Related Posts with Thumbnails

10 KJAPPE: STIAN DENSTAD.

Guilty pleasures, de beste hårsveisene og fine festivalminner er alle ting man finner i spalten 10 Kjappe.


Foto: Ane Aspén

Ti kjappe er den nye spalten her på NMHD. Det jeg kommer til å gjøre her er å stille de samme ti spørsmålene til forskjellige mennesker som gjør forskjellige ting i det norske musikklandskapet. Dette gjør jeg for å vise frem alle de fine folkene vi har der ute, og for å gi deg enda mer lesestoff.

Første mann ut i den nye spalten er Stian Denstad, kjør spalte!

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Jeg er label manager i Riot Factory, et indie label med base i Trondheim og Oslo som har 11, snart 12, fine band og artister i stallen. Sammen med flere sørger jeg for at ting går framover på labelet vårt, med artistene våre og at vi hele tiden gjør ting som får hjertet vårt til å slå raskere.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i 2012, hvem ville du valgt og hvorfor?
Åhoi. Med den setupen Team Me har nå vil de være det bandet som har størst potensiale til å nå mange - i år. Stor suksess er vanskelig å definere, men jeg er sikker på at mange av Riot Factory's band og artister kommer til å få til det de ønsker i løpet av året, samtidig som det er viktig å ta ting i riktig rekkefølge. Å plukke ut en blir vanskelig, rett og slett for det er flere.

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Blir ikke bedre enn Radiohead "Just". Utrolig fin dramaturgi og bilder, men det handler jo om det alle lurer på: "hva sier han til slutt?" Magisk.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Jeg hører nok mer på album enn på enkeltlåter. Dessuten, blir det ofte sånn at man hører mye på det man skal gi ut selv. Nå skal jeg ikke velge noen av de. Jeg må ha med sweden's "Tomorrow Calling". Sol, sommer, storby og sene kvelder. Den treffer meg midt i det gamle skate-såret i leggen fra tidlig 90-tallet. Digg. Desuten slutter den på en måte som gjør at jeg må høre den en gang til. Utspekulert på en veldig bra måte.

Fra Sverige til Danmark og Ulige Numres "København". Jeg er en stor Håkan Hellström-fan og synes alle som ikke er det har en mørk sjel, to rustne lunger og flere skruer løs. Ulige Numre er rett opp den gata. Et band flere vil oppdage snart. Mister Lies sin "Morgan". Enkel, atmosfærisk melankoli som jeg stoler på. Mister Lies minte meg på at jeg hadde hørt for lite på Burial. Takk for det, mr. Og så til slutt, Liturgy - "Generation" og Beach House - "Myth".

Hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Jeg kommer aldri til å innrømme at de tre første Madonna-albumene er guilty pleasures, men det er vel det nærmeste jeg kommer GP's. De sterkeste låtene pakket inn i himelsk lyd. "Madonna", "Like A Virgin" og "True Blue" er klassikere jeg aldri vil bli lei av. Pop!

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Grimes - "Visions". Fin den, men holder nok ikke ut året.

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Hm. Jeg er veldig glad i Interpol's "Turn On The Bright Lights". To farger, enkle linjer. Har alltid lurt på hva som er i den mørke delen av coveret. Ah, sikkert hundrevis flere også.


Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Ketil Myhre i Dråpe. Et flott hår som aldri er i vegen.

Hva er ditt beste festivalminne?
Uten tvil My Bloody Valentine på Øya i 2008. Klarte ikke prate før en times tid etterpå.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i 2012?
Massevis! Vi skal gi ut masse i år, og det gleder i hvertfall jeg meg til. Album fra Sameblod, The Hex, Amish 82, Bendik, Sunswitch, The Avalanche, EP fra Angelica's Elegy og album fra en ny artist, som vi ikke har offentliggjort ennå.

Én kommentar

Pål

03.04.2012 kl.13:17

gi meg The Avalanche. nåååå

Skriv en ny kommentar

hits