Related Posts with Thumbnails

10 KJAPPE: KRISTIAN KALLEVIK.

Propagandaregimet til Haugesundslokalradioen Radio102, kokett pop og klassiske liveklipp av punkband, Kristian Kallevik er innom spalten 10 Kjappe.

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Jeg er Kristian, driver en platesjappe i oslo som heter Tiger og plateselskapet Fysisk Format.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i 2012, hvem ville du valgt og hvorfor?
Suksess er noe jeg forbinder med en helt annen type artister enn det jeg liker. Nedbrytende saker. Håper ingen av artistene jeg liker opplever det i 2012!

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Jeg har totalt dilla på de australske garage scuzz nykomlingene i Royal Headache. Hele debutskiva deres er knall, sjekk feks ut denne låten: Down the Lane - Royal Headache.

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.

Veldig sjelden jeg orker å se regisserte musikkvideoer men klassiske liveklipp av punkband av god kvalitet er alltid en vinner slik som denne av mine evige favoritter Flipper.

Hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?

Jeg er (i likhet med deg kanskje?) sterkt preget av å ha vokst opp under propagandaregimet til Haugesundslokalradioen Radio102. Takket være dem har jeg en stor bløt flekk for britisk mid-80s pop som PetShopBoys, OMD, Duran Duran, Eurythmics osv.

Hva er den siste skiva du kjøpte?

Ultralyd 12" Avarage Human Being på Brandsdals nystartede label Drid Machine.

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.

Meta Forever's Astroid Antics CDr på Metronomicon, en komplett symbiose av viktoriansk eventyrlyst og kokett pop, med månekart og fotografier av bandmedlemmene i imperial selskaplighet.

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?

Det er Lille Gard i Succuba! Frisyren hans er et landemerke i musikkmiljøet i Oslo.

Hva er ditt beste festivalminne?

Det må være Instal festivalen i Skottland i 2004, når Current93, Charlemagne Palestine, Keiji Haino og Jandek spilte eller Random System på Blå samme året når Animal Collective gjorde sin første konsert på norsk jord.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i 2012?

Alle overraskelsene! Det er alltid de uforutsette nykomlingene som er de største opplevelsene, det skjer hvert år. Jeg stålsetter meg ellers for overraskelser fra Heksed, Kambodsja, Umoral, Kjetil Brandsdal og Drid Machine Records, Staer, Children & Corpse i samarbeid med FNS og nye band fra Ormeyngel-olegarkiet.

Les forrige 10 Kjappe her: Stian Denstad

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits