april 2010

65DAYSOFSTATIC.

Idag er det en ekstremt fersk låt av et nokså rutinert band som skal ut i ilden!

65daysofstatic (skrevet sånn fordi det er sånn de vil ha det selv) er et instrumental band som forandrer noe i lydbildet sitt hver gang de slipper nytt album, når de nå slipper sitt fjerde studioalbum så gjør de det igjen! Med en mer industrial elektronisk stemning over musikk fyrer de avgårde kraftfullt med låten Mountainhead (som er dagens låt) som følges opp av den minst like heftige låten Crash Tactics. Hele albumet har et kraftig lydbilde over seg og moser avgårde gjennom hele plata! Albumet er et av bandets desidert sterkeste og blir nok et album jeg skal lytte mye på i tiden fremover!

SPOTIFY: 65daysofstatic

Her er åpningsporet på det fantastiske albumet We Were Exploding Anyway, låten den heter Mountainhead. Hør og nyt!


Vi snakkes!

BROMHEADS JACKET.

Sånn, da var jeg hjemme ifra London og er klar med ny musikk igjen! Denne gangen er det temmelig britisk musikk som skal ut i ilden!

Bandet Bromheads Jacket dukket opp for meg tilfeldig en dag for rundt et år siden, et band som fikk meg til å tenke på Arctic Monkeys fra første stund, men som samtidig har et distinkt særpreg. Fra første låt kjente jeg at de var et band jeg kunne like veldig godt! Jeg fant to sanger på lovlig nedlasting på Last.fm og hørte på dem så mye at det begynte å gå rundt for meg. Etter noen uker forsvant de bak annen musikk og ble mer eller mindre bortglemt. Helt til nå på tirsdag. Jeg har siden søndag vært i London på klassetur og der kjøpte jeg inn store mengder av både cder og vinyler, blant annet albumet Dits From The Commuter Belt av nettopp Bromheads Jacket for hele 1pund! Sitter i skrivende stund og hører gjennom det, fantastisk bra.

SPOTIFY: Bromheads Jacket

Låten jeg deler med deg heter What If's And Maybe's og ligger på debutalbumet deres, hør og nyt!


Vi snakkes!

JUELZ SANTANA FEAT. YELAWOLF.

Dagens låt er så mye som en fet raplåt som låner litt i fra en Bob Dylan låt. Ja, du leste rett!

Jeg vil starte dette innlegget med dette her: Dette er en av de kuleste og mest fengende hiphop/rap låtene jeg noensinne har hørt! Sånn, da kan vi fortsette. Låten Mixin' Up The Medicine er en av de friskeste hiphop/rap låtene jeg har hørt på lenge, alt i ifra Bob Dylan referansene til beaten til både Santana og YelaWolf sin rapping. Låten er rett og slett fantastisk kul, hvis jeg fikk bestemme så skulle denne sangen bli en av årets store hitlåter. (Selv om det ikke kommer til å skje, hitlåtene i år blir nok like kule som ifjor. Med andre ord, ikke kule)

Eneste som ligger på Spotify av både Juelz Santana og YelaWolf er et album fra 2005 av Juelz Santana, ganske kult album som du finner her: Juelz Santana ? What The Game's Been Missing!

Men! Dagens låt kan du laste ned lovlig sammen med 11 andre låter av YelaWolf her: TRYKKETRYKKETRYKKEVi snakkes!

BROKEN BELLS.

Hva får du hvis du krysser en farlig mus og en vakker stemme?

Da får du får bandet Broken Bells, som egentlig bare er duoen James Mercer (Kjent fra The Shins) og Brian Burton. (Bedre kjent som Dangermouse, mannen bak Gnarls Barkley og produsenten av Demon Days albumet til Gorillaz) De ga ut sitt selvtitulerte debutalbum tidligere i år til god kritikk og greie salgstall, selv om de fortjener mye mye høyere salgstall enn det de har fått til nå. Albumet er fantastisk! Du får det beste i ifra James Mercer sitt hjørne og det beste ifra Dangermouse sitt hjørne slått sammen i et deilig lydbilde som krever kun en ting av deg, at du lener deg tilbake og nyter.

Musikken deres har klare likheter til The Shins, i stor grad av Mercer sin distinkte stemme. Selve produksjonen av albumet skjedde i all hemmelighet i Dangermouse sitt eget studio, siden dette skulle være et hemmelig prosjekt som de ikke engang visste om kom til å å bli utgitt så valgte de å gjøre alt selv. Noe som resulterer i et album som har sine småfeil her og der, ting er ikke glattpolert og pusset på i etterkant. Derav navnet, Broken Bells og ikke Perfect Bells (forferdelig bandnavn egentlig.. Perfect Bells..)

SPOTIFY: Broken Bells ? Broken Bells

Låten jeg deler med deg heter The High Road og er første singel fra albumet, helt nydelig låt med en like nydelig musikkvideo.


Vi snakkes

THAT FUCKING TANK.

Idag er det heftig riff-orientert musikk lagd med kun 1 gitar og 1 trommesett som er tingen!

Bandet That Fucking Tank er en duo satt sammen av Andy Abbott og James Islip. De spiller riff-orientert math rock aktig musikk, instrumentalt til og med. Lydbildet som de får ut av de to instrumentene gir meg hakeslepp. Trykket de skaper er helt enormt. Ifølge Last.fm profilen deres spiller gitaristen på: "A baritone guitar tuned to play bass and guitar lines simultaneously through two amp" og det låter helt fantastisk!

SPOTIFYSPOTIFYSPOTIFY: That Fucking Tank ? Tanknology

Låten jeg viser frem til deg heter Keanu Reef og er et perfekt eksempel på musikken deres. Den ligger på albumet Tanknology ifra 2009, som forøvrig er bandets andre album. Hør og nyt!Vi snakkes!

HEALTH.

Idag får du en porsjon støyrock med en smule krydder av popmusikk inni blandingen!

Bandet HEALTH er et band jeg nettopp fikk øynene opp for, selv om jeg har kjent til dem i snart et helt år. Det var ikke før jeg så et intervju i 7 deler med dem på Youtubekanalen Noisevox at jeg sjekket ut musikken deres. (trykk på navnet for å sjekke den ut) De spiller en form for støyeterock med heftige trommerytmer og en vokal som for det meste er silkemyk og mystisk. Fantastisk blanding av lyder som skaper et særegent lydbilde som oser originalitet og kreativitet.

I 2009 kom andrealbumet GET COLOR og med det fikk de et noe større publikum, de har turnert med både Of Montreal og Nine Inch Nails og jobber seg sakte men sikkert opp mot å bli et mer og mer kjent band. Men, som de sier selv, når du spiller den typen musikk som de gjør så kan du ikke nå helt opp uten å måtte endre noe. Og det vil de ikke.

Dessverre så ligger ikke HEALTH sin musikk på spotify, det eneste som ligger der er singelen til dagens låt og et album av et anne band som kaller seg Health. Så, enten laster du ned ulovlig eller så kjøper du albumene deres. Jeg går for alternativ 2!

Låten jeg deler med deg heter Die Slow og ligger på GET COLOR albumet fra 2009, hør og nyt.Vi snakkes!

SPACEWAYS INC.

Idag er det fengende jazz som er tingen!

Spaceways Inc. er et av de mest fengende jazzgruppene jeg har hørt på lenge, med Hamid Drake på trommer, Ken Vandermark på saxofon og Nate McBride på bass. Sammen har de lagd et av de kuleste jazzalbumene jeg har hørt noensinne. Nemlig albumet Version Soul. Et album fylt med groovy trommerytmer, både heftig og vakker saxofonspilling og dyp bass som setter stemningen helt fantastisk. Jeg digger det.

SPOTIFYLINK: Spaceways Inc.

Låten jeg deler med dere heter Size Large og ligger på albumet Version Soul, fantastisk låt.Vi snakkes!

MESSER CHUPS.

Dagens fantastiske låt kommer ifra Mother Russia!

Bandet Messer Chups er et av de mest unike og originale bandene jeg har hørt på lenge, de spiller musikk oppunder kategorien rockabilly men blander inn ting som vokalsamples fra gamle skrekkfilmer fra 40-50 og 60tallet for å skape en helt sinnssyk stemning. Musikken er fengende og til tider faktisk skummel. De er veldig produktive og har flere album ute på f eks Spotify, samt at de turnerer temmelig heftig. Jeg fikk øynene opp for Messer Chups når jeg leste første utgaven av Nordic Vision (Et musikkblad på engelsk fra Danmark. Knallbra musikkblad) I bladet var det en 4siders artikkel om bandet som fanget min interesse, så snart jeg kom hjem søkte jeg dem opp og falt pladask. De er helt sykt kule!

Messer Chups på Spotify: Messer Chups

Låten jeg deler med dere heter Devil Out Of Fashion og viser Messer Chups fra sin beste side, med catchy gitarlinjer og obskure vokalsamples. Helt fantastisk.Vi snakkes!

BAND OF HORSES.

Idag er det et nokså erfarent band som skal ut i ilden, men, låten den er ny!

På en av mine daglige turer innom WiMP (Spotify for de som er kule) sin avdeling for nye album og låter dukket det opp noe som fikk smilebåndet til å bevege på seg. Nemlig, en ny Band Of Horses låt. De slipper, som noen kanskje vet et nytt album i Mai og har derfor sluppet singelen Compliments i forkant. Band Of Horses kom skikkelig inn i livet mitt da Frederik i klassen min viste dem til meg i starten av Vg1, jeg hadde hørt på dem før men det var ikke før han brukte en låt av dem i en film han lagde at jeg fikk øynene opp for dem.

Trykk på bandnavnet som dukker opp rett etter denne setningen for å høre på dem i Spotify: Band Of Horses

Låten jeg vil dele med dere heter som sagt Compliments og er rett og slett nydelig, krysser fingrene for at det tredje Band Of Horses albumet blir like bra som denne låten!Vi snakkes!

SYNKOKE.

Dagens fine låt havner i kategorien punka progjazz med nynorsk vokal. Og ja, det er rart!SynKoke er et av de bandene som du ikke kan tro at eksisterer. Kombinasjonen jazz/prog/post-rock/shoegaze/nynorske dikt høres for godt ut til å være sant, men det er sant. Så uhyre sant også. Bandet leverer varene i hver eneste låt på debutalbumet "Hokjønn", ifra den vakre "Koral" til den sinnsyke "Bomskot" (som er dagens låt, for de observante). Høyst original gjeng med musikere med utspring fra flere andre norske band, der det mest kommersielle bandet er Pony The Pirate men også medlemmer fra blant annet The Opium Cartel og andre band.

Bandet SynKoke kom inn i livet mitt på torsdag, da jeg så at de skulle spille konsert i Haugesund. Jeg likte det jeg hørte! Låten Soleis Fekk Eg Ljåen var den første låten jeg hørte av SynKoke, en låt der jeg får assosiasjoner til The Low Frequency In Stereo. (Som de faktisk har spilt en konsert med, samme kveld som de spilte med Serena-Maneesh. Det hørtes ut som en fin kveld..) Låten er en noe støyete affære men den nydelig saxofonspillingen holder alt sammen og får den allerede fantastiske låten til å heve seg over det å være en god låt til det å være en fantastisk låt!

Jeg var så heldig at jeg fikk se SynKoke live i Haugesund igår, på Cafe Moody. De spilte et sett på rundt en time, den timen er den heftigste timen jeg har vært inne på Cafe Moody. Temmelig langt oppe på listen over de beste konsertene jeg har sett i løpet av livet mitt. Fantastisk samspill, kontante overganger, ekstreme taktskifter og et kraftfull og maktdemonstrerende lydbilde er bare noen av tingene jeg kan trekke frem om konserten. Magisk, det er nøkkelordet. Billettprisen på 80kr er det sykeste jeg har hørt, hadde betalt flere hundre kroner for en SynKoke konsert. Det bør du og.

Nå, over til låten jeg vil dele med dere. som nevnt tidligere heter den Bomskot. En av debutalbumet "Hokjønn" sitt mest lekne nummer, alt ifra den ville saxofonspillingen, den strenge men sjarmerende vokalprestasjonen av saxofonist Erik Nerheim til det kjappe og agressive lydbildet er helt fantastisk! Assosiasjoner til tidlig Shining (NO) er klart å trekke frem, men SynKoke har sin egen identitet som de skaper med ekstreme overganger og helt suveren nynorsk lyrikkskriking. Igjen, magisk er nøkkelordet.

Jeg fant ingenting av SynKoke på Youtube, noe som betyr at dere må trykke dere inn på Spotify for å lytte. Det gjør dere ved å trykke på bildet under eller bildet lengre oppe i innlegget. Hør og nyt!Vi snakkes!

THE CHEMICAL BROTHERS.

Idag er det elektronisk hiphop som er tingen!

Helt siden albumet Brotherhood har The Chemical Brothers har fått lov til å pumpe ut av høytalerne mine, men det er ikke før nå nylig at denne sangen fikk mye spilletid. Musikken deres er kul, original og frisk elektronisk hip hop, jeg digger dem! 

Trykk på linken for å høre på dem i Spotify: The Chemical Brothers

Låten jeg har valgt ut heter The Salmon Dance, den har en av de rareste og kuleste musikkvideoene jeg har sett på lenge!


Vi snakkes!

SOMEONE STILL LOVES YOU BORIS YELTSIN.

Idag er det koselig indierock du skal få høre!

Hva er det med disse indierockbandene og rare bandnavn? Et av de som tar kaka er dagens band her på bloggen, Someone Still Loves You Boris Yeltsin. Grunnen til bandnavnet aner jeg ikke, mest sannsynlig er det bare for shits and giggles. Men, musikken deres, den er fin! Koselig indierock med fin vokal og minst like fine melodier, passer fint nå som været blir finere og finere. Vi trenger alltid god musikk i solen!

Trykk på linken som dukker opp rett etter denne setningen for å høre på dem i Spotify: Someone Still Loves You Boris Yeltsin

Sangen jeg viser deg heter Think I Wanna Die ifra albumet Pershing, nydelig låt fra et bra band!


Vi snakkes etter helgen, jeg skal en tur til London ifra imorgen (Torsdag) til Tirsdag over helgen, blir tvilsomt oppdateringer når jeg er der. Men hvis jeg finner en datamaskin så dukker det nok opp noe kjekt her!

ESSER.

Heihei, idag er det fin fin popkunst fra England som er tingen!

Artisten Esser kom inn i livet mitt for litt over et år siden, da han ble bekreftet til Hovefestivalen 2009. Jeg fant kjapt ut at dette var musikk jeg digget! Han lager en blanding av pop og rock med en smule elektronika her og der, frisk musikk som både funker i et telt på festival og i headsett på bussen! På Hovefestivalen kjøpte jeg albumet hans og forelsket meg i det. Knallbra album, håper han kommer med mer i fremtiden!

Trykk her for å høre på Esser i Spotify: Esser ? Braveface

Låten jeg viser deg har navnet I Love You og er en av singlene fra albumet, videoen er simpel men unik. Jeg digger både sang og video!


Vi snakkes!

THE HEAVY.

Heihei, dagens fine låt kommer fra The Heavy og er dritkul!

Bandet The Heavy ga ut albumet The House That Dirt Built i oktober ifjor, albumet er blitt oversett av alt for mange! Musikken er helt fantastisk kul! Låten jeg vil dele med dere heter Sixteen og ligger på albumet The House That Dirt Built, sjekk det ut. Du kommer ikke til å angre!Vi snakkes!

BEIRUT.

Dagens låt er av den vanvittig fine og kraftfulle varianten, jeg snakker om Beirut.

Musikken til Beirut, eller Zach Condon om du vil (Han er geniet bak magien som er Beirut) kan bli kort forklart som østeuropeisk folkemusikk smeltet sammen med amerikansk indierock men med klar overvekt på den østeuropeiske siden. Jeg simpelten elsker Beirut. Zach Condon har gitt ut 3album som Beirut, låten jeg viser dere kommer fra første albumet The Gulag Orkestar.

Trykk hvor du vil på denne setningen for å høre på Beirut i Spotify.

Låten jeg deler med deg heter Elephant Gun, helt nydelig låt. Videoen er regissert av Alma Har'el, en regissør jeg ikke har sett noe av før men håper å få sett mer av i fremtiden!Vi snakkes!

31KNOTS.

Dagens fine låt kom ganske så tilfeldig til meg igår natt klokken 00:40!

Bandet 31Knots er et band jeg nettopp fikk opp øynene for, rettere sagt igår kveld. Snublet over bandnavnet på Last.fm og sjekket straks ut musikken, det var en smart avgjørelse! Musikken deres er knallkul! Fengende rock  som føles friskt ut! Pluss i boka for at de eksperimenterer med sjangre, alltid et pluss for min del. Platene deres er ganske forskjellige, ene albumet er mer som låten jeg deler med dere og et annet er mer popmusikk, men fremdeles høres det ut som det er samme gjengen som spiller. Et band jeg kommer til å høre mye på i tiden fremover og det bør du og!

Trykk på denne setningen for å høre på 31Knots i Spotify.

Låten jeg viser deg heter Beauty, den er sykt kul! Vokalen er en av de kuleste jeg har hørt på en stund, både stilen og stemmen i seg selv. Selve videoen er temmelig kul den og, rar og generelt diggbar!Vi snakkes!

KLAXONS.

Heihei, idag er det britisk new rave som er tingen!

Bandet Klaxons dukket opp i livet mitt for omtrent 1,5 år siden da jeg så albumet da jeg rota gjennom hyllene på jobb. Musikken deres kan beskrives som energisk rock blandet med elektroniske lyder som gjør at mange vil si at det er New Rave musikk. Personlig liker jeg ikke å definere musikk ved sjangre men det gjør ting lettere å forklare for folk flest. En ting er sikkert, jeg digger Klaxons! Musikk er så støyete og energisk men kan fremdeles bli likt av mer eller mindre hvem som helst, vanvittig crossover muligheter med andre ord.

Låten jeg vil dele er en av mine favoritter fra debutalbumet deres, nemlig Atlantis To Interzone. Fantastisk kul låt!Vi snakkes!

RATATAT.

Heihei, dagens låt er en sang som gir meg frysninger nedover ryggen og får meg til å tenke på hvor fin sommeren 2009 var!

Grunnen til at denne sangen får meg til å mimre om sommeren 2009 er nemlig det at bandet Ratatat spilte på Hovefestivalen i fjor og leverte en av festivalens kuleste konserter! De spilte på amfiscenen ved midnatt og kunne derfor ha et helt fantastisk lysshow, pluss å bruke flere skjermer på scenen til å vise video på, noe som gjorde at det ble mer enn en konsert. Det ble en opplevelse uten like. Bandet spilte fletta av publikum, 100% tight samspilt men også vanvittig mye eksperimentering på scenen. Gitarer ble kjørt gjennom ville effekter og slått i scenegulvet samtidig som de spilte på dem for å skape helt sinnsykt kule lydbilder, magisk konsert. En av fjorårets klart beste.

Trykk på denne setningen for å høre på Ratatat ved hjelp av Spotify!


Jeg tenkte hardt og lenge på hvilken sang jeg skulle gi dere, først var det noen av hitlåtene deres jeg hadde planlagt men bestemte meg til slutt om en av mine favorittlåter av dem istedenfor. Nemlig låten Lex, fra albumet Classics. (Som du kommer direkte til ved å trykke på denne setningen)Vi snakkes!

BONOBO.

Idag er det den fantastisk avslappende musikken til Bonobo jeg vil dele!

Bonobo fikk jeg først høre av min klassekamerat Frederik, som brukte musikken til Bonobo i en video han laget. (som du kan trykke deg til her) Jeg falt pladask for musikken til denne Bonobo fyren, og sjekket ut musikken mer. Han lager rett og slett nydelig musikk! For noen få uker siden slapp han sitt nyeste album, Black Sands (Som du kan trykke deg til her hvis du har spotify) Nydelig album.

Låten jeg vil dele med dere heter The Keeper og kommer fra det nyeste albumet til Bonobo, låten er en komposisjon av han med nydelig vokal av Andreya Triana. Lytt og nyt!Vi snakkes!

THE PAINS OF BEING PURE AT HEART.

Heihei, idag er det en koselig og støyete poplåt som skal ut i ilden!

Bandet The Pains Of Being Pure At Heart dukket opp i livet mitt rundt november tror jeg, da jeg var midt inni månedens innkjøpsrunde på jobb. (Platekompaniet for de som lurer) Til den rimelige prisen 59,50 stod debutalbumet deres, jeg hadde ikke hørt noe av musikken før men slengte den med alikevell. Dagene gikk og jeg hørte ikke på albumet, grunnen var et annet innkjøp som suste avgårde inni cdspilleren. Nemlig debutalbumet til Girls, som er kalt "Album" finfin tittel det. Det måtte bli Januar måned før jeg retta oppmerksomheten min mot The Pains Of Being Pure At Heart, og det er jeg glad for! Albumet deres er et fint popalbum, dog med en del støyete gitarer i lydbildet. Omtrent sånn jeg liker popmusikken min.

Hvis du trykker på denne setningen dukker albumet opp i spotify, try it out!

Låten jeg deler med dere heter Young Adult Friction, videoen er også den offisielle musikkvideoen til låten. Jeg digger denne sangen!


Vi snakkes!

THE XX.

Heihei, idag er det et av mine favorittband ifra 2009 sin tur her på siden!

Som sagt, dette er et av mine favorittband fra fjoråret som du skal få treffe på. Jeg simpelten elsker musikken de lager! De ga ut sitt debutalbum ifjor og jeg kjøpte det uken det kom ut, helt nydelig album. Alle låtene er sterke. Jeg har albumet på både cd og vinyl, grunnen til kjøpet på vinyl var at den inneholdt en bonus låt som heter "Hot Like Fire". Nydelig låt det og.

Spotifylink til album kan du trykke på her.

Låten dere får servert i nydelig BBC Radio1 session liveutgave heter Islands og er en av mine favorittlåter på albumet, helt nydelig.Liten bonusgreie, her er en coverlåt de spilte inn. Låten de covrer er You've got the love av Florence + The Machine. Veldig fin versjon.


Vi snakkes!

WHITEY.

Heihei, idag er det Whitey sin tur!

Musikken til Whitey fikk jeg først høre via en skatefilm som en i klassen min lagde, og jeg falt for musikken med engang! Jeg er alltid på jakt etter ny elektronisk musikk som høres levende og dynamisk ut, og der er nettopp det Whitey klarer. Musikken er rett og slett knallbra.

Sangen jeg deler med dere heter Into The Limelight, ingen fancy musikkvideo idag dessverre.Vi snakkes!

CREATURE WITH THE ATOM BRAIN.

Hei igjen, idag er det Creature With The Atom Brain som er tingen!

Creature Of The Atom Brain er et band jeg snublet over for cirka to måneder siden, albumet Transylvania. Jeg satt på sangen I Rise The Moon og falt for musikken med engang! Stemningsfull musikk, lydbildet i låten er perfekt. Vokalen i bandet er ikke den mest særegne og unike stemmen men veldig behagelig å høre på og passer fint til resten av lydbildet.

Her er musikkvideoen til sangen I Rise The Moon, nyt den!Vi snakkes!

MCLUSKY.

Hei du der, dagens låt er en av de sangene jeg aldri blir lei av!

Bandet McLusky dukket opp i livet mitt etter at jeg ble anbefalt et annet band, Future Of The Left. McLusky sin vokalist startet Future Of The Left etter at Mclusky ga seg, personlig liker jeg Future Of The Left best men begge band er fantastiske!

Låten idag heter Lightsabre Cocksucking Blues, brutalt og rocka helt gjennom.Vi snakkes!

KING KHAN & BBQ SHOW.

Hei hei! Idag er det skittenrock som er tingen!

King Khan & BBq Show er et koselig rock n' roll band som rett og slett spiller skittenrock. Et band jeg har hatt tidligere på denne bloggen er temmelig inspirert av disse gutta (Da tenker jeg på Death By Unga Bunga).

Sangen heter Fish Fight, hør og nyt!


Vi snakkes!
hits