Related Posts with Thumbnails

10 KJAPPE: STEN OVE TOFT.

T.a.T.u, støymusikk og jaa9 & OnklP. Sten Ove Toft er innom 10 Kjappe.

 
Foto: Sten Ove viser fram setlisten fra når han spilte med The Megaphonic Thrift på John Dee tidligere i år.

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Hei mann! Forutenom å være bråkmaker på scenen i band som ALTAAR og Faux Pas eller helt mutters alene, så jobber jeg med booking på Blå i Oslo og sånn helt på tampen så driver jeg et plateselskap dedikert til støymusikk som heter Roggbif (men som snart blir til noe helt annet, men mer om det en annen gang).

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i 2012, hvem ville du valgt og hvorfor?
Nå er jo målet mer eller mindre nådd med Årabrot som sikkert er å finne på Allsang på grensen i sommer, men for de andre håpefulle der ute så må navn nevnes. For eksempel Staer, One Tail One Head, OMA, Noise Star and the Fall of Rome og Izakaya Heartbeat. Jeg får vel stoppe der.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Oi, det kan skifte fortere enn været på Nordkapp. Prøver å plaøye gjennom så mye som mulig og har i det siste hørt mye på støymusikk. Og det er ikke akkurat single materiale. Den siste tiden har blitt tilbrakt med album som Tim Hecker 'Rave Death 1972', Noveller 'Red Rainbows' og John Hegre 'A Nice Place To Leave'. Sistnevnte er riktignok en EP. Og så må Chelsea Wolfes 'Apokalypsis' anbefales på det sterkeste.

Sant skal riktignok sies, jeg hører da for pokker på enkeltlåter jeg også. Jeg slår et slag for låter jeg føler jeg ikke har forstått. Låter jeg til og med har irritert meg over, vært mildt forbannet over flaue partier og vendinger i låtene. Jeg har hyttet med hånda. Jeg har gått til det steget og avskrevet dem fullstendig for deretter å innse at bunnlinjen skriker mot meg; Det her, det er bare gull.

Jeg håper du allerede kjenner til:
Heilt Kanon - Syntax TerrOrkester
Fire Island (phases) - Lee Ranaldo
Lightning Death - Gerilja
Harduingentmankandansatill? - Bob Hund
Ritual - Ghost

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Jeg fikk musikkvideo-som-kunst-føling da jeg studerte på kunstakademiet. Ingen klarte å la være å nevne Michel Gondry når de skulle omtale musikkvideo i positivt ordelag. Trash er og blir bedre.Hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
T.a.T.u. Fordi det er bra.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Volcano The Bear - Golden Rhythm / Ink Music (Rune Grammofon)

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Collage i Champions League nivå viser designer Daniel Fagerström oss på Altar Of Flies sitt album 'Förruttnelsen' (Release The Bats)


Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Lasse Marhaug. Jeg kan ikke fatte og begripe at han i sin tid har hatt langt hår.

Hva er ditt beste festivalminne?
Et av dem er Transmediale 2008. Da Sindre Foss Skancke og jeg utgjorde Utarm og spilte nest sist for et fullstappet Maria am Ostbahnhof i Berlin. Reiste ned for den ene konserten. Dronet igang introen og akkurat i dèt vi skulle ta kontrollen over de mange hundre tyskere i salen så ryker PA'en. Vi snakker Rockefeller størrelse her. Det blir stille. Veldig stille. Veldig lenge. Publikum blir stående i stillhet i halvannen time inntil en av teknikerne på huset kommer tilbake, fra en taxitur som tar han med rundt Berlin minst to ganger, med nye sikringer til PA anlegget. Det blir ikke noe mer spilling på oss den kvelden. Ikke så kult da, men minneverdig nå. For øvrig spilte mange andre bra band på festivalen også.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i 2012?
Det som kommer til å bli tja, Die Endlösnung på Roggbif labelen og så har ALTAAR vært i studio så det burde komme noe ut i andre enden der også.

Les forrige 10 Kjappe her: Kristian Kallevik

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits