mai 2012

NYHETER: FYSISK FORMAT INVITERER TIL SOMMERFEST/SLIPPFEST.

Den 7/7 inviterer plateselskapet Fysisk Format til sommerfest og slippfest for samleskiva Bransjevelter 7 på Parkteatret.

Siden Fysisk Format sender helt magiske presseskriv får de gi deg nyheten usensurert her:
Her blir det fem band på scenen, surrete DJs, mat fra Persilleriet (Trondheim) og kynisk nettverksbygging for grasroteliten ut i de sene nattetimer.

Årabrot, Haraball, Dark Times + TBA + TBA
Matservering og døråpning: kl. 19:00
CC: 120,-
på Parkteatret

Billetter: FYSISK FORMATS SOMMERFEST - Facebook: FYSISK FORMATS SOMMERFEST

Bransjevelter er en samleskiveserie som FYSISK FORMAT har gitt ut siden plateselskapet ble startet i 2008. Skiva streames og gis bort som gratis CD i et begrensa antall. På sporlista er det nye låter fra en raus blanding av faste Fysisk-forhold som BLOOD COMMAND, NILS BECH, ÅRABROT og LE CORBEAU og band som er enten "bare gode venner" eller som Fysisk er seriøst på flørtern med. Blant de nye navnene i kretsen er band som CCTV, ALTAAR, UMORAL, DARK TIMES og THE GOOD THE BAD & THE ZUGLY.

FYSISK FORMAT er et plateselskap som drives fra kjelleren under PLATEBUTIKKEN TIGER.

DAGENS LÅT: RAINBOAT - BUILDINGS.

Et sted mellom Pissed Jeans og The Jesus Lizard sitter Buildings og skviser ut sin intense hybrid av de to nevnte band.

Det å lage intens rock uten å skremme bort lyttere er vanskelig. I mange tilfeller blir det enten for pysete eller for bråkete. Buildings klarer å treffe blink temmelig bra med sitt forsøk på sjangeren. I likhet med nevnte Pissed Jeans og The Jesus Lizard klarer Buildings å bråke samtidig som de lager interessant rock, noe som gjør at de automatisk havner på min liste over fantastiske band.

Spotify: Buildings

Låten du får høre her heter Rainboat, åpningssporet på den herlige skiva Melt Cry Sleep fra ifjor. Sjekk den ut i musikkvideoen under.

FERSK MUSIKKVIDEO: STØDIG SOM EN BAUTA - KRÅKESØLV

Kråkesølv er tilbake med en herlig ny låt.

Sånn, der var Kråkesølv tilbake. Stødig Som En Bauta heter låten, første singel fra det tredje studioalbumet kommer i september. Kråkesølv reiser på norgesturné i oktober og november, turnédatoene kan du finne her.

Musikkvideoen er regissert av Bernt Richardsønn Dyrstad, sjekk ut:

ANMELDELSE: ORGANI5M - ENDOLITH.

Kunsten å være nøyaktig et stk teknisk metal-band.

Å gjøre en anmeldelse av denne EPen uten å nevne Meshuggah blir umulig, så jeg sier det med en gang. Endolith sin sound minner mye om Meshuggah, sånn, der var det ute av verden. Gitartonen til Endolith har utvilsomt likhetstrekk med de gærne svenskene, og leker i relativt likt farvann også. Det Endolith gjør som ikke følger håndboken band som Meshuggah har skrevet er at de trekker ut essensen av sjangeren og lener seg på den. Sinte, kantete riff og presis tromming. Endolith fjerner mye av runkegitaren som preger denne typen musikk og bytter den ut med en mer simplistisk tilnærming til lydbildet. Råskap fremfor flomlys på gitartalent, noe jeg alltid setter pris på når det kommer til metal.

Ikke misforstå, Endolith sitter på mye talent, men bruker det til å lage gode låter istedenfor å bare vise verden hvor jævla flink de er på gitar og trommer. Hele Organi5m er fullstappa med groove, kall det gjerne teknisk groove metal. Grooven til Pantera blandet med gitartonen til Meshuggah, det er i hvert fall en måte å beskrive det på. Ludwig Wittgenstein On Ethics, en låt som har surret rundt på internett i noen uker nå er et av de soleklare høydepunktene på EPen, sammen med Kleins Bottle.

Organi5m er bare fire låter, med en storslått overture/intro som setter stemningen før riffingen starter. EPen runder av etter et drøyt kvarter, en passende lengde etter min mening. Endolith har satt sammen en EP som er presis, kompakt og helhetlig. Etter en gjennomlytting av Organi5m føler jeg at EPen lukkes på et godt vis. Når EPen nærmer seg slutten er det som å lese siste side av en bok, jeg vet at slutten nærmer seg, et godt tegn når det kommer til hvilken som helst EP-/album-utgivelse.

Endolith har satt sammen en god EP som fungerer svært godt. Eneste minuset for meg er at det blir litt anonymt. De spiller en etablert sjanger på et vis som ikke overrasker, noe som gjør at låtene ikke strekker seg høyere enn at de er gode. Etter de første ti sekundene med riffing i Ludwig Wittgenstein On Ethics vet jeg hvor resten av EPen tar veien. Selv om jeg setter pris på det Endolith gir meg så ender jeg opp å føle at de bare er enda et band innen sjangeren, ingen ny mark blir pløyet, selv om jeg til en viss grad liker det jeg hører.

HVA OG HVEM ER NYMUSIKKHVERDAG?

NYMUSIKKHVERDAG er en blogg drevet av en fyr.


Foto: Sånn ser jeg ut av og til.

Den fyren heter Roger Hansen. Jeg starta bloggen en gang i 2010 for å ha et sted å skrible litt om musikk. Nå er det blitt 2012 og bloggen har vokst til å bli noe større enn som så.

Det som starta som et sted hvor jeg bare tipsa folk om band jeg selv likte godt har blitt en blogg med et par anmeldelser, nyheter nesten daglig, intervjuer fra tid til annen og anbefalinger her og der. I skrivende stund har jeg skvist ut over 600 innlegg og har ingen plan om å gi meg. Bloggen eksisterer kun fordi jeg vil pushe ut god musikk til de som tar seg tid til å lese det jeg har å by på, og sånn kommer det til å fortsette i lang tid framover.

Kontakt meg på: nymusikkhverdag@gmail.com

NYHETER: CANNONFODDER BOOKING INVITERER TIL LABELKVELD PÅ DISKOTEKET, TRONDHEIM.

Cannonfodder Booking inviterer til labelkveld i Trondheim.

Fredag 8. juni inviterer Cannonfodder Booking til labelkveld på Diskoteket. Cannonfodder Booking er et nyoppstartet bookingprosjekt, startet av trondheimsbandene St. Helen, Peevish Penfriend og Disko Violente. Høsten 2011 bestemte bandene seg for å forene krefter, med et felles mål om økt konsertvirksomhet for samtlige band.

Samme dato slipper også Peevish Penfriend og St. Helen splitter ny musikk i form av splittsingelen Peevish Penfriend - The Cause Is The Cure/St. Helen - You Never Skip A Beat When You're Alone.

Cannonfodder Booking er et nyoppstartet bookingprosjekt, startet av trondheimsbandene St. Helen, Peevish Penfriend og Disko Violente. Høsten 2011 bestemte bandene seg for å forene krefter, med et felles mål om økt konsertvirksomhet for samtlige band. På sikt ønsker Cannonfodder Booking å kunne tilby bookinghjelp til andre band og artister som enda ikke har tatt steget opp til de etablerte bookingbyråene.

Fredag 8. juni viser Cannonfodder Booking seg for første gang ordentlig i offentlighetens lys, når vi inviterer til labelkveld på Diskoteket. St. Helen og Peevish Penfriend byr begge på sine første konserter i byen etter deres utsolgte releasekonsert på Blæst i februar. I tillegg presenterer vi en eksklusiv premiere på stallens nyeste tilskudd, Lunatic On A Pogostick.

Cannonfodder Booking Labelkveld: Facebook-event
Fredag 8. juni kl 21:00
- Diskoteket - CC 50,-

NYHETER: DET BLIR EN TRAVEL FESTIVALSOMMER FOR HIGHASAKITE.

Highasakite gjør seg klar for en svært festivalfylt sommer.


Foto: Sara Angelica Spilling

Etter å mottatt strålende kritikk for debutalbumet "All That Floats Will Rain", er Highasakite nå klare for blant Øyafestivalen, Hovefestivalen, Slottsfjellfestivalen (Urørt), Norwegian Wood (Underwood), Pstereo, samt mange flere. Festivalsommeren etterfølges av en klubbturné rundt i store deler av Norge.

Nye Highasakite-trøyer selges for første gang under Hovefestivalen. Før den tid slippes en ny musikkvideo.

Foreløpig liste over årets festivalopptredener:
25.05.2012 - Nattjazz, Bergen
15.06.2012 - Loftrus Gård, Nøtterøy
17.06.2012 - Norwegian Wood (Underwood), Oslo
29.06.2012 - Hovefestivalen, Tromøya, Arendal
13.07.2012 - Ranglerock, Bryne
19.07.2012 - Slottsfjell, Tønsberg
21.07.2012 - Fjøsfestivalen, Mehlus
26.07.2012 - Fresfestivalen, Fresvik, Sogn & Fjordane
27.07.2012 - Utkantfestivalen, Skjerjehamn, Sogn & Fjordane
28.07.2012 - Sommerfesten på Giske, Giske, Ålesund
04.08.2012 - Festidalen, Uskedalen, Stord
10.08.2012 - Sildajazz, Haugesund
11.08.2012 - Øyafestivalen, Oslo
17.08.2012 - Pstereo, Trondheim

DAGENS LÅT: LA-LA-LA-LA LOVESONG - HANNE KOLSTØ.

Synthpop, fra Hanne Kolstø til deg.

Hanne Kolstø har frontet prosjektene Love:Fi og Thelma & Clyde og ga ut soloplaten Riot Break i september 2011. La-la-la-la Lovesong er første smakebit fra det nye albumet FlashBlack som slippes 14. september, og den er allerede listet på NRK P3.

Fjorårets Riot Break blir lansert i U.S.A og Tyskland mai 2012, med påfølgende turnéer. Oppfølgerplaten FlashBlack slippes i Norge 14. september 2012.

DAGENS LÅT GÖRLITZER PARK - THE CAPTAIN & ME.

Ny lyd fra The Captain & Me.

Görlitzer Park er første låt fra The Captain & Me på omtrent et år. Sist vi hørte fra dem var i Mars ifjor da de ga ut albumet Migrants. Den nye singelen er spilt inn i bandets egenbygde studio ved Sofienbergparken i Oslo.

Bandet forteller om hva låten handler om:
Låta forteller om kunstneren Wigand Witting, som står bak det ødelagte tyrkisk-inspirerte fonteneanlegget i Görlitzer Park i Berlin, i det han sniker seg inn i anlegget på natta for å prøve og rette opp skadene før det er for sent. Fontenen sto ferdig høsten 1998, og er inspirert av naturlige bergformasjoner i Tyrkia. Men allerede noen uker etter åpningen begynte anlegget å slå sprekker.

Det viste seg at Witting hadde brukt stein importert fra Portugal som ikke tålte frost. Anlegget måtte til slutt slås i stykker av sikkerhetsgrunner, og er i dag en inngjerdet, nedtagget ruin i parkens vestre del. Wigand Witting ble i 2000 dømt til å betale 1,1 millioner euro i erstatning til Berlin by. Så vidt vi vet, har han ikke betalt.

FERSK MUSIKKVIDEO: JUDGES AND BUTCHERS - DYST.

Sjekk ut Dyst sin nye musikkvideo.


Foto: Christer Dyngeland - Pepper Film

Hakk i hælene på Social Suicide sitt andrealbum som kom ut tidligere i Mai slipper Dyst sin nye låt Judges and Butchers, akkompanert av en musikkvideo. Dyst ble for alvor en del av den hardkanta bølgen band fra Bergen og omegn med sju-tommer Black Waves ifjor. Der hvor Social Suicide fremdeles lekte med punken gikk Dyst til en tyngre, mer metal-inspirert lydbilde. Noe Black Waves viste klart og tydelig.

Nå er debutalbumet på vei, og første låt ut er nevnte Judges and Butchers. Hør og se den i musikkvideoen like under.

NYHETER: THE LOW FREQUENCY IN STEREO ER TILBAKE FRA PAUSE, PÅ EN MÅTE.

Et av landets beste band beveger på seg igjen, The Low Frequency In Stereo har albumplaner.

Det har vært stille og rolig rundt The Low Frequency In Stereo etter de ga ut sitt forrige album Futuro. En slags bandpause har vært gjeldende en stund, hvor medlemmene har fokusert på andre prosjekter. Heldigvis var bandet aldri dødt, og nå er det endelig bekreftet, et femte studioalbum skal gis ut, etter planen kommer det ut høsten 2013.

- Vi føler oss klare for å debutere på nytt og har som mål å lage ett mesterverk av ei plate. Kjemien er god og øvingene har aldri vært så eksplosive og kreative som nå, sier bassist og talsmann Per Steinar Lie.

Bandet har siden Futuro hele tiden hatt jevnlige forespørsler om turnéer og nytt album fra publikum og bransjeaktører fra flere verdensdeler. De vil følgelig ha et sterkt utlandsfokus i turnéperioden etter plateutgivelse, med hovedtyngde på Europa, men også med avstikkere til mer eksotiske reiseruter. Selvsagt vil Norge også være godt representert i turnéplanene, som også vil inkludere et fåtalls eksklusive opptredener i tiden frem mot plateslipp.

Bandet har også nylig signert til det Berlin-baserte management-selskapet Lashout Agency, som står bak suksessen til Hanne Kolstø og Honningbarna siste par år.

DAGENS LÅT: WAKE ME UP - BENDIK BAKSAAS BAND.

Bendik Baksaas Band slipper idag sin første singel på Dayladore.

Bendik Baksaas Band (BBB) sin nye singel Wake Me Up er en herlig liten sak. Låten er hentet fra den kommende EPen The Shape Of Beats To Come, som gis ut 22. Juni. Fyren bak prosjektet heter ikke overraskende Bendik Baksaas. I liveformatet får han hjelp av Jonas Barsten Johnsen og David Aleksander Sjølie. Johnsen tar en utøvende master i jazztrommer på Norges musikkhøgskole, mens gitarist Sjølie går siste året på sin bachelor i utøvende jazz.

NYHETER: NY SINGEL FRA PURIFIED IN BLOOD.

Andre smakebit fra Purified In Blood sin kommende skive kan lyttes til nå.

Dette er andre singel fra den kommende skiva til Purified In Blood. Skiva heter Flight Of A Dying Sun er spilt inn og produsert av den dansken Jacob Bredahl og mikset og mastra av Tue Madsen. Ute via Indie Recordings 1. Juni. Låten har fått navnet Storm Of Blood.

Hør forrige singel her: Mot Grav - Purified In Blood

Purified in Blood konserter:
01.06 Tribute, Sandnes
23.06 John Dee, Oslo
27.07 Måkeskrik @ Bendiksbukta, Kristiansand
24.08 Rått og Råde Festival, Stavanger

ANMELDELSE: YEAR ONE - KAMBODSJA.

Kunsten å gå forskjellige retninger uten å miste seg selv på veien.

Da jeg kunne lese i innboksen min at Kambodsja skulle gi ut ny skive ble jeg gira. Forrige albumet de ga ut står fremdeles igjen som en knallsterk plate. Behind Black Fire var første låten jeg hørte fra den nye skiva og klarte uten tvil å gjøre meg interessert i å høre hva kom til å gjøre på 2012 albumet sitt. Nevnte låt er også åpningssporet på Year One. Låt nummer to, Dark Ness Monster er en seig affære, de nærmer seg nesten post-metal mot slutten av låten. Seige, dissonante riff og nesten like seig vokal. Rett etter Kambodsja har dratt deg gjennom gjørme i drøyt tre og et halvt minutt kommer HI inn og snur alt på hodet, en kjapp låt som er unnagjort på bare trettifem sekunder. Tempoet er høyt men jeg blir ikke helt revet med, de har fart men ikke driv.


Year One er et album med flere forskjellige stemninger, tempo og uttrykk. Kantete hardcore, groove-baserte partier hvor trommer og bass kjemper både mot og med hverandre, seig post-hardcore/-metal og låter som nesten sklir over i post-rock. Kambodsja pakker alt dette inn i et album som strekker seg over trettifem korte minutter, noe som gjør at en god del av låtene flyr forbi uten å sette seg skikkelig hos meg. Det måtte noen gjennomganger av skiva før jeg klarte å fordøye alt Kambodsja kaster i min retning.
 
Kambodsja selv har vært svært involvert i produksjonen av skiva. Hele albumet har en upolert stemning over seg, noe Kambodsja kler godt, spesielt etter å ha hørt gjennom et par ganger. Når de peiser på med vrenggitar og skriking kan det til tider bli litt vel grøtete, men som regel kler det musikken godt. Jeg liker den røffe produksjonen albumet er preget av, selv om den tar kvelertak på noen partier spredt utover albumet. Noen ganger er albumet litt for skarpt og kompakt for ørene. Heldigvis er det bare gjeldende for noen få punkter på albumet.

Hvis du omfavner den litt røffe produksjonen og dykker ned i låtene er Year One et solid album. På de første gjennomgangene føles noen av låtene litt rotete ut, overganger som flyter på en rar måte. Så fort man lærer låtene å kjenne blir de problemene borte og Year One flyter som bare det. Elleress, spor åtte av ti kommer helt ut av det blå og legger seg et sted mellom rock type post og prog. Med lange partier som vokser og vokser, klare melodier og passe pompøs attitude. Kanskje litt upassende for noen, men jeg syns det er forfriskende å se at et band som tidligere var knyttet sterkt til en distinkt sjanger tør å variere så mye som de gjør på dette albumet.
 
Alle ti låtene er ikke like bra, men den helhetlige pakken er solid som bare det. Det første minuttet av sistesporet Goodbye, "frijazz-freakouten", kunne jeg klart meg foruten. Det dro meg litt ut av stemningen album hadde bygd opp før det punktet, men ikke så mye at det ble mer enn mild irritasjon. Kambodsja gjorde uforventa ting på Year One, heldigvis fungerte det aller meste de prøvde på. Kudos for det.

DAGENS LÅT: LAY ME DOWN IN CURLERS - SATAN'S YOUTH MINISTERS.

Garagerock, satanisme, Alabama og Entombed t-skjorte, si hei til Satan's Youth Ministers.

Jeg vil gå så langt til å si at Satan's Youth Ministers er hillbilly-versjonen av Turboneger. En eksentrisk lubben fyr på vokal, et herlig driv i låtene og tekster midt i mellom det absurde og det herlige. Satan's Youth Ministers er et band fra Muscle Shoals, Alabama som spiller herlig rocknroll med en fot i hillbilly-helvete og en fot i en gjøglersko.

Låten du får av meg heter Lay Me Down in Curlers, i form av en liveopptreden. Sjekk ut.

ANMELDELSE: SO WE MUST MEET APART - AMISH 82.

Elektronika for det reisende mennesket.

2011 var året Amish 82 slapp debutalbumet sitt, There Is A Solitude Of Space. Et album jeg klarte å finne et par jeg likte svært godt, gjemt i et album som ble litt for anonymt i det store og hele. Amish 82 har alltid vært dyktige til det de driver med, men på There Is A Solitude Of Space klarte de ikke å holde interessen min oppe gjennom albumets spilletid. Nå er oppfølgeren klar, So We Must Meet Apart er ute 25. Mai via Riot Factory.

Even Stardom med gjestevokal fra dyktige Anana er låt nummer to på albumet og setter stemningen for albumet å ganske godt vis. Amish 82 sitt lydbilde er både presist og mykt samtidig. Låtene er kompakte uten at de føles klaustrofobiske. På nevnte låt, Even Stardom er dette svært tydelig. Denne måten å sette sammen låter på er noe Amish 82 gjør gjennom omtrent hele albumet, noe som slår litt begge veier. Lydbildet de jobber med fungerer bare til et visst punkt, noe som gjør at noen av låtene på So We Must Meet Apart blir altfor lette å glemme. En ting jeg sliter med å like er den mannlige vokalen på albumet. Denne vokalen smelter ikke like bra inn i lydbildet som det Anana sin vokal på Even Stardom gjør.

Fokuset på den konstante beaten og melodilinjer skvist frem på diverse synther gjør albumet til en behagelig lytteropplevelse. Musikk for det reisende mennesket. Rytmene du får gjennom store deler av skiva er stødige pulsslag som holder drivet gående uten å presse seg fram i rampelyset. So We Must Meet Apart er utvilsomt et album jeg kunne likt å hatt med meg på lange togturer eller som følgesvenn på flyturer. So We Must Meet Apart er et kort album. Knapt trettifire minutter med musikk, åtte spor satt opp mot debutalbumets tolv spor. Jeg syns Amish 82 passer den kortere spilletiden bedre. Hovedproblemet mitt med debutalbumet var at jeg opplevde for mye av materialet som fyllmateriale. På dette nye album har de kutta ned på både spor og albumlengde, noe de utvilsomt har hatt godt av. Amish 82 sin oppskrift fungerer best for meg i korte drag.

Amish 82 har lagd et album jeg ikke helt klarer å bestemme meg for om jeg liker godt eller ikke. Formelen de bruker fungerer godt på litt over halve albumet, den resterende tiden veksler mellom helt greit og med mangel på bedre ord, litt kjedelig. Violet Hands og Walkman er to låter som fokuserer mye på den tidligere nevnte mannlige vokalen, og blir for meg litt vanskelige å virkelig sette pris på. Låten 4'12 AM gjør også dette, men vokalen kler denne låten bedre, i hvert fall ifølge mine ører, The Undergrounder er også et spor hvor vokalen passer godt med resten av låten.

Når alt kommer til alt blir So We Must Meet Apart et vanskelig album å elske. Hovedsaklig på grunn av Violet Hands og Walkman, to låter jeg sliter med å like, på grunn av nevnte vokal. Siste låten på albumet, passende kalt End er jeg også litt usikker på, igjen på grunn av vokalen. Amish 82 sin sound har utvilsomt blitt viderearbeidet på denne skiva, på de låtene de treffer mål så treffer de svært godt. Dessverre bommer de akkurat nok til at albumet havner i haugen med bra plater, ikke haugen med knallbra plater.

Even Stardom, Get Out, The Undergrounder og 4'12 AM er Amish 82 på sitt beste. Kanskje et lengre prosjekt med Anana hadde vært en idé? Låten hun bidrar på er uten tvil favorittsporet mitt. Eventuelt flere gjestevokalister. Uansett, So We Must Meet Apart ender opp med å være en pose blanda drops, hvor jeg liker litt over halvparten av det jeg blir tildelt.

DAGENS LÅT: SAFETY - FOOTBALL, ETC.

Football, etc fra Houston, Texas gir oss sterk indie-rock.

Noen ganger trenger man ikke den reneste røst for å synge vakkert. Dette har vært noe de fleste som setter pris på de siste tjue-tredve årene. Indie-rock, singer/songwriter og ikke minst emo/screamo type den riktige er alle gode eksempler på sjangre som har fått dette til. Football, etc er et band som lager nydelig musikk i grenselandet mellom indie-rock og post-rock. Kombinasjonen få instrumenter og sterke følelser treffer hardt, i hvertfall hos meg.

Spotify: Football, Etc
Bonusvideo:
Catch The Spirit - Football, etc

Bandet hadde sin oppstart i Houston, Texas. Låten jeg har plukket ut heter Safety og er hentet fra det jeg har forstått er debutalbumet deres fra 2011, The Draft. De har også gitt ut en EP i 2009 og en singel i 2010. Sjekk ut en liveopptreden av Safety i videoen under.

FERSK MUSIKKVIDEO: TERRORIST THREATS - AB-SOUL FT. DANNY BROWN & JHENE AIKO.

Et av de beste sporene på Ab-Soul sin nye skive har fått musikkvideo.

Mitt første møte med Ab-Soul var på Kendrick Lamar sin nydelige skive fra ifjor, Section.80. Nesten helt på slutten av albumet lå nemlig sporet Ab-Souls Outro (feat. Ab-Soul), Ab-Soul sitt bidrag gjorde meg gira på å høre hva han klarte å gjøre på sine utgivelser også.

Solomaterialet hans fra ifjor var utvilsomt bra, men det var ikke før hans nye album Control System dukka opp at jeg virkelig fikk sansen for sologreiene hans. På Terrorist Threats har han med seg adderall generalen Danny Brown og Jhene Aiko, låten fikk nylig en video, det er den du ser her hos meg nå.

GRATIS: COLOSSEUM DRIVE EP - JAE-R.

Jae-R slipper debut-EP gratis på nettet, hør og last ned nå.

Furuset-rapperen Jae-R har fra tidligere kun sluppet to singler, begge listet på NRK P3, men nå slipper han debut-EPen "Colosseum Drive". Colosseum Drive gis ut av Oslo-labelet aCorp Entertainment. Mange kjenner kanskje Jae-R som fyren bak NATIONAL CYPHER 2011 på YouTube ifjor. Nå er hans første EP ute, den kan du laste ned eller streame her på siden helt gratis. Trykk på linken under eller cover-arten øverst i innlegget for å laste ned hele EPen.

Last ned: Colosseum Drive - Jae-R

Stream hele utgivelsen i SoundCloud-spilleren:

NYHETER: NY LÅT FRA SIGURD JULIUS.

Hør Sigurd Julius sin nye låt Midtsommerkveld.

Sigurd Julius er et hardarbeidende orkester. da første EP, Gi et lite pip, ble plassert ut i butikkhyllene var neste utgivelse allerede ferdig innspilt. Historien gjentok seg da minialbumet Skull ønska vi va dem vi va da vi ønska vi va dem vi e ble sluppet i mars, og dermed er Julius og orkesteret allerede nå klar med årets sommersingel Midtsommerkveld.

Midtsommerkveld er første singel fra, Gi faen, en EP som slippes på kassett og digitalt i starten av august.

NYHETER: BUNKER WEB-TV FÅR BESØK AV SUCCUBA I FØRSTE EPISODE.

BUNKER web tv er ute med første program.

BUNKER er et lavbudsjetts-prosjekt som har studio på Hausmania i Oslo. Det ble startet i oktober 2010 og skal legge ut program med forskjellige undergrundsband utover 2012. Første band ut er Succuba, de spiller to låter live og vi møter Lille Gard Eliassen, som forteller om bl.a bandets historie opp til den dag idag.

BUNKER består av Harald Sletterød (regissør og produsent), Marcus Ruud (foto), Robert Hauge (lyd) og Andreas Loe.

Klikk deg inn hit for å abonnere på YouTube-kanalen deres: BUNKERwebTV

DAGENS LÅT: SCRAMBLED - HARM'S WAY.

Blytung hardcore fra Chicago.

Harm's Way er et hardcore band fra Chicago, Illinois. De holder fast på mange av sjangerens regler, både musikalsk og med tanke på livsstil, de er utvilsomt et straight edge band. Bandet har gitt ut et par sju-tommere, en EP og to fullengdere. Dette er hardcore av den hardtslående varianten, likhetstrekk til Nails kan trekkes selv om Nails i de fleste tilfeller peiser på i et raskere tempo enn Harm's Way.

Låten jeg gir deg fra bandet heter Scrambled og er åpningssporet på bandets nyeste skive, Isolation. Skiva kom ut ifjor og er verdt å få med seg hvis Scrambled falt i smak. Kompromissløs hardcore med krydder fra både groove metal og powerviolence.

ANMELDELSE: BLOODSPORT EP - JEANCLAUDEGODDAMN.

At JeanClaudeGoddamn gir bort denne EPen gratis er godt mulig det snilleste et band har gjort sålangt i 2012.

Ved siden av å ha et fantastisk bandnavn så har JeanClaudeGoddamn (JCGD) mange triks i ermet på sin ferske EP. De fire låtene strekker seg over drøye tolv minutter, og de utnytter hvert eneste minutt til det ytterste. På Bloodsport sitter JCGD i sin egen lille bås med sin meget fengende musikk i grenseland mellom post-hardcore og punk type pop. De er ikke redde for å eksperimentere både når det kommer til låtskriving, fremføring og selve lydene de bruker. På The Fate of Sisyphus, åpningssporet på EPen viser de fram de fleste triksene sine, men holder akkurat nok igjen til at alle de resterende låtene har noe eget å komme med. Samtidig som det føles helhetlig.

Det er beundringsverdig hvordan JCGD klarer å låte så avslappet som de gjør. Ice Cold, spor nummer to er et svært godt eksempel på akkurat dette. Bass og tromme-jammen litt over halvveis ut i låten høres så tilbakelendt og kult ut, selv om låten er EPens korteste låt med en frenetisk første halvdel. Dette forteller meg at JCGD er et post-hardcore band som har nok tro på seg selv til at de tillater seg selv å flyte bort fra den mer og mer sjangertypiske konstante intensiteten. The Blood Brothers med mindre galskap og litt mer strømlinjet uttrykk, og mye mer pop-hooks. Siste låten på EPen, Underdog Syndrome har et drøyt catchy refreng.

Bloodsport EP er som tidligere nevnt ikke mer enn drøye tolv minutter langt. Heldigvis er låtene såpass godt satt sammen og fremført at det vil gå lang tid før man går lei. JeanClaudeGoddamn sine låter sitter midt i mellom det intense og det mer catchy, noe som gjør at låtene er mer engasjerende enn mange andre forsøk på å smelte post-hardcore sammen med snillere uttrykk som f.eks pop-punk. Det eneste jeg skulle ønske meg var mer materiale, selv om låtene er svært gode er tolv minutt litt i korteste laget. Jeg er overbevist, og det tror jeg du blir også. Håper virkelig at dette bandet får skvist ut en fullengder i løpet av året. Utvilsomt et band man bør ha på sin musikalske radar.

Klikk deg inn hit for å laste ned: http://www.jcgd.co.uk/

PS: Det at de gir denne bort gratis er nesten for godt til å være sant.

FERSK MUSIKKVIDEO: WHEN I DIE - CHRIS HOLM.

Chris Holm sin nye singel When I Die har fått musikkvideo.


Foto: Drea Utvik Karlsen

Chris Holm slipper soloalbumet Kilos på Tellé senere i år. When I Die er første singel fra albumet og har nå fått en musikkvideo. Musikalsk ligger Chris Holm sitt solo-materiale ligger både kjempelangt borte fra og ganske nærme det han driver med i hans andre prosjekter, f.eks gitarist/vokalist i Young Dreams. Rytmene i When I Die er lengre framme i lydbildet enn det mer reverb-fylte landskapet Young Dreams bader i, men i likhet med nevnte band er det mye fokus på melodier. Både i vokalen og gitarspillingen.

Musikkvideoen er regissert av Mona Fastvold Lerche.


Director: Mona Lerche - Cinematography: Zachary Galler - Editor/ Colorist: Daniel DeBiasi - Second Camera: Mats Lyngstad Willassen - Camera Ass.: André Kvalvågnes and Peder Fylling Mæle - With: Gitte Wittt and Mathias Stoltenberg

FERSK MUSIKKVIDEO: HUSTLE BONES - DEATH GRIPS.

Death Grips er ute med en drøyt fersk video til låten Hustle Bones.

Zach Hill og resten av Death Grips overbeviste mange om at kunne levere mer enn en god mixtape. Exmilitary mixtapen fra ifjor slo hardt fra seg, men etter The Money Store dukket opp for en knapp måned siden ble de plassert høyt oppe på mange foreløbige topplister for 2012. Skiva er topp den, og nå er altså en ny video ute. I skrivende stund er det sju-åtte minutter siden Death Grips tweetet om videoen, nå ser du den her. Sjekk ut videoen til Hustle Bones og digg det.

NYHETER: YOUR HEADLIGHTS ARE ON BLIR TIL BROEN, HØR FØRSTE LÅT FRA DET NYE BANDET.

Your Headlights Are On blir til Broen.

Your Headlights Are On er nå et avsluttet kapittel. Fire av medlemmene har fått med seg vokalist Marianna Sangita Angeletaki Røe og startet opp bandet Broen. Bandet har sin første opptreden Onsdag 16. Mai på Verkstedhallen i Trondheim. Da slippes også de to siste låtene av Your Headlights Are On som ble spilt inn på Oceansound Recording i november 2011.

Broen fortsetter der YHAO slapp og har iløpet av et par måneder utviklet seg i nye retninger. Bandet beskriver sounden som råere, upolert og mer lekent. Låten Just Like Coco er et godt eksempel på nettopp det. Bandet er i gang med innspilling av debutplate og planlegger høstturnè.

10-tommeren er gitt ut i samarbeid med Dog&Sky, Crispin Glover og Dayladore, og blir gitt ut i et eksklusivt opplag på 300 stykk. 10?en blir ikke å finne digitalt, kun fysisk format.

DAGENS LÅT: LUDWIG WITTGENSTEIN ON ETHICS - ENDOLITH.

Djent, experimental metal, technical metal og math metal. Chuggete barn har mange navn.

Endolith er det første norske bandet jeg har hørt som omfavner Djent-sjangeren fullt ut. Teknisk riffing alà det Meshuggah gjør blandet med math-rock sitt opphakka uttrykk. Ludwig Wittgenstein on Ethics er spor to på den kommende EPen Organi5m, som gis ut på The Perfect Hoax, et label som også huser band som Barren Womb. EPen er ute i starten av Juni.

FERSK MUSIKKVIDEO: THE FATE OF SISYPHUS - JEANCLAUDEGODDAMN.

JeanClaudeGoddamn viser muskler i musikkvideoen til The Fate of Sisyphus.

Hvem som vinner premien for beste bandnavn av The Samuel Jackson 5 og JeanClaudeGoddamn er usikkert, men hvem som slår hardest fra seg er ganske klart. JeanClaudeGoddamn holder til i Liverpool og er satt sammen av et par engelskmenn ved navn Charlie Lashmar og Stephen Jones, i tillegg til Erik Fossmo fra Gudbransdalen og Torbjørn Caspersen fra Washington, USA, sistnevnte er også en del av Twin Pines Mall. Musikalsk sitter JeanClaudeGoddamn trygt plassert i det vi liker å kalle post-hardcore.

Musikkvideoen til The Fate of Sisyphus er forsmaken bandet gir offentligheten før EPen Bloodsport slippes på 17. Mai, altså torsdag denne uke. Videoen er gjort både svært enkelt og stilrent, en god produksjon fra det som mest sannsynlig er bandets øvingslokale. Det må også nevnes at Bloodsport EPen blir en gratis nedlastbar utgivelse. Jeg sitter og hører på låtene i skrivende stund, alt jeg har å si er at du bør få med deg denne EPen når den slippes ut til alle som er interesserte på torsdag. En anmeldelse av EPen dukker opp på bloggen i morgen, altså onsdag 16. Mai. Før den tid er videoen til The Fate of Sisyphus det du må få med deg.

FERSK MUSIKKVIDEO: FTS - HILDE MARIE KJERSEM.

Hilde Marie Kjersem sin musikkvideo for låten FTS er plukket ut til Grimstad Kortfilmfestival.


Regissør: Therese Økland Foto: Linn Karen Førland

"FTS" er den viktigste låten fra albumet "Let`s Let Go" ifølge Hilde Marie Kjersem selv. Det var også den låten som regissør Therese Økland plukket seg ut som sin favoritt og ville lage video til.Therese valgte location til videoen ut fra et estetisk valg, i tillegg til at hun er emosjonelt tilknyttet sitt hjemsted. Tanken var at dette vakre, åpne landskapet på Sola ville bli en kontrast til den mørke historien som ligger gjemt i filmen.

Vi har lenge hatt lyst til å jobbe sammen. For min del har det handlet om Therese sin kombinasjon av tydelighet og noe uhåndgripelig i sin kunst som fasinerer meg". Resultatet er så uendelig vakkert, groteskt og vakkert, skjørt og sterkt, rart og fint. - Hilde Marie Kjersem

Hilde Marie Kjersem er akkurat tilbake fra England etter å ha spilt på Cheltenham Jazz Festival til stående ovasjoner.  Så går turen inn i studio for å jobbe med nytt soloalbum, som slippes på nyåret 2013.

"FTS" er også plukket ut til Grimstad Kortfilmfestival, og vises der i juni.

FESTIVALSLIPP: FIRST AID KIT OG JEFF THE BROTHERHOOD FULLFØRER PSTEREO 2012 SITT PROGRAM.

Pstereo er fullbooka, sjekk ut Jeff The Brotherhood, First Aid Kit og den fulle oversikten over hvem som skal spille.


Foto: Jeff The Brotherhood.

Pstereo sitt program er nå komplett. De siste tilleggene er First Aid Kit, en duo som i år ga ut en av de fineste skivene fra Sverige vi har fått på en stund. Jeff The Brotherhood fra Nashville skal også spille i Trondheim i år, et band jeg har digget helt siden første gang jeg hørte Heavy Days skiva deres. Nå er altså programmet til Pstereo helt ferdig, sjekk ut den fulle oversikten her hos meg, rett under Jeff The Brotherhood og First Aid Kit videoene.

To grunner til å digge Jeff The Brotherhood:

To grunner til å digge First Aid Kit:

Pstereo - Festivalprogram:

Fredag 17. August:

Elvescenen
Kaizers Orchestra
Den Svenska Björnstammen (S)
Jonas Alaska

Kanonscenen
Kylesa (US)
Big K.R.I.T (US)
Avi Buffalo (US)
Highasakite

Basstionen
Rustie (UK)
Mikhael Paskalev
Driver Drive Faster (UK)
Sameblod (S)

TEMPOcamp
Eye of Horus
Blomst
Amish 82

Lørdag 18. August:

Elvescenen
Mew (DK)
Spiritualized (UK)
Raga Rockers
Stein Torleif Bjella
   
Kanonscenen
Grandaddy (US)
Team Me
Chairlift (US)
Sigurd Julius

Basstionen
Totally Enormous Extinct Dinosaurs (UK)
Fremmed Rase fremfører ?Pisspreik?
Sweden

TEMPOcamp
Conurbia
Kari Harneshaug
Flashback Caruso

 

ANMELDELSE: A GENETIC HOAX - SOCIAL SUICIDE.

Social Suicide er tilbake, ny vokalist og nytt album. Spørsmålet er latterlig åpenbart, er den nye skiva like bra, bedre eller verre enn debutplata?

Jeg var ufattelig redd for at jeg ikke skulle like Social Suicide sin andre skive. Sondre Haug, bandets forrige vokalist annonserte en gang ifjor at han var på vei ut av bandet og at Marius Jahnsen, som tidligere skrek av full hals i Feel the Aftermath skulle innta rollen som ny vokalist. I starten av September ifjor slapp de låten Foreign Cults, en låt de skviste ut så fort som mulig for å overbevise folk om at Marius kom til å tilføre en ny og annerledes energi til bandet. Låten overbeviste i hvert fall meg. Nå er det Mai og første fullengder med Marius Jahnsen på laget er ute, elleve nye låter på drøye trettifire minutter.


A Genetic Hoax starter passende nok med låten A Genetic Hoax. Låten starter med seig riffing, eller det som blir kalt seig innen sjangeren Social Suicide befinner seg i, riffing som glir over i høyt tempo både på trommer og riffing. Marius Jahnsen skriker stålsikkert over strengeinstrumentene og trommeskinnene. Social Suicide fremstår som et band som på ingen måte har mistet livsgnisten eller spillegleden. Tempoet holdes oppe gjennom store deler av utgivelsen, noen melodilinjer spredt varsomt her og der er med på å distansere bandet litt fra hardcore/punk, i hvert fall det jeg ser på som hardcore/punk i 2012. Social Suicide bruker ren vokal på flere av refrengene, men disse blir sunget såpass hardt at selv om det ikke er skriking så har det en intensitet over seg. De låtene hvor dette skjer tør jeg klistre merkelappen pop-punk med store doser metal-lyder blandet inn. Litt samme retning som et annet Bergen- og omegn- band gjør, nemlig Freddy Caused Pain.

Rett rundt midten av albumet treffer vi på min favorittlåt på A Genetic Hoax, nemlig låten I Welcome A Different Chaos. En illsint låt på under to minutter. Alt fra de enormt moshpit-vennlige riffene i starten av låten til det frekke gitar-licket mot slutten og den alltid in your face vokalen til Marius Jahnsen gjør låten til mitt soleklare høydepunkt. I likhet med Broken Pilgrims, bandets første skive er A Genetic Hoax en solid samling låter hvor så og si hvert eneste spor har minst en ting hver som er verdt å snakke om. For min del er det et klart tegn på at et album er vel verdt min tid. Social Suicide har klart det Gallows ikke klarte når de skiftet vokalist, nemlig å fremdeles skille seg ut fra mengden. A Genetic Hoax er et album jeg råder alle fans av moderne hardcore/punk å lytte til.

A Genetic Hoax er ute via Brilliance Records fra og med idag, Fredag 11. Mai.

ANMELDELSE: HVER GANG Æ GRÆV - FREDRIK WILLIAM OLSEN.

Fredrik Willliam Olsen sin soloplate er lyden av rolige søndager, lusekofte og lange sommernetter med lite søvn men store mengder god stemning.

Nå som Fredrik William Olsen, best kjent som vokalist/gitarist i Kråkesølv sitt debutalbum som soloartist offisielt er ute er det på tide å skrible ned mine tanker om albumet. Jeg ble interessert sekundet jeg leste at Fredrik William Olsen skulle gi ut et helt album med solomateriale, for meg er det nettopp han sin stemme som er sterkest knyttet til Kråkesølv. Samtidig var jeg litt redd for at siden stemmen til Fredrik William Olsen er såpass sterkt knyttet til Kråkesølv at solomateriale kom til å bli en mindre interessant vinkling av det han gjør med hovedbandet. Heldigvis ble den fryktet fullstendig borte da første singel fra albumet, Ikke Redd, dukket opp i April.


På Hver gang æ græv er det en mye roligere side av Kråkesølv-vokalisten vi får bli kjent med. Åpningssporet, passende titulert 1 er en låt med kun vokal og gitar, Fredrik William Olsen sin behagelige stemme akkompanert av en klimprende gitar er alt låten trenger. Tekstene vi får høre ligger omtrent i samme landskap som det Kråkesølv sine tekster gjør, men med det nedtona lydbildet får ordene mer pusterom og treffer dermed ekstra hardt på de første gjennomlyttingene. Fredrik William Olsen har en svært stødig låtskriverhånd, både selve melodiene og arrangementene, og selvfølgelig tekstene er gjort så sømløst at jeg kan ikke unngå å bli fascinert.

Det snakkes ofte om at lignende artister må ta seg en bolle når noen leverer et fantastisk album innen en sjanger. For norskspråklige singer/songwriter-sjangeren så har Fredrik William Olsen utvilsomt klart dette. Han sitter på toppen av singer/songwriter-fjellet nå, med lusekofta på og gitaren i fanget, med årets sålangt fineste singer/songwriter-skive i sekken sin.

DAGENS LÅT: MAANELYST - BLODHEMN.

Totalt mørke er det du finner i dagens låt, black metal fra Blodhemn.

Blodhemn så lyset av mørket i 2004, et enmanns Black Metal band skapt av Invisus som et utløp for trangen til å spre musikken og tekstene hans. Den første demoen skapte mye oppmerksomhet i undergrunnen i 2008 og den kritikerroste EPen Brenn Alle Bruer fra 2010 gjorde det klart at Invisus og Blodhemn var seriøse og dedikerte til hva de holdt på med.

Maanelyst er andre låt ut fra debutalbumet Holmengraa. Skiva er ute 18. Mai via Indie Recordings. Hør låten i spilleren under, er du fan av sjangeren vil du like hva Blodhemn har å vise deg.

NYHETER: NY LÅT FRA EL DOOM & THE BORN ELECTRIC.

El Doom & The Born Electric beveger på seg igjen, ny låt ute fra og med idag.

Jeg må innrømme en ting. Jeg ble ikke særlig gira av El Doom & The Born Electric sitt debutalbum på de første gjennomlyttingene. Det var ikke før jeg fikk se dem i aksjon på Sentrum Scene under årets by:Larm at jeg ble overbevist om at det var et band jeg kunne like. Nå står albumet trygt og godt i toppsjiktet når det er snakk om prog-rock/metal utgivelser fra 2011.

I 2012, nærmere bestemt idag slipper bandet sin helt nye singel. Låten har fått navnet The Teeth That Match My Wounds og er på ingen måte en skuffelse. For fans av fjorårets debutskive er dette deilig påfyll, hvis du ikke har hørt El Doom & The Born Electric før så kan dette trolig bli låten som får deg med på El Doom toget. Låten er tilgjengelig både digitalt og som en limitert 7-tommer, et opplag på 500 eksemplar via Rune Grammofon.

Kjøpelinker:
7-tommeren
iTunes

DAGENS LÅT: KEEPING TRACK - POOR EDWARD.

Poor Edward fra Stavanger gir oss behagelige toner i låten Keeping Track.

Poor Edward er et band fra Stavanger, frontet av brødrene Kristian og Martin Rinde. De skriver og spiller harmoniske poplåter med innslag av powerpop/folk/americana/folk. Debutalbumet 'Time Is Gonna Change You', ble sluppet i november 2011,  og nå er brødrene altså klare med en ny singel. Låten heter Keeping Track og fortsetter på mange måter på samme vei som debutalbumet holdt seg på. Hør låten og se musikkvideoen like under.

NYHETER: ALBUMTEASER + GRATIS LÅT FRA PROGRESSIVE METAL BANDET RUDHIRA.

Trondheimbaserte Rudhira gir oss smakebiter fra det kommende albumet.

Trondheim er en fin by som inneholder mye forskjellig musikk. Rudhira er et band som tilføyer progressive/heavy metal til byens evigvoksende haug av stilarter. Med intrikate riff, kompakt produksjon og god forståelse for sjangerens muligheter pumper de ut energisk prog-metal. Sjekk ut albumteaseren nederst i denne saken, hvor du får smakebiter fra alle låtene på albumet Ein, som slippes 1. Juni via Pug-Nose Records. Få også med deg låten Embraced by the Rain som du kan laste ned gratis via SoundCloud-spilleren.

FERSK MUSIKKVIDEO: DOUBLE MONO - BARREN WOMB.

Barren Womb er ute med en fersk video til Double Mono.

I forbindelse med slippet av Barren Womb / Forræderi split 7" som kom fredag 4 mai, har Barren Womb nå satt sammen en liten video til sporet Double Mono. Jeg har skrevet om Barren Womb helt fra startgropa og har pushet ut et par låter fra 7-tommeren her på bloggen tidligere, nå er det altså et visuelt element ved Barren Womb i tillegg til det musikalske. Med et lydbilde som det Barren Womb skviser ut må det visuelle matche, og videoen til Double Mono gjør jobben temmelig bra. Hvis du liker det du hører i videoen kan og bør du klikke deg inn på linken like under for å skaffe deg en kopi av split 7-tommeren som låten ligger på.

Link: split 7" - Barren Womb / Forræderi.

DAGENS LÅT: EVEN STARDOM - AMISH 82.

Første smakebit på Amish 82 sin neste skive er ute, et samarbeid med Anana.

Amish 82 er det nærmeste Riot Factory kommer dansegulvet, hvis man ser bort fra eventuelle remikser. Den nye låten heter Even Stardom heter den og er første singel fra Amish 82s nye album og er skrevet i samarbeid med Amish 82s favorittjente, nemlig Anana. Låten er en fin smakebit, selv om den ikke er det mest spennende jeg har hørt fra gruppa. Forrige album sin singel, nemlig låten Douchebag klarte definitivt å skape mer ruckus som kule folk fra 90-tallet liker å si, Denne singelen legger seg i et roligere landskap med bl.a Anana sin fine og svært stødige stemme. Amish 82 sin kommende album har fått navnet So We Must Meet Apart blir beskrevet som hakket mørkere og mer rendyrket enn debutalbumet. Skiva har release 25. Mai.

NYHETER: TO NYE LÅTER FRA ANIMAL COLLECTIVE.

Animal Collective slipper sju-tommer i Juni, hør begge låtene allerede nå!

Så, Animal Collective har begynt å røre på seg igjen. Experimental pop, psych-folk, art-rock, kall dem hva du vil, når alt kommer til alt er de den mest skrudde delen av mitt soundtrack om sommeren. 26. Juni slipper de en sju-tommer med to nye låter på, nemlig Honeycomb og Gotham. Domino, labelet til Animal Collective har allerede pushet låtene ut på nettet via den lille spilleren du ser under dette avsnittet. Trykk play og hør om Animal Collective fremdeles klarer å skvise ut nydelig musikk.

FERSK MUSIKKVIDEO: BLACK MASS - MINDY MISTY.

Snødekt skog og mørke indierock-infiserte toner fra Mindy Misty.


Regi: Thomas Eggum og Øystein Monsen. Foto og klipp: Øystein Monsen.

Oslo-bandet Mindy Misty er ute med fersk musikkvideo. Mindy Misty plasserer merkelappen Indie/rock/alternative på seg selv, men låten i denne videoen er et klart og tydelig tegn på at de utvilsomt har en kjærlighet for støyete gitarlyder og harde riff. Låten heter Black Mass og videoen er produsert av Burning Motherfuckers / Huggorm film. Huggorm film har tidligere gjort videoer for både Hope I Die Virgin og Izakaya Heartbeat.

NYHETER: TO GRUNNER TIL Å SIKLE ETTER EN KONSERT MED TWIN PINES MALL.

Twin Pines Mall er ute med en live-session signert Apparatet.


Foto:
Apparatet

Tidligere i år gjorde jeg en anmeldelse av Twin Pines Mall sitt album Sporting Event, et album som tikket inn på 7/10 i min bok. Ved roten av prosjektet sitter Uno Møller, kjent fra solo-plater og Team Me og Andreas Westhagen. I live-setting blir bl.a Simon fra Aristillus og Simen fra både Aristillus og Team Me med å lage larm. Nå er altså en video ute, en live-session fra når gjengen var samla for noen uker tilbake. Låten som blir spilt er M.A.Y.A. (the black piano) og A SET OF CURSES, PART TWO (bleeding swans and crying fingers).

FERSK MUSIKKVIDEO: ROMAN CHOCOLATE CREAM - ORANGO.

Orango, kanskje landets herligste rockeband har en ny video ute.

"Roman Chocolate Cream" er andre video ut fra Colonial Militia Vol. 1. En klassisk Orango-rockelåt som kanskje handler litt om at "Alt Ordner Seg". Colonial Militia Vol. 1 er første del ut av et dobbeltalbum, der Volume 2 kommer i oktober. Videoen er regissert av Trond Slåke, bandets trommis. Kameraføringen er gjort av Odd Thygesen.

Les min anmeldelse av plata de ga ut tidligere i år: Colonial Militia Vol. 1 - Orango

hits