juni 2012

NYHETER: TP ALLSTARS + CHESS NATIONAL CYPHER 2012.

TP Allstars tar deg tilbake til da norsk hiphop hadde sin forrige storhetstid i dagens Chess National Cypher.

Son Of Light, Opaque og Warlocks-gutta Tech Rock og Karma er alle med på å kaste litt old school-feeling over Chess National Cypher 2012. Del tre handlet om nykommerne, del fire handler om den gamle skolen. Fire storheter innen norsk hiphop, alle fra TP Allstars er det du får denne fredagen, og det er kanskje den beste cyphern til nå i år. Sjekk det ut selv helt nederst i saken.

- Jeg ble spurt om å gjøre National Cypher i fjor, men hadde ikke muligheten til å få det til. Sånn sett var det cool, i og med at Tommy kjørte opp beats til årets runde. Det som var annerledes for meg, var at det skulle gjøres på norsk. Det er, som kjent, ikke mitt forte. Men jeg backer ikke ned fra en utfordring, og jeg synes norskspråklig rap har nådd et meget høyt nivå. Jeg liker å plutselig være the "rookie" on the block. Jeg slipper for øvrig singelen ("Love & Hate") fra min forestående EP samme dag, så det føles litt meant-to-be at denne episoden kommer i dag. - Son Of Light.

- Hele prosjektet her dreier seg om å bidra til fellesskapet og norsk hiphop-kulturs vekst. Det var det vi ville oppnå da vi startet dette konseptet ifjor. Når da gutta fra TP, som banet vei for hele sjangeren for 15 år siden, stiller seg positive til å støtte opp om ideen er det selvsagt en no-brainer og ikke minst en ære å ta dem med. - Jae-R

NYHETER: HØR SHEVILS SIN NYE SINGEL EKSKLUSIVT HER HOS MEG.

Det er alltid gøy med premiere, idag er det Shevils + NyMusikkHverDag som gjelder.

For en liten uke siden gjorde jeg en anmeldelse av låten du får høre idag. Shevils sin nye singel er en låt jeg virkelig digger og trillet min absurde terning helt til 8/10 i min anmeldelse. Idag kjører jeg universpremiere på låten, sjekk den ut i Soundcloud-spilleren. Les også hva jeg syns om låten i kursiv-avsnittet under.

Shevils trenger ikke mer enn to minutter for å overbevise meg om at de sparker seriøse baller. Is This To Be (Our Lives)? er første låt fra den kommende EPen fra Shevils, den slippes 14. September. Låten sparker vilt rundt seg midt i mellom intens hardcore og deilig rocka punk. Anders Voldrønning, bandets vokalist har mer enn nok trykk i stemmen sin til å holde følge med de harde trommene og de skjærende gitarriffene. Shevils sin tilnærming til hardcore/punk kan til en viss grad sammenlignes med Årabrot sin tilnærming til metal. Verspartiene på Is This To Be (Our Lives)? presser lytteren inn i et hjørne og skriker i ansiktet på alle som tør nærme seg. Låten vrir og vrenger seg, slår og sparker i alle retninger. Til tider kaotisk, til tider svært catchy.

KONKURRANSE: VINN NEDLASTINGSKODE AV VIOLET DREAM SIN NYE EP.

Violet Dream slapp EPen Distant Voices, Lonesome Clouds på fredag, nå kan du få hele greia digitalt hvis du vinner ukas dreampop/chillwave/electronica-quiz.

Har du kontroll på chillwave og drømmepop? Hvis svaret er ja så kan du vinne Violet Dream sin nye EP. Distant Voices, Lonesome Clouds heter den. Jeg trillet min nerdete rollespillterning og landet på 10/10 i min anmeldelse, meget velfortjent etter min mening. Les anmeldelsen her: link. Nå kan du altså vinne EPen i digital form. Alt du må gjøre er å gi meg rett svar på de tre spørsmålene jeg gir deg her. Kjør quiz!

Hva er navnet til mannen bak Toro y Moi?
Hva heter albumet Washed Out ga ut i 2011?
På hvilken norsk festival spilte Neon Indian i 2010?

Send svarene til nymusikkhverdag@gmail.com med emnefelt "Konkurranse: Violet Dream". Vinneren blir kontaktet lørdag denne uka, altså 23. Juni.

DAGENS LÅT: ELEVATION - CCTV.

CCTV følger opp en sterk EP fra tidligere i år med en minst like sterk singel.

Shaun Curtis, mannen bak CCTV hadde med seg Pow Pow på sin EP fra tidligere i år. Electric Summers EP var en solid EP med gode låter gjort av en gjeng som hørtes inspirerte ut. Elevation, CCTV sin nye singel holder fast på de samme følelsene fra Electric Summers EP. Pow Pow er fremdeles med som backingband, og det låter minst like bra som sist. Dette er andre singel fra den kommende debutskiva Hope & Destroyer. Skiva er produsert av Audun Borrmann med Pow Pow som backingband.

NYHETER: HØR NY SINGEL FRA HEARTFELT.

Heartfelt rører på seg igjen, ny singel ute idag.

Heartfelt er et Oslobasert band hvor elektronisk popmusikk møter klassisk barokk kammermusikk. Idag slippes singelen Blindfold digitalt. Blindfold er første smakebit fra debutskiva som er bebudet senere iår og er er produsert av bandet selv og mixet av Nick Terry (Libertines, Franz Ferdinand). Singelen slippes på Diger, som er Fysisk Formats søsterlabel og distribusjonsdelen av Platebutikken Tiger.

Slik beskriver Diger dert kommende albumet fra Heartfelt:
Albumet er en musikalsk reise inn i et mørkt og mangslungent barokkpalass hvor synther og trommemaskiner har funnet sin naturlige plass ved siden av fioliner, fagotter og piccolofløyter.

NYHETER: HØR BLOOD COMMAND SIN NYE LÅT.

Ny låt fra Blood Command, det er en fin fredag idag.

Blood Command må være et av landets herligste hardcore/punk-band. Nå er de ute med ny singel, Cult of the New Beat. De viser ingen tegn til å gi slipp på sin hybrid av deilig øreskjærende riff, intens vokal og vanvittig catchy pop-elementer strødd rundt omkring.

"Låten er en spyttklyse i trynet på alle som prøver å fortelle oss hva vi skal være og ikke være. Et anti-jante anthem."
-Gitarist og låtskriver Yngve Andersen

Singelen Cult of the New Beat ledsages av to bonus spor, en remix av Tiikeri og en cover av amerikanske The Faint's Agenda Suicide.

"Elektropunken til The Faint har vært en stor inspirasjon for Blood Command og påvirket alt fra hvordan vi skriver sangene til hvordan vi skrur lyden. Agenda Suicide ble for få år siden covret i en helt forferdelig versjon av canadiske Cancer Bats (ikke noe galt med dem), og det var forferdelig å se en så fantastisk låt bli ødelagt på den måten, så vi måtte redde den, sier Yngve Andersen.

NB! Blood Command har blitt frastjålet utstyr nå nylig, les denne meldingen fra bandet selv for mer informasjon:

Blood Command har hatt inbrudd i øvingsloket sitt natt til i dag 14.juni. Det er blitt tatt 1stk helsvart Fender Tom Delonge Stratocaster + 1 stk grønn og hvit Fender Tom Delonge stratocaster, tuner, delay og jacker er også vekke. Spread the word og si ifra om du vet noe. Disse to gitarene har veldig stor affeksjonsverdi for meg :( - Andersen

NYHETER: SE NYKOMMERNE VISE HVA DE KAN I DEL 3 AV NATIONAL CYPHER 2012.

Del 3 av Chess National Cypher 2012 er dedikert til nykommerne.

I runde 3 av Chess National Cypher er det nykommernes tur. Kaveh, Jonas V, Oter, Verk, Zana og Emilio får alle sjansen til å vise hva de klarer å gjøre oppå Tommy Tee sin beat. Fjorårets nykommerepisode hadde blant annet navn som LidoLido, Dreamon og Envy med, og de fleste har vel fått med seg hva som har skjedd med disse artistene siden sist. Jeg håper å kunne se flere av årets CNC-nykommere gjøre gode ting i tiden som kommer.

Sjekk ut hele herligheten i videoen under. I mine ører så gjorde hele gjengen sine respektive vers svært godt, men Kaveh, Jonas V og Emilio imponerte meg nok mest av alle. Norsk hiphop anno 2012 er en fryd å følge med på.

ANMELDELSE: IS THIS TO BE (OUR LIVES)? [SINGEL] - SHEVILS.

Shevils slipper singel 22. Juni, les min anmeldelse her og bli gira på å høre den så snart den er ute.

Shevils trenger ikke mer enn to minutter for å overbevise meg om at de sparker seriøse baller. Is This To Be (Our Lives)? er første låt fra den kommende EPen fra Shevils, den slippes 14. September. Låten sparker vilt rundt seg midt i mellom intens hardcore og deilig rocka punk. Anders Voldrønning, bandets vokalist har mer enn nok trykk i stemmen sin til å holde følge med de harde trommene og de skjærende gitarriffene.

Shevils sin tilnærming til hardcore/punk kan til en viss grad sammenlignes med Årabrot sin tilnærming til metal. Verspartiene på Is This To Be (Our Lives)? presser lytteren inn i et hjørne og skriker i ansiktet på alle som tør nærme seg. Låten vrir og vrenger seg, slår og sparker i alle retninger. Til tider kaotisk, til tider svært catchy.

Is This To Be (Our Lives)? slippes 22. Juni, men du kan høre den her hos meg en dag før. Jeg kjører nemlig premiere på låten 21. Juni, gled dere!

DAGENS LÅT: LOVNAD - FEFFE.

Dagens låt handler om de tre vise menn som blir lurt inn i Gudbrandsdalen, jeg tuller ikke.

Feffe er en multiinstrumentalist med bakgrunn i vestfolds dype skoger og havgapet på Sunnmøre. Lovnad er Feffe´s debutsingle, og gis kun ut på vinyl i et opplag på hundre eksemplarer, med coverdesign av Andreas Barsleth. Slik beskriver Feffe sin egen musikk: "I dagliglivets underbevisste strøm dukker noen ganger stemninger opp, noe man kjenner igjen uten å forstå fra hvor. Musikken er tolkningen av mine gjennkjennelser."

Lovnad / Jordas Kjerne 7-tommeren gis ut av Syrin Vinyl.

Feffe arbeider for tiden med et debutalbum som slippes høsten 2012.

A-siden Lovnad er et tonesatt eventyr om de tre vise menn som har blitt lurt av gårde langt inn i Gudbrandsdalen av en mystisk kvinneskikkelse. B-siden Jordas Kjerne er en kosmisk tilstand, der man etter ekstremt jordlige erfaringer drar for å ekspandere alle sine fragmenter ut til universets tjeneste. Det er alltid fascinerende å lese meningen bak musikk av denne sorten. Uansett, hør a-siden Lovnad i SoundCloud-spilleren under.

ANMELDELSE: EIN - RUDHIRA.

Svært trygt og svært godt fra Rudhira.

Progrock og progmetal, det er disse to sjangrene Trondheimsbaserte Rudhira holder seg innenfor. Med Ein, bandets debutalbum hører man klart og tydelig at de prøver å markere seg som et trygt, men godt band innen denne type musikk. De imponerer uten å slå meg fullstendig i bakken. Det hele høres ut som et band som vet at det går ikke ann å gjøre så mye nytt uten å drite seg ut at det er bedre å prøve å gjøre det sjangertypiske bedre enn de andre gruppene som holder til i samme sjanger.

Første låt på albumet, nemlig A Step Too Far er grunnen til tankene jeg ytret i første avsnitt. Det hele låter vanvittig trygt, samtidig som det treffer hardt. Jeg klarer til en viss grad å forutse hvor Rudhira bygger opp låtene sine mot, men av en eller annen grunn så har jeg ikke noe imot det. Rudhira høres både ut som ti andre progmetalband og kun seg selv i samme åndedrag, en rar blanding. Gitartonen de har valgt, vokalen og det generelle lydbildet er så sinnsykt trygt, men minst halvparten av låtene har nok spennende ting ved seg at jeg ikke har store problemer med at de ikke skiller seg så mye ut, rent sonisk.

Rudhira beveger seg mye rundt i gryta vi kjenner som progrock/progmetal. Både ren vokal og mer brutal vokal blir brukt, noe som fungerer godt gjennom store deler av albumet. Måten de veksler mellom disse på er heldigvis gjennomført på godt vis, er det noe jeg ikke liker så er det når et band bruker to forskjellige vokalstiler hvor kun den ene faktisk passer inn med resten av lydbildet. Rudhira klarer å balansere de forskjellige vokalstilene ganske så godt.

Ein er et godt album, satt sammen av en dyktig gjeng. Det er bare vanvittig trygt. Derfor får albumet en trygg sjuer, det er utvilsomt bra men jeg føler de mangler det lille ekstra. Lydbildet de holder til i blir brukt av mange andre, og selv om Rudhira skriver gode låter innenfor sjangerens rammer så mangler de den ene tingen som gir meg en grunn til å sette dem særlig høyere opp på listen min enn andre progmetal-band.

DAGENS LÅT: WEED > NAV - ACTION THE MAN.

Noen folk syns han er rar fordi han heller vil selge weed enn å gå på NAV, jeg syns han er fet, awesome, rå, bra og swag. Stryk det siste, sånt driver vi ikke med her.

Action The Man kjører sakte på sin nye singel. Med tilbakelendt flow og en produksjon som er passe sløv slentrer han avgårde på Weed > NAV. Selim Mutic, fyren bak navnet Action The Man holder til i Bergen og slipper Weed > NAV med b-siden Kulan på Nabovarsel, samme label som pusher ut Verdensrommet. Jeg digger sånne labels, som ikke begrenser seg til en sjanger og fokuserer på å pumpe ut kvalitet istedenfor konvensjoner. Hør Weed > NAV og b-siden Kulan som ikke er fullt så tilbakelendt som a-siden like under.

GRATIS: 1999 (MIXTAPE) - JOEY BADA$$.

Unge og dyktige Joey Bada$$ sin mixtape er ute.

1. Juni skrev jeg om Joey Bada$$ sin singel Survival Tactics. Låten var en forsmak på hva vi kunne vente oss på det som da var hans kommende mixtape. Idag ble mixtapen sluppet løs og du kan laste ned hele greia ved å trykke enten på cover-arten øverst eller linken like under her. Sjekk ut musikkvideoen til Survival Tactics nederst hvis du er usikker på om du bør laste ned mixtapen og bli overbevist. Drøyt dyktig fyr på snaue sytten år.

Last ned: 1999 - Joey Bada$$

ANMELDELSE: DISTANT VOICES, LONESOME CLOUDS - VIOLET DREAM.

Herregud dette blir en lang anmeldelse, men sånn går det når man har hørt på EPen som blir anmeldt nesten daglig i snart et halvt år.

Helt på slutten av 2011 skrev jeg et innlegg her på bloggen med overskriften Årets: Artist du bør skamme deg over å ikke ha hørt." Jeg skal innrømme at jeg kanskje var litt vel frampå med den overskriften, men jeg var enormt gira på musikken jeg hadde hørt på SoundCloud-siden til Johannes Nysveen Vagle, fyren bak navnet Violet Dream. I nevnte innlegg skrev jeg at han var et av mine aller største håp for norsk musikk i 2012, det var rett og slett for mye potensiale i låtene hans til at en lengre utgivelse skulle ende opp som en skuffelse.

Kort tid etter jeg skrev innlegget havnet jeg i prat med fyren bak musikken. Jeg fikk høre hele EPen allerede tidlig i Januar, ferdigmikset men ikke mastret på samme måte som den etterhvert ble. Han hadde fått midler til å gi ut EPen på en 10" vinyl og skulle gi den ut en gang på slutten av våren/tidlig sommer. Etter en prat og to med André fra Sellout! Music ble de svært interessert i EPen. Sellout! Music signerte med Violet Dream og nå gis altså EPen ut via dem. Det er så deilig å både se og hjelpe til med å få musikk ut til de som setter pris på den typen musikk man plasserer foran dem. I løpet av 2012 har Violet Dream også skvist ut remikser for både Torkelsen, Maribel og flere.

Uansett, nok bakhistorie. Dette er en anmeldelse av EPen, ikke en historietime. Distant Voices, Lonesome Clouds er seks låter som strekker seg over drøyt tjue minutter. Musikken Violet Dream skaper ligger et sted mellom svevende ambient og klangfylt drømmepop. Åpningssporet Twirls er nok den minst svevende låten, i tillegg at den er den mest sommerslige låten. Melodilinjen i introen balanserer mellom å føles både sjangertypisk trygg og akkurat passe annerledes, Violet Dream låner akkurat nok fra andre til å forme noe eget ut av inspirasjonen. Twirls er en låt som hopper paradis et sted mellom skyene og en festivalcamp i sommervarmen, samme hvor pretensiøs og småteit det kanskje høres ut.

Home in the Morning er spor nummer to. Her viser Violet Dream hva du egentlig har i vente på EPen. Det samme lydbildet som var å finne på Twirls er gjeldende her også, men en mer svevende (ja, jeg bruker det ordet ofte) tilnærming til lydene blir brukt. Lengre akkorder, et bredere landskap og mer klang. En av tingene som fascinerer meg ved lydbildet til Violet Dream er at selv om synthene er runde, svevende og behagelige så er beaten bak skarp og presis. Det skaper en sterk balanse i lydbildet som gjør at selv etter flere repetisjoner av samme del i en låt så blir jeg aldri lei av lydene. Det imponerer meg enormt mye. 

Å lage elektronika av denne typen, som låter både sjangertypisk og unikt er imponerende. I tillegg til at jeg fremdeles føler EPen er et friskt pust etter å ha hørt den ufattelig mange ganger helt fra starten av Januar i år er rett og slett beundringsverdig. Meget beundringsverdig.

Violet Dream fortsetter på veien han begynte å vandre på med Home in the Morning utover på EPen. Sail Away, Son, tredje låt på EPen holder fast på de kjølige lydene som kom fram på Home in the Morning og drar lydbildet mer og mer opp i skyene, til et tåkefylt sted hvor man bare må lukke øynene og omfavne lydene man blir servert. Neste spor, Cold Hearts drar lytteren enda lengre inn i det tåkete landskapet og klarer på et eller annet vis å være enda mer behagelig for ørene enn de tidligere sporene. Jeg klarer ikke slutte å bli fascinert over måten Violet Dream klarer å lage låter som når alt kommer til alt inneholder mye av de samme ingrediensene, men som aldri føles for like.

Når man beveger seg lengre og lengre ut i Distant Voices, Lonesome Clouds blir man mer og mer oppslukt i lydbildet. Siste halvdel av EPen, låtene Cold Hearts, Belong og I Feel Safe vrir og vrenger seg mellom det drømmende Violet Dream har gitt oss fram til det punktet, blandet med noe jeg kun kan beskrive som postrock-tendenser, spesielt på Cold Hearts. Det låter stort, detaljert og nøye satt sammen. Tanken som sitter sterkest i meg etter en gjennomlytting av EPen er at dette er låter som har blitt drøyt nøye satt sammen, detaljer har blitt pirket på, små endringer for å lage de optimale versjonene av låtene.

Jeg må innrømme at når alt kommer til alt så klarer jeg ikke å finne noe jeg ikke liker ved EPen. Alle seks sporene har noe unikt å by på, selv om de ligger trygt i det samme lydbildet. Violet Dream låner akkurat nok fra de rette stedene og har lagd en EP jeg må anerkjenne som noe av det beste jeg har hørt på drøyt lenge. Det låter modent og voksent, men ungt og vågalt samtidig. Han er ikke redd for å vise hvem han trekker inspirasjon fra, noe jeg som lytter setter stor pris på. Hvis man har tydelige inspirasjonskilder bør man ikke prøve å skjule dem, man bør vise dem fram på sin egen måte, noe Violet Dream klarer mesterlig. Å si hvor fantastisk det er at unge musikere snekrer sammen nydelig musikk er blitt både oppbrukt og utvannet de siste årene, men talentet i Violet Dream er for stort til at jeg klarer å holde meg. Jeg blir glad av å se at en ung musiker klarer å prestere det Johannes Nysveen Vagle har gjort på Distant Voices, Lonesome Clouds. Det er sjeldent at jeg ikke har noe som helst å pirke på ved en utgivelse. Violet Dream har gitt ut noe av det fineste jeg har hørt på lang lang tid, takk.

Distant Voices, Lonesome Clouds er ute fredag 15. Juni på Sellout! Music på 10-tommer vinyl og digitalt.

Slippfest i Stavanger 15. Juni: Slippfest@K-Lab, Stavanger

Stream hele EPen i Soundcloud-spilleren.

NYHETER: HØR ACID BULLET SIN NYE SINGEL.

Acid Bullet, rock type bredbeint fra hovedstaden.

Lady er Acid Bullet sin nye singel. Acid Bullet, et band som holder til i Oslo og spiller rett fram rock inspirert av både blues og hardrock. Hør låten i SoundCloud-spilleren like under.

DAGENS LÅT: SIDELENGS - VERDENSROMMET.

Herregud, nå er det sommer nå.

Verdensrommet, et band som ga demoen sin til noen som kunne hjelpe dem og faktisk fikk hjelp. Bandet startet i 2011 som et låtskriverprosjekt bestående av Andreas Høvset og Vetle Vik Gundersen. På en Young Dreams-konsert i Oslo samme sommer de startet prosjektet traff de på Matias Tellez, de ga han demoen i håp om at han kunne gjøre noe med den. Etter noen uker fikk de svar, en invitasjon til Skogen Studio i Bergen. Resultatet er to låter, Nytt og Sidelengs.

I februar 2012 ble duoen spurt om å varme opp for Razika for konserten deres i Porsgrunn, og fikk med seg tre skolekamerater, Ole Henrik Dyrseth, Martin Gowland og Martin Wright Thorsen, som nå er med å danne Verdensrommet.

Det vi får fra Verdensrommet er norskspråklig rockpop fra to karer som opprinnelig er fra Skien. Et sted i en tåke de selv har skapt mellom indie-rock alá The Strokes og gammel pop av typen Burt Bacharach. Sidelengs / Nytt blir utgitt på Nabovarsel, et label basert i Bergen.

16. Juni spiller de som oppvarmingsband for Bear In Heaven på BLÅ i Oslo, klikk på linken for mer informasjon: Bear In Heaven @BLÅ

DAGENS LÅT: SO DEVILISH - THE UNDERACHIEVERS.

2012 fortsetter å være et bra år for hiphop.

Hva er greia med at flere og flere unge rappere er drøyt bra? De siste ukene har jeg snublet over grupper som Clear Soul Forces og Pro.Era, idag er det The Underachievers som imponerer. The Underachievers er Issa Dash og Ak, en hiphop-duo fra New York. So Devilish ble sluppet 25. Mai og er første låt fra en kommende mixtape. Jeg elsker det jeg hører og gleder meg til å høre om mixtapen holder samme nivå som det det Issa Dash og Ak viser på So Devilish.

FERSK MUSIKKVIDEO: MOT GRAV - PURIFIED IN BLOOD.

Purified In Blood er ute med musikkvideo til førstesingelen Mot Grav.

Jeg har vært storfan av Purified In Blood i lang tid nå. Tredjealbumet Flight of a Dying Sun ble nettopp sluppet løs og er minst like hardtslående og herlig som de tidligere skivene. Nå er en ny video ute, sjekk den ut her og nå.

NYHETER: SE ANDRE DEL AV NATIONAL CYPHER 2012.

Andre del av Chess National Cypher 2012 er både rare greier og herlige greier.

Jae-R er en hardtarbeidende fyr. I fjor var han en av bakmennene i National Cypher 2011, i år har han gitt ut EPen Colosseum Drive og nå er altså andre del av National Cypher 2012 ute. I første del fikk vi bl.a se Vinni, RSP og Kenneth Engebretsen gjøre sine respektive vers. I andre del er det rare greier på gang, Stella Mwangi, kjent fra MGP er med.

Hun leverer et godt vers og fikk minst ti kulhetspoeng etter min mening. Adam Tensta, Phil T. Rich, Pete fra Vågsbygd Handy og verten selv Jae-R er også med. Nok snakk, sjekk ut videoen like under.

DAGENS LÅT: HELVETE - RIDDARNA.

Svensk, tung og kul rock fra Riddarna.

Riddarna er et band fra Sverige som spiller tung pop/rock. Jeg leste et sted at noen kalte dem stonerpop, alt jeg vet er at det jeg har hørt til nå fra dem låter knallbra. Riddarna skal prøve å skvise seg inn i norske hoder ved å gi ut debuten sin Bakom Molnen her i Norge senere i år, nærmere bestemt September. Første singel fra albumet heter Helvete og det er nettopp den låten du får høre her.

 

DAGENS LÅT: TOMORROW I BEGIN - H!DE.

Første smakebit fra H!DE sin kommende EP er her.

Fredag 6 juli slipper det nordnorske post-rock bandet H!DE sin første EP på The Perfect Hoax. EPen, som har fått navnet "With Our Own Eyes, We Can All See", en EP som strekker seg over fire låter. Jeg vil plassere dem et sted mellom indie-rock og post-rock, spesielt på låten du får høre idag.

NYHETER: LE CORBEAU + BURNING MOTHERFUCKERS PÅ REVOLVER LØRDAG 9. JUNI.

Revolver blir fylt av nydelig og mørk musikk på lørdag.

Førstkommende lørdag er det konsert med Le Corbeau og Burning Motherfuckers på Revolver, kl 21:00. Jeg fikk sett Le Corbeau under fjorårets klubbdag på Øyafestivalen og kan helt uten tvil anbefale å ta turen på Revolver hvis du er i Oslo nevnte dag.

Facebook: Le Corbeau + Burning Motherfuckers

Le Corbeau:
Skingrende gitarer, skrikende avgudlyder, pumpende driv og hviskende vokaler som utrykker seg både feminint og maskulint. Ravnen tar deg med til et sted bak horisonten til et land hvor alle er kule og henger rundt på gatehjørner og knipser mens de ser mystiske ut i røyken som svever og vibrerer over bakken. Så tar de deg med ett tilbake ned i en dyp mørk hule innerst i sinnet ditt og river og tærer på sansene dine med støy og ukalkulert visdom til du ikke lenger er et menneske, men et insekt som bare er, og flyr rundt en skitten lyspære med slitne koblinger.

Burning Motherfuckers:
Vanvittige lyder fra et minimalt orkester. De er bare to, men de lager lyd som et stormende hav i stor forargelse over alt som ikke er flytende, rasende på alt som er spikret og satt og forankret i konkrete sjangre. De er en vulkan med voldsomme utbrudd som knuser båser og lar alt flyte ut i en lavastrøm som etterhvert lager ny grunn som utvikler seg med vulkanens kreativitet. Etter utbruddene formes vakre øyer med frodige skoger og yrende liv, hvor man kun kan høre de svale lydene av vind som beveger seg mellom juvene og små åpninger i grunnfjellet, skjørt og vakkert med en nerve.

DAGENS LÅT: STICK 'EM - CLEAR SOUL FORCES.

Clear Soul Forces, en latterlig bra hiphop-kvartett fra Detroit.

På den ene siden av hiphop har vi Waka Flocka Flame, Gucci Mane og Kreayshawn, på den andre siden står grupper som Clear Soul Forces, Black Hippy og Pro.Era og beviser at hiphop ikke er fortapt. De fire folka i Clear Soul Forces er E-Fav, L.A.Z., Noveliss, og produsent/rapper Ilajide. De har holdt det gående siden tidlig 2010 og har blomstret sakte men sikkert. Med både egenproduserte beats og produksjoner fra bl.a Hudson Mohawke har de pumpet ut låt på låt via YouTube-kanalen sin. Høy kvalitet på både selve rappingen og beatsa bak stemmene.

Låten jeg har plukket ut heter Stick 'Em, med en musikkvideo som delvis er en hyllest til filmen Dead Presidents.

DAGENS LÅT: I NEVER KNEW YOU - CAGE.

Fantastisk hiphop, fra New York via meg til deg.

 

Cage, eller Chris Palko som er hans egentlig navn er en rapper fra New York med stor bredde i sin egen diskografi. Som en del av Definitive Jux, et New York-basert hiphop-label starta bl.a av fantastiske EL-P, et label med fokus på artister som presser sjangerens grenser til det ytterste har han fått en solid fanbase i undergrunnen. På sine to første album lekte han med mange av de samme lydene som nevnte EL-P gjorde, uten å bli like breial i produksjonen som EL-P er. De to første skivene er preget av simplistiske instrumentaler. Cage sin stil kan minne om en mer alvorlig versjon av Slug fra Atmosphere, i hvertfall på Hell's Winter fra 2005. Cage er tøff i trynet, men det er ikke bare morsomheter som blir rappet om.

Låten jeg gir deg idag er hentet fra hans tredje skive, nemlig singelen på Depart from Me. Den heter I Never Knew You, en låt dynket i følelser.

Bonusvideo:

NYHETER: ANJA ELENA VIKEN SLIPPER SIN NYE SINGEL "GATEKREDIBILET".

Anja Elena Viken slipper ny singel via Tellé Records.

Anja Elena Viken kom tilsynelatende ut fra ingenting da hun slapp sin første singel Klæssar deg ned. Tidligere i år spilte hun på by:Larm og nå er den 20 år gamle jenten fra Bergen klar med sin andre single, "Gatekredibilitet". En låt som følger opp første singel på elegant vis.

FERSK MUSIKKVIDEO: NORTHERN LIGHTS SHUFFLE - STEREOPOL.

Oslo-bandet Stereopol er ute med ny video.

Sist jeg skrev om Stereopol var når de ga ut sin selvtitulerte EP ifjor. Klokkeren indie-rock fra hovedstaden. Northern Lights Shuffle, sangen i musikkvideoen, er hentet fra albumet de skal gi ut til høsten. Sjekk ut musikkvideoen like under her. Videoen er regissert av Alexander Halvorsen.

Sjekk ut anmeldelsen av EPen de ga ut ifjor: Stereopol EP - Stereopol

NYHETER: HØR FØRSTE LÅT FRA LOVELOVELOVE SIN KOMMENDE EP.

Dråpe, Aristillus, Receptionist og gjester i fleng, si hei til det nye shoegaze-bandet LOVELOVELOVE.

LOVELOVELOVE er et nytt prosjekt med røtter i en liten håndfull Oslo-band. Medlemmer fra Dråpe, Aristillus og Receptionist er alle involvert i LOVELOVELOVE.

Endeavor (radio edit) er første låt som blir offentliggjort fra den kommende EPen Your Heart Stops With The Beat, som inneholder en lengre versjon av Endeavor og to låter til. Gjester som bidrar på EPen er bl.a Sten Ove Toft og Emil Nikolaisen. EPen er produsert av Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, The Lionheart Brothers) og mastret av Chris Sansom på Propeller (mastra Motorpsycho, Team Me etc). Utgivelsesdatoen for EPen er ikke helt på plass ennå, men det får du vite så fort jeg får vite det selv.

DAGENS LÅT: SURVIVAL TACTICS - JOEY BADA$$ FEAT. CAPITAL STEEZ.

Den 17 år gamle rapperen Joey BadA$$ fra Brooklyn er drøyt bra, seriøst.

Jeg blir så glad når jeg hører drøyt dyktige unge rappere. Vi var alle gira når Odd Future ble fjorårets store hype, og som mange andre opphypa prosjekter ble OF etterhvert en skuffelse. Odd Future er et hiphop-kollektiv som kjører kvantitet og image over kvalitet. Pro.Era derimot, hiphop-kollektivet sytten år gamle Joey BadA$$ fra Brooklyn, New York er en del av oser av kvalitet. Flowen hans balanserer omtrent midt i mellom agressivt og tilbakelendt.

Debututgivelsen hans 1999 slippes ifølge internett 12. Juni, Survival Tactics, låten du får høre her ble sluppet i Februar som første singel fra skiva. Med seg på låten har han Capital STEEZ som også er medlem i Pro.Era, dyktig fyr det også.

hits