januar 2011

NYHETER: TÔG UTE MED NY SINGEL, "PUSTEN FRA"!

Herlige Tôg har gjort det igjen. Blir det for kleint å si at de tar pusten fra meg?Tôg er blitt Norges popyndlinger, med de to radiohitene Sansen og Reint Mel (i påsen din) har de surfet på eteren i store deler av 2010. Nå er tredje singel ute, Pusten Fra heter den og er minst like fantastisk som de to tidligere. på Pusten Fra leverer Tôg varene nok en gang, enormt catchy refreng og drivende lydbilde som utvilsomt blir lyden av 2011. Hør låten i SoundCloud-spilleren under!

PS: Tôg slipper sitt debut-album "Drøm" 2.Mai, merk datoen i kalenderen din, det blir en herlig dag.

Tôg - Pusten Fra by Brilliance Records

EARTHRIDE.

Seig som faen, groovy som pokker, kort fortalt.

Earthride er et doom metal band fra godeste Maryland, hjemmet til en hel rekke fantastisk seige metal band. De spiller doom med herlige innslag av stoner, det er seigt men ikke for mørkt, groovy rett og slett. De gir ut musikken sin på Southern Lord Records, et label med så og si ingen dårlige skiver, de er på et vis USA sitt svar på Fysisk Format, jepp. Sjekk ut Earthride om du vil høre seig, rocka og herlig bassfylt doom, for faen.

Hør låten Fighting The Devils Inside You rett under her, seigt og svett, hør og nyt!

Vi snakkes!

DARK TIMES.

Hva er det jeg hører, sint og bråkete punk med jentevokal? Fra Norge? Som ingen har hørt om? Heck yes.


Fantastisk album-art.

Dark Times, et skittent punkband fra hovedstaden. Det bråker, det sparker fra seg og det er herlig å høre at det finnes flere kule kvinnelige punkvokalister i Norge enn  bare Silje Tombre. Musikken er enkel, riff på riff på riff, feedback og halvshabby innspilling, rett og slett. Til nå har de gitt ut en kassett, ja du leste rett. Dark Times gir ut en teip på DIY-labelet Ormeyngel, et selskap drevet av medlemmer fra Okkultokrati (som du kan lese anmeldelse av her: link) Sjekk ut Dark Times i spilleren under, 5låts teip er ute til gratis nedlastning på Bandcampsiden deres også, linkes til rett under her!

Trykk her for å bli sendt avgårde til Bandcampsiden: Link

Lik dem på Facebook! Link

Hør låten Talk Too Much i spilleren under!

ANMELDELSE: CONFESSIONS - ORANGO.

Groovy, laidback og pur rock fra en trio som vil få deg til å danse, that's all.Orango gir ut albumet Confessions mandag 24 Januar, et album fullstappet av basslinjer, trommerytmer og gitarriff som oppfordrer til både dans og mimring. De legger seg på et lydbilde som gir utvilsomme assosiasjoner til både 1970tallets bluesrock og 1990tallets stoner rock, uten å bli for seigt. Låter som åpningssporet Freedom Train er herlig fuzzfylte beist som du må være i koma for å ikke begynne å rocke med rockefoten til. Dermed basta.

Slik fortsetter det gjennom så og si hele albumet, Orango vil levere rock, enkelt og greit. Noe de gjør enormt bra. Riff på riff på riff blåser over deg, trommene rocker og bassen er leken og groovy, albumet oser spilleglede. Til tider høres de ut som et hakket hardere BigBang, andre ganger skulle man tro de var reinkarnerte rockeguder fra det herlige 70tall, mektig til tusen. Gromlåtene står på rekke og rad, låter som Mescalero Hot Ride, Dr. Breakdown, Black Queen og Swamp Fever stikker seg ut som høydepunkter, uten å gjøre de andre låtene svakere av den grunn. Confessions er et kvalitetsikret album, ingen svake punkter.

Alt i alt er Confessions et nært perfekt rockealbum, Orango serverer oss ikke noe nyskapende men du skal være temmelig antirock for å ikke like smaken av Confessions. Definitivt verdt både en lytt og et kjøp!

Hør og se musikkvideoen til låten Freedom Train i videoen under!

ANMELDELSE: DEVOURED TREES AND CRYSTAL SKIES - ARISTILLUS.

Det yngste bandet på Fysisk Format har lagd en av de kuleste platene på Fysisk Format, noe som sier sitt.Aristillus er en guttegjeng rett rundt myndighetsalder, de spiller musikk som ligger i grenseland mellom JR Ewing sitt illsinte lydbilde og mer melodiske post-hardcore band som At The Drive-In. Mandag 24 Januar gir de ut debutalbumet sitt Devoured Trees and Crystal Skies på et av Norges beste labels, Fysisk Format, et label hvor ingen, jeg gjentar INGEN av utgivelsene er svake ledd. Forventningene var derfor store til dette albumet, og de forventningene ble innfridd.

Helt fra startskuddet Dying, Keep Dying sier bandet fra om hva du har i vente. Klimprende gitarmelodier, skrikende vokal som aldri blir slitsom og en overhengende stemning som fortsetter gjennom hele plata. Krydderier fra tidligere nevnte At The Drive-In og JR Ewing dukker opp innimellom, selv om Aristillus aldri blir like harde som JR Ewing, mye mye mer fokus på melodi enn kun sinne. Slik går det gjennom hele albumet, alle 35 minuttene. Det jeg syns er det sterkeste med Aristillus er hvor alvorlig musikken er, de spiller melodiøs indie/hardcore og kødder det ikke til. Det høres modent ut, svært gjennomtenkt og ektefølt. Måten låter som Bury The City Lights er bygd opp på er så enkelt, men vanvittig effektivt. Aristillus leker litt med som smått progressive preg innimellom, selv om låtene sjeldent sniker seg over 4:00. Til tider minner det litt om Kollwitz, eller rettere sagt en 20kg lettere Kollwitz, mindre tungt men samme stemning.

Alt i alt er Devoured Trees and Crystal Skies en herlig start på norsk hardcore i 2011. JR Ewing har endelig fått arvtakere, Aristillus, Dyst og Social Suicide er den nye generasjonen. Velkommen!

Se Aristillus spille åpningssporet Dying, Keep Dying under fjorårets Bodø Hardcore-Festival i videoen under!

ANEMONAH.

Stemningsfull elektronisk rock fra Costa Rica, den hadde du ikke forventa!Anemonah er et band fra Costa Rica (jepp, Costa Rica) som spiller en sammensmeltning av elektronisk musikk, alternativ rock og stadionrock. Det er stort, det er spennende og søren meg catchy også! På Anemonah sin Bandcamp ligger det to EPer som du kan laste ned gratis og lovlig, sjekk dem ut i linken under!

http://anemonah.bandcamp.com/

Hør låten Random Paranoia fra EPen med samme navn i spilleren under!

Vi snakkes!

NYHETER: STREAM EN TEASER FOR HIAWATA! SITT KOMMENDE ALBUM.

Vil du høre den nye skiva til Hiawata! du altså? Må nok vente litt for å høre alt, heldigvis er det en teaser ute nå!Jepp, du kan høre klipp fra alle låtene på det kommende Hiawata! albumet Backs to The Future i Soundcloud-spilleren under! Albumet slippes 7. Februar på SellOut! Music. Musikalsk har bandet vokst, låtskrivingen er sterkere enn før, Hiawata! har modnet. Uansett, sjekk ut teaseren under!

HIAWATA! - BACKS TO THE FUTURE - ALBUM TEASER by selloutmusic

JEROAN DRIVE.

Kall det gjerne en supergruppe, Jeroan Drive inneholder tross alt folk fra to av Norges feteste rock og punk band de siste årene.Jeroan Drive, et av pionerbandene innen norsk hardcore de siste ti årene, de har faktisk ti årsjubileum i år! Medlemmene i bandet er ikke nye fjes, det er erfarne musikere vi snakker om. Folk fra både Social Suicide og Blood Command finnes også i Jeroan Drive. I 2011 skal de gi ut et splitter nytt album på Brillance Records, som de nylig ble signet til. Første singelen slippes idag, den heter Honour The Code. Låten er fartsfylt, energisk og heftig. Det har farten og rocken til Blood Command, samtidig som det intense som Social Suicide har. Rett og slett en herlig låt!

Hør låten i SoundCloud-spilleren under!

Jeroan Drive - Honour The Code by Brilliance Records

Vi snakkes!

BLOODY BEACH.

Groovy basslinjer og frenetisk stemning fra herlige Bergen, hvor ellers liksom?


(Foto: NHHS av Audun Bakke Andersen)

Bloody Beach er et fartsfylt rockeband fra godeste Bergen som sklir mellom brit-rock, reggae og heftig riff vs tromme-lek. Musikken er dansbar, frisk og herlig tvert igjennom. De er også et av bandene som er plukket ut til å spille på by:Larm i Februar, før den tid skal de ut på en norgesturne som du får oversikt over rett under denne teksten. Ekstra gøy er det at du kan laste ned en 100% gratis EP fra bandet, den inneholder fem knallsterke låter, link finner du lekende lett under dette avsnittet!

Trykk på denne setningen eller på bildet under for å bli sendt avgårde til EPen!

Hør låten Bonanza fra EPen med samme navn i videoen under!

Vi snakkes!

PULLED APART BY HORSES.

Intense jævler fra England som glir inn mellom Future of the Left, Gallows og Goonfight i en herlig sammensurium av rock.Pulled Apart By Horses er en kvartett fra Leeds, England som spiller intens riff-rock med punka vokal og spilleglede ut av denne verden. Musikken er rå, dansbar og sinnsykt kul beint over. Det er lekent, det er hardt og det er friskt. Bandet startet opp i 2007 og slapp den selvtitulerte debuten 21 juni, 2010. Dette er Gallows uten støy, Future of the Left med mer fokus på dansbarhet, eller rett og slett bare Pulled Apart By Horses.

Hør låten Yeah Buddy i den herlig skrudde videoen under, fantastisk kul sang. Hør, se og nyt videoen!

PS: Få også med deg anmeldelsen av Schnitzler/Hatterud sin samarbeidsskive Hirschgebrüll, link HER.

Vi snakkes!

ANMELDELSE: Hirschgebrüll - SCHNITZLER/HATTERUD.

Hirschgebrüll er en serie støyete, ambiente komposisjoner som drar deg inn og holder deg hardt fast, for alltid.Greit, jeg skal si det med en gang. Det å anbefale dette albumet til folk flest er idioti, man må ha et åpent sinn for å dykke inn i denne typen musikk uten å gi opp før man i det hele tatt treffer vannoverflaten. Hvis du derimot har et åpent sinn, les videre.

Hirschgebrüll er 44:59 minutt med pulserende støy, lydtepper og kulde, musikk du verken kan danse eller nynne til. Det er til tider hardt, intenst og skummelt, andre ganger minimalistisk og øde. Lydbildet omringer deg, enten gir du etter eller så gir du opp. Conrad Schnitzler og Bjørn Hatterud har lagd et album som får meg å tenke sykehus, paranoia og mørke. Hirschgebrüll er definitivt stemningsskapende. Det er ti spor på albumet, alle titulert "Part 1", "Part 2" og så videre. Ti komposisjoner som sammen skaper en intens følelse av kulde og ensomhet.

Som nevnt tidligere, dette er ikke et album alle kommer til å like, langt ifra. De fleste vil nok se på dette som tilfeldig sammensatt feedback, støy og bråk. Heldigvis er ikke Hirschgebrüll for dem heller. Hvis du som meg setter pris på ambient musikk og ønsker et nytt album å sette tennene og ørene i, Hirschgebrüll er her for deg.


(Bilde: Thomas Olsen, Berlinkontoret)

Hør 3:35 av albumet i videoen under, låten heter Part 9.

NYHETER: OKKULTOKRATI + KYLESA = EUROPATURNE!

Okkultokrati, det seige og støyete riffmonsteret fra Norge skal ut i Europa med selveste Kylesa, heldige europeere!

Okkultokrati ga ut sitt debutalbum No Light For Mass på Fysisk Format til stor begeistring for både nasjonal og internasjonal presse ifjor. Nå er oslobandet invitert på europaturné med selveste Kylesa!

På turnéen skal Kylesa ta med seg Okkultokrati på 16 konserter rundt om i blant annet Tyskland, Storbritania og Frankrike. Okkultokrati er for tiden aktuelle med sin nye EP Ingen Veit Alt(syvtommer og CD), mens Kylesa slapp sitt femte studioalbum rett før nyttår og regnes som et av de fremste bandene i sludge metal-sjangeren.

Datoene blir som følger:

04.02.11 Germany, Bochum @ Matrix
05.02.11 Belgium, Bruxelles @ VK
06.02.11 Luxembourg, Esch sur Alzette @ Kulturfabrik
07.02.11 UK, London @ Underworld
08.02.11 UK, Sheffield @ Corporation
09.02.11 UK, Glasgow @ Ivory Blacks
10.02.11 UK, Manchester @ Moho
11.02.11 France, Savigny Le Temple @ L'Eimpreinte
12.02.11 France, Lyon @ Le Clacson
13.02.11 Italy, Conegliano (Treviso) @ Appartamento Hoffman
14.02.11 Germany, München @ Feierwerk
15.02.11 Germany, Dresden @ Beatpol
16.02.11 Austria, Wien @ Arena
17.02.11 Germany, Berlin @ Magnet
18.02.11 Germany, Hamburg @ Haus 73
19.02.11 Germany, Stuttgart @ Juha West

Les anmeldelsen av EPen Ingen Veit Alt ved å trykke på bildet under eller denne setningen.

ADEBISI SHANK.

Matte, riff, rock, Irland, magi og rytmisk lek.Adebisi Shank er et band fra Irland som spiller høylytt math rock/experimental rock, uten å synke inn i et ondt lydbilde. Musikken er enormt up-beat, fine melodier blandet med råsterk riffing og tromming. Til nå har bandet gitt ut de enormt herlige titulerte albumene "This is the album of a band called Adebisi Shank" og "This is the Second Album of a band called Adebisi Shank" og såklart, EPen "This is the EP of a band called Adebisi Shank". Definitivt verdt enn lytt fra alle og enhver, spesielt for fans av f eks. Battles og Oxes.

Låten jeg deler med deg er hentet fra andrealbumet, den heter Genki Shank. Hør og nyt!

Vi snakkes!

7L & ESOTERIC.

7L & Esoteric er nok et eksempel på at hip-hop er fetest i den relative undergrunnen.7L & Esoteric er en hip-hop duo som har holdt det gående helt siden 1992, i undergrunnen i Boston, Massachusetts. De ga ut debutalbumet The Soul Purpose i 2001 og har til nå gitt ut hele seks album, det nyeste 1212 i 2010. Esoteric er mannen med mikrofonen, 7L er mannen bak musikken, fin arbeidsfordeling som fungererer sinnsykt bra. Det flyter, det groover, det er hardt (innimellom) samtidig som de drar inn mye melodier også. Definitivt verdt å sjekke ut for alle som setter pris på hip-hop/rap!

Hør låten Retrospects i videoen under, låten er hentet fra det nyeste album deres 1212, veldig kul video også. Hør, se og nyt!

Vi snakkes!

MYLITTLEPONY.

Koseligere enn mylittlepony går det ikke ann å bli.Mylittlepony er et sukkersøtt indie-pop/twee-pop band som holder til i hovedstaden Oslo. I 2011 står både andrealbum, By:Larm, SXSW og en turne i Europa for døren, men får alt det skal de gi deg et lite mirakel, helt gratis. Idag er nemlig dagen de slipper låten A Miracle, en herlig liten låt som utvilsomt kommer til å fenge dine ører. Ikke bare får du høre den, du får den! Mylittlepony og selskapet Spoon Train gir deg låten helt gratis, bare trykk på download-knappen i Soundcloud-spilleren under så er den i boks!

Hør studio-innspillingen av A Miracle i Soundcloud-spilleren under eller bla enda litt lenger ned for å høre og se en live-versjon med barnekor og det hele med. Hør og nyt!

Spoon Train - Free Downloads by spoontrain

Vi snakkes!

SLAINE.

Første rapper i 2011 er av den aggressive in your face typen, groovy er han også.Slaine, en lubben kar med mye på hjertet. Agressive vers, fengende refreng og dansbare beats er nøkkelord her. Han har gitt ut flere mix-tapes i årene som har vært, men debutalbumet kommer ikke før i februar 2011. Han er et av medlemmene i "supergruppa" La Coka Nostra, hvor han rapper med blant andre Ill Bill. Som sagt, debutalbumet hans A World With No Skies er ute i februar, anmeldelse kommer til å dukke opp når den tid kommer!

Hør singelen 99 Bottles i videoen under, en låt som drar i dansefoten og groover noe sinnsvakt. Hør, se og nyt!

Vi snakkes!

THE MAE SHI.

Liker du skeiv hipster-rock? Da liker du The Mae Shi.The Mae Shi er et band fra Los Angeles, USA som spiller indie-rock/eksperimentell punk blandet med litt electronica og litt allsang, faktisk. Musikken er fylt til randen med sommer, festival og varme. Dette er et band som kan varme opp for både Arcade Fire og Arctic Monkeys og passe perfekt inn begge steder. Det er obskurt og lite, samtidig som det er ambisiøst og stort. Episk hipster-rock? Kanskje det. Bandet har gitt ut tre album til nå, med en gradvis utvikling av lydbildet sitt, det låter større og større for hvert album. Definitivt verdt å sjekke ut!

Låten jeg deler med deg heter Run To Your Grave, fra 2008 albumet HLLYH. En låt som sniker seg inn i hodet ditt og blir der, herlig sommerlåt helt på starten av 2011. Hør, se og nyt!

Vi snakkes!

hits