Related Posts with Thumbnails

10 KJAPPE: VÅGARD UNSTAD.

Vågard Unstad om heroinrappere, festivaler og åttitalls-musikkvideoer.


Foto: Andrew Amorim (Vågard Unstad i forgrunnen, resten av A-Laget i bakgrunnen)

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Jeg heter Vågard Unstad, og er medlem av rapgruppen A-laget fra Bergen. Jeg er tilknyttet miljøet rundt NMG/G-huset, dvs. Lars Vaular, Fjorden Baby!, A-laget, John Olav Nilsen og Gjengen, Mike T, Jonas V, Petter Beyer, Mats Dawg, Leo Ajkic m.fl.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i 2012, hvem ville du valgt og hvorfor?
Dette høres nok litt sjølgodt ut, men oss. Rett og slett fordi vi er på et høyere nivå enn andre norske rappere, og Norge trenger at folk begynner å høre på noe bra rap.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Disse låtene har gått på repeat i hodet mitt i sommer, uvisst av hvilken grunn:

Trill Fam - Ducked Off
Riff Raff - Im Sorry Lil Mama
Howlin' Wolf - Change My Ways
B.G. - Trigga Play
George Michael - Careless Whisper
Ginuwine - Same Ol' G

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Elsker videoen til Nolan Thomas' "Yo' Little Brother", pga. koreografien, popkulturpastisjen og ikke minst hele SETTET! For oss som vokste opp med 80- og 90-tallsfilmer framstod jo den amerikanske storbyen som et evig stort dystopisk landskap såvidt opplyst av flammene fra oljetønnebål. Et spennende sted med horer, dop og kjeltringer.

Hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Jeg ser ikke på det som en guilty pleasure. Livsstilen min har ikke plass til å føle skyld for nytelse, det ville knekt meg. Men jeg elsker George Michael. Hvorfor? Fordi han er en stor låtskriver, har en uovertruffen teft for melodi og har en detaljert produksjonsstil som aldri blir overprodusert.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Siste til Fjorden Baby!

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Det må jo bli et Pen&Pixles-designet cover. Her på omslaget til B.G.'s klassiske "Chopper City" har vi en heroinavhengig tenåring fra New Orleans som står å kuler'an hardt mens det regner enorme AK47-patroner.

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Sveisen til Dru Down i "Can You Feel Me Videoen". Det er noe med den sveisen her som sier noe om verden. En svart mann prøver å gjøre håret sitt europeisk og ender med en sveis som en hver europeer bare kan drømme om!

YouTube: Can You Feel Me - Dru Down

Hva er ditt beste festivalminne?
Konsertene vi har gjort. Utover det har jeg bare dratt frivillig på festival en gang. Da var jeg 17, og skjønte fort at DETTE gidder jeg faen ikke mer.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i 2012?
21. desember seff! Hehe, neida. Eh, A-laget sitt album. Og ellers bør man jo glede seg over livet :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits