juli 2010

GRAM RABBIT.

Groovy og dansbar disco-pop/psykedelisk rock fra en fantastisk gjeng fra ørkenområdene i de sørlige delene av California.


Gram Rabbit er et både rart og fantastisk kult band som blander discoorienterte elementer med psykedelisk rock samtidig som de aldri gir slipp på den gode pophooken. De har holdt på siden 2003 men har ennå ikke fått noen stor suksess, hele tre album har de gitt ut. Du trenger ikke mer enn en gjennomlytting av albumet Radioangel & The Robotbeat for å innse hvor kult dette faktisk er. Noen kaller det DEVO møter Gwen Stefani, jeg kaller det bare kult, rett og slett. Sjekk dem ut i videoen under!

Låten jeg deler med deg heter American Hookers, åpningssporet på albumet Radioangel & The Robotbeat. Hør og nyt!Vi snakkes!

NYHETER: STONE SOUR SIN NYE SINGEL HAR FÅTT VIDEO!

Jepp, Corey Taylor og Jim Root sitt sideprosjekt er tilbake med ny låt!


Bilde: Cover art til det kommende albumet, Audio Secrecy

Stone Sour er utvilsomt et velkjent band for de aller fleste Slipknot fans, sideprosjektet som vokalist Corey Taylor og gitarist Jim Root. De kommer nå i september med sitt tredje studioalbum og første singel svever allerede rundt på nettet i formatet video! Låten heter Say You'll Haunt Me, hør den i videoen under.Vi snakkes!

LARKIN POE.

En behagelig og fengende countrylåt perfekt til både sene sommerkvelder og bilturer ute på en langstrakt landevei.Larkin Poe er en musikalsk duo som lager nydelig country/folk musikk med et dryss og to av popmentalitet. Det er søstrene Rebecca og Megan Lovell som sammen lager denne musikken. EPen Spring kom ut nå nylig og inneholder hele 9 nydelige låter som glir både elegant og fint inn i soundtracket til min sommer! De har planer om å gi ut hele tre utgivelser til i tiden fremover og hvis de holder samme standard som det Spring gjør så blir de definitivt liggende høyt oppe på listen over mine favorittalbum i 2010!

Låten jeg deler med deg heter Long Hard Fall, en nydelig låt med en veldig fersk musikkvideo med nordmannen Hallgrim Haug i regissørstolen. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

NYHETER: TERRY GILLIAM + ARCADE FIRE = SANT.

Overskriften sier det meste her.YOUTUBEKONSERT
Nå har Arcade Fire gått i samarbeid med Terry Gilliam, som de fleste kjenner fra Monty Python og som regissør av filmer som 12 Monkeys, Fear And Loathing In Las Vegas og nå nylig The Imaginarium Of Doctor Parnassus. Han skal regissere filmingen av bandets konsert i Madison Square Garden, New York som de skal ha der 5. August. Konserten skal streames live på YouTubekanalen til Arcade Fire, i løpet av konserten kan du når som helst bytte mellom kameraene og få din egen opplevelse av konserten på den måten. Så hvis du vil få med deg denne once in a lifetime opplevelsen klikk deg inn på Arcade Fire sin YouTubekanal på linken under og lagre den som bokmerke! Jeg kommer selvfølgelig med en påminnelse dagen før konserten skjer slik at hvis du er glemsken så skal alt ordne seg! Trykk på YouTube logoen under for å bli ført til Arcade Fire sin kanal!

THE SUBURBS.
Som en del av dere kanskje allerede har funnet ut så spiller Arcade Fire sitt tredje album "The Suburbs" neste uke, et album som har blitt hyllet av alle anmeldere som har fått fingrene i albumet allerede. i BBC sin anmeldelse ble det til og med uttalt at albumet er Arcade Fire sin egen OK Computer (album av Radiohead, hyllet som det beste albumet deres), som betyr at The Suburbs blir kalt det beste albumet til Arcade Fire noensinne. Forventningene er enorme hos hver eneste Arcade Fire fan der ute!


Vi snakkes!

MACHINE 22.

Groovy og riffsterk rock fra en en ung guttegjeng!Bandet Machine 22 er et firemanns sterkt rockeband fra Minneapolis, Minnesota. De startet opp i Juni 2009, med andre ord ganske så nyoppstartet! De spiller en punka type av rock, uten å tråkke helt over i punkrocksjangeren. De ga ut debutalbumet sitt Off The Record tidligere denne måneden, et album som de aller fleste bør kunne digge! Låt på låt med enkle men effektive rockelåter. Sjekk dem ut!

Låten jeg deler med deg heter Citizen Zero, første singel fra debutalbumet deres. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

DAEDELUS.

Elektronisk musikk som ligger et sted mellom Xploding Plastix, Aphex Twin og Bonobo, jepp det finnes.Daedelus er en av de musikerne som har en ganske så fin venneliste, folk som har vært med på låtene hans eller som han har jobbet med på andre måter innen musikk. Listen inkluderer: Madlib, Flying Lotus, MF DOOM, Prefuse73 og Busdriver. Med andre ord har han gode røtter innen hip-hopmusikken. Sjangermessig ligger musikken inn under experimental electronica, han lager musikk som er annerledes hver gang du lytter til den. Du legger merke til nye ting, du havner i forskjellige humør og oppfatter låtene annerledes etter hvert som du lytter mer. Hvis du har hørt artister på Ninja Tune plateselskapet så vet du hva du har i vente, kvalitets electronica.

Låten jeg deler med deg heter Just Briefly, en både avslappende og upbeat låt. Hør og nyt!Vi snakkes!

NYHETER: FØRSTE SINGEL FRA GRINDERMAN 2 ER UTE!

Oh yes, du leste riktig.


Bilde: coverart til singelen.

Nick Cave jobber for tiden med Grinderman 2, andrealbumet til sideprosjektet hans Grinderman. Nick Cave, best kjent fra hovedbandet sitt Nick Cave & The Bad Seeds har idag gitt ut førstesingelen til album nummer to! Låten heter Heathen Child, en bluesy og seig låt som setter stemningen for hvordan resten av albumet kommer til å bli. Hør låten under!

Heathen Child by MuteRecords

Hva synes du om låten?

Sjekk ut dagens låt her.

Vi snakkes!

THE BOOKS.

Experimentell akustisk/elektronisk avslappende trip-hop/indie rock lagd av en musikalsk duo fra New York City.Musikken til The Books er ganske så unik, noe du kan se på ingressen i dette innlegget. Det er vanskelig å kalle dem bare en ting, rett og slett fordi de gjør så mye forskjellig i en og samme låt. Du kan kalle det post-rock men da undervurderer du dem, du kan kalle det dream pop men da har du ikke hørt mer enn to låter av dem. Nick Zammuto og Paul de Jong er hjernene og hendene bak The Books, de hadde forskjellige bakgrunner innen musikk, akustisk musikk og sampling var de to tingene som skulle sette sakene i gang. Bandet har gitt ut 4 album, det nyeste så sent som i sommeren 2010. Definitivt et band som folk må få øynene opp for!

Låten jeg deler med deg er hentet fra debutalbumet Thought For Food, låten heter Enjoy Your Worries, You May Never Have Them Again. Nydelig låt, her og nyt!Vi snakkes!

THOSE DANCING DAYS.

Svensk Indie-pop, finnes det bedre sommermusikk? Tvilsomt.Bandet Those Dancing Days er et svensk band fra Stockholm, de hadde sin oppstart i 2005 og har enda ikke gitt seg. De lager sukkersøt indie-pop som kun et rent jenteband kan klare. De ga ut albumet In Our Space Hero Suits i 2008, et album spekket fullt med fine sommerlåter, gjennomtenkte låter og en generelt fin stemning over det hele. Definitivt et album jeg har plan om å få inn i cdhyllen min, det bør du også!

Låten jeg deler med deg heter Hitten, spor fem på albumet In Our Space Hero Suits. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

DEATH FROM ABOVE 1979.

Støyete, groovy og råsterk rock fra en av de kuleste duoene noensinne!Bandet Death From Above 1979 var en duo som sammen lagde albumet You're A Woman, I'm A Machine, albumet som i mine øyne er et av de beste Dance-punk albumene noensinne. Albumet var fylt til randen med perfekte basslinjer, sinnsyke hooks og feit punktromming. Jeg hørte ikke albumet før i fjor sommer men bandet var dessverre oppløst lenge før den tid. De startet opp i 2001, ga ut albumet i 2005 og turnerte helt til slutten i 2006. Kortlevd men pokker så digg! Musikk du både kan headbange til, danse vilt til og synge til. Et perfekt dance-punk album og band. Sjekk dem ut litt lenger nede i innlegget!

Låten jeg deler med deg heter Romantic Rights, en av albumets desidert feteste låter! Hør og nyt!Vi snakkes!

DIRTY PROJECTORS.

Nydelig experimental pop musikk fra Brooklyn, New York.Dirty Projectors er et av disse som kan bli kalt litt av hvert. Noen kaller dem folkpop, noen andre kaller det popmusikk med skjeiv rytmeseksjon og en generelt sær stemning over det hele. Det siste var min egen forklaring på bandet. De startet opp i 2002 og har siden den gang vært veldig produktive, hele 7 album har blitt gitt ut. Det nyeste, Bitte Orca står høyt på listen over mine favorittalbum fra 2009. I 2007 ga de ut albumet Rise Above, som hadde en ganske original ide bak seg. Ideen var: "The album is an attempt by band leader Dave Longstreth to remember and reinterpret the entire Black Flag album Damaged after not hearing it for almost 15 years." Albumet er forsåvidt veldig fint.

Låten jeg deler med deg heter No Intention, hentet fra albumet Bitte Orca. hør og nyt denne liveversjonen!Vi snakkes!

BEST COAST.

Fengende lo-fi pop fra et band perfekt til en varm sommer!Best Coast er et band som spiller kort og godt garage rock/pop som passer perfekt til en varm sommerdag, musikken er enkel og catchy. Bandet har ennå ikke gitt ut et album, det kommer 27 Juli. Definitivt et band som folk bør få øynene opp for snart! Albumet Crazy For You kommer til å bli en av sommerens friskeste album, sjekk det ut når den tid kommer!

Låten jeg deler med deg heter When I'm With You, fin fin sommerlåt!

'

Vi snakkes!

NYHETER: NY SLIPKNOT I 2012!

Jepp, du leste rett.


(Bilde fra konserten på Hovefestivalen 2009)

I et nylig intervju med RockstarMayem (YouTube) kunne Joey Jordison bekrefte at Slipknot kommer til å gi ut mer musikk. Mange fans av bandet har lurt på dette helt siden bassist Paul Gray døde i slutten av Mai. Joey ville ikke si noe mer enn at albumet kommer, av åpenbare grunner. Utenom Slipknot nyheter snakket han litt om det kommende Murderdolls albumet Women And Children Last, et album som han ser på som det første skikkelige Murderdolls albumet. Se videoen under for å høre det selv!Vi snakkes!

MAC LETHAL.

Vittig rapper fra Kansas City.Mac Lethal er så mye som en hvit rapper fra Kansas City, han blander elementer fra folkmusikk inn i hiphop/rap musikken sin men holder fremdeles fast på den funky hiphopen som han vokset opp med. I 2007 kom albumet 11:11 ut, et album med noen av de morsomste, mest vittige og kyniske hiphoptekstene på lenge. Mac Lethal kan bli kalt en mer upbeat Sage Francis og en hvit MF DOOM. Mest av alt er han en sinnsykt kul rapper. Sjekk han ut!

Låten jeg deler med deg er andresporet på albumet 11:11, den heter Calm Down Baby og har en av de kuleste musikkvideoene jeg har sett på lenge!Vi snakkes!

PROFESSOR GREEN.

Groovy og annerledes hiphop/grime fra en hvit og britisk rapper.Professor Green er en rapper som utvilsomt ikke har fått noe spesielt med oppmerksomhet, forhåpentligvis kan det endre seg litt nå. Nå på mandag dukket debutalbumet hans Alive Till I'm Dead opp på WiMP og i butikker, et albumet spekket fullt med humor, groovy beats og en generelt kul stemning over seg. Sjangeren som er mest i fokus her er grime, en sjanger hvor rappere som Dizzee Rascal og Wiley står fremmerst i bresjen for. Professor Green er noe så sjeldent som en hvit rapper innenfor sjangeren og leverer låt på låt av høy kvalitet! Albumet Alive Till I'm Dead er et must for alle hiphopfans der ute!

Låten jeg deler med deg heter Before I Die, en låt som ble gitt ut på singel i 2009. Hør og nyt!Vi snakkes!

NYHETER: EELS SLIPPER NYTT ALBUM I SLUTTEN AV AUGUST.

Som overskriften forteller så slipper Eels nytt album allerede i August.Selv om vi fikk albumet End Times i Januar 2010 slipper Eels ut nytt materiale før året er omme. Om litt over en måned dukker albumet Tomorrow Morning opp, det tredje albumet i Eels sin konsept album trilogi. De tidligere albumene i trilogien har vært ganske forskjellige, der hvor Hombre Lobo var rocka og et upbeat album var End Times et mer avslappa og til tider depressivt album. Hvordan Tomorrow Morning kommer til å låte som kan du få et lite innblikk i ved å trykke på linken under, der finner du en låt du kan laste ned i fra det kommende albumet!

Last ned låten her.

Vi snakkes!

ARCHITECTS.

Unge britiske metal-helter.Architects er et band fra Brighton, England.
De spiller en blanding av progressive metal og metalcore som sparker baller i alle kanter. Jeg var så heldig at jeg fikk se dem spille live på Hove09, en av festivalens beste konserter for å si det mildt! De er energiske, tekniske, groovy og låtene er sterke som fy. De har gitt ut 3 album til nå, det fjerde skal dukke opp i 2011. Hvis heftig og beinhard metal er din greie, sjekk disse ut!

Låten jeg deler med deg heter Buried At Sea, en låt fra 2007 albumet Ruin. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

NYHETER: MULIG SYSTEM OF A DOWN REUNION I 2011!

Jepp, System Of A Down kommer kanskje til å turnere i 2011!I et nylig intervju med System Of A Down trommis John Dolmayan på et poker event kan han fortelle at mest sannsynlig kommer de til å spille konserter neste år. Han forteller at ingenting er bestemt enda men at sjansen er veldig stor. Se intervjuet i videoen under og begynn å gled deg til 2011!Trykk her for å sjekke ut dagens låt!

Vi snakkes!

THE REVEREND PEYTON'S BIG DAMN BAND.

Da var det på tide med litt blues her på bloggen!Dagens band er så mye som en roots/blues trio som begir seg ut i Missisippi delta blues sjangeren. Nokså utradisjonelle instrumenter blir brukt også, sett bort ifra trommer og akustisk gitar så bruker The Reverend Peyton's Big Damn Band en dobro og et vaskebrett. Musikken deres låter ektefølt og er fengende til tusen, sånn som rootsmusikk skal være. De har gitt ut 4 album, det nyeste i Mai 2010. The Reverend Peyton's Big Damn Band er kort og greit fengende og dansbar rootsmusikk som du definitivt bør sjekke ut!

Låten jeg deler med deg heter Clap Your Hands, en låt fra det nyeste albumet deres The Wages. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

STRAY FROM THE PATH.

Greit, nå kommer en av de mest intense låtene som har vært på bloggen til nå.Dagens låt er veldig sannsynlig ikke alles cup of tea for å si det sånn, det er brutal, intenst, hardtslående og in your face. Dagens band heter Stray From The Path og spiller en sinnsykt rå blanding av hardcore/punk og metalcore, disse gutta holder seg langt unna de nå stereotypiske brøl/syng fint vokalene og leverer heller en intens stemme som høres ut som vokalisten er konstant forbanna på alt og eneste måte å få ut aggresjonen er å skrike som faen. Stray From The Path er definitivt et frisk pust i min metallytting, de overrasker i nesten hver eneste låt, er velproduserte og skriver rett og slett fete låter. Fans av Converge, Norma Jean, Bring Me The Horizon, Architects og Every Time I Die bør føle seg hjemme her, samtidig som de aller fleste hardcore-punk fans bør også digge dette. Det gjør i hvert fall jeg!


Låten jeg leverer til deg heter Damien og er et spark i både ballene, hodet, ribbeina og magen på alle tenkelige måter. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

NYHETER: ROGER WATERS & DAVID GILMOUR SAMMEN PÅ THE WALL TOUR.

Gladnyhet for alle Pink Floyd fans der ute, Waters og Gilmour treffes igjen på scenen.Om ikke så lenge skal Roger Waters ut på turne, der han skal sammen med sitt band fremføre The Wall. Han hadde lenge forsøkt å få med seg Gilmour på dette, uten hell. Helt til nå! David Gilmour skal være med å spille på en av konsertene under turneen, hvilken konsert det blir vet ingen for øyeblikket men dette er uansett noe å smile over. Tør vi håpe på en form av reunion?

Les mer ved å trykke på denne setningen

Sjekk ut dagens låt her!


Vi snakkes!

WE ARE SCIENTISTS.

Upbeat indierock med catchy rytmer som passer perfekt til varme sommerdager!We Are Scientists er et av disse indierock bandene som har en stor fanskare men er ennå ikke allemannseie. Bandet har bygd opp en liten samling med store og litt mindre hits i løpet av den tiden de har eksistert til nå. De har siden oppstarten i 2000 gitt ut 5 album, det nyeste så sent som i 2010. Bandet spiller en form av indierock som er ganske rett på sak, catchy og enkel. Debutalbumet With Love And Squalor og det nyeste albumet Barbara er definitivt album du bør sjekke ut. Fin fin musikk til varme sommerdager!

Låten jeg deler med deg ligger på det nye albumet Barbara, navnet på låten er Rules Don't Stop. Hør og nyt!Vi snakkes!

ASOBI SEKSU.

Nydelig dream pop fra New York!Bandet Asobi Seksu startet opp i 2005 i New York City, New York. De spiller en svevende form av popmusikk, dream pop blandet med en del shoegazing og blander dette med en ganske hard og rocka trommelyd. De har til nå gitt ut 4 album som du bør sjekke ut så fort du har hørt dagens låt! Selv om de spiller dream pop er de ikke redde for å bli rocka, på låter som Strawberries og egentlig gjennom store deler av albumet Citrus tar de dream popen sin over til støyete indierock trakter, uten å miste grepet sitt rundt dream pop. Her i Norge og Europa generelt har de ennå ikke opplevd så mye suksess, i USA derimot har de fått en solid fanskare som digger musikken de lager. Alt fra Animal Collective (såvidt), 90talls indierock og nyere rockegrupper kan brukes som sammenligninger. Jeg digger Asobi Seksu og det bør du også gjøre!

Dagens låt heter Transparence, en nydelig låt med en minst like nydelig musikkvideo. Hør og nyt!Vi snakkes!

HEARTFELT.

En nordmann med bakgrunn i klassisk musikk som lager popmusikk står for turen idag.Heartfelt er soloprosjektet til komponisten, dirigenten og musikeren Brede Rørstad. Prosjektet ble til fordi han fikk en trang til å lage popmusikk, noe han forøvrig er veldig flink til. Nylig ble låten Wander sluppet, første singel fra en EP som kommer 2. August. Låten er en kul og frisk låt som blander elektronisk musikk med mer akustiske elementer. Wander gir meg en deilig 80talls følelse, uten å bli cheesy eller en kopi av noe annet. Som nevnt skal det gis ut en EP, den heter Goodenough og dukker opp 2. August. Den bør du sjekke ut når den tid kommer!

Låten heter da som sagt Wander, første singel fra EPen. Hør og nyt! Trykk på denne setningen for å høre låten!

Vi snakkes!

PEOPLE EATING PEOPLE.

En koselig og dansbar låt fra et prosjekt som ikke har så mange koselige og dansbare låter!Når du hører bandnavnet People Eating People tenker du kanskje metalcore/andre typer metal, der tar du feil, veldig feil. Bak det skumle navnet sitter Nouela Johnston med et keyboard og en mikrofon foran seg. Musikalsk sett passer hun perfekt inn i singer/songwriter indie rock sjangeren, med hovedvekt på keyboard og catchy melodier. Definitivt en god låt til din sommerferie! Hun ga ut det selvtitulerte albumet People Eating People ifjor høst, et album hvor både sommeren, høsten og jazz/blues aktige melodier får leve fritt. Resten av albumet har en litt annerledes tone over seg enn låten jeg viser frem, mer agressivt og mer fokusert på andre ting enn kun fine melodier, sjekk ut albumet så forstår du. Sjekk det ut via WiMP eller Spotify!

Låten jeg deler med deg heter Rain Rain fra albumet People Eating People, sjekk ut den nydelige låten og videoen under!Vi snakkes!

WOLF PARADE.

Nervøst stødig, sterkt og skjørt er alle ord som kan beskrive Wolf Parade.Hvis jeg sier til deg at jeg har funnet et band som spille indierock som låter som Arcade Fire sitt perfekte oppvarmingsband med en vokalist som er en mellomting mellom Jello Biafra fra Dead Kennedys blanda med mer standard indierock stemmer, hva sier du da? Du sier sikkert, hva faen? Jello Biafra høres da ikke sånn ut. Hvis du sier det så har du forsåvidt rett, de synger ikke likt men det er noe i stemmen til Spencer Krug, vokalisten i nettopp Wolf Parade. De har gitt ut 3 album sålangt og du bør definitivt sjekke dem ut! Wolf Parade har faktisk varmet opp for Arcade Fire, noe de passer perfekt til. Der hvor Arcade Fire kjører en mer trygg vei kjører Wolf Parade på og ender opp som en mer rocka gruppe enn det Arcade Fire er. Med andre ord er Wolf Parade verdt en lytt og to!

Låten jeg deler med deg er åpningssporet på det nye albumet deres Expo 86, låten heter Cloud Shadow On The Mountain. Hør og nyt!Vi snakkes!

RA RA RIOT.

Catchy indierock fra et nydelig band fra Syracuse, New York!Bandet Ra Ra Riot føyer seg lett inn i gruppen av band som blir sommermusikken min, med catchy låter, mye energi og et særpreg kan jeg fint si at de er et av sommerens fineste funn for meg. De har holdt det gående siden 2006 og albumet The Rhumb Line fra 2008 er et album som har fått en gjennomgang eller fem her hos meg! Musikken er lett å like, vokalen legger seg fint inn i lydbildet og jeg kan lett høre på disse i flere timer uten å føle at det blir monotont/kjedelig. Definitivt et nydelig sommerband! Så, skru på høytalerne dine, sett på Ra Ra Riot og len deg tilbake og nyt det!

Låten jeg deler med deg heter Too Too Too Fast, sjuende spor på albumet The Rhumb Line. Hør og nyt!Vi snakkes!

SUCIOPERRO.

Riffsterke, tekststerke og særegne rockere fra Skottland!Hvis du leser ingressen og tenker Biffy Clyro så tenker du det samme som meg, den beskrivelsen passer perfekt til Biffy Clyro. Bandet Sucioperro passer også beskrivelsen veldig godt, en trio fra Ayr, Skottland og i følge bandet selv drar de inspirasjon fra alle band som har høyt energinivå og er ektefølt. Musikalsk ligger de i nærheten av Biffy Clyro og Marmaduke Duke (sideprosjektet til Simon Neil fra Biffy Clyro og JP Reid fra nettopp Sucioperro) dog litt nærmere Marmaduke Duke enn Biffy Clyro. Disse gutta rocker ganske så kraftig, uten å miste melodiene og låtene inni all rocken. Definitivt et band du bør sjekke ut.

Låten jeg deler med deg heter The Crushing Of Little People, hentet fra albumet Random Acts Of Intimacy. Fantastisk låt fra et solid album, hør og nyt!Vi snakkes!

SHAI HULUD.

Beinhard metalcore fra en gjeng med sinna men også flinke gutter.Jepp, da var det på tide med litt metalcore. En sjanger som mange ikke liker, om det enten er fordi det ikke er hardt nok, hipt nok eller hvilken som helst annen grunn. Personlig har jeg et hat/elsk forhold til sjangeren, det finnes mye god musikk men også mye dårlig musikk. Shai Hulud er et av de jeg liker godt, de har tekstene, talentene, melodiene pluss de er agressive og sinna som faen! Lydbildet de skaper er sinnsykt fengende, trommene og gitarene holder musikken gående samtidig som vokalisten lirer av seg linje på linje, som sagt i ingressen, beinhardt. Digg disse gutta!

Låten jeg deler med deg heter Misanthropy Pure, videoen er både enkelt og tro mot sjangerens typiske musikkvideo. Fin detalj som få gjør i videoen sine har de derimot gjort, teksten til låten dukker opp i videoen etterhvert som den blir sunget. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

KARMA TO BURN.

Et av de feteste stonerrock bandene som finnes, rett og slett.Karma To Burn er så mye som et instrumentalt stonerrock band og de er sinnsykt flinke til akkurat det! Riffene, trommingen og sounden er perfekt. Bandet starta i 1994 og har siden den gang pumpet ut riff på riff og album på album med heftige låter i fleng! Jeg fikk øynene opp for bandet noen uker før jeg skulle en tur til London, da jeg så at de skulle spille konsert en av dagene jeg skulle være der. Jeg fant fort ut hvor kul musikken var og planla å stikke på konserten når den tid kom. Jeg fikk dessverre ikke sett konserten på grunn av.... en vulkan. Håper inderlig at jeg får muligheten til å se dem en annen gang!

Låten jeg deler med deg heter 20, videoen er både simpel og sinnsykt kul! Hør og nyt alle sammen!Vi snakkes!

NYHETER: GRINDERMAN GIR UT NYTT MATERIALE!

Oh yeah, nyheten en god del Nick Cave fans har venta på er endelig her!Nick Cave sitt band Grinderman kan forsåvidt bli kalt sideprosjektet hans, de fleste kjenner han fra Nick Cave & The Bad Seeds. Med bandet Grinderman ga han ut et helt fantastisk album for noen år siden og endelig returnerer de! Jeg gleder meg som et lite barn! Under finner du en teaservideo som i hvertfall jeg ble veldig glad for å se, albumet dukker opp 13 September.


Liste over sporene på albumet:

01 Mickey Mouse and the Goodbye Man
02 Worm Tamer
03 Heathen Child
04 When My Baby Comes
05 What I Know
06 Evil
07 Kitchenette
08 Palaces Of Montezuma
09 Bellringer Blues

Vi snakkes!

OKKULTOKRATI.

Hvis kompromissløs, rå, seig, aggressiv, maktdemonstrerende og knusende metall er din greie, les videre.Okkultokrati er et av de etter hvert mange bandene her til lands som havner på Fysisk Format, et plateselskap som i løpet av rundt 2 år har bygd opp en heftig bataljong med hardtslående band. I stallen finner du band som Haust, Blood Command, Kaospilot, Årabrot sammen med dagens band, Okkultokrati. Denne gjengen som holder til i Oslo spiller mørk mørk metall blanda med en god del hardcorekrydderier, noe som gjør at debutalbumet No Light For Mass blir spennende hele veien gjennom og aldri daffer av. Låtene er tro det eller ei catchy til tider, selv om det kanskje ikke er akkurat det bandet er ute etter med musikken sin. Jeg sjekka ut albumet via WiMP dagen det kom ut og likte det jeg hørte men jeg la det litt til siden på grunn av andre album som kom ut samtidig. Plata ble da plassert i glemmeboken helt til jeg i sist uke plukka opp vinylutgaven av albumet på Platebutikken Tiger sin bod på Hovefestivalen 2010, det angrer jeg ikke på! Albumet sparker rett og slett baller. Før albumet dukka opp ga de også ut en EP på 7" vinyl, tittelen på denne var Knarkskog, den er dessverre for meg (jeg vil gjerne kjøpe den) utsolgt for øyeblikket men hvis den plutselig dukker opp igjen skal du ikke se bort i fra at den havner hjemme hos meg!


Trykk på Last.Fm logoen over for å laste ned noen låter av bandet gratis og lovlig!

Dagens låt er åpningssporet på albumet No Light For Mass, låten heter On Mouth Of Hells. Hør og nyt!Video:Okkultokrati - On Mouth Of Hells from Gaute Springgard on Vimeo.

Vi snakkes!

THE FILMS.

Groovy og dansbar Indie-rock er alltid velkommen i disse sommerdager!Jeg kan med hånda på hjertet si at The Films er et av Indie-rock bandene jeg har snust opp det siste året som jeg faktisk synes har et særpreg over seg. Ikke bare stemmen til vokalisten Michael Trent men også det instrumentale skiller seg ut ved å være både tro til sjangeren men også gjøre ting hardere der det trengs og mykere der det trengs. Bandet har gitt ut to fullengdes album og en EP ved navn Being Bored. De har ennå ikke fått den suksessen de fortjener selv om de har eksistert siden 2003, jeg håper at du får øynene opp for disse gutta nå!

Låten jeg deler med deg heter Belt Loops og ligger på EPen Being Bored, hør og nyt denne liveversjonen og hopp innom spillelistene over for å høre studioversjonen!Vi snakkes!
hits