Related Posts with Thumbnails

FESTIVALSLIPP: MEW GJØR SIN ENESTE FESTIVALJOBB I NORGE PÅ PSTEREO.

Mew til Pstereo2012!

 

Soundtracket til en million forskjellige ungdomsår. Kanskje det såreste, tøffeste og mest inderlige radiostasjonene har fått lov til å kringkaste på totusentallet. Skandinavias største indieband noensinne og verdens eneste indie-stadionband. Danske Mew kommer med et nytt, svært etterlengtet album i 2012, og Pstereo, som eneste festival i Norge, kan nå starte nedtellingen til å få magiske stykker musikk som Am I Wry? No, Repeaterbeater, 156, Special og Comforting Sounds slengt ut i den mørke nattehimmelen over Marinen i august!

- Mew kombinerer et sterkt visuelt utrykk med Skandinavias råeste låtkakatalog, som i kveldsmørket på Marinen i samspill rett og slett kommer til å bli en majestetisk affære, jubler Kim Aasli, bookingansvarlig i Pstereo.

Jonas Bjerre, Bo Madsen, Silas Utke Graae Jørgensen og Johan Wohlert møttes allerede i syvende klasse på barneskolen, og dannet bandet Mew i 1995. Hardt arbeid gjennom mange år, via platene A Triumph For Man og Half The World Is Watching Man, radiohiten Am I Wry? No og intensiv turnévirksomhet, førte til slutt fram til en internasjonal platekontrakt med Epic/Sony i starten av det nye tusenåret, og i 2003 entret Mew verdens kollektive bevissthet med Frengers. Store hits som 156 og Comforting Sounds definerte bandets indie-poprock-sound for et internasjonalt publikum, med Jonas Bjerres lyse stemme som signatur. Stort platesalg og fantastiske anmeldelser i flere av verdens viktigste markeder sendte Mew opp i stjerneligaen på kort tid og Skandinavias første, store indie-stadionband var født.

Forventningene før oppfølgeren And The Glass Handed Kites var mildt sagt store, og få, om noen, ble skuffet. Apocalypso, Special, Why Are You Looking Grave og The Zookeeper's Boy er noen av låtene fra plata som har blitt stående igjen i skandinavisk musikkhistorie med gullskrift, og bandet fikk belønning i form av nær sagt samtlige verdens klubber og festivaler på sine knær for å signere bandet, stort platesalg og fire priser ved Danish Music Awards. Det gikk fire år og to re-utgivelser før Mew meldte seg igjen men med No More Stories Are Told Today, I'm Sorry They Washed Away // No More Stories, The World Is Grey, I'm Tired, Let's Wash Away satte de både standarden for lengde på platetitler samt personlig rekord i platesalg, til tross for at dette albumet tok en mer alternativ vending enn tidligere utgivelser.

Siden da har Mew ligget litt lavere i terrenget; de slapp samleren Eggs Are Funny i 2010 og Jonas Bjerre har blant annet fokusert på bandet Apparitjik (sammen med A-has Magne Furuholmen) men 9. februar ble det julekveld, nyttårsaften og bursdag på en gang hos alle verdens Frengers, når Jonas, Bo og Silas kunngjorde at de var i gang med ny plate.

Og nå bekreftes bandet til sin eneste festivaljobb i Norge på Pstereo i Trondheim. Hurra!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits