Festivalslipp

FESTIVALSLIPP: SUMMER CAMP ERSTATTER CHAIRLIFT PÅ PSTEREO.

Chairlift måtte dessverre kansellere årets Pstereo, men fortvil ei, den britiske duoen Summer Camp stepper inn.

Jepp, Chairlift måtte dessverre droppe årets Pstereo. Heldigvis kommer britiske Summer Camp inn for å sette plaster på såret. Jeg fikk med meg bandet på årets Hovefestival og kan trygt si at Pstereo-publikumet har noe å glede seg til. Hvis du trenger en liten informasjonsboble om Summer Camp kan du lese kursiv-teksten under fra Pstereo og bli gira. Pstereo 2012 foregår på Marinen i Trondheim 17. og 18. august.

Hva Pstereo sier om Summer Camp:
UK-duoen møtes et sted mellom sekstitallets jentegrupper og åttitallets synthpop, og drar oppmerksomheten din til følelsen av den første jenta / gutten du var forelska i, og hvordan det var å bli dumpa og ikke få det til å funke i det hele tatt - samtidig som sola bryter gjennom skylaget og får deg til å glemme hele greia. Elizabeth Sankey og Jeremy Warnsley, i fellesskap nå bedre kjent som Summer Camp, fant sammen ganske tilfeldig en regntung helg et sted i England høsten 2009, og før de selv visste ordet av det hadde de kickstartet sin egen karriere ved å spille inn Flamingo-låta "I've Only Got Eyes For You", som skapte bloggbuzz allerede timer etter at den var lagt ut på myspace. Da Summer Camp til slutt gikk så langt som å legge ut en egenskrevet låt, våknet flere enn bare hipsterbloggerne - The Guardian skrev "Summer Camp are going to be a big deal over the next few months" - og ballet var i gang.

FESTIVALSLIPP: FIRST AID KIT OG JEFF THE BROTHERHOOD FULLFØRER PSTEREO 2012 SITT PROGRAM.

Pstereo er fullbooka, sjekk ut Jeff The Brotherhood, First Aid Kit og den fulle oversikten over hvem som skal spille.


Foto: Jeff The Brotherhood.

Pstereo sitt program er nå komplett. De siste tilleggene er First Aid Kit, en duo som i år ga ut en av de fineste skivene fra Sverige vi har fått på en stund. Jeff The Brotherhood fra Nashville skal også spille i Trondheim i år, et band jeg har digget helt siden første gang jeg hørte Heavy Days skiva deres. Nå er altså programmet til Pstereo helt ferdig, sjekk ut den fulle oversikten her hos meg, rett under Jeff The Brotherhood og First Aid Kit videoene.

To grunner til å digge Jeff The Brotherhood:

To grunner til å digge First Aid Kit:

Pstereo - Festivalprogram:

Fredag 17. August:

Elvescenen
Kaizers Orchestra
Den Svenska Björnstammen (S)
Jonas Alaska

Kanonscenen
Kylesa (US)
Big K.R.I.T (US)
Avi Buffalo (US)
Highasakite

Basstionen
Rustie (UK)
Mikhael Paskalev
Driver Drive Faster (UK)
Sameblod (S)

TEMPOcamp
Eye of Horus
Blomst
Amish 82

Lørdag 18. August:

Elvescenen
Mew (DK)
Spiritualized (UK)
Raga Rockers
Stein Torleif Bjella
   
Kanonscenen
Grandaddy (US)
Team Me
Chairlift (US)
Sigurd Julius

Basstionen
Totally Enormous Extinct Dinosaurs (UK)
Fremmed Rase fremfører ?Pisspreik?
Sweden

TEMPOcamp
Conurbia
Kari Harneshaug
Flashback Caruso

 

FESTIVALSLIPP: CHAIRLIFT, SPIRITUALIZED OG GRANDADDY TIL PSTEREO.

Grandaddy, Spiritualized og Chairlift er alle klare til Pstereo 2012.


Foto:
Grandaddy.

Tre nye band er klare til årets Pstereo i Trondheim. Spiritualized er aktuell med den nye skiva Sweet Heart Sweet Light, som mange regner som deres beste siden Ladies and Gentlemen We Are Floating In Space. I August kan du altså se dem på Marinen i Trondheim. Også klar til festivalen er synthpop-nykommer Chairlift, som er aktuell med albumet Something fra Januar.

Som om det ikke var nok godsaker så kommer selveste Grandaddy på besøk. Etter seks års fravær, er all indiepops favorittbestefar Grandaddy tilbake i manesjen, og Pstereo tilbyr californiabandets tjueårsjubileum eksklusivt i festival-Norge.

Pstereo 2012 foregår på Marinen i Trondheim 17. og 18. august.

FESTIVALSLIPP: TEAM ME TIL ROSKILDE 2012!

Bandet jeg har fått æren av å slippe for Roskilde festivalen er det herlige pop-orkesteret Team Me!


Når jeg fikk en mail med spørsmål om jeg ville slippe et norsk band til årets Roskilde Festival var det åpenbart hva jeg kom til å svare. Selvfølgelig ville jeg det. Bandet jeg fikk æren av å bekrefte til årets Roskilde Festival var altså Team Me, et band jeg tør påstå er landets mest fremadstormende band de siste årene.

Jeg husker fremdeles første gang jeg så dem live, lenge før de i det hele tatt hadde begynt å spille inn det fantastiske debutalbumet To The Treetops!. Stor spilleglede var et av nøkkelordene da, noe som på ingen måte har forandret seg med tiden.Team Me er et av de banda som lager indie-rock som er akkurat storslagen nok til å kunne fylle stadion-formatet, samtidig som det er sårt og personlig nok til å treffe hjertet til enkeltmenneske også. Det er en glede å si at Team Me skal ta med seg både indianerfjæra og de store låtene sine til Roskilde 2012!

FESTIVALSLIPP: ÅTTE NYE NAVN TIL VOLUMFESTIVALEN.

Bygderap, hardrock-bonanza og St. Hansfest på Volumfestivalen.Volumfestivalen i Elverum arrangeres for sjuende gang 20.-24. juni 2012 og rommer både musikk, film, kunst, litteratur og scenekunst. Nå er åtte nye navn klare til festivalen, i kjent stil er det stor bredde sjangermessig også i dette slippet. Tidligere har både Eye Emma Jedi, Twin Pines Mall og Pirate Love blitt annonsert. Volumfestivalen lover også at det ligger noen ess og damer blant de fem-seks artistene som gjenstår å slippe til årets musikkprogram. Hovedslippet for resten av programmet blir i midten av april. Alt på festivalprogrammet har en tilknytning til Hedmark.

Event for Volumfestivalen: https://www.facebook.com/events/358573510831159/

Her er de nye navnene: Dunderbeist // Hedvig Mollestad Trio // Levi Henriksen & Thomas Mårud med Bra Landsens Folk // Billie Van // Call:Vega // Hollow // Solør // Bullet Proof

- Vi er glade for å presentere to av landets sterkeste live acts i sine sjangre: det sjuhodede metalltrollet Dunderbeist, som i vår er klare for internasjonal lansering, og jazzrock-trioen til gitarfyrverkeriet Hedvig Mollestad. Samtidig gleder vi oss til å ønske Billie Van velkommen tilbake til Elverum. Denne gangen inntar hun førersetet selv, mens de mer kjente bandkompisene Jonas Alaska og Michael Paskalev besørger akkompagnement fra baksetet.
- Bookingsjef Øyvind Torp.

FESTIVALSLIPP: MEW GJØR SIN ENESTE FESTIVALJOBB I NORGE PÅ PSTEREO.

Mew til Pstereo2012!

 

Soundtracket til en million forskjellige ungdomsår. Kanskje det såreste, tøffeste og mest inderlige radiostasjonene har fått lov til å kringkaste på totusentallet. Skandinavias største indieband noensinne og verdens eneste indie-stadionband. Danske Mew kommer med et nytt, svært etterlengtet album i 2012, og Pstereo, som eneste festival i Norge, kan nå starte nedtellingen til å få magiske stykker musikk som Am I Wry? No, Repeaterbeater, 156, Special og Comforting Sounds slengt ut i den mørke nattehimmelen over Marinen i august!

- Mew kombinerer et sterkt visuelt utrykk med Skandinavias råeste låtkakatalog, som i kveldsmørket på Marinen i samspill rett og slett kommer til å bli en majestetisk affære, jubler Kim Aasli, bookingansvarlig i Pstereo.

Jonas Bjerre, Bo Madsen, Silas Utke Graae Jørgensen og Johan Wohlert møttes allerede i syvende klasse på barneskolen, og dannet bandet Mew i 1995. Hardt arbeid gjennom mange år, via platene A Triumph For Man og Half The World Is Watching Man, radiohiten Am I Wry? No og intensiv turnévirksomhet, førte til slutt fram til en internasjonal platekontrakt med Epic/Sony i starten av det nye tusenåret, og i 2003 entret Mew verdens kollektive bevissthet med Frengers. Store hits som 156 og Comforting Sounds definerte bandets indie-poprock-sound for et internasjonalt publikum, med Jonas Bjerres lyse stemme som signatur. Stort platesalg og fantastiske anmeldelser i flere av verdens viktigste markeder sendte Mew opp i stjerneligaen på kort tid og Skandinavias første, store indie-stadionband var født.

Forventningene før oppfølgeren And The Glass Handed Kites var mildt sagt store, og få, om noen, ble skuffet. Apocalypso, Special, Why Are You Looking Grave og The Zookeeper's Boy er noen av låtene fra plata som har blitt stående igjen i skandinavisk musikkhistorie med gullskrift, og bandet fikk belønning i form av nær sagt samtlige verdens klubber og festivaler på sine knær for å signere bandet, stort platesalg og fire priser ved Danish Music Awards. Det gikk fire år og to re-utgivelser før Mew meldte seg igjen men med No More Stories Are Told Today, I'm Sorry They Washed Away // No More Stories, The World Is Grey, I'm Tired, Let's Wash Away satte de både standarden for lengde på platetitler samt personlig rekord i platesalg, til tross for at dette albumet tok en mer alternativ vending enn tidligere utgivelser.

Siden da har Mew ligget litt lavere i terrenget; de slapp samleren Eggs Are Funny i 2010 og Jonas Bjerre har blant annet fokusert på bandet Apparitjik (sammen med A-has Magne Furuholmen) men 9. februar ble det julekveld, nyttårsaften og bursdag på en gang hos alle verdens Frengers, når Jonas, Bo og Silas kunngjorde at de var i gang med ny plate.

Og nå bekreftes bandet til sin eneste festivaljobb i Norge på Pstereo i Trondheim. Hurra!

FESTIVALSLIPP: VOLUMFESTIVALEN SMELLER TIL MED FINE NAVN.

Fine og varierte navn til Volumfestivalen 2012.


Volumfestivalen er en festival hvor du kun får spille hvis bandet ditt har link til Hedmark, konseptfestival rett og slett. Volumfestivalen arrangeres på ti arenaer i Elverum Sentrum 21-23. Juni. Den arrangeres i 2012 for sjuende gang og rommer musikk, film, scenekunst, litteratur og kunst. Før dette slippet var følgende artister/band klare: Cocktail Slippers, Benedicte Brænden, Dråpe og Storm The Bastille.

- Volums musikkprogram skal være helt sjangerschizofrent. I fjor hadde vi navn på plakaten som også opptrådte på så forskjellige festivaler som Extrema Outdoor, metallfestivalen Wacken i Tyskland og Hans Børli-dagene i Eidskog. Denne bredden finner du også i artistene vi hittil har sluppet til årets program, sier musikkansvarlig Øyvind Torp.

Det er fin bredde i festivalens nyligste slipp:

EYE EMMA JEDI (NO/UK)
Det begynner så smått å bli en trivelig tradisjon for Volumfestivalen, unge hedmarkinger med teft for god popmusikk, drar til LIPA (Liverpool Institute for Performance Arts) for å dyrke artistlivet og kommer tilbake og gir strålende konserter på Volumfestivalen. Andreas Westhagen fra Elverum spilte i fjor med LIPA-kompisene i Jonas Alaska, og nå er han tilbake med hitmaskinen Eye Emma Jedi. På tre forsøk har de levert tre dansbare energibomber som har føket til topps på P3s spillelister.

PIRATE LOVE
I fjor ga psykedeliapønkerne ut sitt andre album, ?Narco Lux High School? ? og anmelderne turte ikke annet enn å pælme både femmere og seksere etter bandet, som har Kongsvinger-karen Raymond Hauger (bass) i besetningen. NRK Lydverket, Aftenposten, Dagsavisen var blant mediene som var med på kroningen av Pirate Love til kongene av norsk skittenrock.

MOSKUS
Tolgingen Hans Hulbækmo stiller både på barneprogrammet og musikkprogrammet i år. Med jazztrioen Moskus ble han i fjor den andre hedmarkingen på rad som har vunnet debutantprisen til det prestisjetunge plateselskapet Grappa (sist ut var Frida Ånnevik, som spilte hos oss i 2010).

KOPPEN
Elverumsing Thomas Meidell trakterer diverse instrumenter i musikkollektivet Koppen, som befinner seg i landskapet mellom hip-hop, funk, bricolage og pop. Herlig sære hip-hop-tekster, enorme mengder energi og et nydelig sammensurium av instrumenter og dippedutter gjør blandinga komplett. Koppen er også ute med sitt femte album, "Good Kopp/Bad Kopp" i mars.

TWIN PINES MALL
Twin Pines Mall leverer frisk, kontant post-hardcore, stappa av spilleglede og bra samspill.  Bandet ble til en dag på Flisa i 2009 under en jam mellom åsnessokningen Uno Møller og elverumsingen Andreas Westhagen, som har spilt på Volum tidligere med blant annet Team Me og State Kuban. De ga ut debutalbumet "Sporting Events til gratis nedlasting i vinter. Live utvides bandet også blant annet med Simen Schikulski (Team Me, Aristillus).

HAUGEROM
Med grooves og gitarriff som blander rock, surf-rock og pop, skaper Haugerom et sterkt lydbilde tydelig  inspirert av sommeren og livet på veien. De er klare for å ta turen til Elverum og Volumfestivalen en sen junikveld for å gi publikum en god, gammeldags rockekonsert med driv og godfølelse. Bandet består av stangesokningene Andreas Haugerud og Magnus Nordbye, hamarsing Eirik Sildnes og Fredrik Scott fra Kongsvinger.

LAVT VOLUM: Sommerfuglfisk
Vi gleder oss til å gi barna en musikalsk lek med rytmer, harmonier og farger, inspirert av salsa, latin, blues og afrikanske rytmer. På trommer og perkusjonerende med kakeformer, badeender, mbira og munnharpe finner vi volumgjengangeren Hans Hulbækmo fra Tolga. Lavt Volum-programmet, som foregår på dagtid lørdag, vil også romme flere andre av Volums kunstretninger.

FESTIVALSLIPP: PSTEREO-BONANZA!

Big K.R.I.T, Highasakite, Sigurd Julius og vinneren av Urørt-finalen Mikhael Paskalev er alle klare for Pstereo2012.Med en rød tråd tilbake til fjorårets fantastiske The Roots-konsert, gir Pstereo 2012 alle hiphop-huer en ny atombombe av en booking: Big K.R.I.T eksklusivt i Norge. Han namedroppes som etterfølgeren til sørstatslegender som Outkast, Scarface og UGK, og som reinkarnasjonen av Pimp C ? samtidig som han står i front for bølgen av rappere med mer enn money, drugs, bitches på tekstmenyen. Han har varmet opp for Wiz Khalifa og Curren$y, er et enormt produsenttalent med jobber for Ludacris, Freddie Gibbs og Chamillionaire på CV-en, og har mildt sagt store forventninger hvilende på skuldrene når han i juni følger opp 2011s beste mixtape ?Return of 4eva? med sitt debutalbum ?Live From The Underground? på Def Jam.

Det er ikke bare sørstats-rap som har blitt bekreftet til Pstereo den siste tiden. Sigurd Julius, Highasakite og Mikhael Paskalev er alle meget gode navn som nå er spikret fast til plakaten. Førstnevnte, altså Sigurd Julius slapp en av mine favoritt EPer ifjor. Highasakite er aktuell med et album som høster god kritikk fra flere hold og Mikhael Paskalev svever på en meget suksessfull sky for tiden som vinner av Urørt-finalen. Med navn som Kaizers Orchestra, Rustie og Raga Rockers på plakaten fra før av ser det ut som Pstereo2012 blir en meget fin festival.

FESTIVALSLIPP: STEIN TORLEIF BJELLA TIL PSTEREO 2012.

En av landets beste låtskrivere spiller på Pstereo2012, en ekte heidersmann.Pstereo 2012 har allerede lagt en pen samling pakker under treet, men tirsdag 20.12 gir festivalen bort den aller fineste julegaven. Norges største heidersmann Stein Torleif Bjella spilte inn sitt siste album Vonde visu på et dunkelt hotellrom i Trondheim, har Pstereo-inspirator Kjartan Kristiansen som produsent og enda to trøndere i sitt nærmeste støtteapparat. Selvfølgelig skal årets aller største helt kaste anker ved Nidelva i august.

- Vi tror faktisk 7500 matroser med stjerner i øynene kan ta Bjella ut av ensomheten, spår festivalen.

Bjella føyes inn i en herlig rekke bookinger som inneholder følgende band/artister: Jonas Alaska, Driver Drive Faster, Rustie, Raga Rockers, Kaizers Orchestra og Team Me.

FESTIVALSLIPP: KAIZERS ORCHESTRA TIL PSTEREO 2012!

Pstereo altså, vokser opp foran øynene våre.


For ikke så altfor lenge siden slapp Pstereo 2012 sine første navn. Raga Rockers, Rustie, Driver Drive Faster, Team Me og Jonas Alaska er allerede på plakaten. Nå føyer de inn det som utvilsomt er blitt Norges største band for tiden, Kaizers Orchestra. Den lille festivalen der oppe i Midt-Norge vokser opp foran øynene våre, i år hadde de The Roots og Death From Above 1979 på toppen av plakaten, neste år blir det altså landets største rockeorkester.

Pstereo selv er selvfølgelig megagira: Pumpeorgel, oljefat og ompa til du dør. De har etter alt å dømme vært det mest unike bidraget til den norske rockescenen siden årtusenskiftet, og ser ikke ut til å ha som hensikt å gi seg med det første. Vi roper hurra! - og sjøsetter for aller første gang Marinen for russisk rullett, halleluja, Mr. Kaizer, hans Constanze og jeg. Skip o'hoi - Kaizers Orchestra er klare for Pstereo 2012.

Siden dette er en kred-blogg osv slenger jeg ut en eldre låt av Kaizers Orchestra, Kontroll På Kontinentet!

hits