Related Posts with Thumbnails

10 KJAPPE: KRISTOFFER LO.

Emo-oppvekst, Kate Bush og grindcore, tre av tingene Kristoffer Lo snakker om i dagens 10 Kjappe.


Foto: Jan Granlie

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Spiller tuba i diverse band som Pelbo, Sunswitch, Machina, microtub, YODOK, BaRoLo og Hoist. Spiller litt gitar og roper litt med Bror K. Styreleder i Trondheim Jazzforum og en slags festivalsjef for festivalen Jazzfest.Ung i Trondheim.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i 2012, hvem ville du valgt og hvorfor?
Det er jo så mange som fortjener hell og lykke i 2012. Bandene på Riot Factory er jo en stor bunke gladmennesker som fortjener all hell og lykke. Men jeg velger å bruke stemmeretten min på Sküll og Highasakite. Enormt bra band på hver sin måte! Highasakite har funnet et uttrykk som jeg tror har store overlevelseskraft også utenfor Norge, og låtene er jo bare fabelaktige. Sküll er det kuleste grindcore bandet jeg tror jeg noen gang har hørt. Og kassetten til Sküll er absolutt et must, for en lyd og for en musikk!

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
A Spoonful Weighs a Ton - Flaming Lips. Lydbildet og låta treffer bare så utrolig. Greener - Motorpsycho. Snah sin synging på en knallåt med flott tekst, kinderegg. Halfway to a Threeway - Jim O'Rourke. Jim O'Rourke altså. Sjekk også ut duo skiva hans med Mats Gustafsson. Og til slutt Giving to the Rising - Neurosis. Ellers har jeg enormt kick på Sunn O))) sine ØØ Void og Altaar.

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Stian Westerhus viste meg Kate Bush sin the Dreaming video. Får ikke den helt ut av systemet. Over the top-video på en bra måte. Artsy, selfølgelige, men det funker for meg. Og låta er jo kanon.

Hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Det må vel kanskje være Marilyn Manson triologien (Anti-Christ Superstar/Mechanical Animals/Holy Wood) og Eminem Show skiva til Eminem. Emo-oppveksten har satt sterke spor etter seg. Eminem show holder meg våken på lange bilturer fordi det er gøy!

Hva er den siste skiva du kjøpte?
High Time - MC5, Stag - Melvins og the Death Defying Unicorn - Motorpsycho/Ståle Storløkken og ØØ Void - Sunn O)))

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
With the Beatles - the Beatles. Banalt enkelt cover. Rett i trynet. Elsker det.

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Synes jo definitivt ?uestlove sin sveis er ganske staslig. Og det å ha med seg kam hele tiden på den måten må jo være kredibelt.

Hva er ditt beste festivalminne?
Jazkamer på Øya var jo en særs heftig greie. Tror mye av kredfolket sleit med å vite hva de skulle synes da Lasse Marhaug sto igjen alene på scenen og slang en gitar i bakken 100 ganger. My Bloody Valentine på Roskilde 2007 var også en sterk affære.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i 2012?
Refused på Øya er jo en selvfølge. Og Sunswitch-skiva som kommer i oktober på Riot Factory.

Les forrige 10 Kjappe her: Sten Ove Toft

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits