Related Posts with Thumbnails

NYHETER: ÓLAFUR ARNALDS GJØR ÅPNINGSKONSERTEN UNDER NUMUSIC FESTIVAL 2012.

I år arrangeres elektronikafestivalen Numusic i Stavanger for trettende gang, og den islandske artisten og komponisten Ólafur Arnalds åpner festivalen i Stavanger Domkirke.

Ólafur Arnalds har opparbeidet seg en stor tilhengerskare nasjonalt og internasjonalt. Den 25 år gamle artisten har alltid likt å tøye grenser, både i forhold til arbeidet i studio og live-showene sine, og det er så mye mer ved Arnalds enn gjennomsnittlige electronika-låter. Med sine delikate og klassiske melodier, sin bakgrunn fra metal-band, og sine stadige forsøk på å bryte, eller i det minste viske ut, grensene mellom klassisk musikk og pop/rock/elektronika, er han et spennende og originalt innslag i Numusics line-up, som iår består av blant annet GusGus, The Orb, Monolake, Mad Professor, Body/HeadLindstrøm og Lemaitre.

Startskuddet for festivalen er onsdag 26. september, og åpningskonserten med Arnalds vil finne sted i Stavanger domkirke, som det aller første på et storslagent program. Det er en enkeltstående konsert, og billetter til konserten kan kjøpes også utenom festivalpasset på billettservice.

Numusic er en festival som er opptatt av grensene som skiller de ulike musikksjangrene fra hverandre. Med den digitale kulturen som har utviklet seg de siste 10 årene har disse grensene blitt visket ut, og artister har funnet friheten til å hente inspirasjonen og elementer overalt, på kryss og tvers av musikksjangere. Arnalds musikk inviterer lytterne inn i et musikkunivers med elementer fra både klassisk- og elektronisk kammermusikk, noe som utgjør en mektig blanding. Denne stadige blandingen av elementer, og forsøkene på å bryte grensene mellom de ulike sjangerne, ligger Numusics hjerte veldig nært, og vi har stor tro på at Arnalds sin konsert kommer til å bli en opplevelse uten like.

I år holdes konsertene i hovedsak på Tou Scene i tillegg til Stavanger domkirke. Tou Scene er et omgjort viktoriansk bryggeri, og fungerer som et av Norges største kunstsenter. Et perfekt sted for en firedagers elektronikafestival. Billetter kan kjøpes på billettservice, 7eleven, Narvesen eller Victoria Hotel i Stavanger.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits