juli 2011

GRATIS: AT THE WöRTHERSEE HOTEL - THE UPTIGHTS.

Høylytt garage-rock/no-wave fra Oslo, gratis såklart.

The Uptights er en liten gjeng med skranglete gitar og en kassett-opptaker. Etter det jeg kan forstå holder de til i Oslo-området. Musikken til The Uptights er støyfull rock som lener seg litt mot 90-tallets emo men også en del mot 2000-tallets no-wave. Støy-rock med følelser. I mars ga de ut den digitale versjonen av deres kommende kassett, At The Wörthersee Hotel. Den kan høres i sin helhet like under, og lastes ned fullstendig gratis. En liten oppfordring både fra bandet og meg selv, spill høyt!

DAGENS LÅT: WILD HUMAN CHILD - EGYPTIAN HIP HOP.

Maken til villedende navn skal du lete lenge etter.

Bak navnet Egyptian Hip Hop finner man en gjeng hipstere fra Manchester som lager ganske så catchy indie-rock. De hadde sin oppstart i 2008, kort tid etter de spilte inn sin første låt Rad Pitt ble de plukket opp av NME på en gratis mixtape og fikk mye omtale på grunn av dette. De har kun gitt ut en EP til nå, noe som har fått fansen til å rive ut hårene på hodene sine. Egyptian Hip Hop lager kort fortalt enkel men catchy indie rock, sjekk det ut i videoen under.

DAGENS LÅT: BLUE MOVIE - BEANS.

Nok en herlig rapper plassert i Anticon sin verden, et av de beste hiphop-selskapene der ute.Beans, en av hjernene bak hiphop gruppa Antipop Consortium smeller til med en herlig hardtslående låt. Selv om Beans har vært i hiphop-gamet i mange år nå er 2011 året han gir ut sitt første album på Anticon, et plateselskap som utvilsomt er høyt oppe på listen over mine favoritt selskap. På hans nye album End It All omfavner Beans harde rytmer, strykere og krydderier i form av fuzz og støy. På singelen Blue Movie får vi en smakebit av nettopp dette. Låten er produsert av Son Lux, en annen artist på Anticon som jeg har skrevet om tidligere her på bloggen (link). Uansett, her er videoen til Blue Movie!

DAGENS LÅT: VENOMOUS LIES - THERAPSIDA.

Brutal, progressiv metal fra Russland, ja takk.

Therapsida er et progressivt groove metal band fra Russland. De hadde sin oppstart i 2007 men første utgivelse dukket ikke opp før i tidlig 2010, EPen Left To Rust. De spiller en form av groove metal som tar tak i deg, roper deg i øret og slipper aldri taket. De slapp nylig videoen til den ferske låten Venomous Lies, en låt fra det nokså ferske debutalbumet deres. Sjekk ut låten og videoen like under.

ANMELDELSE: SECTION.80 - KENDRICK LAMAR.

Med Section.80 klatrer Kendrick Lamar ti hakk opp på karrierestigen.

Kendrick Lamar er en rapper som virkelig lever for musikken. Med Section.80 har han gitt ut tre album på egenhånd, uten hjelp fra et stort plateselskap. Rapperen fra Compton, California kan lett bli sett på som et utskudd når han blir satt opp i mot sine naborappere. I motsetning til N.W.A som skriker fuck the police lener Kendrick Lamar seg på temaer som kvinners rettigheter, mellommenneskelige forhold og mye dybde i tekstene. Lamar er en filosof, pakket inn i en rappers kropp. På låter som Rigamortus viser han frem sin stødige fart og flyt, på No Make-Up er han tilbakelendt og behagelig, selv om budskapet er hardt på begge låtene. Det er nettopp tekstene til Kendrick Lamar som får meg til å sette pris på Section.80 i så stor grad jeg gjør. Han skriver direkte, samtidig som det aldri blir verken klisjefylt eller for åpenbart. Dette er et album som er kraftig gjennomtenkt, finpussa og produsert med null tidspress.

Kendrick Lamar - Rigamortis by MsBoomBap

Det er ingen tvil om at dette albumet har en bestemt målgruppe. Dette er ikke et album for verken klubben eller bilen, dette er for de stundene du har tid til å fordøye et album. I en tid hvor musikk, og spesielt hip-hop er blitt en forbruksvare er det forfriskende å høre noe så solid som Section.80. Noen av låtene her har en slags «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» stemning over seg, en positivt bemerkelse. Ikke nødvendigvis lydbildet, men måten Kendrick Lamar forteller historiene sine på, det er både episk og lavmælt. Section.80 er et album som skal høres fra start til slutt, med full fokus på nettopp Section.80. Oppbygningen av albumet grenser til perfeksjon. Låter i første fjerdedel av albumet setter opp historien til låter i siste fjerdedel. Høydepunktet på albumet, både tekstmessig og låtmessig må være «Keisha?s Song», spor elleve. En låt som fortsetter historien som ble startet tidligere på albumet, måten Lamar bretter ut disse historiene er noe som må oppleves selv.

Section.80 er et av de albumene du må tilbringe mange timer med for å forstå fullstendig. Heldigvis er det verdt arbeidet, i mine øyne og ører har Kendrick Lamar lagd et mesterverk. Det tar nok litt tid før albumet sitter helt på plass, men det er utvilsomt verdt det.

NYHETER: 8000 BODØ ER DIN PORTAL INN I DET MUSIKALSKE BODØ.

Vi er alle enige i at Bodø er en fin by når det gjelder musikk, nå skal det bli lettere for deg å følge med, si hei til 8000 Bodø.

De bodøbaserte plateselskapene Kråkesølv Plateselskapet, Smart Patrol Records og Beyond Records går sammen om å starte et helt nytt konsept. Med den blogginspirerte siden 8000 Bodø skal de forsøke å være en inngangsport til det som rører seg av spennende band og artister i og fra det kreative musikkmiljøet i Bodø. På nettstedet vil en finne siste nytt om låter, videoer og konsertdatoer, samt nyheter og intervjuer med lokal tilknytning.

Plateselskapene bak 8000 Bodø jobber med aktive band og artister som Gabriel, Kråkesølv, Manna, Eline Thorp, Cold Mailman, Magnus Eliassen, Nagel, Ihab, Sirkus Eliassen og Dilillis. Med nettstedet skal en til enhver tid blir oppdatert på mye mer enn kun de nevnte navnene. Det spirer og gror i byen, og 8000 Bodø skal forsøke å være de beste på å formidle det som er verdt å få med seg.

Trykk på bildet ovenfor eller følgende link for å bli sendt avgårde til siden: 8000 Bodø

DAGENS LÅT: GIRLS GIRLS $ - THEOPHILUS LONDON.

Herlig funky hip-hop med syk video fra Theophilus London.

 

Theophilus London er en rapper fra Brooklyn. Han har EPen Lovers Holiday fra februar i år i baklommen og om to dager kommer debutalbumet hans Timez Are Weird These Days ut i USA. Musikken hans bader i synther, basslinjer og dansbare rytmer. Han balanserer fint mellom følsom RnB, rap med bein i nesa og litt krydder fra disco-musikkens glansdager på 80-tallet. For en knapp uke siden ble musikkvideoen til låtene Girls Girls $ publisert på YouTube, tredjesporet på Lovers Holiday EPen. En herlig låt som viser Theophilus London fra en litt hardere side enn de andre låtene på nevnte EP. Sjekk ut videoen like under.

Bonus! Last ned en gammel mixtape av Theophilus London ved å trykke på denne linken:
This Charming Mixtape

DAGENS LÅT: SEEDS FROM THE SCHOOLYARD - THE MOUNTAINEER.

Når man føler solen i øynene, sanden mellom tærne og svever på sommerstemning selv om man sitter i stua på sofaen, da vet man at låten man nettopp hørte er fantastisk. The Mountaineer er et meget nytt band fra Canada, de har ingen utgivelser ute og eneste stedet man finner noe som helst av musikken deres er YouTube. 
Musikalsk sett ligger de et sted mellom Neil Young og følsom indie-rock, noe som høres enormt pretensiøst ut for de aller fleste. Heldigvis er The Mountaineer ærlig i hva de gjør, musikk med sjel. Jeg får til tider en Arcade Fire følelse, selv om The Mountaineer aldri går over bakketoppen og blir storslagne. De ligger alltid og småkoker, men bobler aldri over. Herlig stemningsfull musikk til sene sommerkvelder, høstkvelder og vinternetter. Utvilsomt et band jeg kommer til å følge med på videre, de skal etter planen gi ut enten et album eller en EP i løpet av 2011, jeg gleder meg.

GRATIS: WUGAZI - 13 CHAMBERS.

Er det lov å blande sammen Fugazi og Wu-Tang Clan? Fra og med nå, ja.

Mashup-album blir mer og mer vanlig, når man blander sammen to artister/band i forskjellige musikalske hjørner kan man ende opp med noe magisk. Tidligere har jeg blitt fascinert over en del mashup-album, eksempelvis Wick-It The Instigator sin sammensmeltning av Big Boi og The Black Keys, Kids & Explosions sin gale verden på sitt album og Max Tannone sine Jaydiohead utgivelser. Nå er det et nytt mashup-album der ute, med det fantastiske navnet Wugazi. Bak aliaset Wugazi sitter Ceciel Otter og Swiss Andy ved spakene.

Som navnet på både artist og album er det Fugazi - 13 Songs og Wu-Tang Clan sitt album 36 Chambers som blir smeltet sammen. Ceciel Otter og Swiss Andy går litt utover kun disse to albumene tretten låtene som til sammen blir 13 Chambers. Flere av låtene stikker seg ut som høydepunkt, spesielt sistesporet Forensic Shimmy. Selv om utgivelsen utvilsomt har høye topper er det ingen store fall, 13 Chambers er en samlet enhet. Heldige deg kan laste ned hele albumet i linken under!

Last ned: Wugazi - 13 Chambers

Hør: Forensic Shimmy - Wugazi

Forensic Shimmy by WUGAZI

GRATIS: A DAY WITHOUT A NAME - THE VITA RUINS.

Andre band ut i spalten hvor du får laste ned album fullstendig gratis gir deg herlig svevende pop, nevnte jeg at det var gratis?

The Vita Ruins var et band fra DC/Baltimore som fra 2005 til meget nylig lagde pop/rock med mye krydder fra shoegaze og eksperimentell musikk. Samme dag jeg fikk høre om The Vita Ruins fant jeg ut at de spilte sin siste konsert noen dager før, noe som er veldig synd. Selv om bandet ikke har oppnådd stor kommersiell suksess har de utvilsomt talent, noe de viser på albumet A Day Without A Name. Det er dette albumet du kan laste ned fullstendig gratis, de har gitt det ut via bandcamp og gitt deg muligheten til å enten laste det ned gratis eller betale hva du vil for det. De ga ut albumet i Mai 2010, nå kan du høre albumet og laste det ned via spilleren under. Du har ingenting å tape!

GRATIS: GHOSTFACE KILLAH + FUNK = GRATIS MIXTAPE.

Mannen bak Jaydiohead, Dub Kweli og Mos Dub har et nytt prosjekt ute, Ghostfunk.

Max Tannone er kanskje et ukjent navn for mange der ute, han gjemmer seg stort sett bak diverse navn når han gir ut musikk. Tidligere har vi fått Jaydiohead, hvor han blandet sammen Jay-Z og Radiohead på et album og en EP. I tillegg har han gjort både Talib Kweli og Mos Def vokalspor om til to utgivelser med herlig reagge og dub bak stemmene deres. Om ikke det var nok har han remixet sju Beastie Boys låter. Men, det er ikke det jeg vil dele med dere nå, fokuset her er Ghostfunk.

Hva er Ghostfunk? Det skal jeg fortelle deg. Ghostfunk er Ghostface Killah, kjent for både sine soloalbum og sitt bidrag til legendariske Wu-Tang Clan, blandet sammen med herlige funk-baserte lydbilder. Der Ghostface Killah rapper hovedsaklig på mer tradisjonelle 90?s beats blir det pustet nytt liv i hele ti av hans vokalspor. The Notorious B.I.G dukker også opp på et spor, herlig. Ghostfunk er som alle andre utgivelser fra Max Tannone tilgjengelig som gratis nedlasting på sidene hans. Du kan streame hele albumet i spilleren under, i tillegg til at du kan trykke på linken for å laste ned Ghostfunk fullstendig gratis og lovlig.

Trykk her for å laste ned:
Ghostfunk (free download)

Hvis linken ovenfor ikke fungerer eller jobber sakte, trykk her:
Ghostfunk (alternative download)

Hør hele Ghostfunk i spilleren like under.

Ghostfunk by Max Tannone

ANMELDELSE: SPRING FORWARD - DEATH IS NOT GLAMOROUS.

Av og til lønner det seg å følge boka.

Death Is Not Glamorous, et Oslo-basert punkband er i disse dager ute med sitt nye album, Spring Forward. De spiller i mine ører skate-punk, anno 1990-tallet. Man hører lett at medlemmene i Death Is Not Glamorous setter større pris på Rancid og Black Flag enn Blink 182. Dette er hard punk som både sparker deg i ballene og tvinger deg til å synge med på allsangpartiene. Spring Forward er et kort album, med bare sju låter og tjueto minutt er dette en utgivelse man lett kan høre gjennom nesten når som helst, man har som regel tid til å fordøye drøyt tjue minutter med punk. Death Is Not Glamorous spiller utvilsomt etter punk-reglene og høres meget unorske ut i sitt uttrykk. De høres mer ut som solfylte California enn kalde Norges hovedstad.

Det unorske uttrykket bandet har er albumets styrke og svakhet på en og samme tid. Death Is Not Glamorous er et band med bunnsolide punk-låter, instrumentalt sett og vokalmessig er de utvilsomt punk as fuck. Dessverre gjør det at de havner i båsen med band som minner litt for mye om hverandre. Låtene på Spring Forward er gode, men følelsen av å ha hørt det meste før henger over meg gjennom hele albumet. Eksempelvis blir låtene Three Swords og A Different Vision litt for kjedelige etter et par lyttinger, rett og slett på grunn av forutsigbarheten som finnes i sjangeren bandet lener seg på. Heldigvis har albumet låter som Liquid Swords og Invincible Summer som er såpass engasjerende at selv om de også gir meg flashback til tidligere skate-punk band er det låter som sitter igjen hos meg som høydepunkt. Å minne om noe annet gjør ingenting så lenge låtene er kvalitet.

Spring Forward er verken er revolusjonerende eller et mesterverk. Det Death Is Not Glamorous serverer er kvalitetsfylt skate-punk som følger håndboka til punkt og prikke, noe som slår begge veier. En ting er sikkert, hvis du trenger mer solfylt punk er dette utvilsomt rette albumet til deg. Gode låter i et kjent lydlandskap, eneste som mangler er det lille ekstra krydderiet. Uansett, når alt kommer til alt er Spring Forward et solid stykke skate-punk.

Hør to låter fra albumet i Soundcloud-spilleren under.

Death is Not Glamorous - Spring Forward preview by TigerFysiskFormat

DAGENS LÅT: DELIVERING THE GROCERIES AT 138 BPM - DON CABALLERO.

Matte-rock som faktisk rocker, herlig.

Don Caballero er et band som lener seg mot sjangeren math-rock uten å miste grepet rundt rockefoten din. De hadde sin oppstart i 1991 men ligger fremdeles og lurer i undergrunnen. Musikalsk sett er de tekniske, harde og minneverdige. De spiller som nevnt innenfor både art-rock og math-rock, som betyr mye raske vendinger, intrikate melodilinjer og mye driv. Et herlig band med mye materiale å fordøye, hvis du tar deg tiden vil du finne mye godsaker i Don Caballeros kiste. Liten fun fact helt til slutt, bandets tidligere gitarist Ian Williams er nå medlem av det som ofte blir kalt supergruppen Battles, men det var i Don Caballero han viste frem sine evner på gitaren først.

Hør laten Delivering Groceries at 138 BPM i videoen under!

ANMELDELSE: SPLIT - OKKULTOKRATI / ÅRABROT.

Når to av Norges drøyeste metal-band slår seg sammen for å gi ut et splitalbum kan det bare gå en vei.

Hvis to band på Fysisk Format skulle bestemme seg for å gi ut et splitalbum er Årabrot og Okkultokrati. To band som begge ga ut fantastiske album ifjor, henholdsvis REVENGE og No Light For Mass, sistnevnte snek seg innpå topp ti listen min ifjor. På splitalbumet som kun gis ut i et begrenset opplag på 500, hvor 100 er på rød vinyl får vi fire låter fra Årabrot og tre fra Okkultokrati. Nøkkelordet for begge banda er utvikling. Man hører at mye har skjedd i lydbildet til begge bandene.

Første halvdel av spliten er dedikert til fire nye Årabrot låter. Der de tidligere har utfoldet seg i lange eksperimentelle låter, som på Absolutenegativism med Concept Virus og I Rove EPen er låtene på denne spliten mye mer konsentrerte. Låter på knappe to minutt, mer fokus på brutalitet og groove enn konsept. Årabrot er fremdeles et skummelt band, men på disse låtene, og noen fra Revenge er det mye lettere å bare nyte metal-aspektet i musikken. Spesielt The Cat Is Out of The Bag skiller seg ut som et høydepunkt, en låt på kun 1:51 som byr på det aller meste av det Årabrot står for. Harde, støyfulle riff, herlig skjærende vokal og en stemning uten like. Årabrot er det skumleste metal-bandet Norge har å by på. Uten tvil. Hver låt de bidrar med på utgivelsen er rå på hver sin forvridde måte. Det lover godt for det kommende album de gjør med Steve Albini, som dukker opp i September.

De siste tre sporene er tildelt Okkultokrati, et band som kaller seg selv for Metaphysical Black n' Roll, passende beskrivelse egentlig. I likhet med låtene på fullengderen No Light For Mass er groove og brutalitet i fokus for Okkultokrati også på denne utgivelsen. Man kan si at Okkultokrati er Norges mest groovy black metal-band. De har alltid vært harde, men på disse tre låtene er de hardere enn noen gang. Intensiteten er økt, riffene er drøyere og vokalen brøler avgårde med mer galskap enn før. Første sporet de kaster mot oss, Sacred Filth er definitivt høydepunktet. Med et øreskjærende brøl sparkes låten i gang, en låt som legger seg midt mellom punk og black metal, et sted Okkultokrati utvilsomt liker å ligge. De tre sporene er ikke bandets beste låter, men når alle låtene et band noensinne har spilt inn rocker hodet av de fleste andre kan man ikke klage når man får påfyll.

Denne spliten fungerer perfekt som påfyll og påminning om at dette er to band som fremdeles har mye å by på. Med et Årabrot album i September og en EP her og der fra Okkultokrati blir man ikke kvitt noen av dem i nær framtid. Det har vi godt av. Kjøp denne spliten før den forsvinner, med kun 500 eksemplarer på vinyl og verken cd eller digital release er dette materiale du må kjappe deg for å få fingrene. Sju låter med en gal manns metall, hva mer trenger du?Hør en låt fra Årabrots kommende album her, låten heter Madonna Was A Whore.

Årabrot - Madonna Was A Whore by TigerFysiskFormat

NYHETER: ÅRABROT LETTER PÅ SLØRET, FREM KOMMER NY LÅT OG COVER-ART.

Årabrot slipper sitt nyeste album, Solar Anus, på Fysisk Format 09.09.2011, første låt fra albumet kan du høre her og nå.


Bilde:
Cover-art til Solar Anus, lagd av Årabrots egen trommis, Vidar Evensen.

Dette er andre gang Årabrot har vært i studio hos Steve Albini (Nirvana, Pixies). Albinis jordnære innspillings-teknikker har vært svært fruktbare for Årabrots låter og arrangementer som med få unntak denne gangen kun består av vokal, barytongitar og trommer. Årabrot har i mange år vært hyllet for sin originalitet og kompromissløse ambisjoner. På dette albumet oppfylles lovnaden fra forrige album, Revenge, om at en fase i bandets periode er over. På Solar Anus er ambisjonene fullendt og et nytt, helstøpt Årabrot ser dagens lys. Solar Anus byr på 8 spor av den reneste, mest obskøne rocknroll som noen gang har set dagens lys.Tittelen og deler av tematikken på albumet er inspirert av den populære franske litteraten Georges Bataille, kanskje mest kjent for sin bok La histoire de l'oeil (Historien om Øyet på norsk ved Thomas Espedal).

Madonna Was A Whore er første singel fra Solar Anus, hør den her og kjøp den på WiMP eller iTunes etterpå!

Årabrot - Madonna Was A Whore by TigerFysiskFormat

NYHETER: GAVEPAKKE FRA LAMA, GRATIS LÅT + TO REMIXER.

Splitter ny låt, musikkvideo + to remixer fra Proviant Audio, hva mer trenger du?Det Oslo-baserte bandet Lama er i det gavmilde hjørnet om dagen. Noen av dere har kanskje fått med dere at et nytt album ligger å lurer rett rundt et par svinger, nærmere bestemt september. Før den tid kan du høre, se og nyte den spiltter nye låten Flashes, i videoformat, studioformat og remixformat. Begge remixene er av Proviant Audio, den ene under navnet Proviant Audio og den andre under hans virkelige navn, Mathias Stubø.Videoen er laget av Lavafilm, samme folkene som tidligere har jobbet med Hovefestivalen, 22 og etter hvert en del andre.

Nå er det derimot Lama som står i fokus, se musikkvideoen like under og last ned alle tre versjonene av låten i Soundcloud-spilleren nederst i innlegget.

Lama - Flashes from Lavafilm on Vimeo.

Lama - Flashes : single with remixes by spoontrain

DAGENS LÅT: TO THE RACK WITH THEM - THE GATES OF SLUMBER.

Lenge siden Dagens Låt ble oppdatert, fra og med idag er den tilbake! Smeller til med litt herlig doom metal denne gang, The Gates of Slumber.

 

The Gates of Slumber er et band altfor få har fått med seg, de har servert sine fans herlig doom metal siden 1998. I 2011 dukket albumet The Wretch opp, mitt første møte med bandet. Det første som slår meg er sangstemmen til vokalist Karl Simon, en rå metalvokal som er rufsete, men han har også stemmeprakt. The Gates of Slumber lener seg forskjellige steder med musikken sin, på Black Sabbath og Pentagram, samtidig som de leker memoderne sludge metal. Noen låter er saktegående monstre, andre er galopperende giganter man hører fra Iron Maiden. Med et rykende fersk album ute på I Hate Records er dette utvilsomt rett tidspunkt å bli kjent med bandet. Hør en låt like under!

Hør: To The Rack With Them - The Gates of Slumber.

ANMELDELSE: STEREOPOL EP - STEREOPOL.

Hypnotiserende pop fra hovedstaden.

Stereopol er et band fra Oslo som lager drømmende pop som aldri blir svevende eller særlig støyete, noe som virkelig føles som et forfriskende pust i nevnte del av den norske pop-verden. I motsetning til sine venner i Dråpe, et annet band som holder til i Oslo og lager etter min bok drømmende pop så har Stereopol et mye strammere lydbilde. Der Dråpe lager herlige vegger av gitarlyd med vakker vokal oppå er Stereopol meget tilbakelendt i sin musikk, tilbakelendt men tight som pokker. På sin selvtitulerte EP har Stereopol plassert fem låter som til sammen varer i drøyt tjue minutt. Åpningssporet Feet Go Blind starter med et smell, kjapt etterfølgt av et meget fengende gitar-riff. Det er mye driv gjennom hele låten, selv om de setter ned tempoet på de partiene hvor de har vokal. Man sitter igjen med en herlig sommerstemning etter første lytt på denne låten, noe man gjør etter hver eneste sang egentlig.

På hver eneste låt skjer det spennende detaljer, alt fra herlig basslinjene fra bassist Lars Frogner, gitarklimpring og små variasjoner på trommene. Bassgitaren er utvilsomt i sentrum her, noe jeg syns passer Stereopol perfekt. Basslyden de bruker er både dyp og god, samtidig som man får med seg alle detaljene i basslinjene. Lars Frogner lager et fundament som låtene kan hvile oppå, som gjør at den avslappa stemningen i Stereopol sin musikk aldri blir kjedelig, kun tilbakelendt. Soldier of Tin og Time Machine er mine klare favoritter fra EPen, to låter som inneholder alt jeg trenger fra drømmende pop/rock.

Alt i alt er Stereopol EP en utgivelse med fem sterke låter, perfekt til den nylig starta sommeren. Hvis du er på jakt etter ny indie-rock å bite inn i, Stereopol er her for deg. Jeg kommer utvilsomt til å dra frem denne EPen på både en, to og tre grillfester i sommer. Det bør du også vurdere.

hits