Related Posts with Thumbnails

FESTIVALSLIPP: VOLUMFESTIVALEN SMELLER TIL MED FINE NAVN.

Fine og varierte navn til Volumfestivalen 2012.


Volumfestivalen er en festival hvor du kun får spille hvis bandet ditt har link til Hedmark, konseptfestival rett og slett. Volumfestivalen arrangeres på ti arenaer i Elverum Sentrum 21-23. Juni. Den arrangeres i 2012 for sjuende gang og rommer musikk, film, scenekunst, litteratur og kunst. Før dette slippet var følgende artister/band klare: Cocktail Slippers, Benedicte Brænden, Dråpe og Storm The Bastille.

- Volums musikkprogram skal være helt sjangerschizofrent. I fjor hadde vi navn på plakaten som også opptrådte på så forskjellige festivaler som Extrema Outdoor, metallfestivalen Wacken i Tyskland og Hans Børli-dagene i Eidskog. Denne bredden finner du også i artistene vi hittil har sluppet til årets program, sier musikkansvarlig Øyvind Torp.

Det er fin bredde i festivalens nyligste slipp:

EYE EMMA JEDI (NO/UK)
Det begynner så smått å bli en trivelig tradisjon for Volumfestivalen, unge hedmarkinger med teft for god popmusikk, drar til LIPA (Liverpool Institute for Performance Arts) for å dyrke artistlivet og kommer tilbake og gir strålende konserter på Volumfestivalen. Andreas Westhagen fra Elverum spilte i fjor med LIPA-kompisene i Jonas Alaska, og nå er han tilbake med hitmaskinen Eye Emma Jedi. På tre forsøk har de levert tre dansbare energibomber som har føket til topps på P3s spillelister.

PIRATE LOVE
I fjor ga psykedeliapønkerne ut sitt andre album, ?Narco Lux High School? ? og anmelderne turte ikke annet enn å pælme både femmere og seksere etter bandet, som har Kongsvinger-karen Raymond Hauger (bass) i besetningen. NRK Lydverket, Aftenposten, Dagsavisen var blant mediene som var med på kroningen av Pirate Love til kongene av norsk skittenrock.

MOSKUS
Tolgingen Hans Hulbækmo stiller både på barneprogrammet og musikkprogrammet i år. Med jazztrioen Moskus ble han i fjor den andre hedmarkingen på rad som har vunnet debutantprisen til det prestisjetunge plateselskapet Grappa (sist ut var Frida Ånnevik, som spilte hos oss i 2010).

KOPPEN
Elverumsing Thomas Meidell trakterer diverse instrumenter i musikkollektivet Koppen, som befinner seg i landskapet mellom hip-hop, funk, bricolage og pop. Herlig sære hip-hop-tekster, enorme mengder energi og et nydelig sammensurium av instrumenter og dippedutter gjør blandinga komplett. Koppen er også ute med sitt femte album, "Good Kopp/Bad Kopp" i mars.

TWIN PINES MALL
Twin Pines Mall leverer frisk, kontant post-hardcore, stappa av spilleglede og bra samspill.  Bandet ble til en dag på Flisa i 2009 under en jam mellom åsnessokningen Uno Møller og elverumsingen Andreas Westhagen, som har spilt på Volum tidligere med blant annet Team Me og State Kuban. De ga ut debutalbumet "Sporting Events til gratis nedlasting i vinter. Live utvides bandet også blant annet med Simen Schikulski (Team Me, Aristillus).

HAUGEROM
Med grooves og gitarriff som blander rock, surf-rock og pop, skaper Haugerom et sterkt lydbilde tydelig  inspirert av sommeren og livet på veien. De er klare for å ta turen til Elverum og Volumfestivalen en sen junikveld for å gi publikum en god, gammeldags rockekonsert med driv og godfølelse. Bandet består av stangesokningene Andreas Haugerud og Magnus Nordbye, hamarsing Eirik Sildnes og Fredrik Scott fra Kongsvinger.

LAVT VOLUM: Sommerfuglfisk
Vi gleder oss til å gi barna en musikalsk lek med rytmer, harmonier og farger, inspirert av salsa, latin, blues og afrikanske rytmer. På trommer og perkusjonerende med kakeformer, badeender, mbira og munnharpe finner vi volumgjengangeren Hans Hulbækmo fra Tolga. Lavt Volum-programmet, som foregår på dagtid lørdag, vil også romme flere andre av Volums kunstretninger.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits