Related Posts with Thumbnails

10 KJAPPE: PÅL ESPEN KAPELRUD.

Violet Dream, Burzum og Dag Solstad blir alle nevnt når Pål Espen Kapelrud fra MARIBEL er innom 10 Kjappe.

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Jeg er musiker og låtskriver i bandet MARIBEL.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i 2012, hvem ville du valgt og hvorfor?
Jeg er nok litt for opptatt av MARIBEL til at jeg tenker så mye på andres suksess eller mangel på. Men Violet Dream, som gjorde en remix for MARIBEL nå nylig, var et meget hyggelig bekjentskap. Ønsker han masse lykke til med sin debut EP.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Siren av Adrian Younge, Don?t Sell Your Dream (Tonight) av J Rocc, Fear Is Of The Mind ?96 av Kan Kick og Lullaby av Kenny Graham And His Satellites.

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Da må jeg nesten gå litt tilbake i tid. Da jeg fulgte med på musikkvideoer og de fortsatt gjorde inntrykk. Shadow Of A Doubt av Sonic Youth. Fargene, de enkle virkemidlene, omgivelsene, toget, Kim Gordon.

Hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Begrepet guilty pleasure er vel egentlig noe generasjonen før meg sleit med. Faren min ble litt overrasket når jeg fortalte at jeg likte Nat King Cole (?Er ikke det litt sånn ?sviskete? da??). Jeg liker det meste som kan ta meg med tilbake til en annen tid, et annet univers, enn der jeg selv befinner meg. Nat King Cole gjør det. Blant andre.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Astrud Gilberto ? The Astrud Gilberto Album.

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Vanskelig. Elsker er et sterkt ord. Men tja.. La meg si Filosofem av Burzum. Jeg er fortsatt fascinert over hvordan Varg Vikernes (og resten av gjengen på den tiden) klarte å lage et eget uttrykk og en egen estetikk ut av en så uhellig allianse som norsk nasjonal romantikk, satanisme og ? ja, jeg er fristet til å si New Age (det finnes i hvert fall visse likhetstrekk..). Jeg gikk rett på biblioteket og lånte en bok om Theodor Kittelsen (nå står den i bokhylla mi, og jeg tar den stadig frem).

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Dag Solstad. En karikatur av seg selv. <3

Hva er ditt beste festivalminne?
Er ingen festivalgjenger.. Jeg spår at Mazzy Star på Øyafestivalen denne sommeren blir mitt beste festivalminne. Hvis jeg kommer meg dit da.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i 2012?
At verden ikke går under. Ja, så sant man ikke hadde sett frem til da. Da blir man nok skuffet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits