Festivalfokus

FESTIVALFOKUS: NUMUSIC 2011.

Kredfestivalen over alle kredfestivaler skjer i Stavanger.

I perioden 22.September - 1.Oktober er Stavanger landets hippeste og mest kredible musikkby. Numusic Festival 2011 går av stabelen med et solid program med mange små og store navn innen alternativ musikk fra både innland og utland. Øverst på plakaten finner vi amerikanske Jeff Mills som skal samarbeide med Stavangers symfoniorkester, Supersilent, Kode 9, Kitchie Kitchie Ki Me O og Nils Petter Molvær. En ganske så alternativ headlinerliste.

I det øvrige programmet ligger det mange gullkorn, fra DJer som Nite Sprite til avant-metalbanda Next Life og KILLL til electronicadronningen Sandra Kolstad. Numusic sikter på undergrunnen, men samtidig veldig bredt. Tidligere år har Numusic hatt besøk av legender som Michael Rother som fremførte NEU!-låter med Steve Shelley fra Sonic Youth på trommer, Grandmaster Flash og Lee Scratch Perry har også vært innom den lille festivalen. Under kan du sjekke ut musikk fra noen utvalgte artister/band som spiller på Numusic i år.

FESTIVALFOKUS: ØYAFESTIVALEN 2011 - KLUBBDAGEN.

Dagen før festen starter blir en fest i seg selv.

(Bilde: De fine menneskene på bildet er bandet Dråpe, de spiller på Gloria Flames under klubbdagen.)

Jeg, som mange andre har gleden av å besøke årets Øyafestival, med et program pakket til randen med solide band med stor sjangerbredde blir årets festival nok en herlig uke før Øya-publikumet. Tirsdag 9.August er dagen før hovedprogrammet starter og mange klubber i Oslo gir de deltakende på Øya mulighet til å oppleve mange spennende band live allerede før festivalen har sitt offisielle startskudd. Min klubbdag 2011 er listet opp under, sjekk ut hele programmet på Øyafestivalens nettsider, link finner du mellom dette avsnittet og min kjøreplan for klubbdagen på årets Øyafestival.

Link: Øyafestivalen - program

Årets klubbdag for meg, med musikk fra alle banda:

Cold Mailman @Sukkerbiten 18:00

Young Dreams @Blå 20:10

Hope I Die Virgin @Parkteatret 21:00

Bloody Beach @Parkteatret 22:00

Dråpe @Gloria Flames 23:30

FESTIVALFOKUS: VIKEDAL ROOTS MUSIC FESTIVAL.

Hva sier du til en festival som stapper singer/songwriters, amerikansk hippie-revival, jazza sigøyner-galskap og store trygge norske artister inn i et idyllisk norsk ferielandskap?


Bilde: Jethro Tull headlinet fjorårets Vikedal Roots Music Festival.

Vikedal Roots Music Festival er en festival som strekker seg over fire dager i Juli, nærmere bestemt 7-10. Juli. I den lille bygda Vikedal 5 mil utenfor Haugesund, Rogaland blir du servert store og små artister på en festival som verken er knøttliten eller megastor. Med artister som Kaizers Orchestra, Odd Nordstoga, Bjørn Berge, First Aid Kit, Farmers Market og Orango har festivalen fristelser til deg som vil se de store solide artistene, men også noe nytt og spennende. Line-upen har fokus på stor bredde og satser på band med et godt live-rykte.

Siste nytt fra Vikedal Roots Music Festival er at Edward Sharpe & The Magnetic Zeros kommer til Norge for første gang. Et band som har spilt seg inn i hjertene til en stor fanskare i USA med sin herlige sommerslige musikk. Fans av Arcade Fire, Yeasayer og Fleet Foxes har definitivt noe å glede seg til. Edward Sharpe & The Magnetic Zeros tar også turen til Øyafestivalen senere i år, før den tid kan du se dem på Vikedal Roots, for første gang i Norge!

Linker:
Hjemmeside
Facebook

Full line-up i skrivende stund:
Kaizers Orchestra
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros (US)
Odd Nordstoga
Farmers Market
Bjørn Berge
Seth Lakeman (UK)
Jarle Bernhoft
First Aid Kit (S)
Pete Molinari (UK)
Vindrosa
Orango
The Lucky Bullets

Hør Edward Sharpe & TMZ spille den herlige låten Home på Letterman.

Kaizers Orchestra er et velkjent navn for de aller fleste der ute, slenger alikevel med en video. Ompa Ompa Ompa!

FESTIVALFOKUS: HVA ER FESTIVALFOKUS?

Snart er sommeren her, noe som betyr at festivalsesongen er rett rundt hjørnet. Hver torsdag fremover skal jeg gi deg all informasjon du trenger om en lang rekke festivaler!


Bilde: God stemning på Roskilde.

Som ingressen sier, denne kategorien skal ta for seg forskjellige festivaler rundt omkring i det ganske land og kanskje også noen utenlandske festivaler. Første festival dukker opp torsdag 24/03, en herlig liten perle som trekker både store norske og utenlandske artister, samtidig som den holder på det tradisjonsrike preget. Gled dere.

hits