Dagens Låt

DAGENS LÅT: YOU AIN'T THE ONE - DRIVING CASSADY.

Svært behagelig americana/garage-rock fra USA/Sverige.

Driving Cassady sine behagelige vers og upbeat refreng er vel verdt å få med seg. You Ain't The One, låten du får høre her hos meg er en av fem spor de ga ut nå mandag 20. August. En småfrekk sammenblanding av americana, indie-rock og en liten dose garage-rock er det du får av Driving Cassady. EPen som har fått navnet On the Ties er som sagt allerede ute, via Birds Will Sing For You labelet fra vårt herlige naboland.

DAGENS LÅT: DANDELION - SLUTET.

Drømmende lydlandskap fra svenske Slutet.

Av og til er det de låtene som ikke gjør så mye ut av seg selv som treffer hardest. Det er det som er tilfellet med Slutet fra Göteborg sin låt Dandelion. Noen ganger trenger man ikke mer enn en enkel melodi og et passende lydbilde for å lage en god låt.

DAGENS LÅT: OH MY GOD THEY'VE GIVEN ME THE SUBURBS - STRANGE NEWS FROM ANOTHER STAR.

Bråkerock fra Cardiff.

Hvis Jimmy Watkins ikke ble med som andregitarist i et av mine favorittband de siste årene hadde jeg aldri fått med meg hans andre band. Bandet jeg plasserer temmelig nærme toppen av listen over mine favorittband er Future of the Left (FotL), mclusky vokalist/gitarist Andy Falkous sitt relativt nye prosjekt.

Etter FotL sin siste medlemsutbytting kom Jimmy Watkins inn på gitar og plutselig snublet jeg over hans andre band, Strange News From Another Star. Bråkete, hardkanta rock fra en herlig trio. Til nå har de gitt ut en EP og en fullengder, låten du får av meg idag er hentet fra EPen Full Frontal fra 2010.

DAGENS LÅT: FORSVINNE - BENDIK.

Det var på tide at Bendik fikk innpass som dagens låt.

Bendik, godt mulig et av landets fineste band for tiden. Nå er det ikke lenge til de slipper debutalbumet sitt, og i tiden mot albumslippet har Bendik sluppet tre remixer av sine egne låter: Den første av Burning God Little, den andre av Aact Rraiser og den siste av Anana. Alle med releasedatoer den femte dagen i måneden.  Nå har vi altså fått Forsvinne, bandets første albumsmakebit. Hør den og se videoen her hos meg.

Hva Bendik selv syns om låten:
Forsvinne er en låt som vi veldig fort likte veldig godt. Den første gangen vi øvde ordentlig på den låta kom vi ikke lenger enn til refrenget før vi skjønte at dette måtte være vår første singel. Den er en perfekt start på vårt første album, den er på mange måter et startpunkt på vårt felles uttrykk og inneholder elementer fra flere av våre favorittsjangre. Den er skitten, men vakker på samme tid. Teksten handler om å ha en følelse av at man tråkker feil hele tiden. Vi har spilt Forsvinne på alle konsertene i vår. Vi bruker å være ganske spente før vi går på scenen og det er litt rart, men den har en beroligende effekt på oss når vi spiller live. Vet ikke hvorfor. Kanskje det er fordi den er veldig "oss"?


Bendik - "Forsvinne"
from Riot Factory on Vimeo.

DAGENS LÅT: ADAPT OR DIE - FIGHT!.

Det må være lov å kalle Fight! en supergruppe.

Supergruppe, smak litt på det ekle ordet. Hvis du har fått med deg og digger det som foregår i den øverste delen av norsk hardcore i undergrunnen kommer du nok til å sikle litt når jeg forteller deg hvem som spiller i Fight!. Gutta i Fight! er nemlig Remi Semshaug Langseth på vokal (ex- Like Rats From A Sinking Ship), Esteban Munoz på gitar (trommer i Social Suicide), Remi Arefjord på bass (Jeroan Drive, Social Suicide), Henrik Kilvær på gitar (bass i Of Grace And Hatred) og Mathias Simonsen på trommer (Of Grace And Hatred).

Dette er Bergenhardcorens supergruppe, og første låt fra dem får du her idag. Låten heter Adapt or Die og får meg til å glede meg til EPen de slipper på Loyal Blood Records i høst. Hvis du skal på Øyafestivalen i år har du muligheten til å se dem live på klubbdagen, nærmere bestemt tirsdag 7. August på Subscene kl 20:15.

DAGENS LÅT: DOOMED TO DEATH - GOUGE.

Gouge fra Kolbotn gir deg herlig death metal.

Tidligere i sommer intervjuet jeg Sindre Solem fra Nekromantheon og Obliteration, et intervju du kan lese her: link. I intervjuer spurte jeg om hvilke band folk bør få øynene opp for når det kommer til metal i Norge. Det første han sa var Gouge. Så fort jeg kom hjem fra festivalen fant jeg fram Gouge sin debut-EP, med samme tittel som dagens låt, Doomed To Death. Dette er death metal sånn death metal skal være. Eneste som er litt irriterende er fadeouts på slutten av hver eneste låt, litt buzzkill. Uansett, Gouge er definitivt et band du får sperre øynene opp for. Nei, jeg kommer ikke til å ta et gouge/øye-pun.

Facebook: Gouge

DAGENS LÅT: ANTHEM 1 & 2 (TOM FURSE MIX) - SIINAI.

Tom Furse fra The Horrors har remikset SIINAI sin låt Anthem 1&2.

Siden OL i London er i gang nå så er det ganske så passende at SIINAI slipper en fersk remiks. Tom Furse fra The Horrors har remikset åpningssporet fra SIINAI sin skive Olympic Games. Han drar en allerede lang låt enda lengre, fra 8:14 til hele 10:44. Hele herligheten er bare et tastetrykk unna, trykk da vel.

DAGENS LÅT: INKA KID - META FOREVER.

Meta Forever har gitt meg en god grunn til å glede meg til sin kommende sju-tommer.

Grunnen varer i omtrent fire og et halvt minutt og heter Inka Kids, første smakebit fra nevnte sju-tommer. Psykedelisk pop fra et band som har bevist at de mestrer den slags. Låten er en herlig liten låt som på ingen måte prøver å imponere deg med storslagne partier og eksentriske vokalmelodier. Det de gjør er å ta i bruk enkle idéer, melodier og gjør så mye som overhodet mulig med disse. Resultatet er en låt som fenger meg og jeg ser ingen grunn til at den ikke skal gjøre det samme med deg. Hvis resten av Meta Forever sin kommende sju-tommer er like bra som Inka Kid så kan den nærme seg toppen av vinyl-utgivelser for min del.

Emerald Mind Games Part Two, sju-tommeren som låten er hentet fra slippes 17. August via Metronomicon Audio.

DAGENS LÅT: I HAVE A HOBBIT TO SUPPORT - BARREN WOMB.

De bråkete gutta i Barren Womb gir oss dagens kembokorte låt.

Barren Womb fra Trondheim gir ut en EP i September. Bandet er satt sammen av tidligere medlemmer av det fantastiske bandet Like Rats From a Sinking Ship. Tidligere i år var de med på en split 7" med Forræderi, nå skal de altså gi ut sin første utgivelse helt på egenhånd, On the Origin of Fæces EP. Den fysiske utgivelsen vil være limitert til 500 kopier på solid oransj 10" vinyl. Første låt fra EPen er ute nå, den heter I Have a Hobbit To Support og du hører den her hos meg. On the Origin of Fæces er ute i September via The Perfect Hoax.

DAGENS LÅT: WAITIN' 4 U - FOXYGEN.

Queen, Girls og ellevill nostalgiflørt er tre ting Foxygen definitivt setter pris på.

Foxygen er en låtskriverduo med røtter på begge kystlinjene til USA. Sam France, stemmen i duoen kommer fra Olympia på vestkysten og Jonathan Rado, mannen bak gitar og keyboards har sine røtter i New York. Nå i Juli slipper de minialbumet Take the Kids Off Broadway, låten jeg gir deg idag er en singel fra nettopp denne skiva.

Take the Kids Off Broadway er ute via Jagjaguwar 24. Juli.

DAGENS LÅT: BAD THINGS - BE THE BEAR.

Be The Bear gir deg herlig electropop med låten Bad Things.

Svensk electropop er en sjanger jeg liker mer og mer. Nå kan du tilføye Be The Bear til den stadig voksende haugen av kvalitet fra Sverige. Tidligere i år slapp Sameblod en nydelig skive som på mange måter lå komfortabelt innenfor electropop, Be The Bear fra Göteborg gjør sjangeren på en litt annerledes måte. Der Sameblod i all hovedsak er nydelig, glattpolert og kompakt electropop legger Be The Bear mer vekt på indierock-elementer i sin tolkning av sjangeren. Bad Things er låten jeg deler med deg, forhåpentligvis faller den i smak.

DAGENS LÅT: THE FROG - THE HICKEY UNDERWORLD.

Herlig rock fra Belgia.

The Hickey Underworld fra Antwerpen, Belgia er et av de banda som fikk suksess fordi de var flinke. I 2006 vant de Humo's Rock Rally, en konkurranse i Belgia som til en viss grad minner om det NRK Urørt-finalen er her til lands. Etter å ha vunnet konkurransen fikk de spillejobb på Pukkelpop. I 2012 har bandet et selvtitulert album i 2009 og andrealbumet I'm Under The House I'm Dying fra i år på CVen. Låten du får høre idag heter The Frog og er hentet fra nevnte andrealbum. I tillegg til å lytte til låten bør du følge godt med på musikkvideoen, en av de aller beste musikkvideoene jeg har sett til nå i 2012.

DAGENS LÅT: WE ARE - SNØSKRED.

Så, The Avalanche finnes ikke lengre, eller jo, men nei.

Fra nå av er det Snøskred du må si når du skal snakke om det herlige Trondheimsbaserte bandet. For en drøy uke siden slapp de sin første låt med sitt nye navn, We Are heter den. Låten er en forsmak på hva vi kan forvente fra bandets debutalbum som slippes 26.10 på Riot Factory.

Jeg fikk med meg to av konsertene de gjorde på årets by:Larm og kan trygt si at jeg gleder meg til å høre en hel skive med innspilt materiale fra denne gjengen. Før den tid får vi nøye oss med singelen We Are.

DAGENS LÅT: ELEVATION - CCTV.

CCTV følger opp en sterk EP fra tidligere i år med en minst like sterk singel.

Shaun Curtis, mannen bak CCTV hadde med seg Pow Pow på sin EP fra tidligere i år. Electric Summers EP var en solid EP med gode låter gjort av en gjeng som hørtes inspirerte ut. Elevation, CCTV sin nye singel holder fast på de samme følelsene fra Electric Summers EP. Pow Pow er fremdeles med som backingband, og det låter minst like bra som sist. Dette er andre singel fra den kommende debutskiva Hope & Destroyer. Skiva er produsert av Audun Borrmann med Pow Pow som backingband.

DAGENS LÅT: LOVNAD - FEFFE.

Dagens låt handler om de tre vise menn som blir lurt inn i Gudbrandsdalen, jeg tuller ikke.

Feffe er en multiinstrumentalist med bakgrunn i vestfolds dype skoger og havgapet på Sunnmøre. Lovnad er Feffe´s debutsingle, og gis kun ut på vinyl i et opplag på hundre eksemplarer, med coverdesign av Andreas Barsleth. Slik beskriver Feffe sin egen musikk: "I dagliglivets underbevisste strøm dukker noen ganger stemninger opp, noe man kjenner igjen uten å forstå fra hvor. Musikken er tolkningen av mine gjennkjennelser."

Lovnad / Jordas Kjerne 7-tommeren gis ut av Syrin Vinyl.

Feffe arbeider for tiden med et debutalbum som slippes høsten 2012.

A-siden Lovnad er et tonesatt eventyr om de tre vise menn som har blitt lurt av gårde langt inn i Gudbrandsdalen av en mystisk kvinneskikkelse. B-siden Jordas Kjerne er en kosmisk tilstand, der man etter ekstremt jordlige erfaringer drar for å ekspandere alle sine fragmenter ut til universets tjeneste. Det er alltid fascinerende å lese meningen bak musikk av denne sorten. Uansett, hør a-siden Lovnad i SoundCloud-spilleren under.

DAGENS LÅT: WEED > NAV - ACTION THE MAN.

Noen folk syns han er rar fordi han heller vil selge weed enn å gå på NAV, jeg syns han er fet, awesome, rå, bra og swag. Stryk det siste, sånt driver vi ikke med her.

Action The Man kjører sakte på sin nye singel. Med tilbakelendt flow og en produksjon som er passe sløv slentrer han avgårde på Weed > NAV. Selim Mutic, fyren bak navnet Action The Man holder til i Bergen og slipper Weed > NAV med b-siden Kulan på Nabovarsel, samme label som pusher ut Verdensrommet. Jeg digger sånne labels, som ikke begrenser seg til en sjanger og fokuserer på å pumpe ut kvalitet istedenfor konvensjoner. Hør Weed > NAV og b-siden Kulan som ikke er fullt så tilbakelendt som a-siden like under.

DAGENS LÅT: SIDELENGS - VERDENSROMMET.

Herregud, nå er det sommer nå.

Verdensrommet, et band som ga demoen sin til noen som kunne hjelpe dem og faktisk fikk hjelp. Bandet startet i 2011 som et låtskriverprosjekt bestående av Andreas Høvset og Vetle Vik Gundersen. På en Young Dreams-konsert i Oslo samme sommer de startet prosjektet traff de på Matias Tellez, de ga han demoen i håp om at han kunne gjøre noe med den. Etter noen uker fikk de svar, en invitasjon til Skogen Studio i Bergen. Resultatet er to låter, Nytt og Sidelengs.

I februar 2012 ble duoen spurt om å varme opp for Razika for konserten deres i Porsgrunn, og fikk med seg tre skolekamerater, Ole Henrik Dyrseth, Martin Gowland og Martin Wright Thorsen, som nå er med å danne Verdensrommet.

Det vi får fra Verdensrommet er norskspråklig rockpop fra to karer som opprinnelig er fra Skien. Et sted i en tåke de selv har skapt mellom indie-rock alá The Strokes og gammel pop av typen Burt Bacharach. Sidelengs / Nytt blir utgitt på Nabovarsel, et label basert i Bergen.

16. Juni spiller de som oppvarmingsband for Bear In Heaven på BLÅ i Oslo, klikk på linken for mer informasjon: Bear In Heaven @BLÅ

DAGENS LÅT: SO DEVILISH - THE UNDERACHIEVERS.

2012 fortsetter å være et bra år for hiphop.

Hva er greia med at flere og flere unge rappere er drøyt bra? De siste ukene har jeg snublet over grupper som Clear Soul Forces og Pro.Era, idag er det The Underachievers som imponerer. The Underachievers er Issa Dash og Ak, en hiphop-duo fra New York. So Devilish ble sluppet 25. Mai og er første låt fra en kommende mixtape. Jeg elsker det jeg hører og gleder meg til å høre om mixtapen holder samme nivå som det det Issa Dash og Ak viser på So Devilish.

DAGENS LÅT: HELVETE - RIDDARNA.

Svensk, tung og kul rock fra Riddarna.

Riddarna er et band fra Sverige som spiller tung pop/rock. Jeg leste et sted at noen kalte dem stonerpop, alt jeg vet er at det jeg har hørt til nå fra dem låter knallbra. Riddarna skal prøve å skvise seg inn i norske hoder ved å gi ut debuten sin Bakom Molnen her i Norge senere i år, nærmere bestemt September. Første singel fra albumet heter Helvete og det er nettopp den låten du får høre her.

 

DAGENS LÅT: TOMORROW I BEGIN - H!DE.

Første smakebit fra H!DE sin kommende EP er her.

Fredag 6 juli slipper det nordnorske post-rock bandet H!DE sin første EP på The Perfect Hoax. EPen, som har fått navnet "With Our Own Eyes, We Can All See", en EP som strekker seg over fire låter. Jeg vil plassere dem et sted mellom indie-rock og post-rock, spesielt på låten du får høre idag.

DAGENS LÅT: STICK 'EM - CLEAR SOUL FORCES.

Clear Soul Forces, en latterlig bra hiphop-kvartett fra Detroit.

På den ene siden av hiphop har vi Waka Flocka Flame, Gucci Mane og Kreayshawn, på den andre siden står grupper som Clear Soul Forces, Black Hippy og Pro.Era og beviser at hiphop ikke er fortapt. De fire folka i Clear Soul Forces er E-Fav, L.A.Z., Noveliss, og produsent/rapper Ilajide. De har holdt det gående siden tidlig 2010 og har blomstret sakte men sikkert. Med både egenproduserte beats og produksjoner fra bl.a Hudson Mohawke har de pumpet ut låt på låt via YouTube-kanalen sin. Høy kvalitet på både selve rappingen og beatsa bak stemmene.

Låten jeg har plukket ut heter Stick 'Em, med en musikkvideo som delvis er en hyllest til filmen Dead Presidents.

DAGENS LÅT: I NEVER KNEW YOU - CAGE.

Fantastisk hiphop, fra New York via meg til deg.

 

Cage, eller Chris Palko som er hans egentlig navn er en rapper fra New York med stor bredde i sin egen diskografi. Som en del av Definitive Jux, et New York-basert hiphop-label starta bl.a av fantastiske EL-P, et label med fokus på artister som presser sjangerens grenser til det ytterste har han fått en solid fanbase i undergrunnen. På sine to første album lekte han med mange av de samme lydene som nevnte EL-P gjorde, uten å bli like breial i produksjonen som EL-P er. De to første skivene er preget av simplistiske instrumentaler. Cage sin stil kan minne om en mer alvorlig versjon av Slug fra Atmosphere, i hvertfall på Hell's Winter fra 2005. Cage er tøff i trynet, men det er ikke bare morsomheter som blir rappet om.

Låten jeg gir deg idag er hentet fra hans tredje skive, nemlig singelen på Depart from Me. Den heter I Never Knew You, en låt dynket i følelser.

Bonusvideo:

DAGENS LÅT: SURVIVAL TACTICS - JOEY BADA$$ FEAT. CAPITAL STEEZ.

Den 17 år gamle rapperen Joey BadA$$ fra Brooklyn er drøyt bra, seriøst.

Jeg blir så glad når jeg hører drøyt dyktige unge rappere. Vi var alle gira når Odd Future ble fjorårets store hype, og som mange andre opphypa prosjekter ble OF etterhvert en skuffelse. Odd Future er et hiphop-kollektiv som kjører kvantitet og image over kvalitet. Pro.Era derimot, hiphop-kollektivet sytten år gamle Joey BadA$$ fra Brooklyn, New York er en del av oser av kvalitet. Flowen hans balanserer omtrent midt i mellom agressivt og tilbakelendt.

Debututgivelsen hans 1999 slippes ifølge internett 12. Juni, Survival Tactics, låten du får høre her ble sluppet i Februar som første singel fra skiva. Med seg på låten har han Capital STEEZ som også er medlem i Pro.Era, dyktig fyr det også.

DAGENS LÅT: RAINBOAT - BUILDINGS.

Et sted mellom Pissed Jeans og The Jesus Lizard sitter Buildings og skviser ut sin intense hybrid av de to nevnte band.

Det å lage intens rock uten å skremme bort lyttere er vanskelig. I mange tilfeller blir det enten for pysete eller for bråkete. Buildings klarer å treffe blink temmelig bra med sitt forsøk på sjangeren. I likhet med nevnte Pissed Jeans og The Jesus Lizard klarer Buildings å bråke samtidig som de lager interessant rock, noe som gjør at de automatisk havner på min liste over fantastiske band.

Spotify: Buildings

Låten du får høre her heter Rainboat, åpningssporet på den herlige skiva Melt Cry Sleep fra ifjor. Sjekk den ut i musikkvideoen under.

DAGENS LÅT: LA-LA-LA-LA LOVESONG - HANNE KOLSTØ.

Synthpop, fra Hanne Kolstø til deg.

Hanne Kolstø har frontet prosjektene Love:Fi og Thelma & Clyde og ga ut soloplaten Riot Break i september 2011. La-la-la-la Lovesong er første smakebit fra det nye albumet FlashBlack som slippes 14. september, og den er allerede listet på NRK P3.

Fjorårets Riot Break blir lansert i U.S.A og Tyskland mai 2012, med påfølgende turnéer. Oppfølgerplaten FlashBlack slippes i Norge 14. september 2012.

DAGENS LÅT GÖRLITZER PARK - THE CAPTAIN & ME.

Ny lyd fra The Captain & Me.

Görlitzer Park er første låt fra The Captain & Me på omtrent et år. Sist vi hørte fra dem var i Mars ifjor da de ga ut albumet Migrants. Den nye singelen er spilt inn i bandets egenbygde studio ved Sofienbergparken i Oslo.

Bandet forteller om hva låten handler om:
Låta forteller om kunstneren Wigand Witting, som står bak det ødelagte tyrkisk-inspirerte fonteneanlegget i Görlitzer Park i Berlin, i det han sniker seg inn i anlegget på natta for å prøve og rette opp skadene før det er for sent. Fontenen sto ferdig høsten 1998, og er inspirert av naturlige bergformasjoner i Tyrkia. Men allerede noen uker etter åpningen begynte anlegget å slå sprekker.

Det viste seg at Witting hadde brukt stein importert fra Portugal som ikke tålte frost. Anlegget måtte til slutt slås i stykker av sikkerhetsgrunner, og er i dag en inngjerdet, nedtagget ruin i parkens vestre del. Wigand Witting ble i 2000 dømt til å betale 1,1 millioner euro i erstatning til Berlin by. Så vidt vi vet, har han ikke betalt.

DAGENS LÅT: WAKE ME UP - BENDIK BAKSAAS BAND.

Bendik Baksaas Band slipper idag sin første singel på Dayladore.

Bendik Baksaas Band (BBB) sin nye singel Wake Me Up er en herlig liten sak. Låten er hentet fra den kommende EPen The Shape Of Beats To Come, som gis ut 22. Juni. Fyren bak prosjektet heter ikke overraskende Bendik Baksaas. I liveformatet får han hjelp av Jonas Barsten Johnsen og David Aleksander Sjølie. Johnsen tar en utøvende master i jazztrommer på Norges musikkhøgskole, mens gitarist Sjølie går siste året på sin bachelor i utøvende jazz.

DAGENS LÅT: LAY ME DOWN IN CURLERS - SATAN'S YOUTH MINISTERS.

Garagerock, satanisme, Alabama og Entombed t-skjorte, si hei til Satan's Youth Ministers.

Jeg vil gå så langt til å si at Satan's Youth Ministers er hillbilly-versjonen av Turboneger. En eksentrisk lubben fyr på vokal, et herlig driv i låtene og tekster midt i mellom det absurde og det herlige. Satan's Youth Ministers er et band fra Muscle Shoals, Alabama som spiller herlig rocknroll med en fot i hillbilly-helvete og en fot i en gjøglersko.

Låten du får av meg heter Lay Me Down in Curlers, i form av en liveopptreden. Sjekk ut.

DAGENS LÅT: SAFETY - FOOTBALL, ETC.

Football, etc fra Houston, Texas gir oss sterk indie-rock.

Noen ganger trenger man ikke den reneste røst for å synge vakkert. Dette har vært noe de fleste som setter pris på de siste tjue-tredve årene. Indie-rock, singer/songwriter og ikke minst emo/screamo type den riktige er alle gode eksempler på sjangre som har fått dette til. Football, etc er et band som lager nydelig musikk i grenselandet mellom indie-rock og post-rock. Kombinasjonen få instrumenter og sterke følelser treffer hardt, i hvertfall hos meg.

Spotify: Football, Etc
Bonusvideo:
Catch The Spirit - Football, etc

Bandet hadde sin oppstart i Houston, Texas. Låten jeg har plukket ut heter Safety og er hentet fra det jeg har forstått er debutalbumet deres fra 2011, The Draft. De har også gitt ut en EP i 2009 og en singel i 2010. Sjekk ut en liveopptreden av Safety i videoen under.

DAGENS LÅT: SCRAMBLED - HARM'S WAY.

Blytung hardcore fra Chicago.

Harm's Way er et hardcore band fra Chicago, Illinois. De holder fast på mange av sjangerens regler, både musikalsk og med tanke på livsstil, de er utvilsomt et straight edge band. Bandet har gitt ut et par sju-tommere, en EP og to fullengdere. Dette er hardcore av den hardtslående varianten, likhetstrekk til Nails kan trekkes selv om Nails i de fleste tilfeller peiser på i et raskere tempo enn Harm's Way.

Låten jeg gir deg fra bandet heter Scrambled og er åpningssporet på bandets nyeste skive, Isolation. Skiva kom ut ifjor og er verdt å få med seg hvis Scrambled falt i smak. Kompromissløs hardcore med krydder fra både groove metal og powerviolence.

DAGENS LÅT: LUDWIG WITTGENSTEIN ON ETHICS - ENDOLITH.

Djent, experimental metal, technical metal og math metal. Chuggete barn har mange navn.

Endolith er det første norske bandet jeg har hørt som omfavner Djent-sjangeren fullt ut. Teknisk riffing alà det Meshuggah gjør blandet med math-rock sitt opphakka uttrykk. Ludwig Wittgenstein on Ethics er spor to på den kommende EPen Organi5m, som gis ut på The Perfect Hoax, et label som også huser band som Barren Womb. EPen er ute i starten av Juni.

DAGENS LÅT: MAANELYST - BLODHEMN.

Totalt mørke er det du finner i dagens låt, black metal fra Blodhemn.

Blodhemn så lyset av mørket i 2004, et enmanns Black Metal band skapt av Invisus som et utløp for trangen til å spre musikken og tekstene hans. Den første demoen skapte mye oppmerksomhet i undergrunnen i 2008 og den kritikerroste EPen Brenn Alle Bruer fra 2010 gjorde det klart at Invisus og Blodhemn var seriøse og dedikerte til hva de holdt på med.

Maanelyst er andre låt ut fra debutalbumet Holmengraa. Skiva er ute 18. Mai via Indie Recordings. Hør låten i spilleren under, er du fan av sjangeren vil du like hva Blodhemn har å vise deg.

DAGENS LÅT: KEEPING TRACK - POOR EDWARD.

Poor Edward fra Stavanger gir oss behagelige toner i låten Keeping Track.

Poor Edward er et band fra Stavanger, frontet av brødrene Kristian og Martin Rinde. De skriver og spiller harmoniske poplåter med innslag av powerpop/folk/americana/folk. Debutalbumet 'Time Is Gonna Change You', ble sluppet i november 2011,  og nå er brødrene altså klare med en ny singel. Låten heter Keeping Track og fortsetter på mange måter på samme vei som debutalbumet holdt seg på. Hør låten og se musikkvideoen like under.

DAGENS LÅT: EVEN STARDOM - AMISH 82.

Første smakebit på Amish 82 sin neste skive er ute, et samarbeid med Anana.

Amish 82 er det nærmeste Riot Factory kommer dansegulvet, hvis man ser bort fra eventuelle remikser. Den nye låten heter Even Stardom heter den og er første singel fra Amish 82s nye album og er skrevet i samarbeid med Amish 82s favorittjente, nemlig Anana. Låten er en fin smakebit, selv om den ikke er det mest spennende jeg har hørt fra gruppa. Forrige album sin singel, nemlig låten Douchebag klarte definitivt å skape mer ruckus som kule folk fra 90-tallet liker å si, Denne singelen legger seg i et roligere landskap med bl.a Anana sin fine og svært stødige stemme. Amish 82 sin kommende album har fått navnet So We Must Meet Apart blir beskrevet som hakket mørkere og mer rendyrket enn debutalbumet. Skiva har release 25. Mai.

DAGENS LÅT: MOT GRAV - PURIFIED IN BLOOD.

Hør første singel fra Purified In Blood sin kommende skive.

Purified In Blood slipper sitt nye album Flight of a Dying Sun 1.Juni. Albumet er satt sammen av åtte spor, hvor låten du får høre idag er eneste norskspråklige låt. Mot Grav heter den, og viser at Purified In Blood holder kvalitetsnivået de selv satt på forrige skiva oppe. Det er gjort litt endringer i Purified In Blood siden sist, andrevokalist Glenn Reaper er ikke med bandet lenger. Han gjør fortsatt en gjesteopptreden på låta Iron Hands, men utover det er det Hallgeir som må holde fortet oppe.

Erlend Hjelvik fra broderbandet Kvelertak dukker opp på albumets første single og eneste norske låt; Mot Grav. Andre gjesteopptredener på albumet er Kjetil Møster (Datarock, Ultralyd, Møster) på saksofon, Ådne Sæverud på orgel og Jens Borge (Skadne Krek) på kontrabass. Sist men ikke minst er den sibirske strupesangeren Albert Kuvezin med på laget og sparker i gang plata med sin nådeløse krigsstemme.

Tracklist:

1.The Absolute

2. Storm Of Blood

3. Mot Grav

4. Iron Hands

5. Mind Is Fire

6. Escape To Solace

7. Void

8. Flight Of A Dying Sun

Kommende Purified in Blood konserter:

04.05 - Landstreffet @Kongeparken, Stavanger

27.07 - Måkeskrik @Bendiksbukta, Kristiansand

24.08 - Rått og Råde Festival, Stavanger

DAGENS LÅT: SHE SHE - MORTEN MYKLEBUST.

Første singel fra Morten Myklebust sin kommende soloalbum er klar.

Morten Myklebust debuterer med sitt etterlengtede soloalbum fredag 27. april. 26-åringen har allerede gjort seg bemerket blant landets beste musikere som en svært begavet låtskriver. På debutskiva har han tatt med seg et håndplukket stjernelag av musikere (blant annet Susanne Sundfør). 11. mai spiller han på Blå i Oslo. Første singel fra skiva heter She She, en nydelig liten låt.

Slippfest: 11.05.2012 - Blå Oslo (Trykk for event)

DAGENS LÅT: BEHIND BLACK FIRE! - KAMBODSJA.

Første smakebit fra Kambodsja sin neste skive er vel verdt ventetiden.

Kambodsja fra Sande har delt øvingslokale med Plumbo og er levende bevis på at bygdedyret har flere dimensjoner enn det byfolk tror.

 Etter å ha slitt ned instrumenter og ødelagt opptaksutstyr for mer enn de noen gang vil klare å tjene, er Kambodsja klare for å slippe sin tredje fullengder «Year One». Jeg ble selv stor fan av bandet etter forrige skive kom ut og har lenge ventet på mer materiale fra bandet, nå er et altså klart. Albumet kommer på CD og vinyl på eget selskap og er distribuert og promotert av Diger. Slippdato er 25. mai men allerede nå kan du høre smakebiten Behind Black Fire!

DAGENS LÅT: IKKE REDD - FREDRIK WILLIAM OLSEN.

Når Fredrik William Olsen lager musikk på egenhånd er det minst like fint som når han gjør det med resten av Kråkesølv.

Ved siden av sitt virke som låtskriver, gitarist og vokalist i Kråkesølv, har Fredrik William Olsen skrevet et titalls låter som nå får plass på hans første album som soloartist. Solodebuten, Hver gang æ græv, er ute fysisk og digitalt 11. mai gjennom Beyond Records. Fans av Kråkesølv vil kjenne igjen den behagelige stemmen etter første linje, men lydbildet bak Fredrik William Olsen er strippa ned til akustisk gitar, bassgitar og trommer. Ikke Redd er en nydelig liten låt som bør gjøre de aller fleste svært forventningsfulle og gira på å høre resten av Hver gang æ græv.

DAGENS LÅT: TSHIRT AND BUDDENS FREESTYLE (DIVIDE N CONQUER) - ATG.

Hard og herlig hiphop fra Fresno, California.


ATG står for Alexander the Great, og i dette tilfellet er det en drøyt god rapper vi snakker om. Fyren som egentlig heter Kory Alexander og kommer fra Fresno, California rapper hardt og direkte med nok trykk i stemmen til å sette et klart og tydelig inntrykk på meg. Det er rått, du hører tunge innpust mellom flere av linjene han rapper som ofte strekker seg over flere bars uten å stoppe opp. ATG har farten, tekstene og personligheten til å få til noe i hiphops undergrunn. 28. April slipper han albumet Life of a Konqueror, jeg gleder meg vilt. Videoen under er en freestyle, og det første jeg hørte fra fyren. Sjekk ut og merk datoen 28. April.

DAGENS LÅT: SISTER SORROWSONG - HYMNS FROM NINEVEH.

Fersk låt fra Hymns from Nineveh.


Danske Jonas Haahr Petersen, eller Hymns from Nineveh som er artistnavnet hans er nå klar for Norge. Låten vi får servert heter Sister Sorrowsong og gis ut her i Norge på Brilliance Records. Hans opptreden på årets by:Larm fikk terningkast fem av Gaffa Norge og i sommer kan du se han på Slottsfjellfestivalen. Sister Sorrowsong er en sår låt med et pulserende driv som holder låten gående fra start til slutt. Dette er lekker pop med nok sjel til å fenge mange. Hør låten i spilleren under.

DAGENS LÅT: I WANNA BE FORGOTTEN - BASS DRUM OF DEATH.

Relativt rykende fersk låt fra Bass Drum of Death.


Bass Drum of Death er en duo som spiller skitten garage-rock filtrert gjennom de siste tjue åra med rock. Med det herlige debutalbumet GB City fra April ifjor og en live-opptreden på FuelTV med MellowHype, sammen fremførte de låten 64. Nå er Bass Drum of Death klar med ny singel, en låt som kommer til å være tilgjengelig via en 7" de gir ut sammen med DZ Deathrays. Låten heter I Wanna Be Forgotten og du hører den her.

DAGENS LÅT: ANNIE ORANGETREE - POND.

Herlig psych-rock fra Australia som ikke er Tame Impala.


Pond er et band som er er så herlig at jeg ble slått i bakken første gang jeg hørte dem. De hadde sin oppstart i Perth i Australia. De har gitt ut tre album, hvorav kun det nyeste ikke er spilt inn i et shabby hjemmestudio/soverom. Låten jeg gir deg idag er hentet fra det nevnte tredjealbum, låten heter Annie Orangetree og albumet heter Frond. Den enkle sammenligningen hadde vært å kalle dem et mer upbeat Tame Impala, en nokså passende beskrivelse egentlig. Uansett, Pond er et band du bør få med deg, spesielt nå siden været endelig begynner å ligne sommervær. Å påstå at Pond ikke er passende soundtrack for sommerstemning er rett og slett bare tull og vas. Hør Annie Orangetree og bli overbevist.

DAGENS LÅT: RAISING THE DEAD - HARABALL.

Fysisk Format sin ferskeste signering viser muskler, hør ny låt fra kommende 7" nå.Haraball er navnet på Fysisk Format sin ferskeste signering. Rett fram hardcorepunk fra et band som viser stor respekt for sjangeren og holder seg nokså tett opp mot regelboka. 7-tommeren har fått navnet The Rope og kommer til å inneholde fire spor, låten du får høre her er forsåvidt spor tre, Raising The Dead. Hele herligheten er ute 13. April.

Er du i Oslo neste uke kan du se dem live her: link


Foto: Kimm Saatvedt

DAGENS LÅT: LOST BOYS - DEATH GRIPS.

Drøy låt fra drøye folk.

 
Jeg skrev om Death Grips da de slapp sin første utgivelse Exmilitary ifjor. Mørk, breial og støyfull hiphop hvor Hella sin trommis Zach Hill var involvert, passe hipt. Exmilitary ga meg mersmak på Death Grips og nå følger de opp med Lost Boys. En enormt basstung låt i kjent Death Grips stil. Sjekk ut låten her og nå.

Last ned Exmilitary her: http://nymusikkhverdag.blogg.no/1304497830_nyheter_gratis_hiphop.html

DAGENS LÅT: THIRTEEN THIRTYFIVE - DILLON.

Dette er det fineste jeg har hørt sålangt i år.

Når en stemme slår deg så hardt i bakken som dette må man bare skrive om det så har det skjedd noe fantastisk. Dillon er ei nitten år gammel jente fra Tyskland med en sterk stemme med mye personlighet og nerve. Det går kanskje ann å trekke en parallel til Lykke Li, men det føler jeg blir å undervurdere hva som ligger ved roten av Dillon sin musikk. Dette er utsøkt skapt popmusikk, av typen som både kan slå ann hos de med skjerf og Bernhoft-sveis på you-know-where i Oslo, samtidig som moren din kan høre på det i bilen uten å bli stressa. Fantastisk stemme, nydelig lydbilde og sterke komposisjoner. Jeg vil at du skal høre på Dillon, nå.

Hør låten Thirteen Thirtyfive og bli overbevist.

DAGENS LÅT: NOTHING IS FOREVER - KALASHNIKOV.

Herlig rock fra Kalashnikov.


Med dommedagsåret 2012 hengende over oss kommer Kalashnikov-toget med drønnende allsang til folket! Bandet har holdt koken i åtte år men spillegleden og hjerte for fet rock med masse trøkk blir bare større og større. Kalashnikovs medlemmer elsker alt fra country til metall så inspirasjonskilden er lang men molodiske reffreng, harde riff og tøffe linjer er noe folket kommer til å høre mye av fra Kalashnikov i 2012. Kalashnikov startet året med å headline John Dee og kommer til å levere rykende fersk punk´n´roll hver måned resten av året.

Hør den relativt ferske låten Nothing Is Forever i første episode av Kristopher Schau sitt nye prosjekt, Rassisme.

DAGENS LÅT: EYES - THE KABEEDIES.

The Kabeedies spiller herlig indie-rock, perfekt for en festivalscene sommeren 2012.


I 2007 støtte tre gutter og en jente på hverandre i nettverket som ble formet ut i fra de gryende sosiale mediene og den nødvendige skolegangen.
Sammenstøtet ble trigget av et kollektivt ønske om å lage dansbar popmusikk. 5 år senere  har de spilt på Glastonbury, turnert hele Europa og hatt med låt i en Xbox tv-reklame. Nå er The Kabeedies klare med sitt andre album - «Soap». Låten jeg deler med deg heter Eyes, en av låtene fra nevnte andrealbum.

The Kabeedies er i Norge i mars og skal spille en rekke konserter, full oversikt kan du lese like under her.

9.mars.
Live Radio Nova - Nova Nedstrippa
10.mars: Trondheim, Knaus, Samfundet
14.mars: Oslo, Internasjonalen
15.mars: Kristiansand, Trash Pop
16.mars: Bergen, Hulen
17.mars: Akkerhaugen Rocksamfunn

DAGENS LÅT: SÅ KAN VI BARE HÅP - SIGURD JULIUS.

Ny låt fra singer/songwriteren Sigurd Julius.Sigurd Julius slapp en 10" vinyl på Kakao Musikk ifjor. Jeg falt pladask for den behagelige musikken han hadde snekret sammen. Fire svært solide låter. Hele EPen hadde en herlige nerve over seg som gjorde at den fikk en velfortjent 9/10. Nå er han klar med en ny låt, Så Kan Vi Bare Håp heter den, hør den like under.


Gå til Urørt for å finne ut mer om låta og artisten

DAGENS LÅT: ANYHOW - DOFFS POI.

Pop for støyrockere, Doffs Poi er et band som følger alt annet enn boka.


Herlighet, Doffs Poi er litt av en energibombe. På sin ferske singel Anyhow hopper de fra rolig til energisk, behagelig til skjærende. De bygger,klatrer, puster og skraper helt til alt raser ned og blir til enkle melodiske pusterom med mye hjerterom og ettertanke. Debutalbumet dukker opp 30. Mars på Dayladore Collective, jeg gleder meg vilt!

DAGENS LÅT: SKULL EYES - TRUE WIDOW.

Tung og deilig shoegaze fra Texas.


True Widow spiller det de passende kaller stonegaze. De slapp sitt andre album i fjor, et album med den drøyt lange tittelen ""As High As The Highest Heavens And From The Center To The Circumference Of The Earth". De er en trio, med fokus på tung bassgitar, tunge trommer og en vakker kvinnelig vokal. Rundt det fokuspunktet svever det shoegaze-gitarer som det lille ekstra krydderiet i True Widow sitt lydbilde. Hør den herlige singelen Skull Eyes via musikkvideoen like under. Skiva er tilgjengelig i Spotify.

DAGENS LÅT: LEAVE ME AND YOU WILL COMPLETE ME - ST. HELEN.

Herlig up-tempo pop fra albumaktuelle St. Helen.

Trondheimsbandet St. Helen slipper debutalbumet sitt fredag denne uka. Idag kan du høre singelen fra albumet her på bloggen. Leave Me And You Will Complete Me heter låten, en herlig poplåt som burde få enhver fan av god popmusikk til å glede seg til albumet. Thomas Ryjord skrev følgende i anledning Trondheim Calling: ? St. Helen gjør noe så utypisk trøndersk som å spille pop. Bandet ble dog startet opp som et hardcoreband tilbake i 2006, de valgte å beholde energien men å utvide sine musikalske inspirasjoner. Her kjøres det hardt på med med chorus, falsetter og koring, som lett får deg til å drømme deg bort mot Gøteborgs sterke poptradisjoner. ? Jeg sier meg enig og gleder meg til skiva dukker opp.

DAGENS LÅT: STEP INTO THE GRID - POP. 1280.

Mørke, støy og tusen liter post-punk fra Pop. 1280.


Pop. 1280, eller Population 1280 om du vil er et svært støyfullt band. Til nå har de pumpet ut en ep og en fullengder, begge på Sacred Bones Records som også gir ut herlige The Men. I følge labelet spiller Pop. 1280 cyberpunk, i følge meg er det en nokså passende beskrivelse. Det er mørkt, dystert og støyfullt. Er du på jakt etter en kraftig dose støy-rock så er Pop. 1280 kanskje det rette for deg. Sjekk ut låten Step Into The Grid fra epen The Grid i musikkvideoen like under.

DAGENS LÅT: NOW DANCE - DISKJOKKE.

Fersk, frekk og herlig låt fra Diskjokke.

Diskjokke, en av landets mest særegne electronica-produsenter har fersk låt ute. Låten heter Now Dance og er stappfull av herlige lyder, rytmer og kan få de aller fleste til å både danse og smile. Drøyt fire minutt med dansbar galskap. Now Dance slippes som 7-tommer på Splendour, ifølge nettsiden jeg ble linka til er den allerede utsolgt, temmelig drøyt for en 7-tommer som ikke har vært ute i en hel uke enda.

DAGENS LÅT: FRIENDSHIP - MOLOTOV JIVE.

Relativt storslått pop/rock fra Sverige.


Molotov Jive, et svensk pop/rock band med mye synther, klang og store gitarriff. Det tredje albumet Storm er forventet til våren, men allerede nå kan du høre første singelen fra albumet. Låten heter Friendship, en energisk låt med mye trøkk og mye driv. Gleder meg til å høre resten av albumet.

Molotov Jive - Friendship by Cosmos Music Group

DAGENS LÅT: SUBURBAN DREAM - THE STEPKIDS.

Tre menn, mye funk.


Et som smått spaca funk band på et hip-hop label? Jepp, det er det The Stepkids er. Stones Throw Records er nok mest kjent for sine mange hip-hop acts, som Madlib, Quasimoto (som forsåvidt er Madlib med vrengt stemme), Guilty Simpson, samtidig som de viser sin mer sensitive side med å ha Mayer Hawthorne også. The Stepkids trekker nok inspirasjon fra mange av de samme stedene som resten av Stones Throw gjengen, nemlig funk av blant andre George Clinton, Funkadelic og Betty Davis. Noe Frank Zappa dukker også opp, på de vokalpartiene de ikke kjører seg opp på harmonier. Effektene de bruker på el-gitaren får The Stepkids til å gli litt inn i dream-pop/shoegaze territoriet også, selv om de utvilsomt spiller funk. Funkgaze kanskje? Nei, vi har nok rare sjangernavn. Uansett, her er The Stepkids, live fra KEXP Studio i Seattle.

Sjekk ut hele settet de gjorde hos KEXP her:

DAGENS LÅT: A WISEMAN TOLD ME - GRANDMA'S TEA PARTY.

Seks gutter fra Fana/Ytrebygda i Bergen beviser at ikke alle musikere rundt 20 i byen er sinte punkere.


Grandma's Tea Party kaller de seg, en gjeng på seks gutter fra Bergen som spiller indie-rock som kan skli rett inn på soundtracket til hvem som helst sin sommerferie. For snart en måned siden slapp de låten A Wiseman Told Me, en herlig låt i grenselandet mellom indie-rock og indie-pop. Dette er dansbar rock i samme gate som Two Door Cinema Club, med en tilbakelendt vokalist som får meg til å tenke på hvor mye jeg gleder meg til å vende tilbake til Tromøya så snart Hove2012 er i gang. En herlig låt med andre ord. Hør og nyt.

A Wiseman Told Me Single by Grandma's Tea Party

DAGENS LÅT: EDITA V - BALKANS.

Et av mange band du kanskje ikke fikk med deg i 2011, Balkans.


Med sin hakket skeivere og hakket røffere tilnærming til tidlig 2000-talls indie-rock sparket og vrengte Balkans seg inn i mitt hjerte ifjor. Bandet, som startet opp i 2008 i Atlanta, Georgia ga ut sitt selvtitulerte debutalbum våren 2011. Et album fullstappet av herlige basslinjer, skeive gitar-riff og desperat vokal. Hvis jeg må komme med referansepunkt kan jeg si at det høres ut som The Strokes, hvis The Strokes spilte punk. Balkans ga meg et av mine utvilsomme høydepunkt ifjor, forhåpentligvis vil du sette pris på dem også. Hør en live-versjon av låten Edita V like under.

Hør Balkans i Spotify: Balkans - Balkans.

DAGENS LÅT: FUNERAL - TROPHYS.

Briter altså, de kan det med å lage pop.

Trophys, en gjeng briter fra Maidstone, Kent i England lager synth-pop av typen som er krydret kraftig med post-punk. Den relativt ferske trioen fra Maidstone, Kent har ikke gitt ut mer enn to låter, singelen Funeral og b-siden med det litt lengre navnet Interlude // Problem Child??. Dette er akkurat tydelig nok til å kunne danse til og akkurat svevende nok til å bare ligge og ta inn. Herlig musikk, rett og slett. En EP er ventet på nyåret, før en tid får du bli omfavnet og kost med av singelen Funeral. Last ned både Funeral og b-siden Interlude // Problem Child?? i SoundCloud-spillerne under.

Funeral by trophys

Interlude // Problem Child?? by trophys

Slenger med en låt de ga ut tidligere i år også, nærmere bestemt Oktober.

DAGENS LÅT: SUNBEAM - AUTOBAND.

Når en låt gir deg lyst til å gå tur i marka når det snør så har det skjedd noe spesielt.


Autoband er Gudmund Østgård, en musiker som holder til i Tromsø, en by som utvilsomt har vært med på å forme norsk electronica. I januar slipper han det selvtitulerte debutalbumet sitt. Det er minimalistisk, organisk og behagelig. Et nedstrippa Boards of Canada, Four Tet uten syre, Bonobo uten.. Ja, du tar poenget. Låten du får høre på denne siden av nyttårsaften heter Sunbeam, en nydelig låt med fokus på en kvinnestemme og en akustisk gitar, med diverse perkusjon drysset rundt omkring. Dette er musikk til å gå tur midt på natten, i en skog, når snøen faller sakte men sikkert ned fra himmelen. Behagelig, stemningsfullt og beroligende. Jeg gleder meg til å høre fortsettelsen.

Autoband - Sunbeam by beatservice

DAGENS LÅT: CLARITY - FOXES.

Noen ganger er det vakkert når noen skriker av full hals.


Australske Foxes er et band du bør få øynene opp for. De spiller en form av screamo som grenser til både metalcore og mer melodiøse sjangre med klistrelappen post foran. I Juni slapp de en tre-låts demo hvor dagens låt Clarity var åpningssporet. De tre låtene viser mye potensiale fra et ungt og sultent band. Jeg gleder meg til mer musikk fra Foxes.

Last ned: Demo - Foxes

DAGENS LÅT: SHAPESHIFTER - HAKEN.

Mektig prog-rock av den tunge varianten fra Haken.


Haken, et prog-band som klatrer intenst mot suksess i prog-landskapet. Det London-baserte bandet spiller en blanding av progressive rock og metal som både låter enormt tight, velkomponert og tungt, samtidig som det er forfriskende og til tider lekent. De bringer sammen elementer fra mer moderne prog-rock hvor alt skal være arrangert til tusen og lekenheten til banda som starte det hele på 70-tallet. Til nå har de gitt ut to album, Aquarius ifjor og nå nylig slapp de albumet Visions, et album som ligger og venter på at alle prog-elskere skal plukke det opp. Visions er et mesterverk. Liker du prog-rock av den tunge varianten, med krystallklar vokal og et sinnsykt tight lydbilde så er dette albumet for deg. Jeg har selv vært skeptisk til sjangeren progressive rock/metal de siste årene, det kan bli for mye av det gode. Haken treffer det såkalte sweet spot for min del, sjekk dem ut like under for å sjekke om de treffer din også.

DAGENS LÅT: TRILLA (PROD BY BEAUTIFUL LOU) - ASAP ROCKY.

New York, tåkelagt av hasj og swag.

ASAP Rocky er en New York-basert rapper som ikke nødvendigvis høres typisk NY ut. Han rapper at han representerer Harlem men høres ut som han kunne vært en barndomsvenn av både Big K.R.I.T og Curren$y. Det er en herlig laidback sørstats-stemning over musikken til ASAP Rocky. Den ferske mixtapen LiveLoveA$AP er fylt til randen med down-pitcha vokal, dyp bass og stor kulhetsfaktor. Låten jeg har valgt ut som dagens låt er spor åtte på nevnte mixtape, Trilla. En herlig låt med en hard og presis beat, herlig gitarklimpring og en tilbakelendt kulhet jeg digger.

Last ned mixtapen i bytte mot en tweet her: LiveLoveA$AP - ASAP Rocky.

DAGENS LÅT: SHOOT STRAIGHT WITH A CROOKED GUN - DANAVA.

Bluesrock, hardrock, Danava.


Danava er et band fra Portland, Oregon med stor kjærlighet til 70tallets hardrock. Hvor de fleste band med inspirasjon i dette tiåret lener seg mest på Led Zeppelin og lignende band går Danava innom hardere territorier også. Bluesrocken er der utvilsomt, men også gallopperende og tung hardrock, av typen Judas Priest og Pentagram. De ga ut sitt tredje album Hemisphere of Shadows i år, på Kemado Records. Låten jeg viser deg er åpningsporet fra dette albumet, Shoot Straight With a Crooked Gun.

DAGENS LÅT: PINK TWILIGHT - GERILJA.

Er det en ting som er sikkert så er det at det finnes noen skikkelige gullkorn på NRK Urørt, Gerilja er utvilsomt et av de.

I infoboksen på NRK Urørt-siden sin skriver det Oslo-baserte bandet Gerilja følgende: Word on the street is that if Dave Mustaine and Marc Bolan had a son, (not considering biological issues etc..) it would be Alex, singer/guitarist (lead) of gerilja. It´s probably true.

Jeg kunne ha stoppet her og vært fornøyd med den skildringen, den passer så godt. Dette er discotrash, trashdisco, trashy garagerock med synth, sexy-rock, kall det hva faen du vil. Du kommer til å høre mye om disse fremover, tro meg, inside sources sier i hvert fall så. Mer om det senere. Nå derimot skal du få høre en av Geriljas mange herlige låter, nemlig Pink Twilight. Tonen på gitaren minner meg enormt om Queens of the Stone Age sitt foreløbig siste album, Era Vulgaris. Nok om det, hør på Gerilja!


Gå til Urørt for å finne ut mer om låta og artisten

DAGENS LÅT: PRAY ON ME - KILL IT KID.

Intense følelser, herlig blues-rock og mye driv, si hei til Kill it Kid.

Kill it Kid fra Bath, England er en herlig liten gjeng. De spiller en form for bluesrock med fokus på mektig vokal og sterke følelser. De har to album ute, det selvtitulerte debutalbumet i 2009 og så sent som i September 2011 kom oppfølgeren Feet Fall Heavy. Et album som ble spilt inn over en periode på ti dager, hvor de gjorde ferdig en låt hver dag. Kill it Kid serverer hard og herlig bluesrock i et behagelig tempo, rett og slett et band du bare må høre!

Låten du får høre idag er en av singlene fra nevnte andrealbum, Pray On Me heter den. En herlig låt som viser hva Kill it Kid gjør best, nemlig mektig og sterk bluesrock.

DAGENS LÅT: LANDING - ROBERT POST.

Nydelig låt fra singer/songwriteren Robert Post.


Sist jeg var innom Robert Post sin musikk var for drøyt to år siden, da han ga ut albumet Disarm & Let Go. Nå er han straks ute med ny plate, tittelen er Rhetoric og utgivelsedato er satt til 4. November. Andre låt ut fra plata heter Landing, en up-beat låt med et lite country-preg klistra på. Det er herlig å høre ny musikk fra Robert Post. Sjekk ut videoen til nevnte låt like under.

DAGENS LÅT: LIVING IN THE GYM - OCEAN OF LOTION.

Synth-pop baby!

Bergenske Ocean of Lotion er et band som har et av de mest skamløse lydbildene jeg har hørt på en stund, samtidig som de har et av de kuleste bandnavnene på lenge. Musikken de lager er massiv, velprodusert synth-pop med stort trykk på synth-delen. Det er lekent, det er skamløst og det er herlig. Musikkvideoen til låten Living in the Gym er herlig, absurb og frisk. Låten i seg selv er catchy, småmorsom og rett og slett kul. Håper å høre mer fra disse fremover!

Stikk innom hjemmesiden til Ocean of Lotion for å høre tre andre låter fra bandet! Link: http://www.oceanoflotion.com/audio.html

DAGENS LÅT: KØBENHAVN - ULIGE NUMRE.

Lekker pop-rock fra danske Ulige Numre.

Ulige Numre har mye buzz rundt seg i Danmark for tiden. Videoen du snart skal få se ble lastet opp 22.September og ligger i skrivende stund rett over trettien tusen visninger på YouTube. Låten i videoen heter København, en herlig låt med en del typiske indierock-ingredienser. En liten blåserekke er også å finne bak i lydbildet, noe som løfter låten et park hakk opp. København er første smakebit på EPen de etter planen slipper i slutten av Oktober, hør og se videoen like under!

DAGENS LÅT: RAD SOLAR - DZ DEATHRAYS.

Sinna, støyete trash-punk fra Brisbane. Sjekk ut DZ Deathrays folkens.

DZ Deathrays er en duo fra Brisbane, Australia som lager trashy punk. De ga nylig ut EPen Brutal Tapes og får sakte men sikkert den oppmerksomheten de fortjener. De to medlemmene i DZ Deathrays er Shane Parsons og Simon Ridley, seg i mellom spiller de illsinte trommer og støyete gitarriff. Låten du får høre idag heter Rad Solar, fra nevnte EP. Sjekk ut musikkvideoen like under.

DAGENS LÅT: TRUE LOVES - HOORAY FOR EARTH.

Småstøyete harmonisk indie-rock, blir ikke mer hipt enn det.

Hooray For Earth er band som har holdt på en stund, det tok nærmere seks år før debutplata kom ut. Fra en oppstart i en leilighet i New York i året 2005 til Juni 2011 har Hooray For Earth bygd seg sakte men sikkert opp. Såvidt jeg vet er de fremdeles et nokså uskrevet blad i Norge, forhåpentligvis vil noen fatte interesse etter dette innlegget. Som ingressen sier, dette er småstøyete indie-rock. Ikke av typen som lener seg mot punk, men heller mer mot electronica, uten å bli robot-aktig. Det er svulmende lyder, ikke skarpe. Harmoniske vokallinjer og relativt storslagent lydbilde gjør singelen True Loves til et herlig stykke popmusikk.

DAGENS LÅT: HONKY TONK HORROR - THE BLACK BELLES.

Jack White presenterer The Black Belles, et jenteband som spiller skitten horror-blues, selvfølgelig.

The Black Belles, et jenteband som på ingen måte er sukkersøte, naive eller sommerslige. De slapp sin første singel i Februar 2010, på Jack Whites Third Man Records. Låten het What Can I Do? og var en helt ok låt som verken blåste hodet av noen eller var direkte grusom. Nå, nærmere et og et halvt år etterpå dukker det opp ny musikk fra de sortkledde pikene. Honky Tonk Horror er navnet på den nye singelen som slippes på 7" vinyl idag, du kan høre låten her og nå i spilleren under! Debutplata har ikke fått fastsatt dato ennå, men den blir anmeldt her på bloggen så fort den er tilgjengelig.

The Black Belles - Honky Tonk Horror by Third Man Records

Trykk på cover-arten under for å bli sendt avgårde til hvor du kan kjøpe 7" vinylen, hvis det falt i smak!


DAGENS LÅT: CASIO HALBZEIT - KNALPOT.

Noen band får til kunsten å lage massiv lyd med kun to musikere, Knalpot fra Nederland er et slikt band.


Bilde: Knalpot i aksjon på NuMusic 2011.

Mitt første møte med den nederlandske duoen Knalpot var på NuMusic i Stavanger, så nylig som igår. De spiller leken, eksperimentell musikk med stort fokus på det rytmiske. Feite basslinjer, off-beat tromming og ti tonn effektpedaler på scenen tryller de frem grooves man blir glad av, gjennom store deler av konserten i Stavanger smilte jeg fra øre til øre av hvor forfriskende alt var. De har holdt det gående i en liten årrekke nå og en håndfull EPer er tilgjengelig på både vinyl og cd. Selv kjøpte jeg EPen Serious Outtakes på vinyl omtrent femten sekunder etter siste tone kom fra scenen. Utvilsomt årets mest positive overraskelse sålangt fra en livescene. Låten jeg gir deg heter Casio Halbzeit, et av gårsdagens utvilsomme høydepunkt.

DAGENS LÅT: WOLF - TROPHY WIFE.

Si hei til Trophy Wife, et band som kaller seg selv for "ambitionless office disco", er ikke det pretensiøst så er ingenting pretensiøst.


Trophy Wife er, som ingressen røper et band med en klar mening om hva de selv spiller. "ambitionless office disco" kaller de det, og legger til denne forklaringen: "It exudes melancholy even as the beat fires up; it's our old friend, sad disco, something to dance to even as you ponder the vapidity and meaninglessness of frivolous self-expression." Pretensiøse greier. Heldigvis er det ikke tomme ord Trophy Wife driver med, musikken de leverer er herlig. De har vært oppvarmingsbandet for Esben & The Witch det siste året, et band jeg skrev at kom til å gjøre store ting i 2011 og innfridde, sjekk ut E&TW her: link.

Trophy Wolf hadde sin oppstart i Oxford, England. De har en ny EP på vei, BRUXISM, den er ute 17.Oktober. Sjekk ut videoen til låten Wolf like under, en av låtene som er med på den kommende EPen.

DAGENS LÅT: MR. HANGMAN - THE STONE FOXES.

Bluesrock fra San Francisco folkens, det er herlig det.

The Stone Foxes er et band fra San Francisco som spiller rock med tendenser til både blues og country, mest blues. De har holdt det gående i noen år nå og har to album som ligger og venter på å bli hørt av deg. Man kan sammenligne dem med The Black Keys, bare med mer instrumenter for hånden. I motsetning til nevnte band har The Stone Foxes to gitarister, de sikter ikke på det minimalistisk bluesrock-uttrykket. Her får vi munnspill-solo og mye trøkk fra trommer og bassgitar. Herlig bluesrock rett og slett.

DAGENS LÅT: OARSMAN - THE REPUBLIC OF WOLVES.

Følsom rock fra Long Island, New York.

Indie-rock er en sjanger som har blitt utforsket og spilt av utallige band de siste tjue-tredve årene. The Republic of Wolves gjør ingenting nytt, men det de gjør får de virkelig til. De ga ut sin første utgivelse i 2009, EPen His Old Branches. Med sin til tider mørke tilnærming til sjangeren lager de følsom indie-rock uten å bli sutrete, bare følsomme. I fjor ga de ut debutalbumet sitt Varuna, hvor dagens låt er hentet fra. Sjekk ut låten Oarsman i musikkvideoen under.

DAGENS LÅT: BLACK DRESS - O'DEATH.

Skeiv, skranglete folk/americana med ti tonn sjarm og minst like mye spilleglede.


O'Death er et nokså uskrevet blad i Norge. De hadde sin oppstart i Brooklyn, New York i 2003 og ga i 2011 ut sitt fjerde studioalbum, albumet Outside. De spiller en form for alternativ country som har fått det tvilsomme navnet Gothic Americana, mye på grunn av tekstene. O?Death har mye låter om død, religion og livet i småbyer. På sitt nyeste album har de fått en mindre skranglete lydbilde enn på de tidligere og fått et mer stemningsfullt preg over musikken. Låten du får høre i videoen under er fjerdesporet på albumet Outside, her fremført live.

DAGENS LÅT: RAUMKRANKHEIT - MOUSE ON THE KEYS.

Eksperimentell jazz fra Japan fra noen av landets ledende post-rock musikere.


Mouse On The Keys er i bunn og grunn en jazz-trio fra Japan. De spiller en form for jazz som legger mye trykk på eksperimentering. Alt fra heavy metal til mer dansbar musikk som funk og soul. Den ukonvensjonelle trioen bruker et trommesett, to keyboard og to piano som sine instrumenter, live-medlemmer på saksofon dukker selvfølgelig opp også, men bandet er en trio. Alle tre medlemmene har bakgrunn i Nine Days Wonder, et av de største post-rock banda som har kommet ut av Japan. Til nå har de kun gitt ut et album og en EP. Sjekk ut et liveklipp av dem like under, hvor de spiller låten RaumKranKheit, hentet fra EPen sezession.

DAGENS LÅT: DOLLHOUSE - STURLE DAGSLAND.

Lekker artsy pop fra Sturle Dagsland.

Sturle Dagsland er nok et ukjent navn for mange der ute. Etter å ha hørt låten Dollhouse har jeg blitt overbevist om at det er på tide at flere får øynene opp for denne karen. Han har blitt sammenlignet med Sigur Rós av Øyvind Berekvam, noe jeg kan si meg enig i. Selv om jeg hører mer Mew enn Sigur Rós. En EP er på vei fra Sturle Dagsland, låten du kan høre like under her er første smakebit fra den, hør hør!


Gå til Urørt for å finne ut mer om låta og artisten

DAGENS LÅT: FIGHTER - MARIANNE ENGEBRETSEN.

Lett og lystig pop fra nokså fersk pop-dame.

Marianne Engebretsen slapp nylig singelen Fighter, for noen dager siden spilte hun som oppvarming for Veronica Maggio to kvelder på rad. Fighter er en meget catchy pop-låt som viser frem både Engebretsen sin lekre stemme og backing-bandets talent. Synth-effekter, gitarklimpring og små trommevariasjoner gjør låten til litt mer enn en simpel radio-låt. Hør den i spilleren under og stikk også innom linken for å holde deg oppdatert på hva Marianne Engebretsen finner på i fremtiden.

Facebook: Marianne Engebretsen

Fighter.mp3 by Marianne Engebretsen

DAGENS LÅT: HIP HOP - DEAD PREZ.

Hip-hop fra gulvet mellom undergrunnen og mainstream, et rart sted å henge ut.

Dead Prez er stic.man og M-1, en duo fra New York som hadde sin oppstart i 1996. De lager konfronterende hip-hop med fokus på politikk, samfunnsforhold og hvor mye de hater «corporate control over the media», spesielt plateselskapene. Hvis det høres ut som tidenes festbrems så tar du feil, Dead Prez kan riste rumper samtidig som de rapper om viktige ting. Selv om de har holdt på siden 1996 er de fremdeles til en viss grad en bortgjemt juvel i hiphop-verdenen. Hvis du vil ha herlig hip-hop som alltid gjør det ekte, Dead Prez er din greie.

DAGENS LÅT: MAN WHO MADE SAUCE - HAROLD BORUP.

Forskrudd rock fra en nokså forskrudd gjeng.

Harold Borup er et band fra Alvin, Texas som kaller seg selv for post noise. Hvorvidt det dekker alt de gjør med musikken sin er jeg litt usikker på. Låten du får servert idag er bygd opp av støyete gitarer, tykk fuzz-bass og eksentrisk vokal er bare tre av ingrediensene som Harold Borup utnytter til sitt fulle potensiale. Selv om de legger seg på samme riff gjennom store deler av låten er lydbildet såpass interessant at låten blir herlig.

Etter å ha hørt de tidligere låtene til bandet virker det som om de har tatt en meget drastisk endring med denne låten. Eldre låter fra Harold Borup er mer snill indie-rock, nå derimot er det gal punk med like gal musikkvideo som gjelder. Sjekk ut låten Man Who Made Sauce like under.

DAGENS LÅT: COVERING FIRE - HAVOK.

Thrash metal i 2011 høres slik ut.

Havok er et band som elsker 80-tallet, trash-metallens glansdager. I 2011 er de et av få band som får et klapp på skulderen av meg for å være både tro til sjangeren og skvise inn litt moderne krydder i en slitt sjanger. De starta opp i 2004 og har til nå to album på merittlistene, det nyeste, Time Is Up kom ut på tampen av mars 2011. De spiller heseblesende trash i kjent stil, med røff vokal og høyt tempo. Sjekk ut låten Covering Fire fra deres nye plate i videoen like under.

DAGENS LÅT: WILD HUMAN CHILD - EGYPTIAN HIP HOP.

Maken til villedende navn skal du lete lenge etter.

Bak navnet Egyptian Hip Hop finner man en gjeng hipstere fra Manchester som lager ganske så catchy indie-rock. De hadde sin oppstart i 2008, kort tid etter de spilte inn sin første låt Rad Pitt ble de plukket opp av NME på en gratis mixtape og fikk mye omtale på grunn av dette. De har kun gitt ut en EP til nå, noe som har fått fansen til å rive ut hårene på hodene sine. Egyptian Hip Hop lager kort fortalt enkel men catchy indie rock, sjekk det ut i videoen under.

DAGENS LÅT: BLUE MOVIE - BEANS.

Nok en herlig rapper plassert i Anticon sin verden, et av de beste hiphop-selskapene der ute.Beans, en av hjernene bak hiphop gruppa Antipop Consortium smeller til med en herlig hardtslående låt. Selv om Beans har vært i hiphop-gamet i mange år nå er 2011 året han gir ut sitt første album på Anticon, et plateselskap som utvilsomt er høyt oppe på listen over mine favoritt selskap. På hans nye album End It All omfavner Beans harde rytmer, strykere og krydderier i form av fuzz og støy. På singelen Blue Movie får vi en smakebit av nettopp dette. Låten er produsert av Son Lux, en annen artist på Anticon som jeg har skrevet om tidligere her på bloggen (link). Uansett, her er videoen til Blue Movie!

DAGENS LÅT: VENOMOUS LIES - THERAPSIDA.

Brutal, progressiv metal fra Russland, ja takk.

Therapsida er et progressivt groove metal band fra Russland. De hadde sin oppstart i 2007 men første utgivelse dukket ikke opp før i tidlig 2010, EPen Left To Rust. De spiller en form av groove metal som tar tak i deg, roper deg i øret og slipper aldri taket. De slapp nylig videoen til den ferske låten Venomous Lies, en låt fra det nokså ferske debutalbumet deres. Sjekk ut låten og videoen like under.

DAGENS LÅT: GIRLS GIRLS $ - THEOPHILUS LONDON.

Herlig funky hip-hop med syk video fra Theophilus London.

 

Theophilus London er en rapper fra Brooklyn. Han har EPen Lovers Holiday fra februar i år i baklommen og om to dager kommer debutalbumet hans Timez Are Weird These Days ut i USA. Musikken hans bader i synther, basslinjer og dansbare rytmer. Han balanserer fint mellom følsom RnB, rap med bein i nesa og litt krydder fra disco-musikkens glansdager på 80-tallet. For en knapp uke siden ble musikkvideoen til låtene Girls Girls $ publisert på YouTube, tredjesporet på Lovers Holiday EPen. En herlig låt som viser Theophilus London fra en litt hardere side enn de andre låtene på nevnte EP. Sjekk ut videoen like under.

Bonus! Last ned en gammel mixtape av Theophilus London ved å trykke på denne linken:
This Charming Mixtape

DAGENS LÅT: SEEDS FROM THE SCHOOLYARD - THE MOUNTAINEER.

Når man føler solen i øynene, sanden mellom tærne og svever på sommerstemning selv om man sitter i stua på sofaen, da vet man at låten man nettopp hørte er fantastisk. The Mountaineer er et meget nytt band fra Canada, de har ingen utgivelser ute og eneste stedet man finner noe som helst av musikken deres er YouTube. 
Musikalsk sett ligger de et sted mellom Neil Young og følsom indie-rock, noe som høres enormt pretensiøst ut for de aller fleste. Heldigvis er The Mountaineer ærlig i hva de gjør, musikk med sjel. Jeg får til tider en Arcade Fire følelse, selv om The Mountaineer aldri går over bakketoppen og blir storslagne. De ligger alltid og småkoker, men bobler aldri over. Herlig stemningsfull musikk til sene sommerkvelder, høstkvelder og vinternetter. Utvilsomt et band jeg kommer til å følge med på videre, de skal etter planen gi ut enten et album eller en EP i løpet av 2011, jeg gleder meg.

DAGENS LÅT: DELIVERING THE GROCERIES AT 138 BPM - DON CABALLERO.

Matte-rock som faktisk rocker, herlig.

Don Caballero er et band som lener seg mot sjangeren math-rock uten å miste grepet rundt rockefoten din. De hadde sin oppstart i 1991 men ligger fremdeles og lurer i undergrunnen. Musikalsk sett er de tekniske, harde og minneverdige. De spiller som nevnt innenfor både art-rock og math-rock, som betyr mye raske vendinger, intrikate melodilinjer og mye driv. Et herlig band med mye materiale å fordøye, hvis du tar deg tiden vil du finne mye godsaker i Don Caballeros kiste. Liten fun fact helt til slutt, bandets tidligere gitarist Ian Williams er nå medlem av det som ofte blir kalt supergruppen Battles, men det var i Don Caballero han viste frem sine evner på gitaren først.

Hør laten Delivering Groceries at 138 BPM i videoen under!

DAGENS LÅT: TO THE RACK WITH THEM - THE GATES OF SLUMBER.

Lenge siden Dagens Låt ble oppdatert, fra og med idag er den tilbake! Smeller til med litt herlig doom metal denne gang, The Gates of Slumber.

 

The Gates of Slumber er et band altfor få har fått med seg, de har servert sine fans herlig doom metal siden 1998. I 2011 dukket albumet The Wretch opp, mitt første møte med bandet. Det første som slår meg er sangstemmen til vokalist Karl Simon, en rå metalvokal som er rufsete, men han har også stemmeprakt. The Gates of Slumber lener seg forskjellige steder med musikken sin, på Black Sabbath og Pentagram, samtidig som de leker memoderne sludge metal. Noen låter er saktegående monstre, andre er galopperende giganter man hører fra Iron Maiden. Med et rykende fersk album ute på I Hate Records er dette utvilsomt rett tidspunkt å bli kjent med bandet. Hør en låt like under!

Hør: To The Rack With Them - The Gates of Slumber.

DAGENS LÅT: TO THE TOP - JACKY JEAN.

Endelig er det sommer, sol og varme her i Norge, på tide med litt sommermusikk da.

Jacky Jean er et relativt ferskt band fra Oslo-traktene, de spiller melodiøs, fengende og herlig pop/rock uten å bli verken for mye pop eller rock. Det er høyt volum, men fokuset ligger helt klart i melodiene. Kvalitets-pop. Låten du får både høre og se videoen til idag blir gitt ut på Brilliance Records, et spennende selskap som gir ut norsk kvalitets-musikk med stor sjangerbredde. Idag er fokus på Jacky Jean og den ferske singelen To The Top!

DAGENS LÅT: LOVE LOVE LOVE - OF MONSTERS AND MEN.

Island, et land med dårlig økonomi, Björk og Sigur Rós, nå skal du få se at landet har mer å by på enn bare dem.

Det er ingen tvil om at Island er musikalsk sett mest kjent for Björk og Sigur Rós, med god grunn. Herlig musikk fra begge parter, i veldig forskjellige sjangre. Tidligere på bloggen har du fått høre om blandt andre Mugison, en eksperimentell singer/songwriter fra Island som lager fantastisk musikk, nå skal du få enda et band fra den lille øyen som forhåpentligvis kan havne på godsiden din. Of Monsters And Men. Et band som spiller søt indie-folk som kan minne om norske Team Me i et mer nedstrippa lydbilde, samtidig som jeg hører mye singer/songwriter i musikken deres også. De hadde sin oppstart i 2010 og har enda ikke gitt ut et fysisk album. Låten du får høre er en rolig låt med tittelen Love Love Love, sjekk den ut like under.

 Love Love Love - Of Monsters And Men.

DAGENS LÅT: TELL US TELLUS - ABBABAKLENGS.

Stoner, psykedelia og herlig driv er det du får av Abbabaklengs.


Greit, jeg må si det med en gang, Abbabaklengs er et av de kuleste bandnavnene jeg noensinne har sett. Når jeg skulle sette meg ned og lytte til Abbabaklengs hadde jeg ingen aning hva det skulle låte som, om de tok referansen til Abba inn i musikken sin eller om det bare var et kreativt og herlig bandnavn. Heldigvis for meg var det sistnevnte. Abbabaklengs er for meg psykedelisk stoner rock med mye rom for kreative utbrudd fra alle medlemmene i bandet. Abbabaklengs har Silvia Alstad som bassist, de føyer seg dermed inn i den stadig voksende rekken av band jeg digger med kvinnelig bassist.

Abbabaklengs gir oss hardtslående trommer som peiser avgårde, en gitarlyd sendt fra lydhimmelen og en vokal med både nerve, særpreg og som viktigst av alt passer godt inn i lydbildet. Låten jeg vil dele med deg heter Tell Us Tellus er en relativt lang affære, 7:04 lang. I disse minuttene får du velkjent stoner rock riffing pakket inn i et lydbilde som legger seg både på psykedelia fra 1970-tallet og småhinting til post-rock dukker også opp. Abbabaklengs ligger og bobler i den norske undergrunnen, jeg håper bare at de en dag bobler over og får oppmerksomhet fra et stort publikum. Dessverre kan jeg ikke legge låten inn i innlegget her, låten er kun på MySpace og Spotify!

Klikk her for å høre i Spotify: link
Klikk her for å høre uten Spotify: link

DAGENS LÅT: HELP! - PHILCO FICTION.

Rykende fersk låt fra Philco Fiction!

 

Idag slapp Philco Fiction sin nye singel "Help!", den første smakebiten fra deres kommende album. Bandet gav ut sin debutplate, Give Us To The Lions,  i august 2010, og har siden da fått økende oppmerkomhet for sine delikate, muntermørke popkomposisjoner og stemningsfulle live-opptredener.

For tiden er de i studio for sin neste full-lengder som slippes 14 Oktober. I løpet av det siste året har Philco Fiction spilt en rekke konserter i Norge, Danmark, Italia, Nederland, Usa og England. Bandet har tidligere spilt support for Wildbirds & Peacedrums og I Blame Coco. Låten kan du lytte til like under!

Philco Fiction - Help! by Brilliance Records

DAGENS LÅT: I DON'T GIVE A FUCK - KRATIC.

Er det sludge? Er det doom? Er det herlig? Ja.

Kratic er et band som holder til i Oslo, de spiller seig, groovy og herlig metal, det er den korte beskrivelsen. Hvis man dykker litt lengre inn finner man utradisjonelle rytmer i gitarene, krydderier fra støymusikk og riff-metal alá Pantera. Det er teknisk, men ikke show off. De slapp nylig singelen I Don?t Give A Fuck, en låt som drar alt det tidligere nevnte sammen til en helvetes rå låt på 3:25. Fun fact, gitaristen i Kratic spiller også shoegaze-ish musikk, klikk HER for å høre hvordan det høres ut.

Hør I Don't Give A Fuck i spilleren under, et beist av en låt!

I Don't Give A Fuck by Kratic

DAGENS LÅT: FUCK AN EMCEE NAME - WATSKY.

YouTubesensasjon med ekte meninger, flow og herlige tekster.

Møt Watsky, George Watsky. Poet, rapper og YouTubesensasjon. Han fikk en kraftig boost i popularitet når videoen «Pale Kid Raps Fast» (link) ble delt på facebookvegger over hele verden, velfortjent også. Han er en hvit Twista, med tekster om at han har hodetelefoner på og kan derfor ikke høre hva du sier, epilepsien sin og hverdagslige emner.

Det var ikke hiphop som var hans første kreative portal, det var diktopplesning som startet det hele. Mange sterke politiske dikt som går rett i strupen på motstanderne, en uredd poet. George Watsky var også med på selveste Russel Simmons Def Poetry og har bygd opp et stort publikum via musikkvideoene han poster på YouTube. Han har flow, sjarm og instrumentaler til å backe alt opp. Herlige greier. Trykk på play under og digg det.

Bonusvideo: Pale kid raps fast!

DAGENS LÅT: FLESH AND BELOW - TRAP THEM.

Liker du intens, filleristende musikk? Look no further.Trap Them er et av bandene der ute som blir hypet opp som arvtakerne etter Converge. Noe jeg selv ser på som litt rart, siden Converge fremdeles pumper ut fantastiske album, Axe To Fall var en av mine absolutt favoritt album fra 2009. Trap Them tråkker litt i samme gate som Converge, Converge rundt No Heroes for å være nøyaktig. Stort fokus på støy og brutalitet, ikke noe rom for ro i sikte, bånn gass. De ga ut sitt tredje studioalbum 1.Mars, Darker Handcraft heter det.

Som sagt, dette er intens musikk. Wikipedia kaller det grindcore/hardcore-punk, en passende beskrivelse egentlig. Dette er kompromissløs musikk som slår deg i trynet tjue ganger, sparker litt også. Fans av nevnte Converge vil digge disse gutta. Hvis Trap Them falt i smak bør også  up and coming band som All Pigs Must Die og Black Breath sjekkes ut, herlige saker. Som en vis mann i et YouTube-kommentarfelt sa: Anyone who doesn't like Trap Them can eat a motherfucking bag of dicks. This band shits in your mother's mouth.

 Hør og digg.

DAGENS LÅT: KILLFORNIA - CHURCH OF MISERY.

Den råeste doom metalen kommer fra Japan, såklart.

Church Of Misery er et doom metal band fra selveste Japan, de bruker seriemordere og massive riff som sine våpen. De hater å bli kalt stoner rock, dette er dyster doom som bare det. Det er groovy, det er hardt og det er faen meg rått. Kaller du deg fan av doom rock/metal, Electric Wizard, Saint Vitus +++ og aldri har hørt disse, gled deg. Japansk doom metal med buldrende trommer, seige og groovy riff, engelske tekster og skamfet vokal, hva mer trenger man?

Alle låtene til Church Of Misery handler om seriemordere, hver sangtittel har navnet til en seriemorder i parentes. Dette har skapt en kult-fanskare, samtidig som det har hindret dem i å bli allemannseie. Rent musikalsk er dette nær perfekt doom/stoner, det er hardt, rått og herlig. Hør dem like under her!

DAGENS LÅT: LIMBS - AGALLOCH.

Vakker post black/doom metal, virkelig?

Agalloch er et band fra Portland, Oregon, USA som spiller vakker black metal med en tå og to i både post-rock, prog-rock og doom metal. De har holdt det gående siden 1995 men her i Europa har de ikke fått den samme oppmerksomhet som i hjemlandet. Fire studioalbum er i boks, fantastiske alle fire. De spilte, som ufattelig mange andre band på SXSW festivalen i Austin, Texas i år. Forhåpentligvis tar de turen innom Norge i løpet av 2011, noe hvertfall jeg hadde tatt imot med åpne armer. Nytt album har blitt hintet til også, hvis du liker metallen din svart og vakker, Agalloch er ditt band.

DAGENS LÅT: DEMON HOST - TIMBER TIMBRE.

Møt den skumle motpolen til alle lykkelige kjærlighetssanger.

Timber Timbre (uttales TIMber TAMber) er et musikalsk prosjekt fra Canada som i disse dager slapp tredjealbumet Creep On Creepin? On. Med musikk som gir deg en varm følelse i magen rent musikalsk og tekster som drar deg ut på en kald og snøfylt åker i nord-USA/Canada for å fryse ihjel. Denne kontrasten mellom typisk folk-inspirert singer/songwriter pop, med litt David Lynch soundtrack-aktige krydderier oppå blandet med tekster med fokus på mørke og dystre historier om tapt og uoppnåelig kjærlighet. Tekstene til Timber Timbre ligger og balanserer mellom en desperat psykopat sitt følelsesmessige sammenbrudd og en ørliten teskje med håp for nevnte uoppnåelige kjærlighet.

Musikk som gir deg frysninger nedover ryggen, en stemme som gjør likedan og tre album i kofferten. Timber Timbre er bandet for alle som enten opplever nevnte følelser eller vil høre såre tekster om emnet. Timber Timbre er vakkert, trist og magisk i samme åndedrag. Musikk som må oppleves.

Hør den vakre og gåsehudfremkallende låten Demon Host i videoen under, nyt det.

OUT THERE.

Ikke bare har Norge fått en oppblomstring innen hardcore/punk, electronica er også inne i en storhetstid for tiden, si hei til Out There.

Out There er noe så annerledes som en electronica-musiker fra Bodø som lager Trance/Dance/Techno med høyt energinivå og herlig stemning. Det er lekent, presist og pokker så fett. Basta bom. Det hintes til Justice, 8-bit spill fra 1980tallet og Casiokids i samme åndedrag, selv om Out There gjør sin egen greie fullt ut. Det er massive melodier kombinert med harde trommer og pulserende keyboard. Out There er herlig på lørdagskvelden, herlig i headset, ja herlig overalt. Låter som 4Ranger og Say It! er perfekte eksempler på hva Out There driver med. Låtene har begge en lengde på over fire minutter og er fullstappet av idéer, nye beats, nye melodier holder låtene både interessante og energiske fra start til slutt.

Hør 4Ranger i videoen under, herlig låt! (skaperen av videoen sier følgende: WARNING: If you have a history of having epileptic fits, DO NOT WATCH, turn away now. You have been warned. This video contains flashing lights and many quickly moving images.)

hits