august 2010

PSAPP.

Jeg gir meg, er det blitt slik at vi kan kaste sammen vilkårlige bokstaver også kalle bandet vårt for det? Tydeligvis, hvis musikken din er god så går det greit.Psapp (uttalt sap) er en musikalsk duo fra England, de spiller en blanding av indierock og electronica som velger å mikse sammen det akustiske med det elektroniske for å skape musikk du kan digge til når du kjører søndagstur, samtidig som du kan få med deg enorme mengder med detaljer om du setter deg ned med det på ørene. Assosiasjoner kan knyttes opp mot vår egen Hanna Hukkelberg, selv om Psapp er mye mer upbeat enn det Hukkelberg sin musikk er. Et annet band som kan nevnes er bandet Tunng. De har gitt ut fire studio album sålangt, det nyeste i 2008. Musikken er upbeat, catchy og generelt sett diggbar. Sjekk dem ut!


Låten jeg deler med deg heter Tricycle, en av de mer downbeat låtene deres. Hør og nyt!Vi snakkes!

SYSTEM DIVIDE.

Idag er det dagen for noe av det mest brutale som har vært innom bloggen, noensinne.System Divide er et ekstrem metal band som gjør noe veldig få band innen sjangeren gjør, de eksperimenterer. Over den sinnsykt brutale metalen deres legger de et tykt lag med groove metal og melodiske innslag som gjør dem til et veldig interessant prosjekt. Vokalen i System Divide deles på mellom Sven De Caluwe som tar seg av growling og alt annet ondskap som skal ut av noens munn i dette bandet, den andre vokalisten i bandet heter Miri Milman og legger på sin nydelig vokal innimellom de brutale og hardtslående linjene til Sven. Bandet startet  opp i Tel Aviv, Israel i 2008 og ga ut EPen The Collapse samme år. Debutalbumet dukket opp nå i 2010. Sjekk dem ut hvis du liker metalen din brutal som faen!
 

Låten jeg deler med deg heter The Apex Doctrine, en perfekt introduksjon til System Divide. Hør og nyt!Vi snakkes!

MAGIC KIDS.

Litt fin og koselig sommermusikk helt på slutten av sommeren!Magic Kids er et ganske så ferskt band som slapp debutalbumet sitt Memphis idag. De spiller sommerslig popmusikk med en klar link til Beach Boys og andre 60s popband. The Guardian brukte denne setningen for å definere Magic Kids sin musikk; ?their songs are so Beach Boys 1963-4 they should only be heard in a Deuce Coupe.?Jepp, helt enig. Albumet er et frisk pust nå på sen sommeren og kommer definitivt til å lyse opp tilværelsen i høstmånedene som sniker seg nærmere og nærmere for hver dag som går. Hør Magic Kids og digg det!


Låten jeg deler med deg er åpningssporet på debutalbumet, Phone heter den. Hør og nyt!Vi snakkes!

THINGUMA*JIGSAW.

En musikalsk duo som blir kalt alt fra snuff-pop til splatterfolk, noe for alle og enhver for å si det sånn..?

 


For å starte dette innlegget legger jeg inn litt tekst fra promoteksten til bandet: "Thinguma*jigSaw er en duo bestående av Martha Redivivus (sag, fløyte, melodica, ukulele & gitar, vokal) og Seth Buncombe (banjo, vokal & ordsmed). Duoen har blitt klassifisert som alt fra doom-balladeri til snuff-pop, men splatterfolk har vist seg å være den mest dekkende beskrivelsen, med sin iørefallende blanding av filmatiske, filosofiske og popkulturelle referanser fra Fjodor Dostojevskij via Edvard Munch til Fredag den 13ende og Evil Dead." For å være helt ærlig, utdraget du nettopp leste er vanvittig dekkende for Thinguma*jigSaw. De låter kort og godt ut som nettopp det de blir beskrevet som. Når jeg hørte dagens låt for første gang tenkte jeg med en gang på et norsk band ved navn We Were Lightning, mye av den samme stemningen We Were Lightning har brer seg over Thinguma*jigSaw sin musikk. Faktum er at Thinguma*jigSaw har en nær tilknytning til Norge, de startet bandet her i landet nemlig. De slipper albumet Ghoul's Out 30. August i år, et album du bør få med deg!Låten jeg deler med deg heter We're All Doomed, inni videoen under er det en liveversjon av låten. We're All Doomed er også åpningslåten på det kommende albumet, hør og nyt!Vi snakkes!

THE PSYKE PROJECT.

Brutal hardcore fra Danmark, sint som faen og digg som bare pokker!Bandet The Psyke Project blir ofte kalt Danmarks svar på Converge, noe de forsåvidt fortjener å bli kalt. De spiller enormt agressiv hardcore med både talent og evnen til å lage fengende riff og rytmer. The Psyke Project har holdt på siden 2001, de har gitt ut hele 4 album i sin levetid, det nyeste i 2009 som heter Dead Storm. Sjekk ut det albumet eller hvilket som helst av de andre og du kommer garantert til å digge det hvis du er fan av f eks Converge eller Neurosis. Kompromissløst, agressiv og rett og slett sinnsykt kult!

Låten jeg deler med deg heter Panic, en brutal og deilig låt fra albumet Apnea. Hør og nyt!Vi snakkes!

SKYZOO FEAT. !LLMIND.

På tide med litt hiphop, det er jo tross alt snart helg!Skyzoo er en rapper som du mest sannsynlig aldri har hørt om, han har rett og slett aldri slått helt gjennom. Folk i hiphopmiljøene i USA ble først oppmerksom på han en gang i 2007, da han ga ut EPen sin Corner Store Classic. EPen ble godt likt og etterhvert bygde det seg opp en voksende fanskare. Skyzoo har gitt ut 2 album til nå, med tre album til på vei. Et album med !llmind (som han samarbeider med på dagens låt, som er fra albumet de gjør sammen), et album han lager selv og et tredje med Torae. En rapper med både rytme, flyt og gode instrumentaler, hva mer trenger du?

Låten jeg deler med deg heter Frisbees, fra albumet Live From The Tape Deck som han lager sammen med !llmind. Albumet dukker opp i starten av Oktober, til den tid kan du se videoen under. Hør og nyt!Vi snakkes!

BURY YOUR DEAD.

Sint musikk av sinte menn.Bury Your Dead er et hardcore band fra Massachusetts, USA. De spiller rett frem groovy hardcore metal som ikke nødvendigvis imponerer talentmessig men det groover som bare det! De har spilt sammen siden 2001 og har siden den tid vokst fra å være et sideprosjekt født ut av bandet Hamartia til å bli et fulltidsband for alle medlemmene. Så langt har de gitt ut fem studioalbum, med It's Nothing Personal fra 2009 som det nyeste. Sjekk dem ut!

Låten jeg deler med deg er en låt fra 2006 albumet deres Beauty And The Breakdown, en beinhard låt som både sparker i gang albumet som låt nr 1 og samtidig sparker baller i form av musikkvideoen under! Hør, se og nyt!Vi snakkes!

HELEN EARTH BAND.

Komplekse rytmer, choppy gitarriff og nydelig vokal er Helen Earth Band i korte trekk.Bandet Helen Earth Band er et av de bandene som ikke har fått oppmerksomheten de fortjener, med sin progressive og dynamiske rock burde de i hvertfall hatt en liten underground fanskare. De slapp førstealbumet Our Own Ghost City i årskiftet 2009/2010, et album fylt til randen med nydelige låter som både gjør deg avslappet og samtidig gir deg en rocka følelse. Brødrene Marc og Adam Allen utgjør storparten av bandoppsetningen, begge spiller både gitar og synger. Definitivt et band du bør få øynene opp for!

Låten jeg deler med deg heter Shakencutt, nydelig låt med en enkel og grei video. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

MANAFEST.

Canadisk kristenrapper med assosiasjoner til Linkin Park og Thousand Foot Krutch, er dette noe bra da?Chris Greenwood, mannen bak navnet Manafest er en rapper fra Toronto, Canada. Musikalsk sett ligger han et sted i mellom Linkin Park og Thousand Foot Krutch, samtidig som vokalen kan veksle mellom alt fra Pendulum aktige refrenger på låter som Avalanche (link) til mer rett frem rapcore i låten som har fått æren av å være dagens låt. Til dags dato har han gitt ut fire album og en ep, siste albumet kom ut så sent som i mars 2010. Både låten Avalanche (som linkes til litt lenger oppe i innlegget) og låten No Plan B hvor Koie fra bandet Cross Faith låner bort sin screamo stemme ligger på det nye albumet. Flink fyr med gode låter i posen!

Dagens låt heter som kjent No Plan B, perfekt introduksjon til Manafest sin musikk! Hør, se og nyt!Vi snakkes!

POGO.

En elektronisk musiker med sansen for gamle filmer og spennende lyder.Pogo er aliaset til Nick Bertke, en musiker fra Perth, Australia. Han lager elektronisk musikk som er både behagelig, interessant og givende. I likhet til mange andre band de siste årene legger han store deler av musikken sin ut på internett til gratis nedlasting. Hele 22 låter ligger på Last.fm siden hans (som jeg linker til ved hjelp av Last.fm logoen litt lenger nede i innlegget) Låtene holder høyt nivå, både sangmessig og lydmessig. Hvis du ikke kjenner til Pogo fra før så håper jeg du får sansen for han nå!

Trykk på Last.Fm logoen under for å bli ført til låtene hans!


Låten jeg deler med deg heter Alomahora, en låt hvor Pogo tar i bruk en stor mengde vokalsamples fra Harry Potter & De Vises Stein og skaper musikk ut av dem. Hør og nyt!Vi snakkes!

IONIA.

Kall det post-hardcore, kall det alternativt, kall det emo om du vil, uansett så er Ionia ganske så kult.Musikken til Ionia er på mange måter blitt gjort før, den rocka vokalen oppå den enkle men catchy rock/hardrock instrumentalen er utvilsomt noe som har blitt gjort av en god del band før. Selv om oppskriften er gammel så er musikken god, enkel og catchy melodisk rock rett og slett. Fans av Three Days Grace er definitivt velkomne i fanskaren til Ionia. Bandet har spilt som oppvarming for større band som Cancer Bats, Bring Me The Horizon, Alice In Chains og Underoath samtidig som de har spilt flere store festivaler i USA. De slipper sitt nye album vinteren 2010,  sjekk det ut når den tid kommer!

Låten jeg deler med deg heter Mutiny, kul låt med en veldig god musikkvideo. Hør, se og nyt!Vi snakkes!

BENJAMIN E. MORSBERGER.

En singer/songwriter med både Radiohead og Bright Eyes i platesamlingen.Benjamin E. Morsberger er en av disse singer/songwriter artistene som produserer musikken sin selv og laster den opp til nettsteder som Last.fm slik at hvem som helst kan laste den ned gratis og fullstendig lovlig. Musikken hans ligger et sted mellom elektronisk rock, shoegaze og mer rett frem singer/songwriter stil, definitivt en dyktig kar som du bør sjekke ut.

Trykk her for å laste ned låtene hans!

Låten jeg deler med deg heter Idiot Sleep, veldig fin låt som passer perfekt til både sommeren og høsten. Hør og nyt!Vi snakkes!

ADMIRAL RADLEY.

Koselig og sommerslig indierock med tekster om hvor fantastisk det er å være i California.Bandet Admiral Radley er egentlig to band, eller medlemmer fra to andre band i hvertfall. Grandaddy og Earlimart var to band som lenge hadde vært venner, både privat og på flere turneer. Når Grandaddy la instrumentene på gulvet og ga seg tok det ikke så altfor lang tid før Admiral Radley. Musikalsk sett er Admiral Radley et enkelt og greit sommerslig indierock band med assosiasjoner til både The Beach Boys samtidig som mer moderne indierockband. Rett og slett digg musikk for å si det enkelt og greit.

Låten jeg deler med deg er tittelsporet på debutalbumet I Heart California, her fremført i en veldig fin liveversjon. Hør og nyt!Vi snakkes!
hits