Related Posts with Thumbnails

ANMELDELSE: BLOODSPORT EP - JEANCLAUDEGODDAMN.

At JeanClaudeGoddamn gir bort denne EPen gratis er godt mulig det snilleste et band har gjort sålangt i 2012.

Ved siden av å ha et fantastisk bandnavn så har JeanClaudeGoddamn (JCGD) mange triks i ermet på sin ferske EP. De fire låtene strekker seg over drøye tolv minutter, og de utnytter hvert eneste minutt til det ytterste. På Bloodsport sitter JCGD i sin egen lille bås med sin meget fengende musikk i grenseland mellom post-hardcore og punk type pop. De er ikke redde for å eksperimentere både når det kommer til låtskriving, fremføring og selve lydene de bruker. På The Fate of Sisyphus, åpningssporet på EPen viser de fram de fleste triksene sine, men holder akkurat nok igjen til at alle de resterende låtene har noe eget å komme med. Samtidig som det føles helhetlig.

Det er beundringsverdig hvordan JCGD klarer å låte så avslappet som de gjør. Ice Cold, spor nummer to er et svært godt eksempel på akkurat dette. Bass og tromme-jammen litt over halvveis ut i låten høres så tilbakelendt og kult ut, selv om låten er EPens korteste låt med en frenetisk første halvdel. Dette forteller meg at JCGD er et post-hardcore band som har nok tro på seg selv til at de tillater seg selv å flyte bort fra den mer og mer sjangertypiske konstante intensiteten. The Blood Brothers med mindre galskap og litt mer strømlinjet uttrykk, og mye mer pop-hooks. Siste låten på EPen, Underdog Syndrome har et drøyt catchy refreng.

Bloodsport EP er som tidligere nevnt ikke mer enn drøye tolv minutter langt. Heldigvis er låtene såpass godt satt sammen og fremført at det vil gå lang tid før man går lei. JeanClaudeGoddamn sine låter sitter midt i mellom det intense og det mer catchy, noe som gjør at låtene er mer engasjerende enn mange andre forsøk på å smelte post-hardcore sammen med snillere uttrykk som f.eks pop-punk. Det eneste jeg skulle ønske meg var mer materiale, selv om låtene er svært gode er tolv minutt litt i korteste laget. Jeg er overbevist, og det tror jeg du blir også. Håper virkelig at dette bandet får skvist ut en fullengder i løpet av året. Utvilsomt et band man bør ha på sin musikalske radar.

Klikk deg inn hit for å laste ned: http://www.jcgd.co.uk/

PS: Det at de gir denne bort gratis er nesten for godt til å være sant.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits