Related Posts with Thumbnails

BY:LARM: HVA DU BØR FÅ MED DEG.

By:Larm er like rundt hjørnet, her er en kort liste over noen konserter du bør få med deg.


Bendik.
Tidligere i år var de med på Urørt-finalen med låten Igjen, en herlig og sterk låt som viste dem fra sin beste side. Nå i Februar er de aktuelle med 7" vinylen "Og At Den Som Mistet Drømmene Skulle Bli Meg" og gjør hele tre konserter under by:Larm.

Torsdag - 20:30 på Revolver, Fredag - 21:00 på Mono, Lørdag - 20:30 på Sub Scene.

Dark Times.
Hvis du har vært innom bloggen det siste året så har du nok fått med deg at jeg setter stor pris på Dark Times. Denne trioen fra Oslo klekket ut den norske utgivelsen jeg satt øverst på topplisten min på tampen av fjoråret, nemlig debut kassett-tapen de ga ut i starten av 2011. I November slapp de en selvtitulert 7-tommer på Sheep Chase Records, den fikk 8/10 i min anmeldelse. En konsert med disse er noe de fleste bør få med seg. Stol på meg.

Torsdag - 23:30 på Revolver, Fredag - 19:30 på Sub Scene, Lørdag - 00:00 på Rockefeller Annex.

Gerilja.
Sleazy, punkete og skamløst deilig. Gerilja lager storslått garage-rock med synth og bandana. Foreløbig er det på Pink Slush Twilight EPen du får høre Gerilja sin herlige rock, men et album er på vei. Utvilsomt et av banda jeg har størst forventninger til på by:Larm.

Fredag - 00:00 på Mono, Lørdag - 21:00 på John Dee.


Highasakite.
Hvis det er et band som har blitt rost opp i skyene sålangt i år så må det være Highasakite. Seksere og full pott på de fleste anmeldere sine barometre har nok pun intended sendt Highasakite opp i skyene i gledesrus. Moden, sterk pop-musikk er det du får av Highasakite, en type pop-musikk som fungerer utmerket i album-formatet men som jeg også tror kommer til å slå kraftig ann på en scene. Få med deg disse.

Torsdag - 23:00 i Nokia Teltet Annex, Fredag - 20:00 på Herr Nilsen / Østkanten bluesklubb, Lørdag - 19:30 på Sub Scene.

Jabba The Butt.
Setter du pris på hardcore? Setter du pris på doom/stoner metal? Hvis svaret på begge spørsmålene er ja så bør du få med deg disse her. En duo fra Sørreisa i Troms. Seige doom-riff side ved side med intense hardcore-punk partier. Jabba The Butt spiller kompromissløs musikk, og jeg digger det.

Torsdag - 20:30 på Sub Scene, Fredag - 22:30 på Gloria Flames, Lørdag - 20:30 på Revolver.

Maribel.
Med et splitter nytt album på CVen inntar Maribel by:Larm 2012. På sitt nye album har de glidd litt bort fra det tidligere fokuset på støy og fokuserer nå mer på atmosfære. Reveries er et fantastisk album som jeg gleder meg til å høre låter fra i live-formatet. Dette skrev jeg om albumet i min anmeldelse: Reveries er et særdeles gjennomført og modent album. Maribel har funnet sounden de kler best og lagd ni låter som beviser dette sterkt. Det er nifst, det er vakkert, det er høye hæler på våte fortau. Det er Maribel.

Torsdag - 21:30 på Revolver, Fredag - 22:30 på Sub Scene, Lørdag 01:00 på John Dee.

Maya Vik.
Ikke bare er hun verdens vakreste og kuleste bassist, hun har også et fantastisk disco/dance albumet fra ifjor på merittlistene. På by:Larm er det hun selv som står i fokus, med nevnte album Château Faux-Coupe i bagasjen. Herlige rytmer, intenst kule basslinjer og drøyt dansbare låter er bare tre av mange grunner til å få med seg Maya Vik på by:Larm.

Fredag - 00:30 på Stratos, Lørdag - 23:00 på Rockefeller Annex.


Mayhem.
Når jeg så at Mayhem skulle spille på by:Larm ble jeg mildt sagt overraska. Et såpass etablert band midt i mellom alle de nye talentene var et spesielt syn, men de er langt fra det eneste etablerte bandet som dukker opp på festivalen. Uansett, Mayhem blir min siste konsert på årets by:Larm, avslutter i total darkness med andre ord. Det blir herlig.

Lørdag - 01:00 på Sentrum Scene.


Nekromantheon.
Et par timer før Mayhem skriker det siste skriket på årets by:Larm står de nye thrash-heltene i Nekromantheon på samme scene, nemlig Sentrum Scene. Når andrealbumet Rise, Vulcan Spectre dukket opp i Januar ble de rost opp i skyene av bl.a Lydverket og Dagbladet som begge ga albumet en sekser. Rise, Vulcan Spectre er et av de mest vitale tilskuddene til sjangeren thrash metal på lang tid, og debutplata Divinity of Death er et fantastisk album det også. Jeg fikk sjansen til å se Nekromantheon i Haugesund med Skeletonwitch og Aura Noir, og kan trygt si at Nekromantheon er klare for by:Larm. Tro meg.

Lørdag - 00:00 på Sentrum Scene.


Scarlet Chives.
Dansk magi i pop-format. Scarlet Chives leverte et av mine favorittalbum i fjor og nå skal jeg endelig oppleve dem live. De lager storslått og nøye sammensatt pop-musikk med stort fokus på en stor og særegen stemme. Selvfølgelig er de på Riot Factory, som serverer herlige band med røtter i pop-musikk på rekke og rad. Få med deg disse.

Fredag - 20:00 på Rockefeller Annex, Lørdag - 23:00 på Mono.


Årabrot.
Trenger jeg virkelig fortelle hvorfor du bør se Årabrot live? Vel, en liten tekst må jeg skrible ned. På sitt femte album fikk de prisen de har fortjent helt siden andrealbumet, nemlig Spellemann for årets metal-skive. Solar Anus er et seigt helvete av en skive og bandets tidligere materiale er både seigt og intenst frenetisk. En konsert med Årabrot er en kraftig fysisk opplevelse som jeg råder deg til å prøve ut. Hvis du skal på by:Larm har du sjansen på festivalens siste dag.

Lørdag - 23:00 på Sentrum Scene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits