Fersk Musikkvideo

FERSK MUSIKKVIDEO: PRETTY NIGHTS - MARIBEL.

Maribel har gitt Pretty Nights sin egen video, sjekk ut herligheten her.

Maribel, du Maribel. Hvor mange nydelig musikkvideoer skal vi få fra dere før det sier stopp? Kanskje planen er å følge opp 50 Cent på skiven hans The Massacre, altså å gjøre en video til hver låt på skiva. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at det er sant, det eneste jeg kan bekrefte er at videoen til Pretty Nights er nydelig.

Personlig får jeg assosiasjoner til filmen Enter The Void i noen av scenene. Videoen er regissert av Mona Fastvold Lerche. Hvis du vil se Maribel live, noe jeg utvilsomt anbefaler, så sjekker du ut linken mellom dette avsnittet og videoen. Maribel + Dråpe på BLÅ i Oktober.

MARIBEL + DRÅPE @BLÅ: Facebook
Torsdag 25. Oktober
, 20:00, ID:20, CC:100+Avgift

FERSK MUSIKKVIDEO: ASKEFAST - UNGDOMSKULEN.

Deilige Ungdomskulen er ute med ny musikkvideo.


Foto: Sebastian Andreasson (godt mulig det nydeligste promobildet i 2012)

Ungdomskulen er straks klare med ny skive, men man kan jo ikke bare slippe skive helt ut av det blå. Dette vet Ungdomskulen og kjørte derfor ut sin nye musikkvideo på det kembokredible nettstedet Stereogum tidligere i uka. Sjekk den ut i spilleren under, låten er som du kanskje har forstått en forsmak på skiva de slipper senere i år. Den heter "Secrecy" og slippes på YAP litt senere denne høsten.

FERSK MUSIKKVIDEO: BODHI - BOWHILL.

Bowhill slipper musikkvideo til første singelen Bodhi.

Bodhi var den første av det som til slutt skal bli ni singler i helhetsprosjektet Paramita som blir Bowhill sitt debutalbum. Hver av de 9 singlene slippes den 1. i hver måned fra Juni til Februar, så til nå er tre av ni låter ute. Paramita slippes som album 1.Mars 2013. Første video fra Bowhill er naturlig nok til den første singelen de slapp, altså Bodhi.

FERSK MUSIKKVIDEO: HOME IN THE MORNING - VIOLET DREAM.

Violet Dream er endelig ute med musikkvideoen til Home in the Morning.

Musikkvideoen til Home in the Morning, spor to på Violet Dream sin EPen er ute. Hvis du ikke kjenner til Violet Dream kan jeg kjøre en ørliten introduksjon. Violet Dream er Johannes Nysveen Vagle, en ung musiker fra Sandnes i Rogaland. Drømmepop, chillwave, elektronika, kjært barn har mange navn. Han slapp EPen Distant Voices, Lonesome Clouds på Sellout! Music 15. Juni, den er meget fin. sjekk ut anmeldelsen min i linken like under her.

Les min anmeldelse av EPen her: Distant Voices, Lonesome Clouds - Violet Dream

VIOLET DREAM - HOME IN THE MORNING from VIOLET DREAM on Vimeo.

FERSK MUSIKKVIDEO: THE GRID - UNIFORMS & DROPOUTS.

Ny video fra Uniforms & Dropouts.


Foto: Cover-art til Uniforms & Dropouts sin nye EP, Music For Malls.

Uniforms & Dropouts sin nye musikkvideo er på mange måter en herlig kontrast til låten den er lagd for. The Grid, låten som Uniforms & Dropouts sin nye video er bakteppet for er mye mer solfylt enn videoen. I videoen treffer vi på ulv, snødekte skoger, jegere og en video-kvalitet som enten faktisk er filmet på vhs-kassett eller en skamløs hylles til mediet. Låten derimot er en varm, sommerslig låt med et herlig driv med en frekk trommemaskin som fundament, minst like frekke synther og en herlig vokal som prikken over den allerede herlige i'en.

Med innpass på Fysisk Format sin nyeste Bransjevelter har Uniforms & Dropouts klatret et ørlite steg opp fra det ukjente. EPen Music For Malls ligger ute på alle steder man forventer å finne digitale utgivelser nå for tiden, altså WiMP, Spotify og iTunes. Stream hele greia i Spotify-spilleren under videoen.


UNIFORMS & DROPOUTS - THE GRID
from Local Records on Vimeo.

FERSK MUSIKKVIDEO: YVETTE ROSEMONT - LE CORBEAU.

Ny musikkvideo for Le Corbeau sin låt Yvette Rosemont.

Ifjor slapp Le Corbeau slapp den fantastisk skiva Moth on the Headlight. Yvette Rosemont, spor to på skiva har nå fått en musikkvideo signert Huggorm Film, med Øystein Monsen sittende i regissørstolen. Stop-motion projekteringer med mer i sveriges dype skoger, sjekk det ut selv like under her.

FERSK MUSIKKVIDEO: MOT GRAV - PURIFIED IN BLOOD.

Purified In Blood er ute med musikkvideo til førstesingelen Mot Grav.

Jeg har vært storfan av Purified In Blood i lang tid nå. Tredjealbumet Flight of a Dying Sun ble nettopp sluppet løs og er minst like hardtslående og herlig som de tidligere skivene. Nå er en ny video ute, sjekk den ut her og nå.

FERSK MUSIKKVIDEO: NORTHERN LIGHTS SHUFFLE - STEREOPOL.

Oslo-bandet Stereopol er ute med ny video.

Sist jeg skrev om Stereopol var når de ga ut sin selvtitulerte EP ifjor. Klokkeren indie-rock fra hovedstaden. Northern Lights Shuffle, sangen i musikkvideoen, er hentet fra albumet de skal gi ut til høsten. Sjekk ut musikkvideoen like under her. Videoen er regissert av Alexander Halvorsen.

Sjekk ut anmeldelsen av EPen de ga ut ifjor: Stereopol EP - Stereopol

FERSK MUSIKKVIDEO: STØDIG SOM EN BAUTA - KRÅKESØLV

Kråkesølv er tilbake med en herlig ny låt.

Sånn, der var Kråkesølv tilbake. Stødig Som En Bauta heter låten, første singel fra det tredje studioalbumet kommer i september. Kråkesølv reiser på norgesturné i oktober og november, turnédatoene kan du finne her.

Musikkvideoen er regissert av Bernt Richardsønn Dyrstad, sjekk ut:

FERSK MUSIKKVIDEO: JUDGES AND BUTCHERS - DYST.

Sjekk ut Dyst sin nye musikkvideo.


Foto: Christer Dyngeland - Pepper Film

Hakk i hælene på Social Suicide sitt andrealbum som kom ut tidligere i Mai slipper Dyst sin nye låt Judges and Butchers, akkompanert av en musikkvideo. Dyst ble for alvor en del av den hardkanta bølgen band fra Bergen og omegn med sju-tommer Black Waves ifjor. Der hvor Social Suicide fremdeles lekte med punken gikk Dyst til en tyngre, mer metal-inspirert lydbilde. Noe Black Waves viste klart og tydelig.

Nå er debutalbumet på vei, og første låt ut er nevnte Judges and Butchers. Hør og se den i musikkvideoen like under.

FERSK MUSIKKVIDEO: TERRORIST THREATS - AB-SOUL FT. DANNY BROWN & JHENE AIKO.

Et av de beste sporene på Ab-Soul sin nye skive har fått musikkvideo.

Mitt første møte med Ab-Soul var på Kendrick Lamar sin nydelige skive fra ifjor, Section.80. Nesten helt på slutten av albumet lå nemlig sporet Ab-Souls Outro (feat. Ab-Soul), Ab-Soul sitt bidrag gjorde meg gira på å høre hva han klarte å gjøre på sine utgivelser også.

Solomaterialet hans fra ifjor var utvilsomt bra, men det var ikke før hans nye album Control System dukka opp at jeg virkelig fikk sansen for sologreiene hans. På Terrorist Threats har han med seg adderall generalen Danny Brown og Jhene Aiko, låten fikk nylig en video, det er den du ser her hos meg nå.

FERSK MUSIKKVIDEO: WHEN I DIE - CHRIS HOLM.

Chris Holm sin nye singel When I Die har fått musikkvideo.


Foto: Drea Utvik Karlsen

Chris Holm slipper soloalbumet Kilos på Tellé senere i år. When I Die er første singel fra albumet og har nå fått en musikkvideo. Musikalsk ligger Chris Holm sitt solo-materiale ligger både kjempelangt borte fra og ganske nærme det han driver med i hans andre prosjekter, f.eks gitarist/vokalist i Young Dreams. Rytmene i When I Die er lengre framme i lydbildet enn det mer reverb-fylte landskapet Young Dreams bader i, men i likhet med nevnte band er det mye fokus på melodier. Både i vokalen og gitarspillingen.

Musikkvideoen er regissert av Mona Fastvold Lerche.


Director: Mona Lerche - Cinematography: Zachary Galler - Editor/ Colorist: Daniel DeBiasi - Second Camera: Mats Lyngstad Willassen - Camera Ass.: André Kvalvågnes and Peder Fylling Mæle - With: Gitte Wittt and Mathias Stoltenberg

FERSK MUSIKKVIDEO: HUSTLE BONES - DEATH GRIPS.

Death Grips er ute med en drøyt fersk video til låten Hustle Bones.

Zach Hill og resten av Death Grips overbeviste mange om at kunne levere mer enn en god mixtape. Exmilitary mixtapen fra ifjor slo hardt fra seg, men etter The Money Store dukket opp for en knapp måned siden ble de plassert høyt oppe på mange foreløbige topplister for 2012. Skiva er topp den, og nå er altså en ny video ute. I skrivende stund er det sju-åtte minutter siden Death Grips tweetet om videoen, nå ser du den her. Sjekk ut videoen til Hustle Bones og digg det.

FERSK MUSIKKVIDEO: THE FATE OF SISYPHUS - JEANCLAUDEGODDAMN.

JeanClaudeGoddamn viser muskler i musikkvideoen til The Fate of Sisyphus.

Hvem som vinner premien for beste bandnavn av The Samuel Jackson 5 og JeanClaudeGoddamn er usikkert, men hvem som slår hardest fra seg er ganske klart. JeanClaudeGoddamn holder til i Liverpool og er satt sammen av et par engelskmenn ved navn Charlie Lashmar og Stephen Jones, i tillegg til Erik Fossmo fra Gudbransdalen og Torbjørn Caspersen fra Washington, USA, sistnevnte er også en del av Twin Pines Mall. Musikalsk sitter JeanClaudeGoddamn trygt plassert i det vi liker å kalle post-hardcore.

Musikkvideoen til The Fate of Sisyphus er forsmaken bandet gir offentligheten før EPen Bloodsport slippes på 17. Mai, altså torsdag denne uke. Videoen er gjort både svært enkelt og stilrent, en god produksjon fra det som mest sannsynlig er bandets øvingslokale. Det må også nevnes at Bloodsport EPen blir en gratis nedlastbar utgivelse. Jeg sitter og hører på låtene i skrivende stund, alt jeg har å si er at du bør få med deg denne EPen når den slippes ut til alle som er interesserte på torsdag. En anmeldelse av EPen dukker opp på bloggen i morgen, altså onsdag 16. Mai. Før den tid er videoen til The Fate of Sisyphus det du må få med deg.

FERSK MUSIKKVIDEO: FTS - HILDE MARIE KJERSEM.

Hilde Marie Kjersem sin musikkvideo for låten FTS er plukket ut til Grimstad Kortfilmfestival.


Regissør: Therese Økland Foto: Linn Karen Førland

"FTS" er den viktigste låten fra albumet "Let`s Let Go" ifølge Hilde Marie Kjersem selv. Det var også den låten som regissør Therese Økland plukket seg ut som sin favoritt og ville lage video til.Therese valgte location til videoen ut fra et estetisk valg, i tillegg til at hun er emosjonelt tilknyttet sitt hjemsted. Tanken var at dette vakre, åpne landskapet på Sola ville bli en kontrast til den mørke historien som ligger gjemt i filmen.

Vi har lenge hatt lyst til å jobbe sammen. For min del har det handlet om Therese sin kombinasjon av tydelighet og noe uhåndgripelig i sin kunst som fasinerer meg". Resultatet er så uendelig vakkert, groteskt og vakkert, skjørt og sterkt, rart og fint. - Hilde Marie Kjersem

Hilde Marie Kjersem er akkurat tilbake fra England etter å ha spilt på Cheltenham Jazz Festival til stående ovasjoner.  Så går turen inn i studio for å jobbe med nytt soloalbum, som slippes på nyåret 2013.

"FTS" er også plukket ut til Grimstad Kortfilmfestival, og vises der i juni.

FERSK MUSIKKVIDEO: DOUBLE MONO - BARREN WOMB.

Barren Womb er ute med en fersk video til Double Mono.

I forbindelse med slippet av Barren Womb / Forræderi split 7" som kom fredag 4 mai, har Barren Womb nå satt sammen en liten video til sporet Double Mono. Jeg har skrevet om Barren Womb helt fra startgropa og har pushet ut et par låter fra 7-tommeren her på bloggen tidligere, nå er det altså et visuelt element ved Barren Womb i tillegg til det musikalske. Med et lydbilde som det Barren Womb skviser ut må det visuelle matche, og videoen til Double Mono gjør jobben temmelig bra. Hvis du liker det du hører i videoen kan og bør du klikke deg inn på linken like under for å skaffe deg en kopi av split 7-tommeren som låten ligger på.

Link: split 7" - Barren Womb / Forræderi.

FERSK MUSIKKVIDEO: BLACK MASS - MINDY MISTY.

Snødekt skog og mørke indierock-infiserte toner fra Mindy Misty.


Regi: Thomas Eggum og Øystein Monsen. Foto og klipp: Øystein Monsen.

Oslo-bandet Mindy Misty er ute med fersk musikkvideo. Mindy Misty plasserer merkelappen Indie/rock/alternative på seg selv, men låten i denne videoen er et klart og tydelig tegn på at de utvilsomt har en kjærlighet for støyete gitarlyder og harde riff. Låten heter Black Mass og videoen er produsert av Burning Motherfuckers / Huggorm film. Huggorm film har tidligere gjort videoer for både Hope I Die Virgin og Izakaya Heartbeat.

FERSK MUSIKKVIDEO: ROMAN CHOCOLATE CREAM - ORANGO.

Orango, kanskje landets herligste rockeband har en ny video ute.

"Roman Chocolate Cream" er andre video ut fra Colonial Militia Vol. 1. En klassisk Orango-rockelåt som kanskje handler litt om at "Alt Ordner Seg". Colonial Militia Vol. 1 er første del ut av et dobbeltalbum, der Volume 2 kommer i oktober. Videoen er regissert av Trond Slåke, bandets trommis. Kameraføringen er gjort av Odd Thygesen.

Les min anmeldelse av plata de ga ut tidligere i år: Colonial Militia Vol. 1 - Orango

FERSK MUSIKKVIDEO: BEHIND BLACK FIRE - KAMBODSJA.

Hva kan passe bedre på en fredag enn en video om å gjenoppstå fra de døde?

For et par uker siden skrev jeg om Kambodsja sin nye singel, Behind Black Fire. Første låt fra det kommende albumet Year One, som er ute 25. Mai. Nå har låten fått musikkvideo, en video som utvilsomt funker bra sammen med låten. Videoen er lagd av Kambodsja-bassist og -vokalist Jørgen Thorbjørnsen og består av, foruten egne iphone filmer, en del klipp fra en russisk dokumentar om forsøk på å gjenopplive de døde under krigen. Se videoen og gled deg til Year One dukker opp.

Sjekk også ut Year One sitt nydelige front-cover:
FERSK MUSIKKVIDEO: LOWLIFE - OCEAN OF LOTION.

Sexdukker, flosshatt og en catchy låt, Ocean of Lotion er innom bloggen igjen.

Den skamløse gjengen i Ocean of Lotion er ute med ny låt og musikkvideo. Dette er tredje gang Ocean of Lotion er innom bloggen, først for låten Living in the Gym, deretter for låten Fashon of the Christ som er det nærmeste man kommer en spaca synth-pop/julelåt. Nå er det låten Lowlife det gjelder, og en musikkvideo som fokuserer på en rar dukke som rocker flosshatt, vasker sexdukken sin og henger henne opp til tørk. Og omtrent førti andre rare greier. Sjekk ut videoen og opplev Ocean of Lotion sin deilige, rare pop.
FERSK MUSIKKVIDEO: MORE THAN THEY PAY - DIG DEEPER.

Ny låt og video fra Dig Deeper.

Dig Deeper har gitt ut et par singler etter fjorårets EP, den ferskeste låten har fått video også. Musikalsk holder Dig Deeper seg i nærheten av indie-rock med en god del country-/americana-inspirerte melodier og toner. More Than They Pay er som sagt deres ferskeste låt og holder standarden som ble satt på EPen ifjor.

Låten er første singel fra det kommende debutalbumet som kommer ut september i år. Bandet har samarbeidet med kunstner Morten Engebretsen og laget en video basert på et av Engebretsen kunstprosjekter fra 2011 - en mobil hage ombygget fra en gammel flightcase. Kunstprosjektet har stått utstilt på Tou Bryggerier siden sommeren 2011.

FERSK MUSIKKVIDEO: WIPED OUT - OFF!.

Den kortvokste sinnataggen Keith Morris og vennene hans gir oss en fersk musikkvideo idag.

Keith Morris og resten av gjengen i OFF! har ny skive på gang. Wiped Out er navnet på første singel fra skiva og en musikkvideo dukket opp igår kveld, regissert av Richard Kern. Låten er på ingen måte noen revolusjonerende låt, men heller en fortsettelse av det de gjorde på First Four EPs. Bildet ovenfor teksten her er forsåvidt front-coveret til den kommende skiva, albumet er selvtitulert. Hør og se videoen like under. Den nye skiva kommer ut 8. Mai.

FERSK MUSIKKVIDEO: BAANDTVANG - FRK. FRYD.

Et sted litt til venstre for støyrock, like ved bluesrock og et steinkast unna søt pop/rock finner du Frk. Fryd.


Foto: Erik Sæter Jørgensen

Caroline, Embla, Elise og Julie er fire jenter som holder til i Stavanger-regionen. Sammen utgjør de Frk. Fryd, et deilig friskt pust inn i norsk rock. Det er et eller annet med den lyse, klare og frekke vokalen flankert og kompakt riffing som gjør meg gira på å høre mer. Det synges på norsk, det rockes hardt og balansen mellom det bråkete og skeive og de mer rett fram rocka partiene gjør meg rett og slett til en fan. Igår slapp de videoen du skal få se nå, låten heter Baandtvang og er deilig. Låten er å finne på bandets kommende EP ved samme navn.Hvis du er i Stavanger på Fredag kan du få med deg release-konserten til EPen, med minst like herlige Violet Dream som support.

Releasekonsert: Facebook-event

FERSK MUSIKKVIDEO: ANDA - HOUMAN SEBGHATI FEAT. DANJAH.

Sterk hiphop fra Houman Sebghati.


Svensk hiphop følger ofte regelboka mer enn det norsk hiphop gjør. Der hvor norsk hiphop ofte går den amerikanske veien med å bruke radiovennlige poprefrenger og mer storslått produksjon så går den svenske ofte hardere til verks. Houman Sebghati sin ferske låt Anda er et godt eksempel på dette. Sterke vers fremført av en dyktig rapper på en enkel men effektiv beat, etter min mening den beste måte å lage hiphop på. Får litt Ken Ring vibber til tider. Med seg på låten har han Danjah. Videoen er produsert av Ikaros Films, regi av Ali Quraushi og foto av Tore Grönlund.

Sjekk ut Oslo remix av samme låt, med kjente norske stemmer som Don Martin, Pumba og Joddski.

FERSK MUSIKKVIDEO: MUNICH 1972 - SIINAI.

SIINAI er ute med en nydelig video til låten Munich 1972.


I starten av September ifjor gjorde jeg en anmeldelse av SIINAI sin debutskive Olympic Games. Jeg endte opp med å like det svært godt, albumet fikk 7/10 fra meg. Nå er musikkvideoen til spor fem på albumet ute, nemlig låten Munich 1972. Se den nydelige musikkvideoen her og nå.

 Les anmeldelsen av Olympic Games her: link

SIINAI - Munich 1972 from Splendour on Vimeo.

FERSK MUSIKKVIDEO: SOLAR ANUS - ÅRABROT.

Årabrot har ny musikkvideo ute, med to white trash-rævhål i en post-apokalytisk verden, selvfølgelig.


Bilde: Regissør Fredrik Hana fra BLÆST.

Årabrot har nå en fantastisk musikkvideo regissert av den lovende ungfolen Fredrik Hana som tidligere har gjort bla. Haust, Kvelertak og The Shining. Låten er Solar Anus, førstelåta fra det Spellemannsvinnende albumet Solar Anus (Fysisk Format 2011). Årabrot dro direkte fra Spellemannsfest og ut på Europaturne for så å gjøre en kort hjemreise for å spille sammen med Mayhem og Nekromantheon på i et velfylt Sentrum Scene under bylarm. Denne uka turnerer de England.

Dette er hva regissøren selv sier om videoen:
"Jeg ville skape en post-apokalyptisk stemning, en forløsende men tom tilværelse der alt er lov. Istedet for de sedvanlige heltene med intelligent humor som bruker den post-apokalyptiske tiden til å kjøre samle på eksklusiv kunst, kjøre rundt i fine biler eller bygge et nytt samfunn, ønsker jeg å slippe til to white trash-rævhål og la dem gjøre det som faller dem naturlig."

ÅRABROT - SOLARANUS from Fysisk Format on Vimeo.

FERSK MUSIKKVIDEO: LIGHTNING DEATH - GERILJA.

Om noen få dager kan du se dem live på by:Larm, idag ser du den ferske og frekke musikkvideoen deres.


Gerilja er et av de banda jeg gleder meg mest til på årets by:Larm. Slaskete rock med elementer fra garage-rock, tung rock, synth-rock og sleaze-rock og mer til. Nå er musikkvideoen til den herlige låten Lightning Death ute, en video som passer perfekt til lydbildet Gerilja skviser ut. Sjekk ut!

Konsertene under by:Larm:
00:00 på Mono, torsdag
21:00 på John Dee, lørdag

FERSK MUSIKKVIDEO: MEANTIME - CAMP SOUNDS.

Fantastisk new-wave/pop pakket inn i fersk musikkvideo fra Camp Sounds.


Meantime ble produsert av bandet selv, men ble raskt plukket opp av produsentene George Tanderø (Travis, Lady Gaga, A-ha) og Espen Berg (Donkeyboy,A-ha, Briskeby). Låten ble remikset av de tre, men man endte med å bruke det opprinnelige hjemmeopptaket. Espen Berg henger seg på laget igjen litt ut i 2012, da bandet skal produsere flere singler og en EP. Videoen ble spilt inn i Galleri 1857, hvor bandet i 2011 var aktør og stod for musikk til en av kunstverkene til den amerikanske kunstneren Ken Okiishi.

Bandet har spilt landet rundt, blandt annet på Øyafestivalen i 2010, tross at bandet ikke hadde gitt ut noe som helst materiale. Camp Sounds spiller musikk som er inspirert av alternative band som The Cure, Blur og Phoenix, men kombinerer dette med samtidends popmusikk. Resultatet er musikkk dansbar for jentene samtidig som det har mer enn nok rocke kudos for gutta.

FERSK MUSIKKVIDEO: YOU BRING THE SADNESS - MARIBEL.

Rykende fersk video fra Maribel.


Maribel slipper sitt andre album 13. Februar. Idag derimot kan du både høre fjerdesporet You Bring the Sadness, med medfølgende video. Med seg på låten har de Emil Nikolaisen, kjent fra det fantastiske bandet Serena-Maneesh. Låten er en klar og tydelig smakebit på retningen Maribel har gått på sitt nye album, shoegaze-elementene er dempet og lydbildet har åpnet seg opp. Nok snakk, sjekk ut musikkvideoen!


Maribel- You Bring the Sadness
from Splendour on Vimeo.

FERSK MUSIKKVIDEO: TIJUANA - AUTOBAND.

Autoband fra Tromsø er ute med ny video.


Autoband er Gudmund Østgård sitt soloprosjekt. Minimalistisk elektronika som fungerer som balsam for sinnet. Første gang jeg hørte Autoband var like før jul, da han slapp låten Sunbeam, en herlig låt som satt stemningen umiddelbart. Nå er videoen til en ny låt ute, navnet på låten er Tijuana og selve videoen er regissert av Eugenia Loli-Queru. Hør og se videoen nederst i innlegget.

Mandag 16. januar 2012 kom det selvtittulerte debutalbumet Autoband ut på Beatservice Records.

Presseskrivet beskriver plata slik:
Autoband er Gudmund Østgård sitt soloprosjekt. Med sin varme og filmatiske elektronika blander han stilarter som ambient, glitch og jazz til en overraskende og avstressende miks. Albumet høres litt ut som om The Cinematic Orchestra tok seg en tur på fjellet i Nord-Norge, traff på Boards of Canada og på tilbaketuren bestemte seg for å lage noen låter sammen med Ane Brun.

Tijuana music video from Autoband on Vimeo.

FERSK MUSIKKVIDEO: DAMNED - PHONE JOAN.

Phone Joan gir oss første låt fra det kommende albumet "+4791799466".


Debutalbumet til Phone Joan er et av de albumene som gled forbi mange, men de som plukket det opp ble store fans. Med en stemningsfull innfallsvinkel på bluesrocken ble Phone Joan et av de banda jeg satt mest pris på på tampen av 2010. Nå er de tilbake, med en liten vri. Låten Damned har så og si ingen røtter i bluesrocken, men ser heller mot Queen for inspirasjon. Hør og se selv i videoen under.

Damned-PhoneJoan by Phone Joan

FERSK MUSIKKVIDEO: FISHEYE - SHINING.

Shining er ute med video til Fisheye, røflig to år etter Blackjazz ble gitt ut.

Shining, bandet som slo seg løs fra sine jazz-røtter og tilnærmet seg sjangeren industrial metal. Nå er musikkvideoen til bandets utvilsomt mest populære låt Fisheye klar. Bak kamera står gjengen i Blæst, som tidligere har lagd video med både Kvelertak og Haust. Sammen med Shining har de lagd en video som sklir rett inn i bandets smått forskrudde univers. Se den herlige videoen like under.

FERSK MUSIKKVIDEO: GONZO BLUES - BLOODY BEACH.

Et av landets herligste band er ute med musikkvideo, fy søren så herlig.


Bloody Beach, bandet som ga deg Bonanza EP helt gratis. Bandet som serverer deg piratradio-sendinger hvor de fletter inn sine egne toner med musikk du aldri visste eksisterte. Bandet som nå har en fantastisk musikkvideo ute for låten sin Gonzo Blues, B-siden på en 7" de ga ut tidligere i år. Se og hør magien like under.

Liten bonus, her er Vol.3 av Bloody Beach sin piratradio.

Bloody Beach Pirate Radio Vol. III - Radio Sutran by Bloody Beach

FERSK MUSIKKVIDEO: TUNE YOUR MIND - THE MEGAPHONIC THRIFT.

The Megaphonic Thrift ga meg et av mine favorittalbum ifjor, låten Tune Your Mind får meg til å tro at oppfølgeren blir minst like bra, sjekk ut den ferske videoen nå!


For ti dager siden serverte de herlige støy-rockerne i The Megaphonic Thrift oss første smakebit fra det kommende albumet deres, en gratis låt ved navn Tune Your Mind. Nå er videoen her, laget av Blank Blank med 16mm film til video. Sjekk ut videoen like under og last ned låten gratis i SoundCloud-spilleren nederst! Hvis du befinner deg i Bergen denne helga kan du få med deg The Megaphonic Thrift + TOFT på Landmark, mer info her: http://www.facebook.com/events/201827919894009/


FERSK MUSIKKVIDEO: DEAD RECKONING - SO CALLED CELESTE.

So Called Celeste er ute med fersk video, hardcore/southern rock fra Nederland med venner fra Sotra/Bergen.


Første gang jeg hørte So Called Celeste var dagen før jeg så dem live i Haugesund tidlig i fjor. Da spilte de på Café Moody med Sotra/Bergen-bandet Dyst. Med tunge riff plassert et sted inni metalcore/hardcore-territoriet blandet med mer seige elementer alá Pantera overbeviste de meg gjennom hele konserten. Nå er de ute med en splitter ny video, låten heter Dead Reckoning og videoen ser du her og nå.

FERSK MUSIKKVIDEO: THE PAWN - SWEET SMELL OF DEATH.

Småskummel electronica fra nokså fersk duo, med video og greier.

Sweet Smell of Death slapp igår singelen The Pawn. Videoen i seg selv er helt ok, låten derimot er en herlig pulserende electronica-låt. Selv namedropper de både Puscifer og How To Destroy Angels som inspirasjonskilder, noe jeg kan støtte oppom.

FERSK MUSIKKVIDEO: ALL I DO - LOGIC.

Fersk musikkvideo fra den unge rapperen Logic!


For drøye to uker siden kunne du laste ned hans nyeste mixtape, nå kan du se hans nyeste musikkvideo. Sist jeg skrev om Logic hadde han nettopp gitt sin ferske mixtape, Young Sinatra. Nå er musikkvideoen til en av låtene på den mixtapen ute, sjekk ut hvorfor du bør få med deg denne unge rapperen ved å trykke play like under!

Last ned mixtapen her: Young Sinatra - Logic

FERSK MUSIKKVIDEO: HONOUR THE CODE - JEROAN DRIVE.

Jeroan Drive er ute med fersk musikkvideo, sjekk ut!


Man kommer ikke bort fra det faktum at Jeroan Drive har det siste året levd litt i skyggen av Yngve Andersen og Sigurd Haakaas sitt andre band, Blood Command. Nå er fokuset fordelt rikelig på begge band, et album fra Jeroan Drive er på vei og nå har første singelen Honour The Code fått video. En herlig enkel video som viser bandet fra sin beste side, med instrumenter i hendene og rockestillingen på plass.

FERSK MUSIKKVIDEO: FINALLY - PHILCO FICTION.

Philco Fiction er ute med ny låt, akkompagnert med nostalgisk musikkvideo.

Philco Fiction har vært innom bloggen tidligere, med låten Help!. Nå er nok en låt ute, Finally heter den. En låt som er litt mer nedpå enn nevnte Help!. Der de tidligere har vært litt mer upbeat er Finally en låt som ikke er like dansbar, dog heller ikke kjedelig. Man kan ikke legge skjul på at The XX dukker opp som referansepunkt, men Philco Fiction har et eller annet som gjør dem til noe eget. Debutalbumet slippes 14.Oktober på Brilliance Records, før den tid kan du se videoen til Finally her og nå!

FERSK MUSIKKVIDEO: HOMESTREET - HEARTFELT.

Småfrekk synth-pop fra Brede Rørstad, bedre kjent som Heartfelt.


Det er lenge siden jeg har skrevet noe om Heartfelt. Jeg skrev om han en liten stund før EPen Goodenough kom ut i fjor sommer. Heartfelt er soloprosjektet til Brede Rørstad, en fyr som tidligere har komponert og dirigert klassisk musikk. Nå er det dansbar synth-pop med funky basslinjer og mye hipsterladde elementer som gjelder. Alt fra trekantene på cover-arten til den herlige barten er en del av Heartfelt sin egne lille hipster-pakke. Nå er musikkvideoen til en av låtene på nevnte EP ute, låten heter Homestreet og videoen kan bli sett like under!

Heartfelt spiller på Øyafestivalen, nærmere bestemt på Camp Indie i GSF Skatepark, onsdag 16:00.

Homestreet from Heartfelt on Vimeo.

FERSK MUSIKKVIDEO: FIRE BURN, BLOOD FLOW - SANDRA KOLSTAD.

Norges varmeste kald-elektronica dame er ute med herlig ny video.

Helt på tampen av April skrev jeg en anmeldelse av debutalbumet til Sandra Kolstad, Crux. Et album jeg satt stor pris på og som jeg fremdeles tar frem fra tid til annen for å høre på, jeg ga forsåvidt albumet 8/10 når det kom ut, les mer om det ved å trykke her: (link). Til uka står hun på scenen under årets Øyafestival, nærmere bestemt klubbscenen 16:45 på Torsdagen. Der skal jeg stå i publikum og håper at mange andre som er på Øya den dagen gjør det samme. For en knapp uke siden dukket det opp en ny video fra Sandra Kolstad, til låten Fire Burn, Blood Flow. Sjekk den ut her og nå!

hits