Related Posts with Thumbnails

10 KJAPPE: JULIUS DIESEN.

N.W.A, Scooter og sveisen til Ted Gärdestad, Julius Diesen svarer i 10 Kjappe.

 

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?

Sammen med tre gode kompiser driver jeg det bodøbaserte plateselskapet Beyond Records. Jeg driver også med booking av konserter med Decent Booking og for Bodø Hardcorefestival.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i 2012, hvem ville du valgt og hvorfor?
Cold Mailman. De har gitt ut et av de aller beste, norske albumene de siste årene, og har nok et fabelaktig album på trappene i høst. Det er virkelig på tide at enda flere, både i og utenfor Norge, åpner øynene for bandet.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Cloud Nothings - Wasted Days

Beach House - Myth

Susanne Sundfør - Rome

Ansiktet - Äckligt

Gossip - Perfect World

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Radiohead - Karma Police. Den er tilsynelatende enkel, men stemningen de har fått til med denne videoen er noe helt eget. Den apatiske Thom Yorke, lyssettingen, uttrykket til den løpende typen og avslutningssekvensen er helt fabelaktig i samspill med låten.

Hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Jeg prøver egentlig å holde meg unna å forholde meg til det uttrykket, men kan nok likevel svare Scooter her. Som et sideprosjekt til Decent Booking har vi et DJ-konsept (kalt Decent Dancing) der vi bruker å avslutte kvelden med låten «How Much is the Fish», da en i gjengen er svoren Scooter-fan. «I want you back for the rhythm-attack coming down on the floor like a maniac!». Jeg digger det fordi det er komplett galskap.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Jeg kjøpte nettopp Lana Del Reys Born To Die på vinyl. Skiva er helt ok, men coveret gjør seg veldig godt som pynt i stua.

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
N.W.A. - Straight Outta Compton. Bildet er så deilig beinhardt og avslappet på samme tid, og passer sjeldent perfekt til musikken og tekstene. Jeg ser for øvrig for meg den reelle frykten og usikkerheten fotografen må ha følt på, liggende på bakken, omringet av N.W.A, og med en pistol pekende mot seg.

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Ted Gärdestad. Og brødrene Unstad i Kråkesølv når de kjører samme sveis som han. Jeg digger måten hårsveisen rammer inn ansiktet, og samtidig er både ekstremt praktisk og kul.

Hva er ditt beste festivalminne?
Det er definitivt noe fra Trænafestivalen. Stemningen på Træna er helt unik, og folk oppfører seg på en helt annen måte der enn på alle andre festivaler jeg har vært på. Skal jeg dra fram en hendelse må det nok bli da Slagsmålsklubben spilte der i 2009. Under konserten dannet det seg helt plutselig en svær sirkel av mennesker, der folk én etter én entrét ringen og gjorde noen uoverlagte dansemoves.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i 2012?
Det er sannsynligvis mye mer å glede seg til enn hva jeg har oversikt over, men blant band som jeg vet kommer med ny musikk i år vil jeg nevne Bendik, Kråkesølv og Cold Mailman. I tillegg vil jeg være navlebeskuende nok til å få med at det er en haug av ting å glede seg til fra Beyond Records-artistene.

Les forrige 10 Kjappe her:Kristoffer Lo

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits