mai 2010

SHOOTING AT UNARMED MEN.

Mcluskys andre avspring sparker baller de også.Shooting At Unarmed Men er det andre prosjektet som dukket opp i kjølvannet av Mclusky sin triste slutt, det første bandet er såklart Future Of The Left, men nok om det, dette innlegget handler om Shooting At Unarmed Men. De spiller ganske så minimalistisk rock, selv om det tar av som bare det er selve lydbildet deres veldig simpelt. Det er stemmen som gjør dette bandet til det det er, agressiv, trengende, til tider slitsom og enormt kul. Musikken er fengende og jeg føler at ånden til Mclusky lever videre i Shooting At Unarmed Men.

 Låten du får høre av meg heter A Horse By Day Is A Horse By Night, den første låten jeg noensinne hørte av Shooting At Unarmed Men! Hør og nyt!Vi snakkes!

THE IMPOSSIBLE SHAPES.

Koselig indierock med folkinspirerte rytmer og instrumenter er de store stikkordene for dagens låt!The Impossible Shapes er et nydelig indierock band fra Bloomington, Indiana i USA. De har dessverre ikke fått den oppmerksomheten de fortjener, musikken deres burde appellere til et mye større publikum enn det de har fått til nå! Selv om de ikke har oppnådd kommersiell suksess så har de gitt ut vanvittig mye musikk, hele 8 album har blitt til siden de startet i 1998. Produktiv gjeng, det skal de ha! De siste fire albumene sine har de gitt ut på selskapet Secretly Canadian (som blandt annet har Yeasayer i bandskuffen sin) og alle albumene er definitivt verdt å sjekke ut!

Låten jeg deler med deg heter Infinity´s Lips, den ligger på det aller nyeste albumet deres. Hør og nyt!Vi snakkes!

THE RUMBLE STRIPS.

England du England, hvor mye bra musikk finnes i dette lille landet?The Rumble Strips er så mye som et ska/pop/rockabilly/soul/trompet band opprinnelig fra en småby i England, men holder til i London. Hvis den beskrivelsen fikk deg til å tvile på om dette faktisk kan være kult så tar du feil! Musikken er fylt til randen med ska, pop og trompeter, perfekt musikk for en dag ute i solen (som i disse dager sniker seg mer og mer frem) I 2007 ga de ut debutalbumet sitt, Girls And Weather het det, supert album fra start til slutt. Rett og slett gladmusikk.

Låten jeg deler med deg heter Alarm Clock, denne enormt kule låten ligger på debutalbumet deres som du bør sjekke ut. Hør og nyt!Vi snakkes!

BASHY.

Hva heter briten som blander partylåter og dype tekster inn i en og samme plate, han heter Bashy.Nå skal det sies at jeg har hatt en liten romanse med britisk hip-hop/Grime, her om dagen fant jeg noe av det kuleste jeg har hørt innen de to sjangrene, nemlig Bashy. Hvis navn som Dizzee Rascal og Wiley (sistnevnte har vært innom denne bloggen) så er dette mannen for deg, han legger seg fint inn i sjangeren men samtidig som han passer inn så skiller han seg ut. Det er det som er styrken til britisk hip-hop, mye variasjon og mye originalitet. Bashy har gitt ut flere mixtapes de siste årene, blandt annet "Chupa Chups Mixtape". En offisell Chupa Chups mixtape, hiphop og slikkepinner, fin mix. Mannen er allsidig også, både partylåter og dypere emner blir jevnt fordelt over platene hans.

Låten jeg deler med deg er av den tankevekkende sorten, den heter Black Boys som ifølge BashyTv på youtube er: "A thought provoking song based on Bashy's inspirational view on how we must recognise the successes & achievements throughout the years from the UK black community, as it seems to be quite easy to point out the negatives surrounding us." Spotifyversjonen er annerledes enn videoversjonen, bare så det er sagt. Hør og nyt!Vi snakkes!

ARCHIE BRONSON OUTFIT.

Nemmen, der snek det seg inn litt psykedelisk blues-rock på bloggen gitt.Archie Bronson Outfit er en blues-rock trio fra Bath, England. De spiller en form for blues-rock som gir assosiasjoner til 13th Floor Elevators og Muddy Waters, det er det ikke alle som kan skryte på seg! De har et enkelt lydbilde bygd opp av gitar, bassgitar, trommer og vokal, men musikken har en dybde i seg som både skyldes god produksjon og at medlemmene i bandet er veldig dyktige til det de gjør. Første Mars ga de ut sitt tredje album, Coconut. En videreføring av det de har drevet med på de to første albumene sine. Album nummer to i rekken ble kåret til det femte beste albumet i 2007 av Mojo Magazine, under dem på lista hadde du funnet både Sonic Youth og Cat Power.

Låten jeg deler med deg heter Cherry Lips, den ligger på albumet Derdang Derdang fra 2006. Hør og nyt denne liveversjonen av låten!Vi snakkes!

ANMELDELSE: LAND HER O! - SYNTAX TERRORKESTER.

Med "Land Her O!" leverer Syntax TerrOrkester et av årets desidert beste album til nå.Da Syntax TerrOrkester ga ut første albumet sitt "Familien min forstår ingenting av det" i 2008 ble den mottatt så som så. Albumet i seg selv var bra på flere måter, det hadde låtene, riffene, særpreget men også en produksjon som både kan hylles som genuint DIY eller forkastes som en halvgrei demotape med bra låter på. Etter min mening er det definitivt et genuint DIY preg over første albumet, rocka, eksperimentelt og fengende. Alle album som blir spilt inn med to mikrofoner i et bedehus på Karmøy blir det, det er i hvert fall det ryktene sier.

Nå skal det sies at jeg ikke hadde hørt noe av Syntax TerrOrkester før for rundt en måned siden, kun få uker før album nr 2 kom ut.


Det er nettopp dette albumet, album nr 2 denne anmeldelsen handler om. Platen heter "Land Her O!" og i motsetning til første albumet er dette spilt inn i Duper Studio i Bergen, som er et av landets ledende platestudioer. Lydbildet deres har blitt perfeksjonert, gitarene har den svevende klangen intakt, trommene er presise men flytende, bassgitaren har dybden og keyboardisten får det rommet han skal ha. Syntax TerrOrkester kan til tider få et Shoegazer-preg over musikken, med guitarsynthesizer pedaler og mye elektronikk inn i livesettet sitt. De har til og med en Macbook Pro på scenen, som i disse dager er  synonymt med elektronisk indierock. Dette bandet derimot, bruker hovedsaklig Macbooken sin til følgende: lyden av måker som lager lyder måker lager, diverse vokalklipp fra folk på Haugalandet (området Karmøy ligger i) og bølgeskvulp. Så ja, ikke den tradisjonelle bruken av en Macbook på scenen for å si det sånn.

Låtene på albumet spriker mellom å vare i 8-11min og helt ned til 01:39 som er albumets korteste låt. Med andre ord så er Syntax TerrOrkester vanskelig å sette i bås, til tider høres det ut som Kråkesølv i en shoegazers kropp på Karmøydialekt og andre ganger høres det ut som uutgitte bonuslåter fra Daydream Nation av Sonic Youth. Så ja, dette er et album som lett kan settes i feil bås, derfor vil jeg ikke gjøre et forsøk i det. Låter som Ut På Markene og Alt Va Sant er perfekte eksempler på det jeg skrev i stad, disse låtene har kombinert de forskjellige delene av Syntax sin stil. I låten Ut På Markene er de første minuttene fin og relativt standard norsk rock med dialektvokal, til tider svevende og til tider veldig presist, rent instrumentalt.  Men rundt fire minutter ut i låten stopper dette opp, oppfølgt av gitarer som leder oss inn i neste del av låten. Her kommer måkene og bølgene jeg skrev om tidligere inn og legger seg bak det instrumentale, vokalen blir mer agressiv og vokalist Knut Andreas Knutsen gjentar linjene "Ka faen ska du sei når du står der? Ingenting mellom, ingenting mellom." Etterfølgt av gjentakelser av låtnavnet, selve lydbildet her beveger seg inn på andre litt mer utradisjonelle områder. Melodiene her blir så romslige at gitarene får improvisere som bare det, trommene ruller avgårde og blir en fryd å lytte til. Alt i denne låten er perfekt, komposisjonen, fordelingen av melodiene og det generelle uttrykket.

Den andre sangen jeg vil si noe om er siste sporet, Alt Va Sant. Denne låten starter med deilig gitarklimpring og svevende trommespill, vokalen som har vært jevn gjennom albumet får sitt definitive høydepunkt i denne låten, hjertefølt og vakkert. Første halvdel av denne låten er noe av det mest behagelige jeg har hørt i hele 2010, andre halvdel er noe av det desidert mest intense jeg har hørt på lang tid. De omtrent 7 siste minuttene er bygd opp av to deler, et vakkert men drivende parti og et rocka parti som gir meg assosiasjoner til både piratskip, Tom Waits og Kaizers Orchestra (uten at det føles ut som om de prøver å være noen av dem, kanskje piratskipet da) Disse forskjellige partiene blir spilt vekselvis i flere minutter, hver gang de gjentas er det kjappere, og kjappere og kjappere helt til trommesettet dundrer avgårde i hardcorepunk stil og gitarene tar av med full kraft. Første gjennomlytting av albumet fikk jeg med en gang et spesielt forhold til denne låten, hver gang jeg skal høre albumet starter jeg med denne låten. (som er avslutningssporet) Hører den, også hører jeg fra spor nr 1 og gjennom albumet. Helt magisk låt, som jeg etter å ha opplevd en konsert med bandet på lørdag kan bekrefte at sparker enda mer baller live!

Lyttelinker:
SPOTIFY
WIMP

"Land Her O!" er som du kanskje forstår et enormt bra album, med nok særpreg og originalitet til å stikke seg ut av de store mengdene norske band som har dukket opp den siste tiden. Jeg kan med hånden på hjertet og headsettet på hodet si at Syntax TerrOrkester har servert oss et av de beste norske albumene til nå i 2010.
SLEIGH BELLS.

Du kan si at Sleigh Bells er M.I.A i bandform og være temmelig nærme fasiten, men det ligger en del mer bak dette bandet enn som så!Sleigh Bells er et ganske ungt band, de fikk sin start i sommeren 2008. Da Derek Miller traff Alexis Krauss på restauranten hvor han jobbet, noen få uker etter begynte de å spille musikk sammen. Musikken deres er som nevnt i ingressen litt i samme området som M.I.A sin, med hardtslående trommemaskin aktige beats, heftige fuzzgitar riff og en autoritær kvinnelig stemme som sparker mer baller enn Lady Gaga, Lily Allen og Katy Perry tilsammen. Mye punkmentalitet i Sleigh Bells, de er ikke redde for å kaste seg uti partier som utvilsomt kunne glidd rett inn på en hardcore-punk plate. I tillegg til alt dette blir plata deres gitt ut på M.I.A sitt plateselskap, N.E.E.T. Nå tenker du nok at dette bandet kan umulig eksistere, joda, de eksisterer og de sparker baller.

Låten jeg deler med deg heter Infinity Guitars og ligger på debutalbumet deres Treats, som hadde utgivelse veldig nylig. En helt ekstrem sang, alt fra det vanvittig catchy refrenget til drivet i punkrockpartiet mot slutten, fantastisk. Hør og nyt denne liveopptredenen av Infinity Guitars!Vi snakkes!

ZU.

 Eksperimental jazz/metal fra en italiensk trio, hva ellers?Zu er som sagt en eksperimentell jazztrio fra Roma, Italia som bruker bassgitar, trommer og saxofon som hjelpemidler i den sinnsyke musikken de skaper. Hvis jeg sier at denne trioen har jobbet med; Mike Patton, Melvins, Dalek, The Ex, Peter Brötzmann, Hamid Drake, Ken Vandermark, Alvin Curran, Nobukazu Takemura, Damo Suzuki, Eugene Chadbourne, Mats Gustafsson, Han Bennink,Paal Nilssen-Love, Fred Lonberg- Holm, Joe Lally (Fugazi), Altered States , Amy Denio, Steve MacKay (fra The Stooges) hva sier du da? Jeg sier ikke så mye, jeg er for opptatt med å sikle over vennelisten deres! Makan til produktiv trio må du lete lenge etter. Musikken til Zu kan oppsummeres med noen få ord, makt demonstrerende krigføring med bassgitar, saxofon og trommer. Øreknusende trommer, vill saxofonspilling og dundrende basslinjer, med andre ord magisk musikk.

PS: Hvis du befinner deg i Osloområdet 29.Mai, kom deg på Zu konsert! Link finner du her: http://www.last.fm/event/1442733+Zu+at+Blitz+on+29+May+201

Låten jeg deler med deg heter Carbon, den er åpningssporet på albumet Carboniferous. Et album de lagde i samarbeid med Mike Patton (kjent fra Faith No More, Mr.Bungle, Peeping Tom osv) Hør og nyt!Vi snakkes!

LAURA MARLING.

At denne dama er kun 20år gammel er nesten for godt til å være sant.Laura Marling, en ung dame på kun 20 år med en stemme du får frysninger nedover ryggen av. Den unge sangerinnen har gitt ut to album i sin til nå korte musikkarriere, et i 2008 og nå det nyeste albumet i Mars i 2010. Hun spiller nydelig folkemusikk og med et fullt liveband i ryggen blir musikken hennes mer enn bare bra, den blir fantastisk. Hun er til og med så produktiv at hennes tredje album dukker opp allerede senere i år! Makan til dame.

Dagens låt er hentet fra hennes nyeste album, I Speak Because I Can. Den er faktisk åpningslåten på albumet, Devil's Spoke heter den. Fremført live i en BBC Radio 1 Session, hør og nyt!Vi snakkes!

THE INSURGENCE.

Da var dagen kommet, dagen der det blir skikkelig punkstemning her på bloggen.The Insurgence er et punk/hardcore band fra Seattle, Washington som fans av Dropkick Murphys, Bad Brains og DOA kommer til å digge. Musikken deres er like brutal som den er melodiøs, når du da legger til små gitarsolopartier her og der så har du en sikker vinner. Bandet er temmelig ungt, da de ble dannet i 2004. I den korte levetiden de har hatt har de spilt som oppvarming for Rancid, Circle Jerks, Zeke, Bad Brains, DOA, Poison Idea, Misfits, Dwarves, Casualties +++. Med andre ord, de er sykt kule. I 2009 ga de ut en EP ved navn Never Surrender, hvor vi finner dagens låt K Street Killers, de har også gitt ut debutalbumet sitt nå i 2010.

Som sagt, dagens låt heter K Street Killers, hør og nyt!

MINUS THE BEAR.

Hva er det med gode band og ordet Bear for tiden?Dette har jeg lurt litt på den siste tiden, opptil flere band bruker ordet Bear i sine bandnavn for tiden. Noen eksempler er; Minus The Bear, Polar Bear, Grizzly Bear, Panda Bear, Bear In Heaven og Polar Bear Club.. Rare greier. Heldigvis så har disse bjørnebandene mer å tilby enn kule bandnavn. Idag er det et av disse bandene som skal få ekstra oppmerksomhet, nemlig Minus The Bear, et indierock band fra Seattle, Washington.

Jeg får assosiasjoner til Local Natives i musikken deres, svevende og behagelig, men samtidig presis og til tider ganske så rocka. Med røtter i hardcore-bandet Botch og post-rock/indierock-bandet Sharks Keep Moving får vi servert musikk som ikke er redd for å strekke seg utenfor de faste indierock-grensene som så altfor mange band holder seg innenfor. Minus The Bear er et nydelig band, helt nydelig!

Låten jeg deler med deg her heter Knights, en nydelig låt fra 2007 albumet deres Planet Of Ice. Hør og nyt!Vi snakkes!

SAGE FRANCIS.

Idag er det en hvit, smart og skalla rapper som skal ut i ringen!Sage Francis, en av mine favorittrappere for tiden. Agressivt, groovy og mannen har en syk flow i tekstene sine! Nylig slapp han sitt fjerde offisielle album, Li(f)e. En symbiose av rap, rock og country temaer. Tidligere album fra Sage Francis har en mye mer agressiv stemning over seg, så hvis du liker den mer hardtslående hiphop musikken så er nok de eldre albumene best for deg. Jeg derimot, liker begge deler. Mannen er fantastisk!

Låten jeg deler med deg er åpningssporet på albumet A Healthy Distrust, låten heter The Buzz Kill. Hør og nyt!Vi snakkes!

SNIKLYTTING PÅ DET NYE ARCADE FIRE ALBUMET.

Arcade Fire slipper nytt album senere i år, sniklytte litt kan du her! Trykk på sangtitlene under for de små men fine musikkklippene. Kjenner at jeg gleder meg til siste dagen av Hovefestivalen når Arcade Fire står på Hovedscenen!GONJASUFI.

Kowboyz & Indians, hva ellers hadde du forventet av en artist ved navn Gonjasufi liksom?Nå skal det sies at Gonjasufi lager vanvittig variert musikk, alt fra soul og blues til mer eller mindre punkrock får nyte sin besøkstid på albumet hans A Sufi And A Killer. Samarbeidet med Flying Lotus  har satt sine preg både i lydbildet og i albumkunsten (Både Gonjasufi og Flying Lotus sine nye album har gråtoner i designet og sirkler, tilfeldighet?) Musikken til Gonjasufi er hardslående, brutal men også til tider veldig behagelig å lytte til. Men, det er den støyete og harde blues/soul delen av musikken hans som gjør albumet til det mesterverket det er.

Per dags dato finnes ikke Gonjasufi på Spotify, men hvis/når det dukker opp blir det plassert i spillelisten.
Låten jeg deler med deg heter som tidligere avslørt Kowboyz & Indians, fantastisk låt som bør gi deg mersmak på denne karen, hør og nyt!Vi snakkes!

ART BRUT.

Hvor britisk kan et band bli? Det skal dagens låt vise deg.Art Brut er et band fra London, England som spiller rock, med tydelige inspirasjonskilder i både The Fall og Gang Of Four. Musikken er temmelig Up-beat og vokalisten har en ekstremt britisk stemme som gjør at Art Brut klarer å skille seg ut fra andre band. Sekundet du hører stemmen til Eddie Argos er det ingen tvil om at mannen er britisk, vanvittig særegen stemme. De har sålangt gitt ut 3 album, det nyeste albumet, Art Brut vs Satan kom ut i 2009.

Låten jeg deler med deg heter DC Comics And Chocolate Milkshake, fra albumet Art Brut vs Satan. Hør og nyt!


ROB SWIFT.

Idag gir jeg deg en Dj som gir ut musikken sin på Ipecac Recordings, plateselskapet til Mike Patton. Dette kan kun gå en vei, rett til paradis.Rob Swift er en Dj som jeg har et kort men veldig godt forhold til, albumet hans The Architect dukka opp da jeg kikka gjennom de nye utgivelsene til Ipecac Recordings. Virka spennende, så jeg hørte gjennom albumet. Jeg kan med hånda på hjertet si at Rob Swift blir nok en av mine favorittDjs i tiden fremover, albumet er helt sykt! Dype beats og en overhengende stemning som skaper en følelse som jeg ikke kan beskrive på annet vis enn: Fantastisk. Du kjenner kanskje Rob Swift fra gruppen X-Ecutioners, en enorm bra Dj-gruppe. Albumet The Architect dukket opp tidligere i år og har definitivt ikke fått oppmerksomheten det fortjener, hør på det nå!

Låten jeg deler med deg heter Lower Level 2nd Movement, fra albumet The Architect. Hør og nyt!Vi snakkes!

KVELERTAK.

Nå er dagen endelig kommet, dagen der Kvelertak slipper til her på bloggen!


Trykk på bildet over for å stikke innom MySpacesiden deres.

Første gang jeg fikk øynene opp for Kvelertak var da de varmet opp for Skambankt på Byscenen i Haugesund, faktisk den første gangen jeg fikk frysninger av et oppvarmingsband. Musikken traff meg som en tsunami og gjorde at jeg fikk mersmak på dette bandet. Det er en stund siden den konserten fant sted, i mellomtiden har Kvelertak vært i Boston, USA for å spille inn et album med Kurt Ballou (Gitarist og produsent for Converge) Det lille jeg har hørt gjennom videodagbøker på YouTube lover godt for albumet som dukker opp tidlig i Juni måned.

Kvelertak er ikke å finne på verken Spotify eller WiMP ennå, så fort albumet slipper skal de få sin rettmessige plass i spillelistene!

Fredag 15.Mai 2010 var dagen da Kvelertak slapp ut musikkvideoen for låten Mjød, en av låtene fra albumet som er på vei. Både video og låt er helt enormt kule! Hør, se, smil og nyt!Vi snakkes!

HEAVY TRASH.

Dette fantastiske bandet kom til meg igår natt, takk og lov for at det gjorde det. Musikken er enormt kul!

Greit, jeg skal være helt ærlig nå. Jeg elsker denne type musikk, groovy bluesinspirert rocknroll er en sikker vinner i mine ører. Bandet Heavy Trash er nå føyet inn i den lange rekken med band jeg digger som spiller denne formen av musikk, alt fra stemmen til den deilige gitaren gjør dem verdige nok! Mannen som leder bandet er Jon Spencer kjent for noen i fra The Jon Spencer Blues Explosion (av og til kun kalt Blues Explosion)

Låten jeg deler med deg heter (Sometimes You Gotta Be) Gentle hentet fra albumet Midnight Soul Serenade. Sykt groovy låt, hør og nyt!

Heavy Trash var dessverre ikke mulig å oppdrive på Wimp..


Vi snakkes!
ANNA VON HAUSSWOLFF.

Svensk dame med en stemme sendt til oss fra høyere makter og musikk som gir deg frysninger nedover ryggen!

Denne damen gjorde vanvittig godt inntrykk på meg da jeg hørte henne for første gang, stemmen var der, musikken var der og stemningen den var definitivt der. Litt tid har gått siden den gang og jeg har hørt veldig lite på henne i det siste (Dukket først opp for noen måneder siden) Igår så jeg en anmeldelse av det nye albumet hennes, da kom jeg plutselig på hvor fantastisk musikken hennes var!

Albumet Singing From The Grave, hennes debutalbum kommer ut i disse dager og etter de låtene jeg har hørt er det et svært lovende album. Dagbladet har allerede kommet ut og kalt henne "Sveriges svar på Susanne Sundfør", det kan godt hende. Instrumentalt sett er de svært forskjellige, der Sundfør eksperimenterer og leker med det elektroniske holder Anna Von Hausswolff seg inne i sin verden av dramatisk pianopop. Stemmene kan sammenlignes da, men det er ingen dum ting! både Von Hausswolff og Sundfør har nydelige stemmer.

Låten jeg deler med deg heter Pills og ligger på en EP hun ga ut tidligere i år, dere med Spotify må nok vente litt til før hele albumet kommer ut! Trykk på bildet av henne til venstre for å klikke deg inn på MySpace siden hennes.

Vi snakkes!

DOWNLINK.

Idag slår jeg mitt andre slag for sjangeren Dubstep, en sjanger som fortjener vanvittig mye mer omtale enn den får!


Trykk på bildet over for å hoppe innom MySpacesiden til Downlink.

Da jeg surfet gjennom interwebben etter ny musikk igår kveld hoppet jeg fra låt til låt, sjanger til sjanger. Jeg hadde bladd gjennom alt fra ekstrem metall til Indiepop da jeg plutselig kom over Downlink, dubstep fra Canada. Dette er den heftigste dubstep musikken jeg har hørt på lenge! Har ikke blitt så engasjert og gira på grunn av dubstep siden Rusko spilte på Hovefestivalen 2009. Kommer garantert til å lytte mer på disse i tiden fremover.

Spotify har kun en låt av Downlink, Moonrock Badman heter den. Den blir plassert inn i spillelisten, som du finner ved å klikke deg innpå bildet under! WiMP har dessverre ikke noe musikk av Downlink enda.


Låten jeg deler med deg her heter Gamma Ray, en helt sinnsyk låt. Hør og nyt!


Vi snakkes!

KONSERT: Leif & the Future og Tôg på John dee 14 Mai.

Hvis du befinner deg i Osloområdet på fredag 14.Mai så bør du stikke innom John Dee.


Bildet: Leif & The Future ute i naturen, fredag 14 Mai spiller de på John Dee. (Pål Audestad)

Leif & The Future har med den nye ultrafengende singelen Let You Go har blitt B-listet på P3 og disse guttene vet hvordan man lager god pop. Bandet kan om du vil bli kalt en supergruppe med medlemmer fra bl.a. Kaizers Orchestra, Jeremy og Loch Ness Mouse. På fredag spiller de konsert på John Dee, Oslo.

Supportbandet deres bør du være kjent med om du har vært innom bloggen tidligere, bandet Tôg spiller deilig elektropop inspirert av skrekkfilmmusikk, film noir og western som blandes sammen til et nydelig lydbilde. Selvfølgelig synger de på stavangersk.


Bildet: over er av bandet Tôg, oppvarmingsbandet på John Dee 14.Mai. (simmersholm.net)

Leif & The Future slipper snart en ny singel som kommer til å dukke opp her på bloggen når den tid kommer! I mellomtiden får du nyte låtene under, den ene er singel "Let You Go" av Leif & The Future, den andre er et gjensyn med Tôg sin ferske singel "Sansen".

Leif & The Future - Let You Go
 

Tôg - Sansen


Tôg - Sansen by Brilliance Records

Vi snakkes!

ACOUSTIC LADYLAND.

Eksperimentell jazz med nydelig vokal og fengende rytmer er hva dagens låt består av!Acoustic Ladyland, et band bestående av en gjeng musikere som alle vil tøye grensene for hva som er lov å gjøre innenfor jazz. De blander inn metalriff, soulvokaler og rare trommerrytmer og en rekke andre ting som skaper et lydbilde som er helt særegent til Acoustic Ladyland. Bandet har gitt ut flere album gjennom karrieren, mine favoritter er definitivt Skinny Grin fra 2006 og Last Chance Disco som ble gitt ut i 2005. De er for det meste et instrumentalband men har av og til med seg gjestevokalister, noe de har i dagens låt.

Lyttelinker:
Her er dagens låt, Cuts And Lies heter den. Låten er hentet fra Skinny Grin albumet. (Liten ting til dere som bruker WiMP, Skinny Grin albumet ligger ikke på WiMP per idag så jeg legger inn en annen låt av bandet i den spillelisten) Hør og nyt!Vi snakkes!

WILEY.

Britisk hip-hop sin ukronede konge gir oss dagens låt!Hvis jeg sier Grime, Twostep, Dubstep og Eski så begynner nok 5% av dere der ute til å nikke med hodet og tenke: Yeah, I like that! . Forhåpentligvis kommer noen av de 95 andre prosentene til å hoppe over på den andre siden og føye på de 5 prosentene. Grunnen er enkel, 5 bokstaver som staver navnet Wiley. Mannen som blir kalt The Godfater Of Grime, en sjanger som Dizzee Rascal er blitt posterboy for. Wiley og Dizzee Rascal var i en periode sammen i Roll Deep, en hip-hop gruppe som var med på å popularisere sjangeren Grime. Sjangeren består hovedsaklig av agressiv rapping, tunge beats og dyp bass. Noe både Wiley og Dizzee Rascal gjør mesterlig. Idag er det Wiley som skal få sin dag her på bloggen med låten Wot U Call It? som ligger på debutalbumet hans som soloartist Threddin' On Thin Ice fra 2004.

Lyttelinker:
Spotify:
Wiley
WiMP: TRYKKETRYKKEHER
MySpace: TRYKKETRYKKEHER

Dagens låt heter som sagt Wot U Call It? og er en maktdemonstrasjon av Wiley, hør og nyt!Vi snakkes!

WREN FEAT. EIN ASTRONAUT.

Deilig elektronisk musikk med nydelig vokal oppsummerer dagens låt, nydelig er en annen måte å oppsummere den på.


Bildet over: Fotografi av Cody Weber, mannen bak Wren (http://www.flickr.com/photos/codyweber/)

Mannen bak aliaset Wren er en mann jeg ser opp til på mange måter. Han er først og fremst en filmmaker på YouTube, der han lager både kunstfilmer og filmer om mer eller mindre ingenting. Det siste året har han begynt å lage mer og mer musikk og det er nettopp denne musikken du skal få høre idag! Musikken er svevende og behagelig, samtidig som den er streng og nøyaktig. Vokalen på denne låten blir gjort av Ein Astronaut, som er en av Wren sine venner. Musikken til Wren er hovedsaklig elektronisk musikk som tilnærmer seg Trip-hop men han blander inn forskjellige ting som gjør at musikken får en annen dimensjon også.

Spotify blir vrient i dette tilfellet, han gir ut musikken på egenhånd via Youtube og noen filopplastningsider.

Lyttelinker:
Youtube: http://www.youtube.com/user/Saturninefilms
Youtube: http://www.youtube.com/EinAstronaut
Rainy Days albumet i fra i fjor: TRYKKETRYKKEHER

MySpace: http://www.myspace.com/iamwren

Låten jeg deler i dag er vanvittig fersk, den ble publisert på YouTube igår kveld. Navnet på låten er She'd Never Know og er første låten fra en fremtidig EP som Wren lager sammen med Ein Astronaut. Hør den og få frysninger nedover ryggen og et smil om munnen, det fikk jeg!Vi snakkes!

JANELLE MONÀE.

Idag er det sci-fi inspirert soul/R&B som er tingen!Jepp, du leste rett. Sci-fi inspirert soul/R&B er nemlig nøyaktig det Janelle Monáe driver med. I 2008 slapp hun en konsept EP some gikk ut på en kjærlighetshistorie som hun selv har den beste forklaringen på: "It's the far future and an android named Cindi has fallen in love with a human named Anthony, which is against the law. Faced with mandatory disassembly, Cindi goes on the run and is pursued by bounty hunters." Heftige saker med andre ord. Musikken er fengende og stemmen til Janelle Monáe er helt fantastisk og gir EPen noe helt spesielt, jeg har hørt gjennom den flere titalls ganger og er ennå ikke lei! Dama kommer med nytt album 18ende Mai, det skal jeg skaffe meg!

Lyttelinker:
Spotify: Janelle Monáe
WiMP: TRYKKETRYKKE
MySpace: TRYKKETRYKKE


Låten jeg deler med deg heter Many Moons og er singelen på EPen, knallbra låt med et parti som de fleste der ute kommer til å få gode assosiasjoner til. Når du hører forstår du! Videoen er ekstremt proft lagd, jeg digger den! Hør og nyt!Vi snakkes!

JAPANDROIDS.

Idag er det duket for enda et kanadisk band, denne gang i den mer støyete sjangeren garage-rock!Japandroids er et garage-rock bestående av en trommis og en gitarist fra Vancouver, Canada. Hvis det får deg til å tro at dette er en The White Stripes-kopi da bør du tro om igjen! Dette er garage-rock strippet naken av blues og fylt med catchy refrenger og heftige trommer. Vokalansvaret veksler mellom medlemme både mellom låten og ofte bytter de på å synge i samme låt. I følge et intervju jeg leste for noen måneder siden sa de at de hadde egentlig planer om å være en trio, men det ble så vrient å finne en vokalist som passet til både sounden de ville ha og ingen av de som var på audition passet inn i bandet heller. Så de bestemte seg for å gjøre vokalen selv, begge to! Det gjør at Japandroids får et særpreg over seg, som er nøyaktig hva du trenger i musikkbransjen nå til dags. Gleder meg vanvittig til å se dem på Hovefestivalen2010!

Lyttelinker:
Spotify:
Japandroids
Spotify:
NyMusikkHverDag.blogg.no
WiMP:
http://wimp.no/artist/3624054
MySpace:
http://www.myspace.com/japandroids


PS! Last ned låten lovlig og gratis her: http://stereogum.com/114141/japandriods_-_art_czars/mp3s/

Låten jeg deler med deg heter Art Czars og er en av de nyeste låtene til Japandroids, den ligger ikke på albumet deres Post-Nothing som kom ut i fjor. Den og en annen sang dukket opp som en split-single release nå veldig nylig. Den er noe av det kuleste jeg har hørt fra bandet og jeg håper at dette betyr at det blir mer Japandroids i fremtiden!Vi snakkes!

UNDER BYEN.

Dagens lekre låt kommer fra Danmark.Bandet Under Byen er et dansk band som lager vakker og stemningsfull musikk med danske tekster og nydelig vokal. Assosiasjoner til både Sigur Ros og Björk er uungåelige men Under Byen er så mye mer enn en Sigur Ros-kopi. Bandet skaper sin egen identitet med vakre melodier, stemningsfulle lyder og deilig vokal som skaper et lydbilde som du kan dykke nedi og bli i over veldig lange perioder. Musikken de skaper er rett og slett nydelig.

Steder du kan lytte på Under Byen:

Spotify: Under Byen
WiMP: http://wimp.no/artist/9942
MySpace: http://www.myspace.com/underbyen

Låten jeg deler med deg heter Tindrer. Den blir fremført av bandet og et symfoniorkester ved navn Danish Radio Sinfonietta, nydelig versjon av en nydelig låt. Det er faktisk en av de første låtene jeg hørte av dem og det tok ikke lang tid før jeg fikk mersmak på dette fantastiske bandet! Hør og nyt, det skal i hvert fall jeg.Vi snakkes!

THE BESNARD LAKES.

Idag har jeg et kanadisk Shoegaze/Indie Rock band til deg, og ja det låter fantastisk!

Bandet The Besnard Lakes dukket opp for meg via Stereogum en dag i desember, da jeg fant en låt av dem til gratis nedlasting på nettopp Stereogum. Likte musikken godt men fant ikke så mye mer musikk av dem da, det har forandret seg! De dukket opp igjen da jeg kjøpte Mojo Magazine for noen måneder siden, cden som var vedlagt het The Madcap Laughs Again! som er et tribute album til den avdøde Syd Barrett, der The Besnard Lakes covrer låten Love You. Tidligere i 2010 slapp de sitt tredje album The Besnard Lakes Are The Roaring Night og viser at de ikke bare er et fantastisk band men at de også kan slå gjennom hvis de får god nok backing. Bandet har ikke fått noe spesiell omtale her til lands, det håper jeg endrer seg drastisk nå når det nye albumet er ute. Musikken er nydelig, som du får bevis på litt nedenfor her.

Spotify: The Besnard Lakes

Spotifyspilleliste for bloggen:
NyMusikkHverDag.blogg.no

Låten jeg deler med deg er en svevende, drømmende og ikke minst knallbra låt fra det nyeste albumet deres, låten her And This Is What We Call Progress. Hør og nyt! Det skal i hvert fall jeg.Vi snakkes!

TÔG.

Dagens lekre låt kommer fra Stavanger og ikke nok med det, de synger til og med på dialekt!

Bandet Tôg tilhører sjeldenhetene. Elektro inspirert av skrekkfilmmusikk, film noir og western kommer ikke så ofte på det norske musikk-kartet. Langt mindre et 7manns stavangerband in absentia, og kanskje enda mindre med det konseptuelle bakteppet Tôg har. Her bekjennes tôgens synder for den gemene hop på stavangersk, og en forstår hvorfor navnet ble valgt. Og selv om grenser dyttes, og lytteren utfordres skjønner en at dette er pop på sitt beste.

Musikken er catchy til tusen, vokalen er silkemyk og behagelig, lydbildet deres er særegent og jeg føler på meg at dette blir et band du bør holde øynene oppe for i tiden fremover. Det skal i hvert fall jeg! De føyer seg lett inn i rekken av band som fortjener å bli kalt lyden av Norge 2010! Låten jeg deler med deg heter Sansen og havnet ute på interwebben veldig nylig, hør den og nyt den.

Stavangerbandet Tôg er enda et perfekt eksempel på at norsk språklig musikk er "blitt kult igjen",For å høre dem sjekk ut linkene under:

http://wimp.no/album/3761870
http://www.myspace.com/togstavanger
http://soundcloud.com/brilliance/t-og-sansen

Dessverre ingen Spotifylink enda, så trykk på linkene over istedenfor!

Hvis du likte musikken og vil høre Tôg live, her er noen datoer du kan sjekke ut:
06.05 @ Internasjonalen, FAN #13 slipp 21.00
06.05 @ Blå, Hove-fest m/Familjen og House of House 22.30
14.05 @ John Dee, support for Leif & The Future


Vi snakkes!


ISIS.

Da var dagen kommet, den dagen der det kommer musikk som kan kalles metal på denne bloggen!

Bandet som får æren av å slå et slag for den hardere typen musikken er Isis, et band som for enkelhets skyld kalles metal men som har så mye mer enn det å by på. Bandet utforsker nye ting hele tiden og er i stadig forandring når det gjelder lydbildet deres, men samme hvor mye de forandrer seg så er det fremdeles Isis sin sound du hører. For de der ute som elsker nye sjangerbegrep og slikt så kaller vår kjekke venn The Internet Isis for Post-Metal, hva det betyr kan du fundere på selv! Vokalen kan være silkemyk men også temmelig brutal til tider, men ikke på den standariserte popmetal måten som vi dessverre ser mer og mer av nå til dags.

Spotify: ISIS

En liten ting, for de som er interessert i å få alt som har vært innom denne bloggen og alt som dukker opp på bloggen i en spilleliste på Spotify, redningen er kommet! Trykk på dette: NyMusikkHverDag.blogg.no

Låten jeg deler med deg heter Carry og er en sang med en vanvittig kul stemningsfull oppbygning som resulterer i et seigt og nydelig sluttparti, denne låten viser mest av den harde delen av Isis sin musikk. Hør og nyt!Vi snakkes!

SKREAM.

Idag er dagen der jeg slår et slag for en ganske undervurdert sjanger innen elektronisk musikk, nemlig Dubstep!Jepp, idag er det elektronisk musikk som er tingen. Sjangeren dubstep kan forklares enkelt med disse ordene: syyyk bass. Men det er mye mye mer som foregår også, alt er rytmisk og stemningsfylt. Dubstep dukket opp i livet mitt på Hovefestivalen 2009 da jeg så Rusko sitt dj-set der, det åpnet faktisk øynene mine for hva som kan kalles musikk, egentlig for hva som kan bli gjort med en datamaskin også. Når jeg omsider kom meg hjem fra Hove (Tro meg, det tok lengre tid enn jeg skulle ønske.. Men det er en annen historie) så dro jeg frem datamaskinen og begynte å dykke lenger og lenger inni denne sjangeren. Der fant jeg navn som Caspa og Skream og jeg ble frelst. Disse tre DJene er de kuleste djene jeg har hørt på lenge! Sjangeren Dubstep ble mer eller mindre oppfunnet av dem og folkene i deres miljø, så disse folkene er (unnskyld for den cheesy skrivemåten) "The shit".

SPOTIFY: Skream

Den jeg deler med dere i fra den fantastisk verdenen som heter Dubstep er Skream, en av de desidert kuleste innen sjangeren. Låten heter Oskilatah, hør og forhåpentligvis nyt!Vi snakkes!

THE DEADLY SNAKES.

Dagens gullkorn er noe så fantastisk som garage rock fra Toronto, produsert av legenden Greg Oblivian!

Bandet The Deadly Snakes er noe jeg helt ærlig kan kalle et funn. Et band som ikke bare har låtene og sounden, men også rette folkene bak spakene for å magien til å skinne litt mer enn det ellers hadde gjort. Mannen som både oppdaget bandet og produserte debutalbumet deres er ingen ringere enn Eric Oblivian fra The Oblivians, et av garage rock/punkens desiderte kuleste band! Men, dette handler ikke om dem, dette handler om The Deadly Snakes. Et band jeg kommer til å høre mye mer på fremover vil jeg tro!

Spotifylink: The Deadly Snakes

Låten jeg deler med deg heter I Can't Sleep At Night og ligger på debutalbumet som heter Ode To Joy, hør og nyt!Vi snakkes!
hits