Related Posts with Thumbnails

10 KJAPPE: ANN KRISTIN TRAAEN.

Ann Kristin Traaen fra Dark Times om boyband, South by Southwest-festivalen, Prefab Sprout og Sonic Youth.

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Jeg er Ann Kristin, også kjent som AK. Jeg spiller gitar og synger i Dark Times og er med i musikkprogrammet Bra Trommis på Radio Nova. Har også en fortid som musikkredaktør i nevnte radiostasjon.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i 2012, hvem ville du valgt og hvorfor?
Jeg er veldig stoka på relativt nye band som Staer og Modern Love. Staer spiller fet støyrock, sjekk utgivelsene deres. Modern Love lager melodiøs pønk og slipper plate ganske snart. Begge er awesome live. Dessuten tror jeg Okkultokrati kommer til å overvelde de fleste med oppfølgeren til No Light For Mass som kommer til høsten.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Har hørt en del på disse:
Become What You Are - Merchandise
Hybrid Moments - Misfits
Lucid - Creem
Pet Sematary - Ramones
Death Will One Day Rob Us All - D. Vassalotti
Circumambient - Grimes

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Sonic Youth med Bull In The Heather. Hele videoen er bare veldig forstyrrende og creepy. Kathleen Hannah og Kim Gordon er som alltid veldig kule.

Hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Det hender jeg setter av en halvtime på YouTube til å se på boyband-hits fra 90-tallet/tidlig 2000-tall. Da koser jeg meg. Videoene er seff like bra som musikken.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
To 12-tommere: Creem - Creem (Katorga Works) og Total Control - Henge Beat (Iron Lung).

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Det første jeg kommer på er Prefab Sprout sitt cover til Steve McQueen. Kombinasjonen motorsykkel, engelsk, tåkelagt landskap og 80-talls-estetikk slår det meste. Også liker jeg måten Wendy Smith holder rundt Paddy McAloon på.

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Buzz Osborne. Det gidder jeg ikke å forklare.

Hva er ditt beste festivalminne?
Det er definitivt hele opplevelsen av å være på South by Southwest-festivalen i fjor. Jeg dro dit med redaksjonen min i Bra Trommis for å lage radio. Intervjua og så masse bra band, for det meste på uoffisielle shows siden jeg ikke hadde festivalpass. Men jeg fikk sneket meg til å se Trash Talk, Off! og Bad Brains på det offisielle programmet. Det var fett.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør glede seg til i 2012?
Er det her jeg skal reklamere for meg sjæl og svare "den nye 7-tommeren til Dark Times som slippes på Fysisk Format til høsten"? Ja, vår skive og den nye til Grizzly Bear blir nok bra. Og det jeg svarte i spørsmål to.

Les forrige 10 Kjappe her: Ask Frederik Berg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits