Related Posts with Thumbnails

ANMELDELSE: DEBTORS (EP) - THE LONG HAUL.

Britene kan det med å lage interessant hardcore.


The Long Haul slapp Debtors (EP) i starten av Februar, fem låter som til sammen varer i like under sytten minutter. Bandet som holder til i Sør-England spiller en form av hardcore som fokuserer på de harde riffene, samtidig som de har minst en fot i den mer melodiske delen av sjangeren også. Lenders, første låt ut er en instrumental hvor The Long Haul klimprer ut melodier dynket i fuzz og feedback. Det er først på andre låt, Holes In The Ground, Bliss In The Skies at vokalen kommer inn, hardt og angstfylt. Jeg setter stor pris på disse britiske banda som holder vokalen agressiv gjennom all musikken sin og ikke synger konvensjonelt på refrengene. The Long Haul holder intensiteten oppe gjennom hele EPen, selv om både tempo og uttrykk endrer seg dynamisk både låtene seg i mellom og innad i låtene.

Jeg vil kalle musikken til The Long Haul interessant hardcore. Grunnen er dynamikken i musikken, de bygger og river, klimprer svakt og slår hardt. Alle låtene passer sammen, men de forskjellige delene de bygger låtene med gjør at musikken blir mer givende enn mange andre som bare tråkker gasspedalen helt til gulvet. Hver låt på EPen har noe særegent. Det kan være når bassgitaren får mer av oppmerksomheten på sistesporet Debtors, hele det stemningsfulle åpningssporet Lenders eller når trommene gjør tempoendringer ved flere anledninger gjennom hele EPen. The Long Haul har satt sammen en EP som gjør akkurat det en EP skal, gjøre lytteren interessert og gira på mer materiale.

The Long Haul har en meget god EP med Debtors. Sammen med Veils som slapp EP på tampen av Januar og Let's Talk Daggers som slipper sin nye EP i Mars er den britiske undergrunnen utvilsomt stedet å være om du liker hardcore av høy kvalitet.

 

Hør tre av låtene i Bandcamp-spilleren under.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits