevet fra Aslaksens far sitt synspunkt. En rørende sang om hvor grusomt det er å miste sin bror, Aslaksens onkel. Jeg må innrømme at det ble vått i øynene mine. En gripende tekst fremført av en av landets dyktigste singer/songwriters. Siste låt ut snur den litt melankolske stemningen etter forrige låt på hodet, en låt med mye tekst på kort tid, om svineinfluensa. Det er sant det jeg skriver i ingressen,Hvis det hadde vært en ung Bob Dylan som stod på scenen på Øyo12 i år så hadde de sagt at han minnet dem om den legendariske  singer/songwriteren Jonas Alaska, tro mine ord.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits