Musikknyheter

NYHETER: NY MUSIKK HVER DAG FLYTTER.

Da var dagen kommet, dagen hvor jeg forlater Blogg.no og trer inn i en ny og mer sexy innpakning. Det er på nymusikkhverdag.net jeg kommer til å fortsette. Innholdsmessig blir det samme greiene som blir skrevet om, men innpakning er drøyt mye finere og mer profesjonelt, hvis jeg får lov til å si det selv. Denne siden kommer til å få stå i fred med alle 696 innlegg. Besøk den nye siden ved å trykke på linken under eller bildet øverst.

www.nymusikkhverdag.net

NYHETER: SIMON SAYS NÅ ER DET NOK, MEN GJØR TO AVSLUTNINGSKONSERTER.

Simon Says No! sier takk for seg.

Etter 6 år med stor konsertvirksomhet i land som England, USA, Japan, Island, Tyskland, Sverige, Danmark og Norge setter nå Simon Says No! et punktum (les: utropstegn) for sin band-karriere. Bandet fikk gikk ut en EP og et album, og avslutter nå med et knippe uutgitte / rare tracks.

Du kan oppleve Simon Says No! for siste gang med orginal line-up inkludert Simon himself og en haug med gjesteartister. Det blir gamle og nye låter og gratis merchandise til alle som kommer.

Konsertene:
29.09 Kvarteret, Bergen
11.10 Parkteatret, Oslo

NYHETER: ALBUMDETALJER + KONSERTDATOER FRA BLOOD COMMAND.

Blood Command slipper snart ny skive, les mer om skiva og sjekk ut bandets konsertdatoer ut året.


Omslag av Mads Andersen

Selv om Blood Command har turnert helt vilt mye de siste årene har de rukket å spille inn sitt andre album: FUNERAL BEACH. Albumet er innspilt og mikset av Dag Erik Nygård. Første smakebit fra skiva fikk vi i form av låten Singelen Cult of the New Beat, en låt som allerede rukket å bli spilt på BBC og fått god mottakelse i utlandet. Jeg støtter utvilsomt opp under den gode mottakelsen, låten er herlig.

Blood Command er tilbake og klar for å bråke og fenge. Funeral Beach slippes som CD og vinyl på Fysisk Format 5. Oktober.

Norgesturne:
Tors 18.10.12 Parkteateret Oslo
Fre 19.10.12 Uka i Ås Ås
Lør 20.10.12 RIP Porsgrunn
Tors 25.10.12 Haandverkeren Kristiansand
Fre 26.10.12 Halden Feelgood
Lør 27.10.12 Total Tønsberg 
Tors 01.11.12 Hulen Bergen
Fre 02.11.12 Jimmy Legs Haugesund 
Tors 08.11.12 Supa Trondheim
Fre 09.11.12 Felix Lillehammer
Lør 10.11.12 Buddy scene Drammen

Sporliste:
01. Pissed Off And Slightly Offended! 2:46
02. March Of The Swan Elite 1:18
03. Cult Of The New Beat 4:37
04. Death To All But Us! 3:45
05. Wolves At The Door 1:52
06. High Five For Life 2:44
07. Here Next To Murderous 3:07
08. True North 4:08
09. Corpse Reviver 3:01
10. Oceans Inside Neptune 3:32
11. Funeral Beach 6:24

NYHETER: NY LÅT + KONSERTDATOER FRA BARREN WOMB.

Barren Womb slipper en bunke konsertdatoer og en låt fra den kommende EPen.

I forbindelse med slippet av EPen "On the Origin of Fæces" 14 september, legger støypunkduoen Barren Womb ut på tur i høst. Både Norge, Sverige og Finland skal besøkes og en god del av datoene spilles sammen med crustgrindgutta Forræderi. Sjekk ut listen under før å se om de spiller i ditt nærmiljø. Hør også siste smakebit fra EPen helt nederst her.

Konsertdatoer:
31.08.12 - Trondheim @Ladehammerfestivalen

14.09.12 - Trondheim @Lobbyen w/ Jabba the Butt, Mørkt Kapittel
20.09.12 - Tønsberg @Total w/ Forræderi, Mansters
21.09.12 - Oslo @TBA w/ Forræderi
22.09.12 - Karlstad, SE @Boltic Stugan w/ Forræderi, Büried to Röt
23.09.12 - Turku, FI @TBA w/ Forræderi, Sold Out
24.09.12 - Tampere, FI @Vastavirta
25.09.12 - Helsinki, FI @Nosturin Alakerta w/ Forræderi
26.09.12 - Jyväskylä, FI @Lutakko w/ Forræderi, Hävitys, Psykopaatos
27.09.12 - TBA
28.09.12 - Luleå, SE @Föreningsgatan 7 w/ Forræderi
29.09.12 - TBA
08.11.12 - Røros @Ungdommens Hus w/ The Hex
23.11.12 - Tromsø @Bastard w/ Jabba the Butt

NYHETER: HOORAY FOR EARTH PÅ REVOLVER LØRDAG 25. AUGUST.

Har du ikke planlagd lørdagen din ennå? Frykt ikke, Hooray For Earth spiller på Revolver.

Det at Hooray For Earth skal spille i Oslo nå på lørdag er rett og slett fantastisk. Jeg har vært fan helt siden slutten av September ifjor når jeg ga True Loves, låten som på den tiden var aktuell som singel kom ut. Nå har Spoon Train klart å få dem til hovedstaden, nærmere bestemt Revolver 25. August, altså nå på lørdag. Memetics kjører support. Jeg skal se konserten, skal du?

Hooray For Earth (US) + Memetics: Dører kl.20.00 // CC: 100kr // Facebook

NYHETER: CCTV SLIPPER DEBUTALBUM 14. SEPTEMBER.

CCTV sitt debutalbum er endelig klart.


Foto: Tine Hagfors

I CCTV er Shaun Curtis alene om å være både styrmann og dekksgutt, men debutalbumet Hope & Destroyer er blitt til med kyndig hjelp fra flere hold.Først og fremst har Audun Borrmann vært sentral både som produsent, musiker og arrangør: - Han har virkelig løfta låtene og gitt de den fargen jeg ville ha. Gul og blå og rød. Litt Som et jovialt blåmerke gitt av en god kompis på gladfylla, sier Shaun Curtis.

Backingbandet til CCTV er ingen ringere enn Pow Pow, et av landets desidert beste instrumentalband. Skiva slippes på CD og som gul vinyl i gatefold omslag. 14. september slippes albumet på Platebutikken Tigers Diger label, søsterlabelen til Fysisk Format.

Hope & Destroyer turné:
4. okt - Oslo, 8. nov - Bergen, 9. nov - Haugesund, 10. nov - Kristiansand

Sporliste:
1. Elevation
2. Love And The Dead End
3. You vs. Me
4. We Belong
5. In Your Arms
6. Electric Summers
7. Happiness
8. Hide
9. Everybody Understands
10. Afraid
11. Brand New


NYHETER: BURNING MOTHERFUCKERS KJØRER PÅ MED SLIPPFEST PÅ INTERNASJONALEN.

Burning Motherfuckers inviterer til slippfest torsdag 16. August.

Burning Motherfuckers har slippfest 16. august på Internasjonalen. Slippfesten er dedikert til bandets nye 12-tommer vinyl + download på Handmade Records. En skive som inneholder remixer av Laconic Zero og ZIXAQ. Omslaget er gjort av av kunstneren Gisa Pantel.

Slippfest: Burning Motherfuckers (facebook-event)
Internasjonalen, Oslo
Torsdag 16. august, klokka 21:00
cc: 80kr

NYHETER: STREAM TO LÅTER FRA DET KOMMENDE ARISTILLUS MINIALBUMET.

Hør to låter fra Two, Aristillus sitt kommende minialbum.


Foto: Simen Øvergaard

Det har vært relativt stille rundt Aristillus i 2012. Tidlig i 2011 slapp de debutalbumet Devoured Trees and Crystal Skies, nå er de endelig klar med en oppfølger: 24. august slippes det seks låters lange minialbumet Two. Minialbumet er produsert av Jørgen Smådal Larsen (Lukestar, Kråkesølv, The Spectacle). Før den tid kan du høre to låter fra albumet her hos meg.

Omslaget er laget av den kanadiske skulptøren og maleren Ron Eady.

NYHETER: STREAM ANDRE SMAKEBIT FRA BARREN WOMB SIN KOMMENDE EP.

Andre smakebit fra Barren Womb sin EP viser bandet fra en helt annen side enn det første singelen gjorde.

14 september slipper støypunkduoen Barren Womb EPen "On the Origin of Fæces", bestående av åtte låter som ifølge bandet selv mener ligger i skjæringspunktet mellom hardcore punk, black metal og country. Den fysiske utgivelsen vil være limitert til 500 kopier på solid oransj 10" vinyl som gis ut via The Perfect Hoax. Pink Funeral er andre låt som slippes fra den kommende EPen, en låt som viser at bandet har mer enn kun et uttrykk.

Sjekk ut den første låten Barren Womb slapp fra EPen: I Have a Hobbit To Support - Barren Womb

NYHETER: STREAM THE GOOD THE BAD & THE ZUGLY SIN NYE 7".

Stream hele The Good The Bad & The Zugly sin nye sju-tommer.

The Good the Bad & The Zugly, et av flere norske punkband som faktisk får oppmerksomhet for tiden. Etter en håndfull utgivelser både alene og med andre er de nå klare med en sju-tommer på Fysisk Format. Forhåpentligvis kommer flere til å sperre øynene opp for denne gjengen etter de har gjort konserten sin på årets Øyafestival.

Bjarte Lund Rolland fra Kvelertak og Ruben Willem fra Haust sitter i produsentstolene på disse to låtene. Bandet fortsetter i samme spor som tidligere, med tung, kjapp og herlig punk som på ingen måte inngår et eneste kompromiss. Norsk punk, herlighet så mye bra som finnes.

Sju-tommeren er ute via landets diggeste label når det kommer til øreskjærende og herlig punk, metal og rock, nemlig Fysisk Format. Utgivelsedatoen er satt til 3. August for den fysiske kopien, men allerede nå får du hørt dem digitalt.

NYHETER: TO NYE LÅTER FRA HARABALL.

Illsint, kontant og herlig punk fra Haraball, hør to av fire låter fra bandets nye sju-tommer.

Haraball sin andre sju-tommer i 2012 kan fort bli en av årets beste utgivelser innen punk i Norge. The Rope, bandets første sju-tommer var en god samling låter som utvilsomt tok et fast grep om oppmerksomheten min de første ukene etter den ble gitt ut. Etterhvert mistet den wow-faktoren litt, till tross for at låtene til den dag i dag er gode låter.

Sju-tommeren er ikke ute før 3. August, men allerede nå kan du høre to av de fire låtene. I Want Your Downs og Terrible Two heter de. Hør dem her og forhåndsbestill sju-tommeren på Tiger sine nettsider.

Forhåndsbestill: Frowns vs Downs 7"

NYHETER: ÓLAFUR ARNALDS GJØR ÅPNINGSKONSERTEN UNDER NUMUSIC FESTIVAL 2012.

I år arrangeres elektronikafestivalen Numusic i Stavanger for trettende gang, og den islandske artisten og komponisten Ólafur Arnalds åpner festivalen i Stavanger Domkirke.

Ólafur Arnalds har opparbeidet seg en stor tilhengerskare nasjonalt og internasjonalt. Den 25 år gamle artisten har alltid likt å tøye grenser, både i forhold til arbeidet i studio og live-showene sine, og det er så mye mer ved Arnalds enn gjennomsnittlige electronika-låter. Med sine delikate og klassiske melodier, sin bakgrunn fra metal-band, og sine stadige forsøk på å bryte, eller i det minste viske ut, grensene mellom klassisk musikk og pop/rock/elektronika, er han et spennende og originalt innslag i Numusics line-up, som iår består av blant annet GusGus, The Orb, Monolake, Mad Professor, Body/HeadLindstrøm og Lemaitre.

Startskuddet for festivalen er onsdag 26. september, og åpningskonserten med Arnalds vil finne sted i Stavanger domkirke, som det aller første på et storslagent program. Det er en enkeltstående konsert, og billetter til konserten kan kjøpes også utenom festivalpasset på billettservice.

Numusic er en festival som er opptatt av grensene som skiller de ulike musikksjangrene fra hverandre. Med den digitale kulturen som har utviklet seg de siste 10 årene har disse grensene blitt visket ut, og artister har funnet friheten til å hente inspirasjonen og elementer overalt, på kryss og tvers av musikksjangere. Arnalds musikk inviterer lytterne inn i et musikkunivers med elementer fra både klassisk- og elektronisk kammermusikk, noe som utgjør en mektig blanding. Denne stadige blandingen av elementer, og forsøkene på å bryte grensene mellom de ulike sjangerne, ligger Numusics hjerte veldig nært, og vi har stor tro på at Arnalds sin konsert kommer til å bli en opplevelse uten like.

I år holdes konsertene i hovedsak på Tou Scene i tillegg til Stavanger domkirke. Tou Scene er et omgjort viktoriansk bryggeri, og fungerer som et av Norges største kunstsenter. Et perfekt sted for en firedagers elektronikafestival. Billetter kan kjøpes på billettservice, 7eleven, Narvesen eller Victoria Hotel i Stavanger.

NYHETER: ALBUMDETALJER FRA SANDRA KOLSTAD.

Mer informasjon om Sandra Kolstad sitt kommende andrealbum.

Etter den kritikerroste debuten CRUX fra 2011 er Sandra Kolstad allerede klar med oppfølgeren: (Nothing Lasts) Forever. Kolstad byr denne gangen på et konseptalbum, med vann som estetisk og konseptuelt utgangspunkt for tekst og komposisjon. (Nothing Lasts) Forever er produsert av Sandra Kolstad og den svenske improvisasjonsmusikeren og komponisten Petter Eldh. Hun gjør også duetter med den levende hiphop-legenden Son Of Light, en av landets mest talentfulle popsangere Lucy Swann, samt teknoduoen Bloksberg.

Albumet er mixet av produsentkollektivet Souldrop, i samarbeid med Kolstad selv. Låtene er skrevet i Kolstads gamle familiehus ved havet utenfor Haugesund. Her satt hun isolert fra omverdenen og komponerte det albumet som i dag er klart for verden utenfor. Albumslipp er satt til 28. september.

NYHETER: KAKAO-AFTEN PÅ PSTEREO 2012.

Kakao Musikk serverer for første gang konserter i fullformat på Café Løkkas uteservering, kvelden før Pstereo braker løs på Marinen.

Siden debuten som konsertarrangør i fjor høst har Kakao Musikk invitert det beste fra Trondheimsscenen, samt lovende artister og band fra landet forøvrig til å vise seg fram på Café Løkka. Konsertserien På en torsdag har siden dag én vært en suksess uten like, og nå belønnes kompiskollektivet med en egen kveld under Pstereo, nemlig dagen før det hele braker løs på Marinen.

- Kakao Musikk har den siste tiden tilført Trondheim en vitamininnsprøytning av ung arrangørlidenskap og gitt byens hungrige og nysgjerrige konsertgjengere en ny scene for å oppleve fantastisk, fremadstormende musikk. Det er med stor glede og stolthet at vi utvider festivalen med Pstereo: På en torsdag sammen med akkurat Kakao Musikk.
- markedssjef i Pstereo, Bård Flikke.


Dermed ligger alt til rette for en helaften hvor uteserveringa på Café Løkka før første gang taes i bruk som fullformats konsertarena.

- Det var en uforbeholden ære å innlede samarbeidet med Café Løkka i fjor høst, men å kunne ta i bruk stamplassen til å arrangere warmup for selveste Pstereo, det slår alt.
- Pål Rees, leder i Kakao Musikk.

Samtidig lover han at konseptet forblir det samme, selv om formatet vokser. Gratis inngang for alle, og er du ute i god tid, ja da kan du starte både kvelden og festivalhelga med en kopp varm kakao.

På programmet finner man tre fremadstormende navn både av lokal, nasjonal og internasjonal art: The Daily Hum fra Svartlamoen, Mathias Stubø Band fra Vestfold og Driver Drive Faster fra Manchester. Etter konsertslutt avsluttes kvelden med DJ's innendørs på Café Løkka.

NYHETER: TEAM ME TIL EUROPA.

Team Me skal bruke hele Oktober og deler av November til turné i Europa.

Team Me har vokst seg til å bli et av landets største suksesser de siste årene. Spillejobber i hele Norge, konserter i Japan og drøssevis av festivaljobber. Når sommer går mot høst pakker bandet nok en gang koffertene, denne gang for å spille konserter over hele Europa. Team Me gjør deriblant 3 split-datoer i Frankrike sammen med Engelske Spiritualized, og bandet spiller også sine første konserter i land som Polen og Ungarn i tillegg til en rekke andre konserter over hele Europa.

Team Me Europa-turné høsten 2012:
04 oct - Hungary - Budapest - Akvarium Club
04 oct - Austria - Vienna - Waves Festival
05 oct - Germany - Munich - Muffathalle / cafe
08 oct - Czech  - Prague  - 007
10 oct - Switzerland - Baden  - Royal
11 oct - Switzerland -  Winterhur  - Salzhaus
12 oct - Switzerland  - Lyss  - Kufa
13 oct - Italy - Turin  - Spazio  211
15 oct - Luxembourg - Luxembourg - Rockhal Cafe
16 oct - Germany - Frankfurt - Zoom
17 oct - Germany - Dresden - Beatpol
18 oct - Poland - Wroclaw - Lykend
19 oct - Poland - Warsaw - Hydrozagadka
20 oct - Poland - Poznam - Minoga
22 oct - Germany - Nayreuth - Glashaus
23 oct - Germany - Dusseldorf - Zakk
24 oct - Germany - Gottingen  - Apex
25 oct - Germany - Stuttgart - 1210
27 oct - Germany  - Nurnberg - Nurnberg Pop Festival
28 oct - Holland - Utrecht - Tivoli de Helling
30 oct - Holland - Amsterdam  - Paradiso - upstairs
31 oct - Holland - Nijmegen  - Merleyn
01 nov - Holland - Rotterdam - Rotown
07 nov - Belgium - Opwijk - Nijdrop
08 nov - France - Paris - La Cigale
09 nov - France - Lyon - Le Transbordeur
10 nov - France - Marseille - Cabaret Aleatoire
11 nov - Switzerland -Lucerne - Treibhaus
 

NYHETER: NY LÅT + KONSERTDATOER FRA HIGHASAKITE.

Highasakite er ute med en ny singel som allerede er playlista på P3.

Den nye singelen har fått tittelen I Roll My Eyes. Singelen er allerede playlistet på NRK P3, og den er i salg i Norge fra 1. august. I Roll My Eyes vil, foruten å slippes digitalt i Norge, også til å være med på en EP som slippes i Tyskland (samt Sveits og Østerrike = GSA) og Storbritannia den 20. august. EP'en kommer i tillegg til den nye singelen til å bestå av 3 andre spor og frontes av singelen "Indian Summer". Dette blir Highasakites første slipp i utlandet. Highasakite er nå ute og spiller på en mengde festivaler i sommer. Neste mulighet for å se bandet live blir på Slottsfjell (Tønsberg) førstkommende torsdag.

Full oversikt over konsertene:
19.07 - Slottsfjell, Tønsberg
21.07 - Fjøsfestivalen, Mehlus
26.07 - Fresfestivalen, Fresvik, Sogn & Fjordane
27.07 - Utkantfestivalen, Skjerjehamn, Sogn & Fjordane
28.07 - Sommerfesten på Giske, Giske, Ålesund
04.08 - Festidalen, Uskedalen, Stord
10.08 - Sildajazz, Haugesund
11.08 - Øyafestivalen, Oslo
17.08  - Pstereo, Trondheim

NYHETER: BRANSJEVELTER #7 UTE IDAG, SLIPPFEST I MORGEN.

Idag slipper Fysisk Format den sjuende Bransjevelteren.Fysisk Format, et av mange fantastiske labels her i landet er ute med ny samleplate. Serien Bransjevelter har vært en fast greie hos dem omtrent fra oppstarten, med låter fra FF sine egne band og artister, i tillegg til band de kjenner, digger, blir kontaktet av eller alle tre på en gang. På #7 får du den nye singelen til Nils Bech, låter fra kjente fjes som Livstid, Blood Command, Nils Bech og Aristillus, og ferskere band som Haraball, The Good The Bad and the Zugly. Bransjevelter #7 er ute idag, i morgen er det slippfest, sjekk linken rett under her for mer informasjon.

Facebook: Slippfest - Bransjevelter #7

NYHETER: TP ALLSTARS + CHESS NATIONAL CYPHER 2012.

TP Allstars tar deg tilbake til da norsk hiphop hadde sin forrige storhetstid i dagens Chess National Cypher.

Son Of Light, Opaque og Warlocks-gutta Tech Rock og Karma er alle med på å kaste litt old school-feeling over Chess National Cypher 2012. Del tre handlet om nykommerne, del fire handler om den gamle skolen. Fire storheter innen norsk hiphop, alle fra TP Allstars er det du får denne fredagen, og det er kanskje den beste cyphern til nå i år. Sjekk det ut selv helt nederst i saken.

- Jeg ble spurt om å gjøre National Cypher i fjor, men hadde ikke muligheten til å få det til. Sånn sett var det cool, i og med at Tommy kjørte opp beats til årets runde. Det som var annerledes for meg, var at det skulle gjøres på norsk. Det er, som kjent, ikke mitt forte. Men jeg backer ikke ned fra en utfordring, og jeg synes norskspråklig rap har nådd et meget høyt nivå. Jeg liker å plutselig være the "rookie" on the block. Jeg slipper for øvrig singelen ("Love & Hate") fra min forestående EP samme dag, så det føles litt meant-to-be at denne episoden kommer i dag. - Son Of Light.

- Hele prosjektet her dreier seg om å bidra til fellesskapet og norsk hiphop-kulturs vekst. Det var det vi ville oppnå da vi startet dette konseptet ifjor. Når da gutta fra TP, som banet vei for hele sjangeren for 15 år siden, stiller seg positive til å støtte opp om ideen er det selvsagt en no-brainer og ikke minst en ære å ta dem med. - Jae-R

NYHETER: HØR SHEVILS SIN NYE SINGEL EKSKLUSIVT HER HOS MEG.

Det er alltid gøy med premiere, idag er det Shevils + NyMusikkHverDag som gjelder.

For en liten uke siden gjorde jeg en anmeldelse av låten du får høre idag. Shevils sin nye singel er en låt jeg virkelig digger og trillet min absurde terning helt til 8/10 i min anmeldelse. Idag kjører jeg universpremiere på låten, sjekk den ut i Soundcloud-spilleren. Les også hva jeg syns om låten i kursiv-avsnittet under.

Shevils trenger ikke mer enn to minutter for å overbevise meg om at de sparker seriøse baller. Is This To Be (Our Lives)? er første låt fra den kommende EPen fra Shevils, den slippes 14. September. Låten sparker vilt rundt seg midt i mellom intens hardcore og deilig rocka punk. Anders Voldrønning, bandets vokalist har mer enn nok trykk i stemmen sin til å holde følge med de harde trommene og de skjærende gitarriffene. Shevils sin tilnærming til hardcore/punk kan til en viss grad sammenlignes med Årabrot sin tilnærming til metal. Verspartiene på Is This To Be (Our Lives)? presser lytteren inn i et hjørne og skriker i ansiktet på alle som tør nærme seg. Låten vrir og vrenger seg, slår og sparker i alle retninger. Til tider kaotisk, til tider svært catchy.

NYHETER: HØR NY SINGEL FRA HEARTFELT.

Heartfelt rører på seg igjen, ny singel ute idag.

Heartfelt er et Oslobasert band hvor elektronisk popmusikk møter klassisk barokk kammermusikk. Idag slippes singelen Blindfold digitalt. Blindfold er første smakebit fra debutskiva som er bebudet senere iår og er er produsert av bandet selv og mixet av Nick Terry (Libertines, Franz Ferdinand). Singelen slippes på Diger, som er Fysisk Formats søsterlabel og distribusjonsdelen av Platebutikken Tiger.

Slik beskriver Diger dert kommende albumet fra Heartfelt:
Albumet er en musikalsk reise inn i et mørkt og mangslungent barokkpalass hvor synther og trommemaskiner har funnet sin naturlige plass ved siden av fioliner, fagotter og piccolofløyter.

NYHETER: HØR BLOOD COMMAND SIN NYE LÅT.

Ny låt fra Blood Command, det er en fin fredag idag.

Blood Command må være et av landets herligste hardcore/punk-band. Nå er de ute med ny singel, Cult of the New Beat. De viser ingen tegn til å gi slipp på sin hybrid av deilig øreskjærende riff, intens vokal og vanvittig catchy pop-elementer strødd rundt omkring.

"Låten er en spyttklyse i trynet på alle som prøver å fortelle oss hva vi skal være og ikke være. Et anti-jante anthem."
-Gitarist og låtskriver Yngve Andersen

Singelen Cult of the New Beat ledsages av to bonus spor, en remix av Tiikeri og en cover av amerikanske The Faint's Agenda Suicide.

"Elektropunken til The Faint har vært en stor inspirasjon for Blood Command og påvirket alt fra hvordan vi skriver sangene til hvordan vi skrur lyden. Agenda Suicide ble for få år siden covret i en helt forferdelig versjon av canadiske Cancer Bats (ikke noe galt med dem), og det var forferdelig å se en så fantastisk låt bli ødelagt på den måten, så vi måtte redde den, sier Yngve Andersen.

NB! Blood Command har blitt frastjålet utstyr nå nylig, les denne meldingen fra bandet selv for mer informasjon:

Blood Command har hatt inbrudd i øvingsloket sitt natt til i dag 14.juni. Det er blitt tatt 1stk helsvart Fender Tom Delonge Stratocaster + 1 stk grønn og hvit Fender Tom Delonge stratocaster, tuner, delay og jacker er også vekke. Spread the word og si ifra om du vet noe. Disse to gitarene har veldig stor affeksjonsverdi for meg :( - Andersen

NYHETER: SE NYKOMMERNE VISE HVA DE KAN I DEL 3 AV NATIONAL CYPHER 2012.

Del 3 av Chess National Cypher 2012 er dedikert til nykommerne.

I runde 3 av Chess National Cypher er det nykommernes tur. Kaveh, Jonas V, Oter, Verk, Zana og Emilio får alle sjansen til å vise hva de klarer å gjøre oppå Tommy Tee sin beat. Fjorårets nykommerepisode hadde blant annet navn som LidoLido, Dreamon og Envy med, og de fleste har vel fått med seg hva som har skjedd med disse artistene siden sist. Jeg håper å kunne se flere av årets CNC-nykommere gjøre gode ting i tiden som kommer.

Sjekk ut hele herligheten i videoen under. I mine ører så gjorde hele gjengen sine respektive vers svært godt, men Kaveh, Jonas V og Emilio imponerte meg nok mest av alle. Norsk hiphop anno 2012 er en fryd å følge med på.

NYHETER: HØR ACID BULLET SIN NYE SINGEL.

Acid Bullet, rock type bredbeint fra hovedstaden.

Lady er Acid Bullet sin nye singel. Acid Bullet, et band som holder til i Oslo og spiller rett fram rock inspirert av både blues og hardrock. Hør låten i SoundCloud-spilleren like under.

NYHETER: SE ANDRE DEL AV NATIONAL CYPHER 2012.

Andre del av Chess National Cypher 2012 er både rare greier og herlige greier.

Jae-R er en hardtarbeidende fyr. I fjor var han en av bakmennene i National Cypher 2011, i år har han gitt ut EPen Colosseum Drive og nå er altså andre del av National Cypher 2012 ute. I første del fikk vi bl.a se Vinni, RSP og Kenneth Engebretsen gjøre sine respektive vers. I andre del er det rare greier på gang, Stella Mwangi, kjent fra MGP er med.

Hun leverer et godt vers og fikk minst ti kulhetspoeng etter min mening. Adam Tensta, Phil T. Rich, Pete fra Vågsbygd Handy og verten selv Jae-R er også med. Nok snakk, sjekk ut videoen like under.

NYHETER: LE CORBEAU + BURNING MOTHERFUCKERS PÅ REVOLVER LØRDAG 9. JUNI.

Revolver blir fylt av nydelig og mørk musikk på lørdag.

Førstkommende lørdag er det konsert med Le Corbeau og Burning Motherfuckers på Revolver, kl 21:00. Jeg fikk sett Le Corbeau under fjorårets klubbdag på Øyafestivalen og kan helt uten tvil anbefale å ta turen på Revolver hvis du er i Oslo nevnte dag.

Facebook: Le Corbeau + Burning Motherfuckers

Le Corbeau:
Skingrende gitarer, skrikende avgudlyder, pumpende driv og hviskende vokaler som utrykker seg både feminint og maskulint. Ravnen tar deg med til et sted bak horisonten til et land hvor alle er kule og henger rundt på gatehjørner og knipser mens de ser mystiske ut i røyken som svever og vibrerer over bakken. Så tar de deg med ett tilbake ned i en dyp mørk hule innerst i sinnet ditt og river og tærer på sansene dine med støy og ukalkulert visdom til du ikke lenger er et menneske, men et insekt som bare er, og flyr rundt en skitten lyspære med slitne koblinger.

Burning Motherfuckers:
Vanvittige lyder fra et minimalt orkester. De er bare to, men de lager lyd som et stormende hav i stor forargelse over alt som ikke er flytende, rasende på alt som er spikret og satt og forankret i konkrete sjangre. De er en vulkan med voldsomme utbrudd som knuser båser og lar alt flyte ut i en lavastrøm som etterhvert lager ny grunn som utvikler seg med vulkanens kreativitet. Etter utbruddene formes vakre øyer med frodige skoger og yrende liv, hvor man kun kan høre de svale lydene av vind som beveger seg mellom juvene og små åpninger i grunnfjellet, skjørt og vakkert med en nerve.

NYHETER: ANJA ELENA VIKEN SLIPPER SIN NYE SINGEL "GATEKREDIBILET".

Anja Elena Viken slipper ny singel via Tellé Records.

Anja Elena Viken kom tilsynelatende ut fra ingenting da hun slapp sin første singel Klæssar deg ned. Tidligere i år spilte hun på by:Larm og nå er den 20 år gamle jenten fra Bergen klar med sin andre single, "Gatekredibilitet". En låt som følger opp første singel på elegant vis.

NYHETER: HØR FØRSTE LÅT FRA LOVELOVELOVE SIN KOMMENDE EP.

Dråpe, Aristillus, Receptionist og gjester i fleng, si hei til det nye shoegaze-bandet LOVELOVELOVE.

LOVELOVELOVE er et nytt prosjekt med røtter i en liten håndfull Oslo-band. Medlemmer fra Dråpe, Aristillus og Receptionist er alle involvert i LOVELOVELOVE.

Endeavor (radio edit) er første låt som blir offentliggjort fra den kommende EPen Your Heart Stops With The Beat, som inneholder en lengre versjon av Endeavor og to låter til. Gjester som bidrar på EPen er bl.a Sten Ove Toft og Emil Nikolaisen. EPen er produsert av Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, The Lionheart Brothers) og mastret av Chris Sansom på Propeller (mastra Motorpsycho, Team Me etc). Utgivelsesdatoen for EPen er ikke helt på plass ennå, men det får du vite så fort jeg får vite det selv.

NYHETER: FYSISK FORMAT INVITERER TIL SOMMERFEST/SLIPPFEST.

Den 7/7 inviterer plateselskapet Fysisk Format til sommerfest og slippfest for samleskiva Bransjevelter 7 på Parkteatret.

Siden Fysisk Format sender helt magiske presseskriv får de gi deg nyheten usensurert her:
Her blir det fem band på scenen, surrete DJs, mat fra Persilleriet (Trondheim) og kynisk nettverksbygging for grasroteliten ut i de sene nattetimer.

Årabrot, Haraball, Dark Times + TBA + TBA
Matservering og døråpning: kl. 19:00
CC: 120,-
på Parkteatret

Billetter: FYSISK FORMATS SOMMERFEST - Facebook: FYSISK FORMATS SOMMERFEST

Bransjevelter er en samleskiveserie som FYSISK FORMAT har gitt ut siden plateselskapet ble startet i 2008. Skiva streames og gis bort som gratis CD i et begrensa antall. På sporlista er det nye låter fra en raus blanding av faste Fysisk-forhold som BLOOD COMMAND, NILS BECH, ÅRABROT og LE CORBEAU og band som er enten "bare gode venner" eller som Fysisk er seriøst på flørtern med. Blant de nye navnene i kretsen er band som CCTV, ALTAAR, UMORAL, DARK TIMES og THE GOOD THE BAD & THE ZUGLY.

FYSISK FORMAT er et plateselskap som drives fra kjelleren under PLATEBUTIKKEN TIGER.

NYHETER: DET BLIR EN TRAVEL FESTIVALSOMMER FOR HIGHASAKITE.

Highasakite gjør seg klar for en svært festivalfylt sommer.


Foto: Sara Angelica Spilling

Etter å mottatt strålende kritikk for debutalbumet "All That Floats Will Rain", er Highasakite nå klare for blant Øyafestivalen, Hovefestivalen, Slottsfjellfestivalen (Urørt), Norwegian Wood (Underwood), Pstereo, samt mange flere. Festivalsommeren etterfølges av en klubbturné rundt i store deler av Norge.

Nye Highasakite-trøyer selges for første gang under Hovefestivalen. Før den tid slippes en ny musikkvideo.

Foreløpig liste over årets festivalopptredener:
25.05.2012 - Nattjazz, Bergen
15.06.2012 - Loftrus Gård, Nøtterøy
17.06.2012 - Norwegian Wood (Underwood), Oslo
29.06.2012 - Hovefestivalen, Tromøya, Arendal
13.07.2012 - Ranglerock, Bryne
19.07.2012 - Slottsfjell, Tønsberg
21.07.2012 - Fjøsfestivalen, Mehlus
26.07.2012 - Fresfestivalen, Fresvik, Sogn & Fjordane
27.07.2012 - Utkantfestivalen, Skjerjehamn, Sogn & Fjordane
28.07.2012 - Sommerfesten på Giske, Giske, Ålesund
04.08.2012 - Festidalen, Uskedalen, Stord
10.08.2012 - Sildajazz, Haugesund
11.08.2012 - Øyafestivalen, Oslo
17.08.2012 - Pstereo, Trondheim

NYHETER: THE LOW FREQUENCY IN STEREO ER TILBAKE FRA PAUSE, PÅ EN MÅTE.

Et av landets beste band beveger på seg igjen, The Low Frequency In Stereo har albumplaner.

Det har vært stille og rolig rundt The Low Frequency In Stereo etter de ga ut sitt forrige album Futuro. En slags bandpause har vært gjeldende en stund, hvor medlemmene har fokusert på andre prosjekter. Heldigvis var bandet aldri dødt, og nå er det endelig bekreftet, et femte studioalbum skal gis ut, etter planen kommer det ut høsten 2013.

- Vi føler oss klare for å debutere på nytt og har som mål å lage ett mesterverk av ei plate. Kjemien er god og øvingene har aldri vært så eksplosive og kreative som nå, sier bassist og talsmann Per Steinar Lie.

Bandet har siden Futuro hele tiden hatt jevnlige forespørsler om turnéer og nytt album fra publikum og bransjeaktører fra flere verdensdeler. De vil følgelig ha et sterkt utlandsfokus i turnéperioden etter plateutgivelse, med hovedtyngde på Europa, men også med avstikkere til mer eksotiske reiseruter. Selvsagt vil Norge også være godt representert i turnéplanene, som også vil inkludere et fåtalls eksklusive opptredener i tiden frem mot plateslipp.

Bandet har også nylig signert til det Berlin-baserte management-selskapet Lashout Agency, som står bak suksessen til Hanne Kolstø og Honningbarna siste par år.

NYHETER: NY SINGEL FRA PURIFIED IN BLOOD.

Andre smakebit fra Purified In Blood sin kommende skive kan lyttes til nå.

Dette er andre singel fra den kommende skiva til Purified In Blood. Skiva heter Flight Of A Dying Sun er spilt inn og produsert av den dansken Jacob Bredahl og mikset og mastra av Tue Madsen. Ute via Indie Recordings 1. Juni. Låten har fått navnet Storm Of Blood.

Hør forrige singel her: Mot Grav - Purified In Blood

Purified in Blood konserter:
01.06 Tribute, Sandnes
23.06 John Dee, Oslo
27.07 Måkeskrik @ Bendiksbukta, Kristiansand
24.08 Rått og Råde Festival, Stavanger

NYHETER: NY LÅT FRA SIGURD JULIUS.

Hør Sigurd Julius sin nye låt Midtsommerkveld.

Sigurd Julius er et hardarbeidende orkester. da første EP, Gi et lite pip, ble plassert ut i butikkhyllene var neste utgivelse allerede ferdig innspilt. Historien gjentok seg da minialbumet Skull ønska vi va dem vi va da vi ønska vi va dem vi e ble sluppet i mars, og dermed er Julius og orkesteret allerede nå klar med årets sommersingel Midtsommerkveld.

Midtsommerkveld er første singel fra, Gi faen, en EP som slippes på kassett og digitalt i starten av august.

NYHETER: BUNKER WEB-TV FÅR BESØK AV SUCCUBA I FØRSTE EPISODE.

BUNKER web tv er ute med første program.

BUNKER er et lavbudsjetts-prosjekt som har studio på Hausmania i Oslo. Det ble startet i oktober 2010 og skal legge ut program med forskjellige undergrundsband utover 2012. Første band ut er Succuba, de spiller to låter live og vi møter Lille Gard Eliassen, som forteller om bl.a bandets historie opp til den dag idag.

BUNKER består av Harald Sletterød (regissør og produsent), Marcus Ruud (foto), Robert Hauge (lyd) og Andreas Loe.

Klikk deg inn hit for å abonnere på YouTube-kanalen deres: BUNKERwebTV

NYHETER: YOUR HEADLIGHTS ARE ON BLIR TIL BROEN, HØR FØRSTE LÅT FRA DET NYE BANDET.

Your Headlights Are On blir til Broen.

Your Headlights Are On er nå et avsluttet kapittel. Fire av medlemmene har fått med seg vokalist Marianna Sangita Angeletaki Røe og startet opp bandet Broen. Bandet har sin første opptreden Onsdag 16. Mai på Verkstedhallen i Trondheim. Da slippes også de to siste låtene av Your Headlights Are On som ble spilt inn på Oceansound Recording i november 2011.

Broen fortsetter der YHAO slapp og har iløpet av et par måneder utviklet seg i nye retninger. Bandet beskriver sounden som råere, upolert og mer lekent. Låten Just Like Coco er et godt eksempel på nettopp det. Bandet er i gang med innspilling av debutplate og planlegger høstturnè.

10-tommeren er gitt ut i samarbeid med Dog&Sky, Crispin Glover og Dayladore, og blir gitt ut i et eksklusivt opplag på 300 stykk. 10?en blir ikke å finne digitalt, kun fysisk format.

NYHETER: NY LÅT FRA EL DOOM & THE BORN ELECTRIC.

El Doom & The Born Electric beveger på seg igjen, ny låt ute fra og med idag.

Jeg må innrømme en ting. Jeg ble ikke særlig gira av El Doom & The Born Electric sitt debutalbum på de første gjennomlyttingene. Det var ikke før jeg fikk se dem i aksjon på Sentrum Scene under årets by:Larm at jeg ble overbevist om at det var et band jeg kunne like. Nå står albumet trygt og godt i toppsjiktet når det er snakk om prog-rock/metal utgivelser fra 2011.

I 2012, nærmere bestemt idag slipper bandet sin helt nye singel. Låten har fått navnet The Teeth That Match My Wounds og er på ingen måte en skuffelse. For fans av fjorårets debutskive er dette deilig påfyll, hvis du ikke har hørt El Doom & The Born Electric før så kan dette trolig bli låten som får deg med på El Doom toget. Låten er tilgjengelig både digitalt og som en limitert 7-tommer, et opplag på 500 eksemplar via Rune Grammofon.

Kjøpelinker:
7-tommeren
iTunes

NYHETER: ALBUMTEASER + GRATIS LÅT FRA PROGRESSIVE METAL BANDET RUDHIRA.

Trondheimbaserte Rudhira gir oss smakebiter fra det kommende albumet.

Trondheim er en fin by som inneholder mye forskjellig musikk. Rudhira er et band som tilføyer progressive/heavy metal til byens evigvoksende haug av stilarter. Med intrikate riff, kompakt produksjon og god forståelse for sjangerens muligheter pumper de ut energisk prog-metal. Sjekk ut albumteaseren nederst i denne saken, hvor du får smakebiter fra alle låtene på albumet Ein, som slippes 1. Juni via Pug-Nose Records. Få også med deg låten Embraced by the Rain som du kan laste ned gratis via SoundCloud-spilleren.

NYHETER: TO NYE LÅTER FRA ANIMAL COLLECTIVE.

Animal Collective slipper sju-tommer i Juni, hør begge låtene allerede nå!

Så, Animal Collective har begynt å røre på seg igjen. Experimental pop, psych-folk, art-rock, kall dem hva du vil, når alt kommer til alt er de den mest skrudde delen av mitt soundtrack om sommeren. 26. Juni slipper de en sju-tommer med to nye låter på, nemlig Honeycomb og Gotham. Domino, labelet til Animal Collective har allerede pushet låtene ut på nettet via den lille spilleren du ser under dette avsnittet. Trykk play og hør om Animal Collective fremdeles klarer å skvise ut nydelig musikk.

NYHETER: TO GRUNNER TIL Å SIKLE ETTER EN KONSERT MED TWIN PINES MALL.

Twin Pines Mall er ute med en live-session signert Apparatet.


Foto:
Apparatet

Tidligere i år gjorde jeg en anmeldelse av Twin Pines Mall sitt album Sporting Event, et album som tikket inn på 7/10 i min bok. Ved roten av prosjektet sitter Uno Møller, kjent fra solo-plater og Team Me og Andreas Westhagen. I live-setting blir bl.a Simon fra Aristillus og Simen fra både Aristillus og Team Me med å lage larm. Nå er altså en video ute, en live-session fra når gjengen var samla for noen uker tilbake. Låten som blir spilt er M.A.Y.A. (the black piano) og A SET OF CURSES, PART TWO (bleeding swans and crying fingers).

NYHETER: THERESE AUNE SIGNERER MED RIOT FACTORY.

Therese Aune har lenge hatt stempelet lovende klistret på seg, sammen med Riot Factory skal hun i 2012 vise hva hun er god for.


Foto: Åse Holte

Idag er det offisielt at Therese Aune signerer med Trondheim/Oslo-labelet Riot Factory. Therese har spilt på by:Larm (NO), Popkomm (DE), Berlin Festival (DE) og Iceland Airwaves (ICE) og har vært beskrevet som "lovende" i oppsiktsvekkende mange år. Litt spesielt er det at hun ble Ukas Urørt så fjernt som 2008, men platedebuterer først i år. Med lang erfaring fra band som Moddi, Einar Stray og Your Headlights Are On former de forskjellige personlighetene i bandet et eget særegent felles uttrykk.

"Vi har kjent til Therese lenge og i like lang tid har vi gått og vært spente på når debutalbumet skulle komme. Og når vi fikk høre det, etter de hadde vært i studio, gikk vi i fistel. Det har rett og slett blitt et utrolig lekent album, med glitrende låter og masse spennende detaljer."
- Stian Denstad, Label Manager, Riot Factory

Foruten Therese selv består bandet av Hanna Furuseth, Ida Løvli Hidle, Katrine Schiøtt, Heida Karine Mobeck og Hans Hulbækmo som alle er med på å skape lydene du hører. Debutalbumet har de spilt inn i Ocean Sound Recordings sammen med den islandske produsenten Mio Þórisson, som har jobbet med bla. Björk, Owen Pallett, Bonnie 'Prince' Billy og Ane Brun. Albumet er ventet i september med påfølgende turnering.

Therese Aune gjør noen konsert i nær framtid, klikk på linkene under for mer info:
29.04 Antikvariatet, Trondheim kl 20:00
30.04 Mono, Oslo kl. 21:00
02.05 Huset i Magstræde, København kl 21:00

Få også med deg en session hun gjorde med fantastiske No Fear of Pop, låten heter Astray og er hentet fra det kommende debutalbumet.

NYHETER: TO UTGIVELSER FRA ETHERIC FOUNTAIN CHANNEL NÅ I APRIL.

Etheric Fountain Channel gir ut to utgivelser som strekker seg over nærmere 2,5timer nå i April.

"Like delivering 10.000 crushing blows to your skull while still, Andreas himself, is hovering calmly in lotus position somewhere in the astral plane." Slik beskriver Etheric Fountain Channel sin egen musikk. Mannen bak, nemlig Andreas Barsleth er opptatt på flere fronter, både som medlem i bandet The White Tiger Prepade og som bidragsyter i andre prosjekter som f.eks trommeslager på Tremoro Tarantura sin 7-tommer Escapadarius Thrashcant fra ifjor. Etheric Fountain Channel er Barsleths solo-prosjekt hvor han lager atmosfæriske spor med mye krydder fra hans andre prosjekter.

Nå i April dukker det opp to utgivelser via Oslo Grammofon, nemlig "GUIDANCE THROUGH THE NETHERWORLDS 333 MINERALIZATIONSHIFT? og ?ETHERIC SYNCHSYMMETRIC SOULSENTENCESCULPTURES?. Sjekk ut to spor hentet fra utgivelsene i videoene under.

NYHETER: SPIRIT.NO + SUB SCENE GIR DEG SJANSEN TIL Å VINNE SPILLEJOBB PÅ KLUBBDAGEN, ØYA2012.

Spirit.no og Sub Scene kan godt være de to elementene du mangler for å få spillejobb på Øya2012.

Spirit.no og Sub Scene samarbeider på en demokonkurranse hvor du kan vinne spillejobb på Øya2012, les hva de har å si:

Tirsdag 7. august er det nok en gang klart for Klubbdagen under Øyafestivalen. På utvalgte klubber i Oslo kan du svømme i konserter, og på SubScene har DU muligheten til å ta scenen med storm. Både Spirit og Sub Scene lever og ånder for å gi en unik sjanse til talentfulle artister og band. Glir du inn i den kategorien har du bare én ting å gjøre: Meld deg på demokonkurransen vår og kryss fingrene for at du blir ett av bandene som får holde konsert på SubScene under Øyafestivalen. Tidligere år har blant annet Proviant Audio og Mikhael Paskalev gått av med seieren.

Det vi vil ha er lyd. Din lyd. Last opp én av låtene dine til Soundcloud og send linken på mail til pk@chilipublications.no. Merk mailen "demokonkurranse". Skriv også litt om hvem du eller dere er og legg ved et bilde. Frist for påmelding i konkurransen er 5. mai. Mellom 6. og 14. mai vil publikum ha mulighet til å stemme på artisten / bandet de mener fortjener å innta Sub Scene på Klubbdagen. To vinnere offentliggjøres 15. mai. Publikumsstemmene og jurystemmene teller 50 prosent hver. Vinnerne vil også bli intervjuet i Spirit.

NYHETER: MER LYD FRA BARREN WOMB / FORRÆDERI SPLIT 7".

Mer lyd fra Barren Womb / Forræderi split 7".


To nye smakebiter fra split 7-tommeren Barren Womb og Forræderi gir ut i Mai er klare. Barren Womb slår og sparker fra seg gjennom sitt spor Vietnamsos, en låt som er herlig bråkete på lik linje som forrige låt vi fikk, nemlig Double Mono. Forræderi på sin side drar tempoet litt opp men beholder det skitne og jævlige som de viste på forrige låt. Jeg gleder meg til 4. Mai, når utgivelsen slippes både fysisk og digitalt via D-Beat Hjerte Records/The Perfect Hoax.

Forhåndsbestill her: Barren Womb / Forræderi Split 7" [VINYL EP] (Pre-order)

NYHETER: NY LÅT FRA SAMEBLOD.

Hør den andre smakebiten fra Sameblod sitt kommende album.


Riot Factory sin ferskeste signering er fra Sverige og heter Sameblod. Tidligere har du fått høre den herlige låten Loud og kunnet lese et intervju jeg gjorde med gutta bak de fine tonene, nå er andre singel fra det kommende albumet ute. Låten heter UR Road og kan lyttes til i Soundcloud-spilleren du finner rett her på siden.

Les intervjuet her: Intervju - Sameblod

20.april slippes Sameblods debutalbum på Riot Factory. Albumet «Braided Memos» beskrives av Frederick Rundquist (oppvokst i verdensmetropolen San Fransisco) og Mikael Mattison (oppvokst i småbyen Boden i Nord-Sverige) som en blanding av "80-tallet, sjungande pukor, maffiga synthar och små detaljer med en massa reverb". Musikk inspirert av møtet mellom naturliv og urban kultur.

NYHETER: STREAM HELE REVERIES REMIXED - MARIBEL.

Hør hele remixskiva som inkluderer remixer fra 120 Days, Violet Dream, Asobi Seksu og flere.


Etter at Maribel slapp Reveries tidligere i år har flere remixer dukket opp fra forskjellige hold. Nå samles ti remixer på en utgivelse som har fått navnet Reveries Remixed. Her får man høre remixer fra Deerhoof, Keep Shelly In Athens, Asobi Seksu, Siinai, Violet Dream og flere. Album slippes via Splendour 22. Mai, men du kan streame hele greia her hos meg nå.

NYHETER: SNIKLYTT TIL HELE ALBUMET TIL VINTERSOL.

Hør hele det kommende albumet til Vintersol.


Vintersol er et prosjekt som ligger og loker rundt i et behagelig ambient landskap. Mannen bak kaller utgivelsen for "en dronete og skummel samling ambient." Jeg må si meg enig. 1. Mai er albumet tilgjengelig å kjøpe digitalt, men allerede nå kan du streame hele greia her hos meg. Trykk på spilleren under og nyt. Dette er behagelige toner fra et herlig prosjekt.

NYHETER: STREAM HELE ALWAYS MIST: REVISITED - HIS CLANCYNESS.

På mandag slipper Splendour albumet fra 2010 av His Clancyness for første gang utenfor formatet kassett.


Always Mist: Revisited er en remastra utgave av His Clancyness sitt album Always Mist fra 2010. Et album som ble gitt ut i 2010 via Mirror Universe på så lite som 100 kassetter. Nå slippes det på vinyl via norske Splendour, limitert til 300eks. Det blir også gitt ut digitalt via det italienske labelet Secret Furry Hole og det japanske labelet Sixteen Tambourhines. Utgivelsen inneholder 7 bonusspor, både digitalt og på vinyl. Stream hele greia her og nå.

NYHETER: STREAM THULEBASEN SIN KOMMENDE 12" SINGLE.

Hør hele 12" singelen fra Thulebasen, med alle fem remixene.Det danske bandet Thulebasen slipper singelen Forever Grinning på mandag. Utgivelsen blir fem hundre 12-tommere på klar vinyl. Thulebasen holder seg et musikalsk sted mellom psych-rock og experimental rock og denne låten er et godt eksempel på dette. I tillegg til Forever Grinning får vi hele fem remixer på 12-tommeren, de skyldige er Eric Copeland fra gruppen Black Dice, Gala Drop, Lamburg Tony, Luck Dragons og Hhappiness. Hør hele herligheten like under.

NYHETER: ALBUMDETALJER + SMAKEBIT FRA DO YOU LOVE MELENA?.

Det Oslo-baserte bandet Do You Love Melena? slipper debutskiva Marathon 20. april.

Progrock er så mangt. Noen vil påstå at det er en sjangerbetegnelse som kun band med sin storhetstid på 70-tallet som King Crimson, Jethro Tull og Rush får lov til å bruke. Andre har et litt bredere blikk på sjangeren. Do You Love Melena? er et band fra Oslo som pumper ut en energisk form av progrock, litt på samme måte som Disko Slam og deler av Rumble In Rhodos sin katalog. De slipper debutplata Marathon 20. April via Diger. Hør en smakebit fra albumet her og nå, låten heter Owl Connection.


NYHETER: RIOT FACTORY SLIPPER SVENSK INDIETRONIKA, SI HEI TIL SAMEBLOD.

Riot Factory slipper svensk electronika, hør og les hvorfor du bør få øynene opp for Sameblod.


Riot Factory er labelet som gir oss alt fra de vakre Dråpe, Bendik og Scarlet Chives til de dystre tonene Sunswitch dundrer avgårde med. Nå kan svensk indie/electronica legges til på den listen, labelets siste signering heter Sameblod og kommer fra Sverige. Hovefestivalen bør kjenne sin besøkelsestid og booke disse så fort de kan.

20.april slippes Sameblods debutalbum på Riot Factory. Albumet «Braided Memos» beskrives av Frederick Rundquist (oppvokst i verdensmetropolen San Fransisco) og Mikael Mattison (oppvokst i småbyen Boden i Nord-Sverige) som en blanding av "80-tallet, sjungande pukor, maffiga synthar och små detaljer med en massa reverb". Musikk inspirert av møtet mellom naturliv og urban kultur.

Neste singel, "Ur Road", slippes 2. april.

NYHETER: SIGURD JULIUS STRAKS UTE MED MINIALBUM, FØRSTE SMAKEBIT ER KLAR.

Sigurd Julius er en sanger/låtskriver fra den lille bygda Melhus utenfor Trondheim som skal slippe sin andre utgivelse, minialbumet Skull ønsk vi kunn vær dem vi va da vi ønska vi va dem vi e nå i mars.


Hans første utgivelse, EP-en Gi et lite pip, fikk meget god respons da den ble utgitt høsten 2011, med femmer fra Adresseavisen, prisen for årets mest lovende artist under UtAwards og uhemmet skryt fra blant andre selveste Åge Aleksandersen, som sa: "Han synger på trøndersk, men det likner ikke på noe annet jeg har hørt fra Trøndelag. Jeg synes det er enestående bra." Selv ga jeg EP-en en velfortjent 9/10.

Les anmeldelsen her: Gi Et Lite Pip EP - Sigurd Julius

Hør låten Så Kan Vi Bare Håp i SoundCloud-spilleren under, hentet fra nevnte minialbum som kommer ut nå i Mars.

NYHETER: ASOBI SEKSU REMIKSER MARIBEL, DRØYT.

Asobi Seksu stripper Jezebel Jive ned til låtens deilige rot, og slenger på litt eget krydder.Låten Jezebel Jive er i seg selv en deilig og stemningsfull låt. Når de britiske dreampop magikerne i Asobi Seksu begynner å leke med låten så blir det en annen stemning i låten, mer drømmene, mindre dystert. De stripper ned Maribel sin låt til et drømmende skjelett, for så å slenge inn erketypiske dreampop/britisk shoegaze-elementer. Hør herligheten her og nå, du kan også laste den ned, helt gratis.

Les min anmeldelse av Maribels sin nye skive: Reveries - Maribel

NYHETER: STREAM SMAKEBITER FRA BARREN WOMB/FORRÆDERI SIN KOMMENDE 7".

Barren Womb og Forræderi streamer en låt hver fra den kommende 7-tommeren.


Fredag 4 mai slipper Barren Womb og Forræderi i god punketradisjon en split 7" sammen gjennom D-Beat Hjerte Records/The Perfect Hoax. Dette er to vidt forskjellige typer grums, men felles har de røtter i hardcore og svartmetall. Utgivelsen vil selvfølgelig også være tilgjengelig digitalt.

Tidligere i år skrev jeg en liten tekst om Barren Womb, et band som oppsto ut av askene til fantastiske Like Rats From A Sinking Ship som dessverre la synthbassen på hylla nylig. Like Rats spilte en svært dynamisk form av hardcore/punk med utradisjonelle instrumenter som den nevnte synthen, når to av medlemmene nå sparker i gang sitt nye prosjekt er alt strippet ned til skitne strengeinstrumenter, illsint skrikevokal og rask, intens tromming.

Forræderi på sin side klarer faktisk å være enda skitnere enn det Barren Womb får til, noe som i seg selv er en bragd. Med sin blanding av grindcore og crustpunk skaper de den herligste ekle metallen jeg har hørt på en stund. Låten heter Skrift tjukk som blod og er en herlig introduksjon inn i Forræderi sitt styggbra univers. Hvis dette falt i smak har de allerede en 10" ute som du bør få med deg.

NYHETER: NY LÅT FRA HYPERTEXT.

I februar er nok en ny single klar fra HYPERTEXT, hør herligheten her.


Singelen bærer navnet «Landing in rotation». Du liker kanskje ikke HYPERTEXT sin musikk? Fortvil ikke! Her bidrar det folk fra band du kanskje har som favorittband. Medlemmer fra blant annet Jaga Jazzist, Young Dreams, Susanne Sundførband og The Megaphonic Thrift bidrar som gjestemusikere! Flerstemte vokaler og strykere er gjennomgående i «Landing in rotation» som muligens bære preg av bandets tensingrockbakgrunn.

NYHETER: MARIBEL VARMER OPP FOR SCHOOL OF SEVEN BELLS + FERSK REMIX.

Maribel varmer opp for School of Seven Bells i London og Paris, Torkelsen lager remix av The Thief.


Oslobandet Maribel har nylig gitt ut sin andre fullengder "Reveries" på Splendour, til meget fine omtaler i Norge og resten av Europa. Interessen fra utlandet er bred, de er listet på radiostasjoner i blant annet Tyskland, Brasil og Polen. Labelsjefen til Bella Union, Simon Raymonde, har omtalt Maribel som "one of the finds of the year". De vakte også stor oppmerksomhet under by:larm, og trekkes frem som et av høydepunktene av NME og BrooklynVegan.

Ryktene om bandet har nådd School Of Seven Bells, som gir ut sitt tredje album "Ghostly" denne uken. New York-bandet slo for fullt gjennom med "Disconnect" i 2010, og spilte blant annet på Slottsfjellfestivalen. Maribel var det klare førstevalget som oppvarming for releasekonsertene i Europa i mars. De gjør konserter sammen i Paris og London, hvor sistnevnte er arrangert av den legendariske ATP-festivalen.

Bandet gjør følgende konserter i mars:
2. Mars - Kvarteret, Bergen med Dråpe
8. Mars - The Garage, London med School of Seven Bells
9. Mars - Spesialfremvisning av kortfilmen Kiss Me Deadly på Cinemateket (NB! Ikke konsert)
10. Mars - Samfundet, Trondheim
12. Mars - Point Ephemere, Paris med School of Seven Bells

I tillegg kan du høre undergrunnsprodusent Torkelsen sin remiks av "The Thief", som er sistelåten på "Reveries":

NYHETER: ANJA ELENA VIKEN ER SIGNA PÅ TELLÈ RECORDS.

Anja Elena Viken er signa til Tellè Records, første singel er ute nå!


I etterdønningene av den siste store Bergensbølgen som førte Lars Vaular, Fjorden Baby! og John Olav Nilsen og gjengen ut i lyset, opp på scenen og inn i de tusende hjem, kommer Anja Elena Viken. Den tjue år gamle jenten fra Fantoft har latt seg inspirere av sine kolleger i Bergens musikkmiljø, og har en helt særegen evne til å kombinere tøffe, gatesmarte tekster, med fryktelig fengende melodier. Anja skriver låter om snuten, om gatekamper, om å miste kredibilitet og om alt hun hater.

Nå slipper hun sin første singel på Tellé, og spiller på Bylarm i Februar.

NYHETER: VINN GRATIS INNSPILLINGSDAGER HOS AT THE LOFT.

Vinn tre gratis inspillingsdager i studio.

At The Loft Records er et nyoppstartet recordlabel i Oslo som består av tre studenter som studerer grafisk design, prosjektledelse og lydteknikk. At The Loft ble startet i 2011 av Øystein Kind som tok med seg John Arne Nordby Agaid og Jonas Kjølstad med på prosjektet. De startet med å holde konserter på lokale steder som Verkstedet og Café Mir, og derfra skapte de seg et navn. Etter å ha skaffet seg et lokale på Youngstorget i Oslo har de dedikert tiden sin til å bygge et studio. Band og artister skal ha muligheten til å kunne spille inn musikken sin på et profesjonelt nivå til en brøkdel av prisen man kan få av større studioer.

De vil jobbe for å fremme undergrunnsmusikken i Norge og vil utover 2012 fokusere på utgivelser og signering av band og artister. De lanserer sitt musikkinnspillingsstudio Mandag, 06. Februar, og vil med dette holde en konkurranse hvor premien er 3 gratis innspillingsdager i studio. Konkurransen er åpen for alle som ønsker å melde seg på.

Facebook
Twitter

"Det finnes et hav av urørt musikk i Norges byer og det er nettopp dette At The Loft ønsker å jobbe med." - Øystein Kind, At The Loft Records

For å melde deg på konkurransen:
Gå inn på www.attheloftrecords.com for å melde deg på eller send mail til konk@attheloftrecords.com med navn, email, telefonnummer og ditt band- eller artistnavn. Konkurransen avsluttes Torsdag, 01. Mars og vinneren annonseres utover dagen på At The Loft sine nettsteder.

NYHETER: NYTT BAND UT AV ASKENE TIL LIKE RATS FROM A SINKING SHIP.

Etter fire år med tung turnevirksomhet og to kritikerroste utigivelser under beltet, sluknet i slutten av 2011 flammen til den alternative hardcoretrioen Like Rats From A Sinking Ship for godt. Ut av asken har et nytt prosjekt nå begynt å stige fram.

Barren Womb er minimalisme utført av maksimalister. Det er røff og skranglete hardcore utført av kun to stykker, en på skinn og den andre på strenger. Noen ganger låter det kjapt og intenst, andre ganger seigt og brutalt. Sjelden låter det dog som noe du har hørt før. I motsetning til mange andre i det samme soniske landskapet, prøver Barren Womb nemlig å gå litt til venstre for den opptråkkede stien.

Siste helgen i februar stikker bandet i studio og spiller inn sitt første knippe låter. Debututgivelsen, en split 7" med grincoregutta i Forræderi, kommer i begynnelsen av mai på The Perfect Hoax / D-beat Hjerte Records.

Foreløbig er alt vi har å lytte til et lite opptak fra øvingsrommet til Barren Womb:

NYHETER: NY LÅT + KONSERTDATOER FRA THE MEGAPHONIC THRIFT.

Hør Raising Flags, første singel fra The Megaphonic Thrift sitt kommende album.


I 2010 albumdebuterte de med ??Decay Decoy?? på Hype City. Albumet skaffet dem omtale hos Pitchfork, NME, Q og andre toneangivende internasjonale publikasjoner og gjorde dem til et anerkjent navn her hjemme. Samtidig med utgivelsen gjorde de over 50 utenlandskonserter på blant annet SXSW,The Great Escape og Berlin Festival, noe som, sammen med albumet, resulterte i en signering med velrenommerte ClubAC30, som lanserte ??Decay Decoy?? på en verdensbasis.

Raising Flags by The Megaphonic Thrift

??Det er spontant og schizofrent, sikkert mye på grunn av at vi har laget hver eneste låt sammen. Vi lot låtene bygge seg naturlig i studio, uten regler eller å ta hensyn til livesammenheng. Dette albumet er lysere enn "Decay Decoy", men til tider også mye mørkere. På èn måte er albumet et speilbilde av alt vi har vært inspirert av etter at det forrige albumet ble spilt inn??- Linn Frøkedal

Konsertdatoer:
31. januar: Lexington, London, England
1. februar: Old Blue Last, London England
3. februar: Logen, Bergen
4. februar: Flytten, Haugesund
9. februar: Trashpop, Kristiansand
10. februar: Glassmagasinet, Horten
11. februar: John Dee, Oslo
18. februar: Klubben, Trondheim
22. februar: Bingon, Lillehammer
24. februar: Parkbiografen, Skien
25. februar: Kroa (Viko), Bø
6. mars: Gless 22, Munster, Tyskland
7. mars: Gebaude 9, Køln, Tyskland
8. mars: Botanique, Brussel, Belgia
9. mars: Prince Albert, Brighton, England
11. mars: Ruby Lounge, Manchester, England
12. mars: Brudenell Social Club, Leeds, England
13. mars: Rainbow, Birmingham, England
16. mars: Le Divan Du Monde, Paris, Frankrike
17. mars: Manufaktur, Schorndorf, Tyskland
20. mars: Atomic Cafe, Munchen, Tyskland
21. mars: B72, Wien, Østerrike
22. mars: Eldorado, Zurich, Sveits
24. mars: Mattatio Culture Club, Carpi, Italia
26. mars: Beatpol, Dresden, Tyskland
27. mars: Privat Club, Berlin, Tyskland
28. mars: Molotow, Hamburg, Tyskland
29. mars: Loppen, København, Danmark

NYHETER: KONSERTBONANZA FRA OSLO ESS + HYLLEST TIL KJØTT.

Oslo Ess slipper sju konserter i Oslo på sju dager.


Etter 2 utsolgte Rockefellershow i desember, og nylig Spellemannsnominasjon, kryper bandet tilbake til Oslos brune kroker. I månedsskiftet januar/februar spiller bandet hele 7 konserter på 7 dager i Tigerstaden.  På denne runden blir det både akustiske og elektriske konserter og bandet skal spille både for de under og over atten år, for cowboyer på Youngstorget, punkere på Blitz og for studenter og for arbeidere. Dessuten tar bandet et helt spesielt tilbakeblikk på norsk punkrockhistorie på The Crossroad Club 4/2. 4. Februar skal Oslo Ess være backingband for en rekke vokalister som ennå ikke er annonsert. En hyllest til legendariske Kjøtt!

Dette er hva bandet har å si om hyllesten til Kjøtt:
Vi kunne garantert ha valgt en større arena for denne hyllest-konserten, men vi valgte å gå for en intim og god klubbscene, nemlig intime Crossroads. Vi tenkte; «Heller tett og svært eksklusivt» En konsert for minnebøkene, for de spesielt interesserte.

Kun 150 billetter blir tilgjengelige via Tigernet.no: http://www.tigernet.no/shop/release.php?code=134358

Datoer:

30.01: Palace Grill - Oslo

31.01: Bonanza - Oslo

01.02. Kristiania Bar - Oslo S

02.02: Blindern - Oslo

03.02: Blitz - Oslo (FRI ALDER)

04.02: Crossroad club - Oslo (Oslo Ess spiller Kjøtt - En hyllest til Kjøtt)

05.02: Last Train - Oslo


NYHETER: TO NYE LÅTER FRA FREDDY CAUSED PAIN.

Det er ikke bare moderne hardcore/metalcore som surrer rundt i Bergen, poppunke/skatepunken er der også.


Foto: Benedikte Bergh Iversen

Sist jeg skrev om Freddy Caused Pain var i Mars 2011, da var det låten Crossing Borders jeg delte med dere. Nå er de ute med to nye låter, Hearts Anthem og Evangeline. To låter som holder seg tro til det Freddy Caused Pain gjorde tidligere, samtidig som bandet utvilsomt har utviklet seg. Vokalen er mer autoritær, låtene høres mer modne ut med mer melodier og variasjon. Å kalle dette ren pop-punk eller skate-punk blir nok feil, siden uttrykket har blitt et par hakk hardere siden sist. Røffere vokal og skarpere riff. Hør begge låtene like under!

Hearts Anthem by FreddyCausedPain

Evangeline by FreddyCausedPain

NYHETER: RIOT FACTORY FEIRER BURSDAG PÅ JOHN DEE.

På fredag feirer et av landets fineste plateselskap bursdagen sin, Stian Denstad forteller litt om hvorfor nettopp du bør være der.


Riot Factory har bursdag og feirer med ballonger, kake med fyrverkeri på - og tre suverene band fredag 6. Januar på John Dee. Scarlet Chives for første gang på en norsk scene, Pelbo rett før de breaker i utlandet og et av landets mest lovende band akkurat nå, Angelica's Elegy. Topp stemning i nyttårskulda!

Band: SCARLET CHIVES // PELBO // ANGELICA'S ELEGY
Sted: JOHN DEE
18 år, CC 100,-

Hvordan har 2011 vært for Riot Factory?
Vi synes hele året har vært en fest, så det er bare rett og rimelig at vi markerer det nye året med et bursdagsselskap som nok er det bursdagsselskapet vi har gledet oss mest til. Vi har gitt ut fem album og to ep'er - alle til gode anmeldelser. I tillegg har vi hatt syv artister på Trondheim Calling-programmet, tre artister på by:Larm-programmet, en Spellemannprisnominasjon, økt radiospilling og tre singler spillelistet på P3, to artister på Hove-programmet, tre artister på Slottsfjell-programmet, fem artister på Øya-programmet, fem artister på Pstereo-programmet, fem Ukas Urørt på P3, Zoom-vinneren i Trondheim, to semifinalister i Urørt-duell og en i finalen, seks labelkvelder, bla. på Øya, Pstereo, Internasjonalen og Hulen og avslutta 2011 med nok en suveren Alternativ Julekalender.

Hvis Riot Factory har et motto, hva er mottoet til Riot Factory?
Tror ikke vi har noe motto, men vi prøver å gjøre nye ting hele tiden. Tenke litt utenfor boksen og tørre å ta sjansen på noe nytt. I tillegg så er vi en veldig samkjørt gjeng - vi som driver labelet og artistene er gode venner og det skaper en fin samhørighet - det tror jeg er viktig i et label som bestemmer det aller meste selv.

Blir det kake på fredag? Hva er greia med kake på Riot Factory events egentlig?
Selvfølgelig blir det kake. Når vi har labelkvelder ser vi på det som om vi har fest. Og alle fester bør ha kake. Nå er det jo bursdag, og vi er allerede i gang med baksten. Jeg kan røpe såpass at vi har vurdert kransekake, på tross av at vi er lojale mot kakebakstens "501": Sjokoladekaken.

Hva kan publikum oppleve på John Dee på fredag?
De kan oppleve Scarlet Chives, for første gang på en norsk scene. Scarlet Chives kom ut av det blå i november på de aller fleste, og vi har kanskje ikke opplevd makan til unison trampeklapp for et helt ukjent band før. De kan oppleve Pelbo, som er på kanten til å smelle i utlandet. Kanskje Norges aller feteste liveband, med nytt album ute. Et album som er så full av lag, overraskelser og detaljer at det vil ta litt tid før folk tenker på det som et mesterverk. For det er det. Mark my words. De kan oppleve Angelica's Elegy, som er et av landets mest lovende band akkurat nå. Vi satt i studio med de for noen uker siden og hørte gjennom låtene til debutalbumet som kommer i april. Og det albumet, det er debuten sin det. Vent å se. Tror en del vil få seg en gledelig overraskelse.
Hvordan ser 2012 ut for Riot Factory?
Det ser bra ut. Album fra Highasakite, The Hex, Amish 82, Sunswitch, Angelica's Elegy, The Avalanche og Bendik er det som er planlagt av utgivelser, i tillegg til en veldig fin 7" fra Bendik. Og så kan det være at det dukker opp noen nye artister også. Mange av artistene våre er jo merka med "lovende", "spennende" og "med stort potensiale". I 2012 så skal vi jobbe hardt sammen med de for å ta nye steg. Vi skal opp og ut. Med sjokoladekake i matboksen og et fett smil i fjeset.
Hvis Stian Denstad sine fine ord ikke overbeviser deg om at Riot Factory har noen av de fineste bandene vi har her til lands kan du finne det ut selv i label-sampleren under.

Riot Factory Sampler by Riot Factory

NYHETER: I WAS A KING + HALF-HANDED CLOUD SLIPPER 7-TOMMER VIA SPLENDOUR.

Splendour kan det med å gi ut 7-tommer vinyl, denne gang er det Egersund + California.


I Was a King og Half Handed Cloud smeltes sammen på en fersk 7-tommer. I Splendour sin 7-tommer serie hvor man tidligere har sett splits mellom band som of Montreal/Casiokids er det nå I Was a King sin tur å få gi ut med et utenlandsk band. Bandet de deler vinyl med er Half-Handed Cloud, et prosjekt fra Berkeley, California.

I Was a King leverer låten Happy, hvor Robyn Hitchcock og Emil Nikolaisen har hatt en finger og to med i spillet, i tillegg får du en cover av Half-Handed Cloud sin låt Baby Moon. Half-Handed Cloud på sin side gir deg hele fem spor på fire og et halvt minutt, en drøyt kort EP titulert Blood Brothers. I tillegg covrer de I Was a King sin låt California. Sjekk ut I Was a King sitt bidrag i SoundCloud-spilleren under, låten Happy.

I Was a King- Happy by Splendour

NYHETER: JULELÅT FRA OCEAN OF LOTION?

O' synth med din glede.


Tidligere i høst ga jeg deg låten Living in the Gym av Ocean of Lotion, med en obligatorisk spaca musikkvideo. Nå er de i gang igjen, denne gang med en hyllest til 80-tallets Top of the Pops live-opptredener, samt tiåret i seg selv. Et hint eller tre til julen er også å finne. Sjekk ut den herlige musikkvideoen til Fashion of the Christ!

NYHETER: PSTEREO MED FEM STERKE NAVN PÅ 2012-PLAKATEN.

Fire nydelige nye og en god, gammel til Pstereo 2012.


Bilde: Rustie er mannen som skal få deg til å danse deg svett i Trondheim neste år.

Allerede før snø, frost og fjordvind for alvor har rukket å feste grepet om Marinen, dras pumpene i gang for å varme opp Norges vakreste festivalområde til sjette utgave av Pstereo. Fredag 02.12 slippes de fem første navnene til sommerens festival: Britiske Rustie og Driver Drive Faster har gjort furore med nyskapende og meget spennende debutalbum innen henholdsvis dubstep og indierock, mens fra hjemlige trakter feirer Raga Rockers 30 år med en (siste?) rockefest på Marinen, og årets to store pop-platedebutanter Jonas Alaska og Team Me sikrer en dose av ny, norsk musikk på sitt beste.

Dubstep er den nye punken. Det har ikke gått Pstereo hus forbi, og vi skrur opp partyvarselet med atten-nitten hakk ved å presentere det aller feteste og villeste sjangeren har å by på akkurat nå. Rustie fra Glasgow, byen med umettelig rave-apetitt, tok oss med på en eventyrlig reise gjennom essensen av elektronisk musikk anno 2011 med sitt debutalbum Glass Swords; hyllet av en samlet internasjonal musikkpresse som en soleklar kandidat til Årets plate.Siste skudd på hype-stammen i musikkmekkaet Manchester er på sin side kvartetten Driver Drive Faster, som reiser i landskapet et sted mellom americana og de mange fasettene av indierock og stanser ved en meget refrengsterk 2011-versjon av Mercury Revs Deserter's Songs.

I 2012 er det 30 år siden Raga Rockers så nattens lys første gang. Det markerer rockelegendene med å reise ut på en (siste?) festival-turné og gi ut ny liveplate. Alle som har savnet den mer kontante og nedstrippa versjonen av Raga kan glede seg ekstra mye, for i sommer gjør bandet det motsatte av å Ekspandere eller dø; ved å skjære ned besetningen til Michael, Livio og Jan samt Eivind Staxrud på gitar.

Den 23 år gamle singer/songwriteren Jonas Alaska fra Åmli i Aust-Agder har fått stjernestatus i musikk-Norge på rekordtid; hans selvtitulerte debutalbum fra september 2011 ble hauset opp som årets popdebut, og singelen In The Backseat var siste sommers store soundtrack for ikke så rent få. Sammenligningene med Bob Dylan, John Lennon og Paul Simon har haglet likevel har Jonas klart å gjøre sin tolkning av sjangeren til noe helt eget.

For tredje år på rad er elverumsbandet Team Me å finne på festivalplakaten nå mer aktuelle enn noensinne. For sitt debutalbum To The Treetops fikk sekstetten en perlerad med seksere vi ikke har sett maken til på lang tid, de herjer P3 og diverse internasjonale radiostasjoner med den ene låta etter den andre, og turnering i store deler av Europa og USA er både tilbakelagt og står for tur.

Pop-/rockfestivalen Pstereo har vært arrangert i Trondheim siden 2007, og siden 2008 på dagens arena Marinen, byens vakreste, grønne lunge, med Nidarosdomen og Nidelven som stolte naboer. Om lag 15 000 mennesker besøker todagersfestivalen årlig. Tidligere toppnavn på plakaten har vært bla Robyn, The Roots, Röyksopp, Calexico, NOFX og Primal Scream. Tvilling-temaet til Pstereo er blitt en av landets mest etablerte merkevarer, og nylig tildelte øvrige festivalkolleger i Norge Pstereo prisen for årets festivalplakat for fjerde gang av fem mulige!


Bilde: Så gøy hadde folk det på Pstereo2011!

NYHETER: SPLITTER NY GRATIS LÅT FRA THE MEGAPHONIC THRIFT.

De herlige menneskene i The Megaphonic Thrift slipper låten Tune Your Mind til gratis lytting og nedlastning!

The Megaphonic Thrift har et nytt album på vei, som etter planen skal dukke opp i starten av Februar 2012. Et album jeg kjenner jeg gleder meg mye til, med tanke på at forrige albumet Decay Decoy havnet på femte plass på min liste over norske favorittalbum i fjor. Nå er låten Tune Your Mind tilgjengelig, både til lytting og nedlastning. Hør og last ned i SoundCloud-spilleren like under.

Tune Your Mind by The Megaphonic Thrift

NYHETER: TIGER FYLLER FEMTEN.

Femten år er gått siden Platebutikken Tiger åpnet dørene for første gang. Et blodtørstig og uforutsigbart jungeldyr like utenfor synsvidden til den betongbelagte norske musikkoffentligheten.


Platebutikken Tiger ble startet i November 1996 av Tor André Knudsen for å fokusere på den norske undergrunnsscenen og gjøre import av undergrunnsutgivelser som ikke var tilgjengelig i Norge. Dette er fremdeles Tigers lidenskap den dag idag. I begynnelsen var fokuset primært på punk og hardcore, men Tiger forlot snart det puristiske paradigmet og inkluderer alt fra metal til ambient. - Tiger er nysgjerrig så lenge musikken har kvaliteter og er underrepresentert i Norge - noe som påfallende ofte henger sammen, sier daglig leder og eier av Tiger idag, Kristian Kallevik, og legger til: Tiger skal være en butikk som våger å gå egne veier og ikke hører på hva media og rådende trender sier. Et sted med sin egen agenda, hvor folk kan bli overraska og høre noe uventet.

Ryktet om platebutikkens død er betydlig overvurdert: Tiger lever i beste velgående i Oslo sentrum. Dette feires med Jubileumskonsert på Mono 25. November!

Festen finner sted 24. november på Cafe Mono, Pløensgate 4, Oslo.20 års aldersgrense og 50kr for biletten.

Her er planen for kvelden: Call:Vega spiller konsert, de er et nytt Oslo-hardcore band som slipper debutskiva si Comets på selveste Tigerjubileumsdagen. I tillegg spiller Summon the Crows, som er albumaktuelle på Southern Lord og er Norges beste minst kjente metalband. Det blir også slipp på den irrgrønne limglorifiserende julesingelen til Haust og Okkultokrati. Sist men ikke minst skal DJ Tomassini (Rumble in Rhodos) snurre skiver.

Linker:
Facebookarrangement
Forhåndssalg av billetter

- Det skal ikke stikkes under en stol at det ikke akkurat har vært økonomisk lukerativt å drive uavhengig platebutikk, hverken nå eller i -96. Men Tiger har overlevd både aggressive kjedebutikker, Napster, Piratebay og Itunes. Dagens streamingtjenester ser vi ikke på som en trussel, det er snarere et verktøy for å få ut ny musikk vi brenner for, sier Kallevik. -Vi har nytt godt av de siste årenes store vinylrevival, men hos oss er ikke vinyl et nostalgisk samleobjekt som skal rammes inn på veggen. Remaster-industrien er sekundært for vår store misjon: Å tilby dagens nye og radikale musikk på vinyl! Gjennom CDens gyldne tidsalder og til idag er vinyl et signal for de innvidde. Det er det samme for hardkokte hipstere og eksperimentelle eksentrikere som for paranoide punkere, slår Kallevik fast.

-Å jobbe i platebutikk er den mest sosiale og engasjerende jobben man kan ha! En ting er at man har uttømmelig tilgang på god musikk, men det beste er at god musikk også har en magnetisk kraft på gode mennesker. Jeg hadde aldri møtt så mange underlige og inspirerende mennesker om jeg ikke hadde vært her. Riktig nok er økonomien stram iblant, men det er en lav pris å betale for alt man får igjen for det. Dessuten er utfordrende økonomi den beste garantien for at vi gjør noe riktig, noe som har betydning utover det vi ser umiddelbart, sier Kallevik.

- Tiger er meir enn ei platesjappe, det er ein jævla institusjon i norsk rock! Gralla med 15 år, må det bli minst 15 år til! (Bjarte Lund Rolland, låtskriver og gitarist i Kvelertak)

- Lenge leve Tiger! Beste sjappa i byen, uten tvil! (Marius Drogsås Hagen, låtskriver og vokalist i Team Me)

- Tiger er for meg selve grunnmuren til at det idag finnes en god alternativ musikkscene og distribusjon i Norge, et sted som gjenspeiler verdiene og tankene bak musikk på en ekte måte! (Thomas Bratlie, vokalist i Rumble in Rhodos, konsertarrangør og DJ)

Tiger har også vært et springbrett for å starte plateselskapet Fysisk Format, som i sin treårige eksistens har sluppet femti utgivelser, de fleste med band i miljøet rundt Tiger, som Årabrot, Okkultokrati, Haust, Le Corbeau og Pow Pow.


Tiger 1996:


Tiger 2011:


NYHETER: NEKROMANTISK JUL FRA HAUST & OKKULTOKRATI.

Vi har vel alle hver vår måte å feire jul på, men en ting som går igjen i de fleste hjem er bedøvning av sansene.


Enten med litt for mange blomstrende julestjerner, litt for mye kanel i gløggen eller litt for ivrig akevittklunking. For Haust og Okkultokrati og deres Black Hole Crew er det limet som gjelder i juletider: det asosiale limet. Riktignok er limtubene stort sett de samme året rundt, men det er likevel noe eget med tubebruk i den mørkeste tiden av året. Å ta seg en privat hyrdestund og finne høytidsroen, å beskue de fargerike hallusinasjonene på baksiden av øyelokkene, å fordype seg i stjernevrimmelen inne i limkorken.

Black Hole Xmas sjutommeren byr på originalskrevet materiale fra både Haust og Okkultokrati. Haust med den hyggefornektende lille trallen "No Christmas" som etterfølges av en tolkning av Stooges' eviggrønne "No Fun". Okkultokrati på sin side, drar en uventa glam-vending og slår til med en låt som kan beskrives som Bohemian Rhapsody for utskuddene. "All I Want for Christmas is Glue" er julehymnen for de som ser flyvende reinsdyr hele året.

Ute i sin helhet 25. November på Fysisk Format på grønn sjutommer og digitale fenomener. Omslag av tegneserietegneren Esben Titland.

Haust - No Christmas by TigerFysiskFormat

NYHETER: SHINING SLIPPER LIVE-DVD OG TURNEDATOER.

Ny musikkvideo, informasjon rundt live-dvden som kommer på fredag og turnedatoer, herlig gavepakke fra Shining.


Siden Norges jazz-metal band Shining, sjokkerte musikkverden med deres sjangersprengende og nå klassiske Blackjazz i januar 2010, har folk spurt seg om det er menneskelig mulig å i det hele tatt gjenskape den rene villskapen og aggresjonen på scenen, og samtidig beholde den maskinlignende presisjonen fra deres studioopptak.

For første gang noen sinne har deres rå energi og deres legendariske liveopptreden blitt fanget på film i en setting organisert av bandet selv. Utgivelsen er produsert av multitalentet og frontmannen Munkeby, og mikset og mastret av det samme teamet som gjorde deres tidligere studioplate Blackjazz. Vi kunne ikke fått en mer ekte versjon av hva Blackjazz er ment til å være. Rett fra kilden selv, dette er den nye standarden som band vil streve etter å nå de neste 10 til 20 årene. Munkeby kommenterer: "Dette er Greatest Hits-albumet vi alltid har drømt om. Kombinert med en fantastisk konsertfilm, kunne ikke pakken blitt bedre. Det føles godt å vite at folk nå virkelig kan oppleve hvor mye energi og innsats vi putter i våre konserter!"

Som forventet har bandet hentet samarbeidspartnere fra øverste hylle i hver del av produksjonen. Med på laget har de mikstekniker Sean Beavan (Marilyn Manson, Nine Inch Nails, Slayer), masteringstekniker Tom Baker (Marilyn Manson, David Lynch, Nine Inch Nails) i Hollywood, og colorist John Cryer (Muse) i London.

Med tittelen Live Blackjazz fortsetter bandet sin lek og hyllest til tidligere sjangersprengende platetitler, og nikker elegant til både Miles Davis Live Evil og plata med sammen navn av Black Sabbath.

Utlandet:
05-NOV - Damnation Festival, Leeds (UK)
06-NOV - Fleece, Bristol (UK)
08-NOV - Patronaat, Haarlem (NL)
09-NOV - Doornroosje, Nijmegen (NL)
10-NOV - Point FMR (Musiques Volantes Festival), Paris (FR)
11-NOV - STUK, Leuven (B)
12-NOV  ULU, London (UK) W/ Devin Townsend Project (Deconstruction show)
14-NOV - De Kreun, Kortrijk (B)
Norge:
16. November Konservatoriet, Kristiansand   
17. November Tribute, Sandnes   
06. January Total, Tønsberg                
07. January Rockefeller, Oslo              
11. January Folken, Stavanger              
12. January Hulen, Bergen  
19. January Driv, Tromsø                    
20. January Ski Kulturhus                  
21. January Storsalen Samfundet, Trondheim  
28. January Union Scene, Drammen  

Se hvorfor du bør skaffe deg Shining sin live cd+dvd:

NYHETER: HONNINGBARNA TIL EUROSONIC 2012.

Honningbarna spiller på Europas største showcase-festival neste år!


Bilde: Honningbarna @Pstereo, fotograf: Erlend Lånke Solbu.

Bandet som har gjort kometkarriere i Norge i 2011 og spilt over 20 festivalkonserter denne sommeren, ble kort tid etter sitt suksess-ritt på årets by:Larm bekreftet til flere toneangivende utenlandske festivaler - Roskilde, SPOT, Reeperbahn og Iceland Airwaves. Nå står altså Europas største showcase-festival for tur, stedet der bl.a. et annet norskspråklig rockeband Kaizers Orchestra hadde sitt store europeiske gjennombrudd i 2003.

- Amsterdam og de mørkeblå familiefedrene sitrer etter pønk fra slyngler, så dette var egentlig ikke overraskende, fremfører bandets frontmann Edvard Valberg om nyheten, før han smilende tilføyer: - Neida, alvorlig talt så er dette en kjempesjanse. Å spille på Europas største showcasefestival er åpenbart noe vi er umåtelig gira på, og som vi er veldig takknemlige for.

Offenliggjøringen kommer kort tid før bandets album blir sluppet i Nord-Europa (GSA/Benelux) 11. november, og kunne ifølge bandets manager Louis Holbrook ikke passet bedre: - Nå som vi skal satse hardt på konserter i Europa i 2012 kommer dette som kallet. Ikke bare styrker det bandets posisjon kun å være på plakaten på festivalen, men det er også en essensiell plass å få eksponert bandet for viktige samarbeidspartnere - "alle" er jo tilstede på Eurosonic. Vi vet at det er med live-konserter vi må bygge opp den europeiske fan-basen i Europa, og "bransjefolka" er intet unntak fra regelen; Honningbarna er et band man først og fremst må oppleve live for å oppfatte hvilke særegenheter og energier som ligger i bandet, sier han.

Honningbarna spiller på det legendariske spillestedet Vera fredag 13. januar kl 23:45, og kan før den tid oppleves følgende steder:

2.11 - Chateau Neuf, Oslo
4.11 - Haugarock, Tønsberg (u/18)
5.11 - RIP / Kulturnatta, Porsgrunn (dobbeltkonsert, over og under 18)
10.11 - Huset Ungdomsklubb, Molde (u/18)
11.11 - Huset, Ålesund (u/18)
17.11 - Hydranten, Hamar (u/18)
18.11 - Studentersamfunnet / Ungdomshuset, Ås  (dobbeltkonsert, over og under 18)
26.11 - Sticky Fingers, Göteborg SE
1.12 - Templet, Lyngby DK
2.12 - Studenterhuset, Aalborg DK
3.12 - Vega, København DK

NYHETER: MARIBEL MED NY LÅT OG PLANER FOR 2012.

Maribel slipper singelen Jezebel Jive og forteller om planene fremover.


Oslo-bandet Maribel slo igjennom med debutplaten "Aesthetics" i 2009, produsert av Emil Nikolaisen fra Serena-Maneesh. Platen høstet unison jubel fra norsk presse og internasjonale musikknettsteder som Drowned in Sound (UK), Soundvenue (DK) og GAFFA (DK). Etter et hektisk år med turneer og festivaljobber i Norge og utlandet, tok bandet seg en lengre pause.

Det siste året har de brukt i Harrys Gym Studio sammen med produsent Bjarne Stensli (Harrys Gym), og jobbet med låtene til oppfølgeren, som ventes tidlig i 2012. Stensli er bandets nye trommeslager, de har også fått seg et nytt medlem i vokalist Rebekka Markstein. Maribel har signert platekontrakt med Splendour, som blant annet har gitt ut plater med Harrys Gym og Siinai, i tillegg til en serie 7-tommere med blant annet Of Montreal, Serena-Maneesh, Fucked Up og Casiokids.

?Jezebel Jive? er den første singelen fra det kommende albumet. Låten er en videreforedling av uttrykket på "Aestethetics", deilig mørk og hypnotiserende drømmepop i gaten til My Bloody Valentine, The Raveonettes og Cocteau Twins. I det nye materialet kan man også høre større grad av inspirasjon fra komponister av filmmusikk, som Henry Mancini, Ennio Morricone og John Barry. ?Jezebel Jive? gis ut på 7-tommer, med slippefest på Internasjonalen 24.november.

Slippfesten blir ikke den eneste muligheten til å se Maribel live fremover. Sivert Høyem har håndplukket bandet til oppvarming på ekstrakonserten hans på Sentrum Scene 10.desember. Bandet var i tillegg et av de første til å bli offentliggjort til neste års by:larm. 2012 ser ut til å kunne bli et meget godt år for Maribel.

Konserter fremover:
24.november: Internasjonalen
10.desember: Sentrum Scene med Sivert Høyem
17.-19.februar: By:larm

Tracklist:
A) Jezebel Jive 4:24
B) Reverie 2:17

NYHETER: NORSK INDIEHIPSTERSUPERGRUPPE SLIPPER JULEPLATE, HØR TO LÅTER NÅ.

Jepp, indie-Norge, hipster-Norge og alle som setter pris på julemusikk som ikke høres klein ut, hør og last ned to låter fra den kommende plata til Sunturns.


I år har medlemmer fra mylittlepony, The Little Hands of Asphalt, Monzano og Einar Stray slått seg sammen til det som kanskje er Norges første fulltids-juleband: Sunturns. Plata "Christmas" er, som navnet tilsier, en helstøpt juleplate fra et helstøpt juleband. I hele sommer og høst har gutta spist pepperkaker og drukket rødvinsgløgg i Six Feet Over Studios på Tøyen for å forsøke å fange den sagnomsuste "julestemninga". De har kommet fram til at det er en mangfoldig stemning, noe plata også bærer preg av.

Sunturns er en herlig sammenblanding av alle de involverte sine andre prosjekter. Man hører glimt av The Little Hands of Asphalt sin herlige singer/songwriter-stil og Monzano sitt litt mer stramme lydbilde. Samtidig som den enorme søthets-faktoren til mylittlepony og Einar Stray sin sans for struktur og teft for melodi også er tydelig tilstedeværende. Alt dette, blandet med en herlig julestemning som kun kan kalles koselig, varm og langt fra klein.

Gjengen er så gavmilde at de gir deg hele to låter gratis, både streaming og nedlasting via SoundCloud-spilleren nederst i innlegget. Hele skiva kommer forsåvidt 25. november.

Bekreftede konsertdatoer:
3. desember: Kvarteret, Bergen
6. desember: 12 bar club, London
8. desember: Blæst, Trondheim
10. desember: Tivoli Amfi, Moss
17. desember: Parkteatret, Oslo (med Enerhaugen Agnospel Choir)

Sunturns - Christmas by spoontrain

NYHETER: NETTPREMIERE PÅ SCARLET CHIVES SIN NYE SINGEL.

De herlige danskene har en splitter ny og enormt herlig låt ute, stream den her først!

Riot Factory sin første utenlandske signering er danske Scarlet Chives. Riot Factory selv kaller dem for monsterpop, noe jeg kan si meg enig i. Det er stort, mektig og herlig. 4. November slippes det selvtitulerte debutalbumet i Norge, et album produsert av bandet selv i samarbeid med engelske Paul Schroeder (The Verve, Stone Roses) og mikset av Schroeder og bandmedlem Brian Batz, bedre kjent under sitt eget artist-alter-ego Sleep Party People. En ting kan jeg røpe allerede nå, albumet er herlig. I Januar kommer Scarlet Chives til Norge, eneste bekreftede byer til nå er Trondheim og Oslo men de koselige trønderne i Riot Factory lover at listen skal vokse.

Før den tid kan jeg med stor glede si at dette er første stedet du kan høre den nye singelen The Horror på internett, nettpremiere folkens!

SCARLET CHIVES - The Horror by Riot Factory


Cover-art til albumet som slippes 4. November.

NYHETER: EGIL OLSEN SLIPPER LIVE-ALBUM.

Singer/songwriter Egil Olsen slipper live-album 28.Oktober.

Han debuterte for 10 år siden med julesangen Wonderful Feel. Den gang som uncle?s institution. Etter noen opp og nedturer, fant han seg selv, i hollywood, gikk solo fra sitt eget soloprosjekt og ga ut sitt første album som soloartist; i am a singer songwriter (-07). Deretter fant han kjærligheten med nothing like the love i have for you (-09) før det fremdeles rykende ferske albumet keep movin - keep dreamin (-11). Nå slippes alle 3 platene på vinyl. I tillegg slippes livealbumet egil olsen show.

Egil Olsen er en singer / songwriter utenom det vanlige, og er beryktet for sine utallige konserter der humoren i og ikke minst mellom sangene komplimenterer det såre, nære og naivt ærlige i musikken hans. Artisten har alltid gått sine egne veier, og blitt så respektert for sin musikk at han i fjor ble hyllet med egen tributeplate fra artister som blant andre Thom Hell, Side Brok, Robert Post, Jenny Hval og Sondre Lerche.

Han er blitt omtalt som en av Norges beste liveartister med sine små, men store låter. En liveinnspilling har lenge vært ønsket. Albumet har fått tittelen Egil Olsen Show, som han selv kaller konsertene sine. Her får du -i tillegg til nydelig musikk, gitarsolo bak hodet og tolkning av både Rapper?s Delight og Shaggys Boombastic -en del av småpraten mellom sangene og den unike kontakten han har med publikum. Han spiller alene, men får etterhvert med seg et par musikalske gjester på gitar og trekkspill. Konserten er innspilt på Rust i gamle hjembygda Ørsta med bonusspor fra Giske, Oslo og Kina.

NYHETER: JONAS ALASKA UT PÅ NORGES-TURNE.

Jonas Alaska på Norges-turné, kommer han til din by?


Etter et kalas av en debutalbumlansering, er Jonas Alaska denne uken klar for å møte det norske folk ansikt til ansikt. Stjerneskuddet fra Åmli har den siste tiden spilt både på Senkveld og en rekke andre tv- og radioshow, ligget topp 10 på både VG-lista, iTunes, Wimp og Spotify siden albumslipp, og har for tiden intet mindre enn 3 låter fra albumet listet samtidig på riksdekkende radio.

Turnéliste:
21. oktober - Stavanger, Folken
22. oktober - Haugesund, Flytten

10. november - Oslo, Jacobskirken

11. november - Bergen, Hulen

24. november - Trondheim, Café Løkka

01. desember - Kristiansand, På hjørnet

Musikkvideo: October - Jonas Alaska.

NYHETER: CALL:VEGA SLIPPER LÅT OG ALBUMDETALJER.

Hvis Conor Oberst starta punkband.


Call:Vega er et nytt Oslo-basert band fra miljøet rundt Lukestar, Rumble in Rhodos og Goonfight. Bandet har vært et hobbyprosjekt siden ungdomsdagene men plutselig fikk de fire guttene et sug i kroppen om å ta bandet så langt ut i det musikalske kosmos som bare mulig.

Resultatet er "Comets", en samling bittersøte indie-perler spilt med punka råhet og intensitet. Verdensrommet og de ytre regioner er inspirasjonskilden til albumet, men med en snekker på trommer er det garantert at rytmene sitter som de skal selv om gitarene skulle ta seg et aldri så lite småprogga sidesprang.

Ute på CD og vinyl på Sancta Vènere Records via Diger/Musikkoperatørene 25. November

Førstesingelen Animals er ute nå, hør her: Spotify Itunes

Call:Vega - Animal by TigerFysiskFormat


NYHETER: RIOT FACTORY FRISTER OSS MED FERSK SIGNERING.

Riot Factory sprer hype og frister alle med sansen for eksperimentell tung musikk, si hei til Sunswitch.

Riot Factory, landets koseligste plateselskap har signert et band jeg vil høre, men som ennå ikke har gitt ut noe som helst. Historier om publikumere som får kraftige fysiske reaksjoner på lydbildet til Sunswitch gjør meg bare mer interessert i å bli utsatt for hva enn de har å by på.

Riot Factory sier det best selv:
Sunswitch er Kristoffer Lo, Trond Frønes og Tomas Järmyr. Sammen har de skapt et trehodet monster det er umulig å ikke la seg imponere av. For å si det med en gang: Sunswitch vil aldri bli allemannseie, men de fortjener ryktet som et av Norges mest kompromissløse, seigeste, høyeste og hardeste band. Inspirert av lyden fra Sunn O)), Sleep, Earth og Noxagt blåser Sunswitch deg over bord med sin dype dommedagsestetikk. Med en total mangel på respekt for konvensjoner kjører de over deg med mørk støy som skremmer, overvelder og omfavner.

Musikalsk ligger Sunswitch et sted godt forankret mellom doom-metal og dyster postrock, men greier i kraft av sin særegne besetning å skape noe helt eget du sannsynligvis ikke har hørt før. Mektig bølgende bass, forvrengte lag med tuba og knallhardt uforutsigbare trommer fyller et lydbilde så fullt av skumle bassfrekvenser at både kropp og sjel får varige mén. Sunstwitch? debutalbum slippes i februar 2012 - selvfølgelig på dobbel vinyl. Svenske Magnus Lindberg fra Cult of Luna står for miksing og mastring. I tillegg til Sunswitch har Lindberg jobbet med musikalske helter som Switchblade, Refused og Totalt Jävla Mörker.

Man må altså vente en stund til man får høre hva dette monsteret av et band har å by på, men kjenner jeg Riot Factory rett innfrir Sunswitch forventningene.

NYHETER: JOHN VANDERSLICE + NORSKE VENNER PÅ SUBSCENE.

Onsdag, altså i morgen står John Vanderslice på SubScene. Med seg har han finfine norske gjester.


John Vanderslice har holdt på i en årrekke og klemt ut små perler av album på rekke og rad. 8 soloalbum totalt og en rekke ep'er og spennende prosjekt med andre artister og samarbeidet med verdens spydspisser i lofi-indie-landskapet; The Mountain Goats. Nå er han klar for Oslo, nærmere bestemt SubScene onsdag 12. Oktober. Med seg har han The Little Hands of Asphalt og Magnus MoriartyTM.

Forsalg av billetter hos Tiger:
JOHN VANDERSLICE - Konsert 12 Oktober Billett

Facebook-event:

JOHN VANDERSLICE (US) + SUPPORT live @ Sub Scene

Oslo - The Little Hands of Asphalt:

 KnightsCryRocketTears - Magnus Moriarty?:

NYHETER: MAGNUS ELIASSEN BRAKER TIL MED MUSIKKVIDEO OG ALBUMTRILOGI.

Magnus Eliassen er klar med første singel fra sin kommende trilogi.

Etter å ha hatt noen års pause fra musikklivet er Magnus Eliassen nå tilbake i storform. Sammen med lillebroren Erik står han bak Sirkus Eliassens sommerlige landeplage «Hjem til dæ», som har lagt flere uker på VG-lista, solgt til gull og blitt A-listet på NRK P3. I tillegg har den unge bodømannen rørt mange hjerter med sin sang «Til dem du e glad i», som han spilte inn sammen med sine venner i Kråkesølv.

11. november slipper Magnus Eliassen sitt første soloalbum på seks år gjennom det bodøbaserte plateselskapet Beyond Records. Albumet markerer starten på den eklektiske artistens norskspråklige albumtrilogi Virkelighetsflyktning. Alle tre delene skal komme ut i løpet av ett år, og første singel fra trilogien er «På ei bru i Amsterdam»: En ettertenksom reiseskildring med et finurlig, elektronisk lydbilde hvor Magnus synger om skjebnen, tilfeldigheter og en sommer som nå er over.

«På ei bru i amsterdam» på:
iTunes: http://bit.ly/amsterdam_itunes
Spotify: http://bit.ly/amsterdam_spotify
WiMP: http://bit.ly/amsterdam_wimp

NYHETER: BLOOD COMMAND + WOLVES LIKE US = SANT.

Blood Command og Wolves Like Us legger ut på turné i Oktober!


Blood Command og Wolves Like Us er to av de bandene som definitivt har preget norsk musikkundergrunn mest de siste årene. Blood Command har siden sin spede start i 2008 allerede rukket å slippe hele tre 10´tommere og et album, og er i skrivende stund i studio for å spille inn oppfølgeren til debutalbumet "Ghostclocks" fra 2010. Bandet har aldri ligget på latsiden, og har turnert gjentatte ganger i Europa og spilt festivaler som Hovefestivalen, Øyafestivalen, The Great Escape, Slottsfjell og mange flere.

Wolves Like Us slapp i sommer debutalbumet sitt "Late Love" til strålende kritikker både her hjemme og i utlandet. All oppmerksomheten har også ført til strålende anmeldelser for bandenes utgivelser i utlandet, og begge band har blitt belønnet med prestisjefylte supportjobber på turnéer for Comeback Kid (Blood Command) og The Blue Note aka Swing Kids (Wolves Like Us). Velkommen på konsert med to av landets aller tøffeste, tighteste band som serverer et bunnsolid liveshow.

Blood Command og Wolves Like Us besøker følgende byer:
Tors - 20.10: Oslo - Blå
Fre - 21.10: Halden - Feelgood
Lør - 22.10: København - Beta
Tor - 21.10: Hamar - Seb´s (Kun WLU)
Fre - 28.10: Trondheim - Blæst
Lør - 29.10: Bergen - Hulen

Hør en av mine favorittlåter fra Blood Command, Five Inches of A Car Accident.

 Wolves Like Us har lagd video til låten Deathless, sjekk ut!

NYHETER: I FAIL - THE SPECTACLE ER DIGITALT.

The Spectacles mesterverk I, Fail er første album i rekken når hele katalogen til bandet skal digitaliseres.Hør plata: iTunes // Spotify // WiMP

The Spectacle er definitivt et av de aller mest interessante norske hardcore-bandene fra det siste tiåret. Bodøbandet eksisterte fra 2000 til 2006, og rakk på de seks årene å gi ut én 7?, én EP og to fullengdere av svært høy kvalitet, samt legge bak seg et imponerende antall mil med turnévirksomhet i både Europa og USA.  Bandet takket for seg i 2006, og fabelaktige I, Fail ble stående som bandets siste utgivelse. I ettertid har bandmedlemmene vært å se i blant annet Lukestar, Cold Mailman, Kollwtiz og Mount Eerie.

I, Fail har tidligere vært utgitt fysisk gjennom Smart Patrol Records i Norge og i USA gjennom CrimethInc. Som resten av den fysiske katalogen har albumet vært utsolgt fra plateselskapets lager en god stund, og derfor blir albumet for første gang tilgjengelig digitalt gjennom Beyond Records i dag. Resten av katalogen vil komme digitalt i løpet av høsten 2011.

21. august 2011 ble I, Fail kåret av Morgenbladet til å være norgeshistoriens 92. beste plate. Les Jørgen Nordengs ord om albumet her.

NYHETER: SOCIAL SUICIDE REISER TIL INDIA.

Social Suicide er invitert på turné i India i regi av Rikskonsertene og det Indiske bookingbyåret Krunk.Bandet ser veldig fram til å turnere i et land hvor ingen har vært før.
-Vi gleder oss til å besøke et så annerledes land og oppleve publikumsresponsen i en helt annen kultur, sier Remi Arefjord, bassist i Social Suicide. Bandet har for tiden travle dager og fullfører i disse dager siste datoer på Norgesturneen etter å ha sluppet den nye singelen ?Foreign Cults? (mikset av Kurt Ballou). I slutten av oktober venter nok en Europaturné før bandet entrer studio igjen for å jobbe mot neste album.

Social Suicide - Foreign Cults by Brilliance Records

Turneen strekker seg over 4 dager i de største byene i India:
13.10 Kyra / Bangalore w/Final Surrender, Theorized 
14.10 Café Morrison / New Delhi w/Artillerie
15.10 Big Wheels Motoring Café / Pune w/Noiseware, Goddess Gagged     
16.10 Blue Frog / Mumbai w/Scribe, Goddess Gagged

NYHETER: KAIZERS ORCHESTRA ANNONSERER VIOLETA VIOLETA VOL.II TOUR.

Kaizers Orchestra med nye turnédatoer!


Bilde: cover-art til Violeta Violeta Vol. II.

Etter et overveldende år for Norges største rockeband hvor Kaizers Orchestra har spilt for flere hundre tusen publikummere på de største scenene og festivalene, er bandet klare for ny turné på de mindre arenaene og de store klubbene i Norge igjen. Bandet reiser med en enda mer omfattende produksjon enn den som huset 10 000 ekstatiske publikummere i Oslo Spektrum tidligere i år. 

11. november slippes Violeta Violeta Vol. II som er bandets andre album i år. Andresingelen Drøm videre Violeta ble sluppet for mindre enn én uke siden og er allerede a-listet på P1 og P3 samt på flere andre radiostasjoner. 
Violeta Violeta Vol. II tour:
2. februar - Kulturhuset Longyearbyen, Svalbard
4. februar - Egersundshallen, Egersund
7. februar - Folken, Stavanger
11. februar - Barents Spektakel, Fjellhallen, Kirkenes
15. februar - Studentersamfundet, Trondheim
22. februar - Peer Gynt Salen, Bergen
29. februar - Sentrum Scene, Oslo
3. mars - Djervhallen, Haugesund
Flere datoer kommer. 
Billetter i salg fra i dag, onsdag kl 0900.

NYHETER: FJORDEN BABY! MED NY MUSIKKVIDEO OG TURNELISTE.

Fjorden Baby! slipper ny video og turnédatoer.

Som innspurt på et forrykende år med strålende mottakelse av albumet "Se Deg Rundt I Rommet", 2 radiohits samt spillinger sommerens festivaler, legger Fjorden Baby! nå ut på høstturné. Turnéen har fått det klingende navnet "Norway in a nutsack", selv om runden også innbefatter en sving nedom Nederland. I tillegg slippes videoen til låten "Som På TV". Sjekk om de kommer til din by like under bildet!

NYHETER: THE SPECTACLE GOES DIGITAL.

Bodø-hardcore tilgjengelig digitalt for første gang!


The Spectacle er definitivt et av de aller mest interessante norske hardcore-bandene fra det siste tiåret. Bodøbandet eksisterte fra 2000 til 2006, og rakk på de seks årene å gi ut én 7?, én EP og to fullengdere av svært høy kvalitet, samt legge bak seg et imponerende antall mil med turnévirksomhet i både Europa og USA. Bandet takket for seg i 2006, og fabelaktige I, Fail ble stående som bandets siste utgivelse. I ettertid har bandmedlemmene vært å se i blant annet Lukestar, Cold Mailman, Kollwitz og Mount Eerie.

I, Fail har tidligere vært utgitt fysisk gjennom Smart Patrol Records i Norge og i USA gjennom P. W. Elverum & Sun. 21. august 2011 ble I, Fail kåret av Morgenbladet til å være norgeshistoriens 92. beste plate. Som resten av den fysiske katalogen har I, Fail vært utsolgt lenge, og derfor blir nå albumet for første gang tilgjengelig digitalt gjennom Beyond Records. Resten av katalogen vil komme digitalt i løpet av høsten 2011.

NYHETER: VIL DU ANMELDE LEIF AND THE FUTURE?

Leif And The Future slipper snart plate, vil du anmelde?

Vil du anmelde debutplaten til LEIF AND THE FUTURE? Platen heter "Songs Of Youth" og inneholder P3-hiten "Let you go", pluss 9 andre poplåter som du kan si din hjertens mening om. Er platen episk? Legendarisk? Noe dritt? En kopi av Wenche Myhre?

Send din anmeldelse med terningkast til ruben@brilliance.no / De 10 første som melder seg til å skrive en anmeldelse får høre hele platen før resten av verden!

Leif & The Future - Let You Go by Brilliance Records

NYHETER: TREMORO TARANTURA + CONCEPT VIRUS = NY LÅT.

Det mystiske prosjektet Tremoro Tarantura er ute med ny låt, med bl.a. Concept Virus på gjestelisten.

Tidligere i år skrev jeg om Tremoro Tarantura da albumet Virtulipan Collapseecon ble utgitt. Med sin mørke sammenblanding av kraut, støy og ambient var Virtulipan Collapseecon langt fra et enkelt album å fordøye, men fans av nevnte sjangre bør ta seg tid til å sjekke det ut, mye å hente fra det albumet. En liten stund etter at Virtulipan Collapseecon var ute i det fri ble 7" vinylen Escapadarius Thrashcant gitt ut, en 7" hvor musikken tok en litt annen retning, selv om det fremdeles låt som Tremoro Tarantura.

Nå er en ny EP på vei, etter planen skal den dukke opp tidlig på nyåret. EPen som har fått navnet Avaleeches har en meget kredibelt gjesteliste som innholder bl.a Zweizz, Concept Virus og Andreas Larssen fra Deathcrush. Første låt fra EPen kan du høre her og nå, låten her VAYYNS og er sporet som Concept Virus er med som gjesteartist på, et samarbeid som i mine ører fungerer enormt godt. Det låter hakket sintere, røffere og skarpere, fremtiden ser mørkere ut for Tremoro Tarantura, positivt ment.

VAYYNS by TREMORO TARANTURA

NYHETER: SPLITTER NY LÅT FRA PELBO!

Trondheimsbandet Pelbo er ute med første låten fra deres kommende album, med en gjedde som knuser en ølflaske på coveret.

Endelig har vi ny musikk fra Pelbo å lytte til, eller PELbO for de som er bruker har en fetish for caps lock. Når de slapp debutalbumet sitt for noen år siden var det mange som fikk øynene opp for det ukonvensjonelle trioen fra Midt-Norge. Med de enkle, dog kraftfulle hjelpemidlene tuba, trommer og vakker røst lekte de seg med jazz-rockens ingredienser på en måte få andre i Norge har gjort, i hvert fall med såpass mye crossover-potensiale. Nå nærmer endelig et andrealbum seg, og første låt du kan høre fra det ligger like under her. Låten heter Join The Game og er tilgjengelig i Spotify, WiMP og iTunes, pluss at du kan streame den her på bloggen.

PELBO - Join Their Game by Riot Factory

NYHETER: NY VOKALIST + NY LÅT FRA SOCIAL SUICIDE.

Social Suicide har fått ny vokalist, hør første låt med Marius Jahnsen bak mikrofonen nå!


Social Suicide slapp et enormt solid debutalbum i fjor, Broken Pilgrims står fremdeles på sin posisjon som en sterk debut. Nå har de gått gjennom et vokalistbytte, Sondre Haug er gått videre til andre ting og Marius Jahnsen er Social Suicide sin nye frontmann. I August spilte de inn første låten med den nye røsten, den kan du høre her og nå! De som kanskje tvilte på om Social Suicide fremdeles holdt koken etter skillet med Sondre Haug så er alt det knust etter man har hørt Foreign Cults. En solid og herlig låt.

Social Suicide - Foreign Cults (preview) by Brilliance Records

NYHETER: FYSISK FORMAT INVITERER TIL BURSDAGSFEST.

Fysisk Format feirer tre år og femti utgivelser på Rockefeller 15.September!


Bilde: Magisk collage fra KILLL, som slipper plate på Fysisk Format i September.

Jeg lar gjengen snakke for seg selv, det er jo de som inviterer deg:

Fysisk Format ble startet av Platebutikken Tiger i 2008 for å fylle det massive sorte hullet av feighet og eiersyke som den etablerte platebransjen hadde gravd. Vi har vært blinde for all økonomisk rasjonalitetstenkning og drylt på og grepet alle sjansene som kom vår vei: Er det bra, så skal det ut. Uansett om det finnes et marked eller ei. Første album var Hausts Ride the Relapse, deretter har det gått slag i slag.

I løpet av tre år har vi sluppet 50 skiver og en stor del av disse har vært debuter. Selv om alle utgivelsene har vært med norske band har interessen fra utlandet vært der fra begynnelsen. Idag er Fysisk Format distribuert og markedsført i England, Tyskland, USA, BeNeLux, Italia og Japan for å nevne noen. Men for oss har det vært like viktig å ha en tydelig tilstedeværelse i Norge som å dyrke klisjeen om norsk nisje som slår gjennom i utlandet.

Drivstoffet for Fysisk Format var og er miljøet rundt Tiger: Her forventes det at alle som er interesserte i musikk også lager sin egen musikk. Og desto mer særegen smak man har, desto mer interessant blir musikken. Band som Le Corbeau, Årabrot, Pow Pow, Okkultokrati, Nils Bech og KILLL har fullstendig forskjellige musikalske uttrykk, men de har til felles at de alle har hengt rundt disken på Tiger og diskutert det siste nye innen musikalske og moralske kontroverser.

Neste utgivelser på Fysisk Format er:
09/09 ÅRABROT - Solar Anus CD/LP
16/09 KILLL - Killl CD+DVD
21/10 LIVSTID - Livstid CD/LP

Nå er det tid for fest og feiring! Den 15. september inviteres ALLE til stor fest på Rockefeller. Det blir urpremiere på KILLL filmen kl 21 og fest i fløyene etterpå. DJ Kjetil Mikkelsen (Knuste Ruter, Summon the Crows) spiller til dans. Gratis inngang!

Meld din ankomst på: Facebook

KILLL slipper som sagt plate på Fysisk Format 16/09, se videoen under for å bli overbevist om å kjøpe den.

NYHETER: NY LÅT + ALBUMDETALJER FRA LIVSTID.

Krøsthelvete Livstid fra Ålesund gir oss ny låt og detaljer rundt debutalbumet.

Livstid fra Ålesund byr på det absolutt ypperste innen internasjonal krøstpunk. Etter en håndfull sjutommere og diverse samleskivebidrag er endelig debutalbumet klart. Livstid er det mest kompromissløse bandet i det pågående hamskiftet innen aggressiv musikk i Norge. Altså at man driter i å synge om turistvennlige tusser og troll og heller fokuserer på ekte og mer pressende tema. Hør første smakebit like under, låten Du e feig.

Albumet slippes på Fysisk Format 21/10.

Livstid - Du e feig by TigerFysiskFormat

Cover-art til debutalbumet er som følger:


NYHETER: DOMINIC FEIRER 10ÅR MED NY LÅT + NORGESTURNE.

Dominic har jubileum og velger å feire med ny låt og Norgesturne!


Bilde: Turneplakaten til Dominic + Kollwitz, full oversikt over turneen finner du lengre nede i innlegget.

I 2011 er det ti år siden Dominic hadde sin spede begynnelse. Det hele begynte med at noen kompiser med en ekstra interesse innenfor musikk begynte å skrive låter sammen på øvingslokalet på Rognan i Nordland. I 2003 flytta hele gjengen til Trondheim for å holde bandet gående. Nå, 10 år etter starten, har hardcorebandet 2 album, en mengde mindre utgivelser og over 250 konserter fordelt på 8 europaturneer på samvittigheten.

Bandet er nå i full gang med jobbingen på sitt tredje album og i anledning både nytt materiale, og for å markere ti år, legger Dominic i september ut på Norgesturne sammen med kompisene i Kollwitz, deres første fulle Norgesturne på over fem år! To låter fra det kommende albumet har nettopp blitt sluppet på 7 tommer, og låten "Skin Deep" er det også laget en kortfilm og musikkvideo til som er regissert av franskmannen Julien Levy.

Turneliste (alle m/Kollwitz):
09.9 Tromsø - Blårock
10.9 Bodø - Sinus
14.9 Oslo - Internasjonalen + Aristillus
15.9 Bergen - Hulen + Aristillus
16.9 Arna - Ådnahall + Aristillus
22.9 Røros - Ungdommens Hus
23.9 Trondheim - Blæst

Det var med utgivelsen «Nord» fra 2009 (Fysisk Format/Denovali Records) at Dominic for alvor gjorde seg bemerket Norge. Men lenge før den tid har bandet vært for svart gull å regne i hardcorekretser i Norge og Europa. Dominic har blant annet turnert og spilt med band som Rumble In Rhodos, Manhattan Skyline, Snöras og Desperado. I tillegg til Skandinavia har Dominic vært på flittig besøk i land som Frankrike, Tyskland, Spania, Sveits, Østerrike, Slovenia og Tsjekkia.

Sjekk ut den nye låten Skin Deep i videoene under, den første er musikkvideoen, den andre er kortfilmen som ble lagd til låten.

Kortfilmversjonen:

NYHETER: FERSK LÅT FRA DIG DEEPER.

Dig Deeper er ute med sin nye singel, Don´t Seem To Disappear At All, på eget selskap.


Dig Deeper kom ut av ingenting med EP-en Yet You Give Me (The Blues) i februar 2011. En EP som fikk hele 8/10 her på bloggen, les hvorfor her: link. Bandet slipper sitt debutalbum mars 2012, og singelen Don´t Seem To Disappear At All er første drypp fra det kommende albumet. De viser klart og tydelig at de har mer godlåter på lager enn kun de som var på EP-en. Jeg hadde gleden av å se dem live tidligere i år og hørte stort potensiale i de nye låtene, gleder meg! Hør låten rett under her og gled deg til mars 2012.

NYHETER: 8000 BODØ ER DIN PORTAL INN I DET MUSIKALSKE BODØ.

Vi er alle enige i at Bodø er en fin by når det gjelder musikk, nå skal det bli lettere for deg å følge med, si hei til 8000 Bodø.

De bodøbaserte plateselskapene Kråkesølv Plateselskapet, Smart Patrol Records og Beyond Records går sammen om å starte et helt nytt konsept. Med den blogginspirerte siden 8000 Bodø skal de forsøke å være en inngangsport til det som rører seg av spennende band og artister i og fra det kreative musikkmiljøet i Bodø. På nettstedet vil en finne siste nytt om låter, videoer og konsertdatoer, samt nyheter og intervjuer med lokal tilknytning.

Plateselskapene bak 8000 Bodø jobber med aktive band og artister som Gabriel, Kråkesølv, Manna, Eline Thorp, Cold Mailman, Magnus Eliassen, Nagel, Ihab, Sirkus Eliassen og Dilillis. Med nettstedet skal en til enhver tid blir oppdatert på mye mer enn kun de nevnte navnene. Det spirer og gror i byen, og 8000 Bodø skal forsøke å være de beste på å formidle det som er verdt å få med seg.

Trykk på bildet ovenfor eller følgende link for å bli sendt avgårde til siden: 8000 Bodø

NYHETER: ÅRABROT LETTER PÅ SLØRET, FREM KOMMER NY LÅT OG COVER-ART.

Årabrot slipper sitt nyeste album, Solar Anus, på Fysisk Format 09.09.2011, første låt fra albumet kan du høre her og nå.


Bilde:
Cover-art til Solar Anus, lagd av Årabrots egen trommis, Vidar Evensen.

Dette er andre gang Årabrot har vært i studio hos Steve Albini (Nirvana, Pixies). Albinis jordnære innspillings-teknikker har vært svært fruktbare for Årabrots låter og arrangementer som med få unntak denne gangen kun består av vokal, barytongitar og trommer. Årabrot har i mange år vært hyllet for sin originalitet og kompromissløse ambisjoner. På dette albumet oppfylles lovnaden fra forrige album, Revenge, om at en fase i bandets periode er over. På Solar Anus er ambisjonene fullendt og et nytt, helstøpt Årabrot ser dagens lys. Solar Anus byr på 8 spor av den reneste, mest obskøne rocknroll som noen gang har set dagens lys.Tittelen og deler av tematikken på albumet er inspirert av den populære franske litteraten Georges Bataille, kanskje mest kjent for sin bok La histoire de l'oeil (Historien om Øyet på norsk ved Thomas Espedal).

Madonna Was A Whore er første singel fra Solar Anus, hør den her og kjøp den på WiMP eller iTunes etterpå!

Årabrot - Madonna Was A Whore by TigerFysiskFormat

NYHETER: GAVEPAKKE FRA LAMA, GRATIS LÅT + TO REMIXER.

Splitter ny låt, musikkvideo + to remixer fra Proviant Audio, hva mer trenger du?Det Oslo-baserte bandet Lama er i det gavmilde hjørnet om dagen. Noen av dere har kanskje fått med dere at et nytt album ligger å lurer rett rundt et par svinger, nærmere bestemt september. Før den tid kan du høre, se og nyte den spiltter nye låten Flashes, i videoformat, studioformat og remixformat. Begge remixene er av Proviant Audio, den ene under navnet Proviant Audio og den andre under hans virkelige navn, Mathias Stubø.Videoen er laget av Lavafilm, samme folkene som tidligere har jobbet med Hovefestivalen, 22 og etter hvert en del andre.

Nå er det derimot Lama som står i fokus, se musikkvideoen like under og last ned alle tre versjonene av låten i Soundcloud-spilleren nederst i innlegget.

Lama - Flashes from Lavafilm on Vimeo.

Lama - Flashes : single with remixes by spoontrain

NYHETER: SKAMLØS HIP-HOP-POP FRA BODØ & BEYOND RECORDS + ELINE THORP = SANT.

Beyond Records gir oss skamløs sommerslig hip-hop-pop og gode nyheter angående Eline Thorp sin framtid!


Det relativt ferske labelet Beyond Records pumper ut god musikk for tiden. Tidligere i år har de gitt oss herlig indie-rock fra Ihab, som ga ut Marionettedukke EP for en drøy måned siden, den fikk 9/10 her på bloggen, les hvorfor her: link. Før det ga de oss illsint art-hardcore fra gutta i Gabriel, som i likhet med Ihab fikk 9/10 for sin Silverthread EP helt på tampen av April. Les begrunnelsen her: link.

Nå er det på tide med nye toner fra det herlige nord, denne gang i form av fengene sommer-pop og utvidelse av en allerede herlig artiststall!

Først ut får vi skamløst fengende 'Hjem til dæ' er første låt ut fra bodøduoen Sirkus Eliassen - et prosjekt bestående av brødreparet Erik og Magnus Eliassen. Erik er den dancehall-frelste lillebroren, mens eldstebror Magnus har gitt ut en pop-plate og vært med på Tungtvanns «2 uka» under eget navn. Som duo debuterte Eliassen-brødrene 16. mai i fjor på Åsanefestivalen, og siden har de tatt hjembyen med storm med sine energiske live-show. Livlige og sprudlende 'Hjem til dæ' er deres første single, og nå venter resten av landet på å få sirkuset hjem til seg.

HØR OG LAST NED 'HJEM TIL DÆ' HER.

Sirkus Eliassen - Hjem til dæ by Beyond Records  

Men, det er ikke alt, det nyoppstartede plateselskapet Beyond Records utvider artiststallen med Hamarøy-jenta Eline Thorp!


Etter fabelaktige opptredener på blant annet by:Larm og som support for Kråkesølv på Rockefeller har hun fullt fortjent blitt et mye omtalt navn den siste tiden. Hun har i etterkant av nevnte konserter blitt booket til flere av landets største festivaler, deriblant Nordland Musikkfestuke, Slottsfjell-, Hove-, Bukta- og Parkenfestivalen. Eline ble i uke 15 Ukas Urørt med følgende argumenter: «Eline Thorp har en ubegripelig vokalprakt. "Good Night Waltz" er sparsommelig akkompagnert av piano og bass, og løftes skyhøyt med hennes dype, krystallklare røst - den største stemmen vi har hørt på lenge!»

Jeg sier meg enig og gleder meg til albumet hennes som etter planen skal komme i 2012.

NYHETER: FERSK LÅT FRA DARK TIMES, 7" PÅ VEI.

Ny låt fra herlige Dark Times.

Dark Times spiller støyfull punk, de holder til i Oslo og klatrer sakte men sikkert oppover i norsk undergrunn. Tidligere i år skrev jeg om den første demo-tapen de gjorde, selvtitulert EP med fem solide låter som fikk meg til å ønske meg mer. Nå er første smakebit på fremtiden her, låten heter Shallow Breather og er hentet fra en kommende 7" vinyl de gir ut på Sheep Chase Records i nær fremtid, jeg kommer utvilsomt til å spre nyheten når den tid kommer! Men før den tid, hør Shallow Breather i spilleren under.

Stikk her for å sjekke ut EPen de ga ut i Januar:
http://darktimes.bandcamp.com/album/dark-times

NYHETER: 1/2 AV MUNN TIL MUNN METODEN GROOVER SOLO.

Herlige beats og sene sommerkvelder er det du får av Torkelsen.

Torkelsen (aka Kristian Torkelsen) har tidligere vært sett på scenen som halvparten av Munn til Munn Metoden og tangent og samples-mann i Kenneth Ishak & The Freedom Machines. Når han nå jobber på egenhånd er det drivende beats og herlig stemning, dette er electronica for sene sommerkvelder. Ser for meg bilder med vintage-filter og sommerklær i skogen på Hove. Han jobber nå med sitt debut-album som slippes høsten 2011, men før den tid kan du hygge deg med hans debut singel/ep Outside/Inside. Rundt sommertider kommer det en split 7" med amerikanske Hard Mix.

Hør begge låtene i spilleren under og se videoen til Inside i videoen øverst i innlegget.

NYHETER: UGGABUGGA TRASHPSYKEDELIA & KAMELSAMLEIE.

Herlige Bloody Beach er ute med video til sin nyeste singel, "Quembo Que?".

Bloody Beach kom for en liten stund ut med sin første 7" "Quembo Que?" på Tellé Records, og nå er videoen klar. Uggabuggatrashpsykedelia og kamelsamleie er stikkordene. Herlig låt, herlig video. Sjekk ut i spilleren ovenfor!

NYHETER: NY SINGEL FRA LEIF & THE FUTURE + MUSIKKVIDEO INNI EN QR-KODE!

Leif & The Future er aktuell med den nye singelen Walked Away som fort setter godstemning for sommeren.

Siden sist har bandet fått med seg A-ha sin gamle trommis Karl Oluf som gjorde sin debut konsert i Berlin nå i helgen, hvor bandet var invitert til å spille. WALKED AWAY er mixet av Nick Terry (Klaxons, Serena Maneesh, Simian Mobile Disco, Libertines) og er mulig å lytte til fra og med idag! Det futuristiske bandet er de første som lanserer singelen som en QR-kode, som går ut på at man kan skanne koden med mobilen for å se musikkvideoen og høre låten.

14. Mai deler bandet scene med vennebandet Tôg på Parkteatret. Debutalbumet til Leif & The Future slippes 23. September på Brilliance Records.

Leif & The Future - Walked Away by Brilliance Records

hits